Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Adyen aandelen

Adyen NV, beter bekend als Adyen, is gevestigd in Nederland aan Simon Carmiggeltstraat 6-50, 1011 DJ, te Amsterdam. De CEO van het bedrijf is Pieter van der Does.Het Adyen NV-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van €1.395,00, de hoogste koers was €1.414,00 en de laagste koers was €1.388,80. De slotkoers was €1.397,20 en is daarmee met 0,57% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

Inhoudsopgave

Adyen cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Adyen-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Adyen kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Adyen aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Adyen? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Adyen-koers, de verwachtingen en toekomst van Adyen en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Adyen-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Adyen-aandelen. Als je het Adyen-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Adyen Koers - Wat is de waarde van aandelen Adyen

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Adyen was. The stock Adyen can be found of the abbreviation of the exchange is ADYEN.

Beurskoers Adyen | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Adyen verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Adyen verwachtingen - De toekomst van Adyen

Adyen is een betalingsgateway, serviceprovider, acquirer en verwerker voor online en fysieke handel. Adyen vereist slechts één systeem, één procesintegratie en één contract voor een multinationale onderneming om klanten in meer dan 150 landen te bedienen en om meer dan 200 betaalmethoden te accepteren. Omdat Adyen één van de eerste spelers was in dit segment is het moeilijk in te halen. Tevens is Adyen breder actief dan veel andere spelers en is het systeem heel stabiel.

Klanten als Uber, Spotify, Facebook, NetFlix, L'Oréal, Booking.com en Etsy geven het bedrijf een solide ‘trust’ faktor en aanhoudende problemen bij Wirecard, de Duitse concurrent van Adyen hebben het bedrijf ook geen windeieren gelegt.  

Ondanks dat Adyen gedurende dit jaar duidelijk de impact van het coronavirus voelde met minder verwerkte betalingen in vergelijking met voor de lockdown is dat weer teruggeveerd en steeg de omzet weer naarmate de versoepeling daar was.  De verwachting is dat dit met eventuele volgende lockdown periodes hetzelfde zal verlopen.Adyen aandelen

Begin 2020 werd ook bekend dat eBay voor Adyen heeft gekozen en ondanks dat het nog even duurt tot die koppeling is afgerond betekent het een prachtige opsteker voor het bedrijf. Nieuwkomers in dit segment zullen het dus lastig hebben.

Qua groei zit het dan ook wel snor. Zo zal Adyen zijn betaaldiensten integreren in de dienstverlening van betaalbedrijf Flywire die oa klanten in onder meer de gezondheidszorg, onderwijs en de reissector bedient. Tevens breidt Ayeden de samenwerking met het Amerikaanse Microsoft uit en hebben ze in dezelfde week een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Australische Hungry Jack's om het betalingsverkeer van de fastfoodketen te verbeteren

Hamvraag is dus of Adyen het huidige groeitempo nog een aantal jaar weet vast te houden. Er zijn nog vollop mogelijkheden met betrekking tot meer diensten aanbieden in een later stadium zoals het sturen van een factuur of een aanmaning als er te laat wordt betaald. Ook heeft Adyen heeft een bankvergunning en wat ook mogelijkheden biedt. Zo kan Adyen enerzijds betaalrekeningen aanbieden aan particulieren en het kan mogelijk ook huisbankier worden voor klanten.

Feit is dat zonder deze hierboven genoemde extra diensten de winst en omzet hard zijn gestegen in het verleden wat betekend dat er nog steeds veel verwachting in de koers van het aandeel zit en het daarom soms als ‘duur’ wordt bestempelt. Dit neemt niet weg dat Adyen één van de meest aantrekkelijk gepositioneerde betaalbedrijven op basis van groeivooruitzichten blijft.

Adyen is een Nederlands fintech bedrijf dat wereldwijd betalingen regelt voor duizenden verschillende multinationals. Adyen is vandaag naar de beurs gegaan.

Adyen is in 2006 opgericht door een groep ondernemers, waaronder Pieter van der Does en Arnout Schuijff. De bestaande betalings technologie bestond uit een lappendeken van systemen gebouwd op een verouderde infra structuur en Adyen sprong daar handig op in.

Om bedrijven te helpen groeien bied het bedrijf een platform dat in staat is om te voldoen aan de groeiende behoeften van internationale bedrijven van vandaag de dag.

De modern infrastructuur op het Adyen platform stelt handelaars in staat rechtstreeks te verbinden met internationale credit card netwerken en lokale betaal methoden en betalingen in één systeem te accepteren, waardoor de omzet online, op mobiele apparaten en op diverse verkoop punten kan groeien. Tevens kan shopper-data worden ingezien ten behoeve van omzet optimalisatie, retargeting campagnes en dergelijke.

Moderne infrastructuur bouwen

De mannen richtten zich op het bouwen van een moderne infrastructuur die direct verbonden kon worden met kaartnetwerken en lokale betaalmethoden. En dat over de hele wereld. Inmiddels stelt het Adyen platform handelaren in staat om betalingen in slechts één systeem te accepteren. Daardoor wordt omzetgroei zowel online, op mobiele apparaten als op het verkooppunt mogelijk.

Betalen faciliteren en stroomlijnen

Het bedrijf faciliteert en stroomlijnt dus de betalingen die wereldwijd op allerlei verschillende manieren worden gedaan. Denk aan PayPal, creditcard, iDeal en consumentenkaarten. Het bedrijf ondersteunt honderden munteenheden en betaalwijzen. Adyen stemt op die manier de systemen op elkaar af en probeert fraude te voorkomen. Dit alles is natuurlijk handig voor internationaal opererende bedrijven.

Enkele feiten

Inmiddels bestaat het team van het Nederlandse bedrijf uit meer dan 750 mensen. Ook heeft Adyen een platform dat miljarden betalingen afhandelt. Ook mag het grote multinationals zoals Netflix, Facebook, Coolblue, eBay, Spotify en Uber tot haar klanten rekenen. Al deze bedrijven hebben wereldwijd klanten die op verschillende manieren en in andere valuta betalen. Adyen zet voor webwinkels in op omzetverhoging.

Risicoanalyse verbeteren

Veel online transacties, met name internationale aankopen, worden geweigerd omdat het systeem fraude vermoedt. Door het verbeteren van de risicoanalyse kan Adyen de omzet van zijn klanten doen verbeteren. En dat tot wel 1,5%. De eerste grote klant van het Nederlandse bedrijf was het welbekende Groupon, een webdienst die goedkope kortingsacties aanbiedt.

Adyen aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Adyen-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Adyen-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Uber Technologies Inc

Uber Technologies

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo Slack Technologies Inc

Slack Technologies

Meer informatie
Logo Dropbox Inc

Dropbox

Meer informatie
Logo Facebook Inc

Facebook

Meer informatie
Logo Pinterest Inc

Pinterest

Meer informatie
Logo Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Ahold Delhaize

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie