Adyen aandelen

Adyen is een Nederlands fintech bedrijf dat wereldwijd betalingen regelt voor duizenden verschillende multinationals. Adyen is vandaag naar de beurs gegaan. De beursgang is een enorm succes. De koers is in zeer korte tijd opgelopen van 240 euro naar 455 euro. Het kan als lange termijn belegger zeker de moeite waard zijn om deze aandelen te kopen.

Interesse? Maak vrijblijvend een account aan bij de zeer bekende broker Binckbank. Deze broker maakt het mogelijk om in duizenden verschillende beleggingsproducten te handelen. Naast de enorme handelsmogelijkheden is het ook slim om te profiteren van de zeer lage tarieven!

Wat is Adyen?

Adyen is in 2006 opgericht door een groep ondernemers, waaronder Pieter van der Does en Arnout Schuijff. De bestaande betalings technologie bestond uit een lappendeken van systemen gebouwd op een verouderde infra structuur en Adyen sprong daar handig op in.

Om bedrijven te helpen groeien bied het bedrijf een platform dat in staat is om te voldoen aan de groeiende behoeften van internationale bedrijven van vandaag de dag.

De modern infrastructuur op het Adyen platform stelt handelaars in staat rechtstreeks te verbinden met internationale credit card netwerken en lokale betaal methoden en betalingen in één systeem te accepteren, waardoor de omzet online, op mobiele apparaten en op diverse verkoop punten kan groeien. Tevens kan shopper-data worden ingezien ten behoeve van omzet optimalisatie, retargeting campagnes en dergelijke.

Adyen aandelen

Het Nederlandse bedrijf Adyen faciliteert en stroomlijnt betalingen die wereldwijd op allerlei verschillende manieren worden gedaan. Denk o.a. aan PayPal, creditcard en iDeal. Afgelopen jaar ging het bedrijf naar de beurs. En dat was een enorm succes! Ontdek meer over Adyen.

In de internationale techwereld heeft het Nederlandse bedrijf Adyen een grote naam opgebouwd. Het bedrijf ging vorig jaar naar de beurs en dat was een groot succes. Mocht de naam van het bedrijf u bekend voorkomen, dan komt dat waarschijnlijk omdat u de bankafschriften goed bestudeert. Zo voert de technologie van het Nederlandse bedrijf op de achtergrond de betalingen uit voor grote webwinkels. In 13 jaar tijd groeide Adyen uit tot een gerenommeerde leverancier voor de internationale techwereld. We vertellen u graag meer over dit interessante bedrijf.   

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Adyen verwachtingen – De toekomst van Adyen

Adyen is een betalingsgateway, serviceprovider, acquirer en verwerker voor online en fysieke handel. Adyen vereist slechts één systeem, één procesintegratie en één contract voor een multinationale onderneming om klanten in meer dan 150 landen te bedienen en om meer dan 200 betaalmethoden te accepteren. Omdat Adyen één van de eerste spelers was in dit segment is het moeilijk in te halen. Tevens is Adyen breder actief dan veel andere spelers en is het systeem heel stabiel.

Klanten als Uber, Spotify, Facebook, NetFlix, L’Oréal, Booking.com en Etsy geven het bedrijf een solide ‘trust’ faktor en aanhoudende problemen bij Wirecard, de Duitse concurrent van Adyen hebben het bedrijf ook geen windeieren gelegt.  

Ondanks dat Adyen gedurende dit jaar duidelijk de impact van het coronavirus voelde met minder verwerkte betalingen in vergelijking met voor de lockdown is dat weer teruggeveerd en steeg de omzet weer naarmate de versoepeling daar was.  De verwachting is dat dit met eventuele volgende lockdown periodes hetzelfde zal verlopen.

Begin 2020 werd ook bekend dat eBay voor Adyen heeft gekozen en ondanks dat het nog even duurt tot die koppeling is afgerond betekent het een prachtige opsteker voor het bedrijf. Nieuwkomers in dit segment zullen het dus lastig hebben.

Qua groei zit het dan ook wel snor. Zo zal Adyen zijn betaaldiensten integreren in de dienstverlening van betaalbedrijf Flywire die oa klanten in onder meer de gezondheidszorg, onderwijs en de reissector bedient. Tevens breidt Ayeden de samenwerking met het Amerikaanse Microsoft uit en hebben ze in dezelfde week een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Australische Hungry Jack’s om het betalingsverkeer van de fastfoodketen te verbeteren

Hamvraag is dus of Adyen het huidige groeitempo nog een aantal jaar weet vast te houden. Er zijn nog vollop mogelijkheden met betrekking tot meer diensten aanbieden in een later stadium zoals het sturen van een factuur of een aanmaning als er te laat wordt betaald. Ook heeft Adyen heeft een bankvergunning en wat ook mogelijkheden biedt. Zo kan Adyen enerzijds betaalrekeningen aanbieden aan particulieren en het kan mogelijk ook huisbankier worden voor klanten.

Feit is dat zonder deze hierboven genoemde extra diensten de winst en omzet hard zijn gestegen in het verleden wat betekend dat er nog steeds veel verwachting in de koers van het aandeel zit en het daarom soms als ‘duur’ wordt bestempelt. Dit neemt niet weg dat Adyen één van de meest aantrekkelijk gepositioneerde betaalbedrijven op basis van groeivooruitzichten blijft.

