Walt Disney aandelen

De Walt Disney Company is opgericht in 1923 door Walt Disney en Roy Oliver Disney. Het bedrijf werd destijds opgericht onder de naam “The Disney Brothers Studio.” Pas in 1986 kreeg het de naam “The Walt Disney Company.”

Het bedrijf is een van de grootste mediabedrijven ter wereld en het is de markt leidende producent en distributeur van animatiefilms. Hiernaast is het ook het grootste themapark bedrijf van de wereld. Walt Disney Company is opgericht in California en daar heeft het ook zijn hoofdkantoor gevestigd. Tegenwoordig is het bedrijf over de hele wereld actief. Het bedrijf heeft onder anderen eigen filmstudio’s, muziek labels, themaparken, hotels, televisiezenders en nog veel meer.

Walt Disney aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Walt Disney verwachtingen – De toekomst van Walt Disney

Walt Disney Company is een groot bedrijf met veel dochterondernemingen. Er zijn daarom ook veel projecten lopende die grote invloed kunnen hebben op de toekomst van Disney. Hieronder staan een aantal voorbeelden daarvan.

  • Disney Plus

Disney Plus is een streamingsdienst van de Walt Disney Company die eind 2019 is uitgekomen. Met unieke content probeert Disney hiermee een stuk van de markt te veroveren. En dit is aardig gelukt. Na 9 maanden had de Walt Disney Company het lange termijn doel van 60 miljoen abonnees al bereikt. Hiernaast is de content op de streamingsdienst Disney Plus genomineerd voor 19 Emmy awards.

Ondanks het succesvolle jaar van deze streamingsdienst heeft Disney Plus toch voor verlies gezorgd in 2020. Het verlies is geschat op 2 miljard dollar. Ook in 2021 wordt er een verlies van 2,2 miljard dollar geprognotiseerd. De verwachting is dat Disney Plus pas in 2024 winstgeven wordt.

  • Overname 21st Century Fox

Walt Disney Company heeft in 2019 het bedrijf 21st Century Fox overgenomen. Hiermee is het onder andere de eigenaar geworden van verschillende televisiestations en de filmstudio van 21st Century Fox. In Nederland merken we ook verschillen, zo wordt de zender Fox Sports vanaf 2021 ESPN. Hiermee heeft de Walt Disney Company hun marktaandeel weer vergroot.

Over Walt Disney

Walt Disney staat bekend om verschillende bedachte Disneykarakters, denk hierbij aan Donald Duck of Mickey Mouse. De themaparken zorgen daarnaast ook voor een goede bezoekersstroom en een stroom aan inkomsten. Sinds 2012 is Walt Disney ook in het bezit van Lucasfilm Ltd. De mediagigant heeft nu dus ook de rechten over Indiana Jones en Star Wars films.

Als er naar de jaarcijfers van 2014 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg $84,2 miljard en het eigen vermogen dat hierbij hoort bedroeg $44,9 miljard. De omzet en nettowinst bedroegen in 2014 respectievelijk $48,8 miljard en $7,5 miljard. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

  • Eigen vermogen per aandeel: $25,56
  • Koers-/winstverhouding: 20,81
  • Winst per aandeel: $4,26

Walt Disney aandelen

Wanneer er naar Walt Disney aandelen wordt gekeken, is er te zien dat er de afgelopen jaren een gigantisch rendement is behaald. In september 2011 betaalde u nog $30 voor een aandeel. Op het moment van schrijven staat de koers op $120. U had in een periode van 4 jaar uw geld dus 4x zoveel waard kunnen laten worden. Zulke rendementen worden niet vaak gerealiseerd en vrijwel elke belegger zou hier erg tevreden mee (moeten) zijn.

Het is nu natuurlijk de vraag hoe de aandelen zich in de toekomst zullen gaan ontwikkelen. Een koers/winstverhouding van 20,81 is wat aan de hoge kant en dit kan dus betekenen dat de koerswaarde overgewaardeerd is, maar het kan ook betekenen dat er een hogere winst wordt verwacht. Analisten geven in ieder geval een koopadvies voor deze aandelen. Wij zijn van mening dat u ongeacht welk advies dan ook altijd uw eigen mening moet vormen en hiermee uw eigen beslissingen moet maken.

Wat kunnen we verwachten van de Walt Disney Company aandelen?

De Walt Disney Company is al sinds 1962 beursgenoteerd. De aandelen zijn sinds de krediet crisis in 2011 afnam, flink gestegen. Toch heeft Walt Disney Company zwaar geleden aan de corona crisis. Dit was ook terug te zien in de aandelen. Bij het uitbreken van de pandemie was er een enorme daling van de aandelenprijs. Dit werd later herpakt en de Disney aandelen zijn nu weer op het hoogtepunt.

De kans dat de aandelen zullen blijven stijgen zit er zeker in. Ondanks de Corona crisis komt Disney daarbovenop en zeker het begrote aankomende succes van Disney Plus kan voor mooie cijfers zorgen in de toekomst. Ook de overname van 21st Century Fox geeft aan dat het bedrijf wil blijven groeien.

Als u wilt investeren in de Walt Disney Company, dan raad ik aan om het laatste nieuws omtrent het bedrijf te volgen. Houdt goed de ontwikkelingen in de gaten die het bedrijf mee maakt.

Walt Disney aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Walt Disney? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Walt Disney koers, de verwachtingen en toekomst van Walt Disney en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Walt Disney aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Walt Disney aandelen. Als je Walt Disney aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Walt Disney – Wat is de waarde van aandelen Walt Disney?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Walt Disney  kost. Het aandeel Walt Disney is te vinden op de Walt Disney, de afkorting op de beurs is Walt Disney.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Walt Disney aandeel te kopen.

Walt Disney kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Walt Disney aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Walt Disney en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Walt Disney. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Walt Disney kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Walt Disney aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.