Wilt u Walt Disney aandelen kopen?

The Walt Disney Company is één van de grootste exploitanten van themaparken. Daarnaast is de multinational een mark leidende producent en distributeur van animatiefilms. De oprichting van Walt Disney vond plaats in Californië op 16 oktober 1923.

Het hoofdkantoor is gelegen in Burbank, Californië. In 2014 behaalde het mediabedrijf $48,8 miljard omzet, de bijbehorende winst hiervan bedroeg $7,5 miljard. Bij Walt Disney werken ongeveer 180.000 mensen.

Walt Disney aandelen

 

4.5/5

Grootste en meest bekende handelsplatform ter wereld

Over Walt Disney

Walt Disney staat bekend om verschillende bedachte Disneykarakters, denk hierbij aan Donald Duck of Mickey Mouse. De themaparken zorgen daarnaast ook voor een goede bezoekersstroom en een stroom aan inkomsten. Sinds 2012 is Walt Disney ook in het bezit van Lucasfilm Ltd. De mediagigant heeft nu dus ook de rechten over Indiana Jones en Star Wars films.

Als er naar de jaarcijfers van 2014 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg $84,2 miljard en het eigen vermogen dat hierbij hoort bedroeg $44,9 miljard. De omzet en nettowinst bedroegen in 2014 respectievelijk $48,8 miljard en $7,5 miljard. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

  • Eigen vermogen per aandeel: $25,56
  • Koers-/winstverhouding: 20,81
  • Winst per aandeel: $4,26

Walt Disney aandelen

Wanneer er naar Walt Disney aandelen wordt gekeken, is er te zien dat er de afgelopen jaren een gigantisch rendement is behaald. In september 2011 betaalde u nog $30 voor een aandeel. Op het moment van schrijven staat de koers op $120. U had in een periode van 4 jaar uw geld dus 4x zoveel waard kunnen laten worden. Zulke rendementen worden niet vaak gerealiseerd en vrijwel elke belegger zou hier erg tevreden mee (moeten) zijn.

Het is nu natuurlijk de vraag hoe de aandelen zich in de toekomst zullen gaan ontwikkelen. Een koers/winstverhouding van 20,81 is wat aan de hoge kant en dit kan dus betekenen dat de koerswaarde overgewaardeerd is, maar het kan ook betekenen dat er een hogere winst wordt verwacht. Analisten geven in ieder geval een koopadvies voor deze aandelen. Wij zijn van mening dat u ongeacht welk advies dan ook altijd uw eigen mening moet vormen en hiermee uw eigen beslissingen moet maken.

Hoe kunt u Walt Disney aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een demo-account met €40.000,- demogeld. Zo bent u in staat om alles uit te proberen en flink te oefenen. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Walt Disney aandelen!