Oprichting Adyen

Adyen is dus pas in 2006 opgericht in Amsterdam, door een groep ondernemende mannen. Twee van hen zijn ervaren mensen uit de financiële wereld. Samen zijn de mannen op zoek gegaan naar een platform dat in staat was om te voldoen aan de snel evoluerende behoeften van de snelgroeiende internationale bedrijven vandaag de dag. Tot dan toe bestond de betaaltechnologie uit een lappendeken van systemen die waren gebouwd op verouderde infrastructuur.

Moderne infrastructuur bouwen

De mannen richtten zich op het bouwen van een moderne infrastructuur die direct verbonden kon worden met kaartnetwerken en lokale betaalmethoden. En dat over de hele wereld. Inmiddels stelt het Adyen platform handelaren in staat om betalingen in slechts één systeem te accepteren. Daardoor wordt omzetgroei zowel online, op mobiele apparaten als op het verkooppunt mogelijk.

Betalen faciliteren en stroomlijnen

Het bedrijf faciliteert en stroomlijnt dus de betalingen die wereldwijd op allerlei verschillende manieren worden gedaan. Denk aan PayPal, creditcard, iDeal en consumentenkaarten. Het bedrijf ondersteunt honderden munteenheden en betaalwijzen. Adyen stemt op die manier de systemen op elkaar af en probeert fraude te voorkomen. Dit alles is natuurlijk handig voor internationaal opererende bedrijven.

Enkele feiten

Inmiddels bestaat het team van het Nederlandse bedrijf uit meer dan 750 mensen. Ook heeft Adyen een platform dat miljarden betalingen afhandelt. Ook mag het grote multinationals zoals Netflix, Facebook, Coolblue, eBay, Spotify en Uber tot haar klanten rekenen. Al deze bedrijven hebben wereldwijd klanten die op verschillende manieren en in andere valuta betalen. Adyen zet voor webwinkels in op omzetverhoging.

Risicoanalyse verbeteren

Veel online transacties, met name internationale aankopen, worden geweigerd omdat het systeem fraude vermoedt. Door het verbeteren van de risicoanalyse kan Adyen de omzet van zijn klanten doen verbeteren. En dat tot wel 1,5%. De eerste grote klant van het Nederlandse bedrijf was het welbekende Groupon, een webdienst die goedkope kortingsacties aanbiedt.

Beursgang 2018

Halverwege vorig jaar ging Adyen naar de beurs voor 240 euro per aandeel. Na de eerste handelsdag stond er al een bedrag van 455 euro op de koersborden. Met de beursgang werd 15% van de aandelen aan de beurs genoteerd. De beursgang had niet als reden om nog meer geld op te halen. Het bedrijf was tenslotte al winstgevend. Het doel was om de eerste investeerders te laten cashen.

Adyen investeerders

Een van die investeerders is Iconiq Capital. Dat is een fonds uit Silicon Valley waarin o.a. Mark Zuckerberg (van Facebook) geld steekt. Andere grote aandeelhouders zijn investeerders zoals General Atlantic, Temasek en Felicis Ventures. In totaal hebben deze vier spelers ongeveer de helft van de aandelen in handen. Oprichter Pieter zou een belang hebben van 6%.

Verwachtingen overtroffen!

Hoewel de verwachtingen op de Amsterdamse beurs hooggespannen waren, wist Adyen die duidelijk te overtreffen. De totale beurswaarde kwam op 13 miljard euro. En dan te bedenken dat er werd gerekend op een bedrag van 7 tot 10 miljard euro. Vandaag de dag is Adyen het techbedrijf waar andere startups tegenop kijken. Het bedrijf richt zich in toenemende mate op gewone winkelketens die hun klanten zowel online als bij de kassen willen betalen. Zo zijn modeketens zoals Tory Burch en Burberry al klant van Adyen.

Beste presterende aandeel 2018

De oprichters Joost- en Arnout Schuijff, Pieter van der Does en John Caspers hebben tientallen miljoenen euro’s aan de beursgang verdiend. En opvallend is dat prinses Mabel van Oranje ook heeft geprofiteerd. Zij bezat een half miljoen euro aan aandelen. De maanden na de beursgang zette het bedrijf de indrukwekkende opmars voort. Uiteindelijk werd Adyen het op een na best presterende aandeel van 2018 in Europa.

Adyen 2019

Vanaf het begin van 2019 maakt Adyen ook deel uit van de MSCI World Index. Het bedrijf is van plan om uit te groeien tot een grote financiële instelling die ook kredieten gaat verlenen. Om net zo onmisbaar te worden als ASML zal Adyen zich diep in de bedrijfsvoering van zijn klanten nestelen. Evenals de relaties met grote techbedrijven verder uitbouwen. Natuurlijk kan de beursgang daar inmiddels al goed bij helpen.

Adyen aandelen kopen

Interesse om mee te doen met de Adyen beursgang? Interesse om de Adyen aandelen te kopen? Het is bij de broker Binckbank mogelijk om in deze aandelen te handelen. Het fijne van Binckbank is dat er zowel voor de korte termijn als voor de lange termijn mogelijkheden zijn om kapitaal op te bouwen. Het is al vanaf een klein bedrag van bijvoorbeeld €500,- mogelijk om met echt geld te handelen in Adyen aandelen. Je hoeft dus geen groot vermogen neer te leggen om toch met deze interessante beursgang mee te doen.

Adyen aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Adyen? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Adyen koers, de verwachtingen en toekomst van Adyen en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Adyen aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Adyen aandelen. Als je Adyen aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Adyen – Wat is de waarde van aandelen Adyen?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Adyen kost. Het aandeel Adyen is te vinden op de Adyen, de afkorting op de beurs is Adyen.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Adyen aandeel te kopen.

Adyen kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Adyen aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Adyen en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Adyen. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Adyen kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Adyen aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.