Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Walt Disney Co (The) aandelen

 

Het Walt Disney Co (The)-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van $92,66, de hoogste koers was $92,79 en de laagste koers was $91,26. De slotkoers was $92,15 en is daarmee met 0,15% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Walt Disney Co (The) cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Walt Disney Co (The)-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Walt Disney Co (The) kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Walt Disney Co (The) aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Walt Disney Co (The)? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Walt Disney Co (The)-koers, de verwachtingen en toekomst van Walt Disney Co (The) en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Walt Disney Co (The)-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Walt Disney Co (The)-aandelen. Als je het Walt Disney Co (The)-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Walt Disney Co (The) Koers - Wat is de waarde van aandelen Walt Disney Co (The)

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Walt Disney Co (The) was. The stock Walt Disney Co (The) can be found of the abbreviation of the exchange is DIS.

Beurskoers Walt Disney Co (The) | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Walt Disney Co (The) verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Walt Disney verwachtingen – De toekomst van Walt Disney

Walt Disney Company is een groot bedrijf met veel dochterondernemingen. Er zijn daarom ook veel projecten lopende die grote invloed kunnen hebben op de toekomst van Disney. Hieronder staan een aantal voorbeelden daarvan.
  • Disney Plus
Disney Plus is een streamingsdienst van de Walt Disney Company die eind 2019 is uitgekomen. Met unieke content probeert Disney hiermee een stuk van de markt te veroveren. En dit is aardig gelukt. Na 9 maanden had de Walt Disney Company het lange termijn doel van 60 miljoen abonnees al bereikt. Hiernaast is de content op de streamingsdienst Disney Plus genomineerd voor 19 Emmy awards. Ondanks het succesvolle jaar van deze streamingsdienst heeft Disney Plus toch voor verlies gezorgd in 2020. Het verlies is geschat op 2 miljard dollar. Ook in 2021 wordt er een verlies van 2,2 miljard dollar geprognotiseerd. De verwachting is dat Disney Plus pas in 2024 winstgeven wordt.
  • Overname 21st Century Fox
Walt Disney Company heeft in 2019 het bedrijf 21st Century Fox overgenomen. Hiermee is het onder andere de eigenaar geworden van verschillende televisiestations en de filmstudio van 21st Century Fox. In Nederland merken we ook verschillen, zo wordt de zender Fox Sports vanaf 2021 ESPN. Hiermee heeft de Walt Disney Company hun marktaandeel weer vergroot.

Over Walt Disney

Walt Disney staat bekend om verschillende bedachte Disneykarakters, denk hierbij aan Donald Duck of Mickey Mouse. De themaparken zorgen daarnaast ook voor een goede bezoekersstroom en een stroom aan inkomsten. Sinds 2012 is Walt Disney ook in het bezit van Lucasfilm Ltd. De mediagigant heeft nu dus ook de rechten over Indiana Jones en Star Wars films. Als er naar de jaarcijfers van 2014 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg $84,2 miljard en het eigen vermogen dat hierbij hoort bedroeg $44,9 miljard. De omzet en nettowinst bedroegen in 2014 respectievelijk $48,8 miljard en $7,5 miljard. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:
  • Eigen vermogen per aandeel: $25,56
  • Koers-/winstverhouding: 20,81
  • Winst per aandeel: $4,26

Walt Disney aandelen

Wanneer er naar Walt Disney aandelen wordt gekeken, is er te zien dat er de afgelopen jaren een gigantisch rendement is behaald. In september 2011 betaalde u nog $30 voor een aandeel. Op het moment van schrijven staat de koers op $120. U had in een periode van 4 jaar uw geld dus 4x zoveel waard kunnen laten worden. Zulke rendementen worden niet vaak gerealiseerd en vrijwel elke belegger zou hier erg tevreden mee (moeten) zijn. Het is nu natuurlijk de vraag hoe de aandelen zich in de toekomst zullen gaan ontwikkelen. Een koers/winstverhouding van 20,81 is wat aan de hoge kant en dit kan dus betekenen dat de koerswaarde overgewaardeerd is, maar het kan ook betekenen dat er een hogere winst wordt verwacht. Analisten geven in ieder geval een koopadvies voor deze aandelen. Wij zijn van mening dat u ongeacht welk advies dan ook altijd uw eigen mening moet vormen en hiermee uw eigen beslissingen moet maken.

Wat kunnen we verwachten van de Walt Disney Company aandelen?

De Walt Disney Company is al sinds 1962 beursgenoteerd. De aandelen zijn sinds de krediet crisis in 2011 afnam, flink gestegen. Toch heeft Walt Disney Company zwaar geleden aan de corona crisis. Dit was ook terug te zien in de aandelen. Bij het uitbreken van de pandemie was er een enorme daling van de aandelenprijs. Dit werd later herpakt en de Disney aandelen zijn nu weer op het hoogtepunt. De kans dat de aandelen zullen blijven stijgen zit er zeker in. Ondanks de Corona crisis komt Disney daarbovenop en zeker het begrote aankomende succes van Disney Plus kan voor mooie cijfers zorgen in de toekomst. Ook de overname van 21st Century Fox geeft aan dat het bedrijf wil blijven groeien. Als u wilt investeren in de Walt Disney Company, dan raad ik aan om het laatste nieuws omtrent het bedrijf te volgen. Houdt goed de ontwikkelingen in de gaten die het bedrijf mee maakt.

Walt Disney Co (The) aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Walt Disney Co (The)-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Walt Disney Co (The)-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo Pinterest Inc

Pinterest

Meer informatie
Logo Walmart Inc

Walmart

Meer informatie
Logo PayPal Holdings Inc

PayPal Holdings

Meer informatie
Logo Slack Technologies Inc

Slack Technologies

Meer informatie
Logo Delta Air Lines, Inc.

Delta Air Lines

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie