Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Boeing aandelen

Boeing Co., beter bekend als Boeing, is gevestigd in Verenigde Staten aan 100 N Riverside Plz, 60606-1596, te Chicago. Er werken 141.014 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is David Calhoun.

 

Het Boeing Co.-aandeel had op 19-04-2021 een openingskoers van $247,00, de hoogste koers was $247,00 en de laagste koers was $242,22. De slotkoers was $244,15 en is daarmee met 1,62% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Boeing cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Boeing-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Boeing kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Boeing-aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Boeing? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Boeing-koers, de verwachtingen en toekomst van Boeing en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Boeing -aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Boeing-aandelen. Als je het Boeing-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Boeing Koers - Wat is de waarde van aandelen Boeing?

In onderstaande grafiek kan je de koers van het bedrijf zien van de afgelopen 5 dagen. Hier zie je precies wat de Koers Boeing was. Het aandeel Boeing is te vinden op de New York Stock Exchange Inc, de afkorting op de beurs is BA.

Beurskoers Boeing | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Boeing verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Investering in Boeing aandelen

Boeing weet als geen ander waar de toekomst van luchtvaart ligt. Niet voor niets investeerde het dan ook 20 miljoen dollar in Virgin Galactic, het bedrijf van Richard Branson dat ruimtereizen commercieel toegankelijk wil maken. Deze investering toont aan dat Boeing niet bij de pakken blijft zitten, maar denkt aan de toekomst. Of ze ooit zullen deelnemen aan de missie van Virgin Galactic en zelf ruimtevaartuigen gaan produceren, is niet bekend. Boeing is geen kortetermijninvestering, maar hoort thuis in een langetermijnportfolio. Boeing werkt hard aan de weg omhoog en met de verbetering van de 737, wil het bedrijf Airbus weer van de troon stoten. Wanneer ook het dividend terugkeert, zal de waardering van Boeing enkel maar stijgen.

Dividend

Boeing betaalde voor het eerst een dividend in 1937, en vervolgens onafgebroken sinds 1942 tot 2019. Na de coronacrisis in 2020 hakte er stevig in, net zoals bij andere bedrijven die betrokken zijn in de luchtvaart, en vervolgens kondigde het bedrijf dan ook aan dat er de komende 3 tot 5 jaar geen dividend zal zijn. Hoewel Boeing altijd heel goed voor investeerders zorgde met een dividend van gemiddeld ongeveer 2,5%, toont deze beslissing aan dat het bedrijf de eigen gezondheid hoog in het vaandel draagt. Liever tijdelijk incasseren om dan op lange termijn wel weer in topconditie te zijn. The Boeing Company, in de volksmond bekend als ‘Boeing’, is één van die bedrijven die al sinds begin jaren 2000 sterk profiteerde van de globalisering, de groei van de Chinese middenklasse, en de booming business die de luchtvaart was. Het aandeel was dan ook terug te vinden in menig aandelenportfolio, maar het bedrijf kreeg zware klappen tijdens de coronacrisis. Daarnaast waren er ook enkele incidenten met de Boeing 737, die de reputatie van Boeing niet ten goede kwamen. Nadat ook het dividend gesnoeid werd omwille van de coronacrisis, bleven veel investeerders met de vraag achter of het nog wel nut had een positie te nemen in Boeing. Wij zijn hier om te vertellen dat Boeing de komende jaren verder kan ‘opstijgen’.

Een van de belangrijkste bedrijven ter wereld

Dat klinkt nogal gedurft als het gaat om Boeing, maar echt overdreven is het niet. Boeing is namelijk een spilfiguur in de toeristische sector, die namelijk wel eens de “grootste industrie ter wereld” wordt genoemd. Niet omwille van bijvoorbeeld omzet, maar wel omwille van tewerkstelling. De toeristische sector zorgde tussen 2013 en 2020 wereldwijd voor maar liefst 20% van de tewerkstelling. Daarnaast ontwikkelt Boeing ook vliegtuigen, helikopters en drones voor de Amerikaanse defensie. Na ‘social security’, is defensie in Amerika het tweede grootste item in het federaal budget, met een budget van maar liefst $934 miljard van oktober 2020 tot en met september 2021. Ook de welbekende Airforce One is ontwikkeld door Boeing. Omdat Boeing de tweede grootste vliegtuigleverancier is (en samen met Airbus ook de enige), zijn ze in feite een onmisbaar deel van onze samenleving. Vandaar is het niet zo gek wanneer je Boeing beschouwt als een van de belangrijkste bedrijven ter wereld, want het kan niet zomaar vervangen worden.

Over Boeing

Boeing had in de jaren 50 het idee om een vliegtuig te bouwen dat meer mensen kon vervoeren dan de toen bestaande toestellen. Er ontstond een toenemende vraag naar reizen van verre afstanden. Door hier slim op in te spelen lukte het Boeing om hier een sterke positie in te verwerven.

De Boeing 707 is het eerste passagiersvliegtuig van deze luchtvaartmaatschappij. Het toestel kon boven de wolken vliegen, maar had als nadeel dat de straalmotoren veel lawaai veroorzaakten. Er zijn in totaal 1.010 Boeing 707's gebouwd in de jaren 1958 tot 1994. Na de 707 volgde de 717, 727, 737, 747, 757, 767, 777 en 787.

Het meest bekende model is de Boeing 747 (wordt vaak ook wel Jumbo Jet genoemd). Dit vliegtuig is sinds de introductie in 1970 uitgegroeid tot één van de meest herkenbare vliegtuigen onder de miljoenen internationale reizigers. Er zijn in totaal ruim 1.540 verschillende vliegtuigen van deze serie gebouwd. Een Boeing 747 kan tot ruim 2,5x zoveel passagiers vervoeren als een Boeing 707.

Een liefhebber van vliegtuigen? Het is dan zeker aan te raden om het Youtube kanaal van Boeing te bekijken. Ze demonstreren daar meerdere vliegtuigen en u krijgt een kijkje in de keuken. Het is hieronder ook direct mogelijk om de Boeing 787-9 Dreamliner te aanschouwen. Dit vliegtuig stijgt verticaal op en is daardoor veel sneller in staat om tot de gewenste vlieghoogte te komen. Brandstof wordt bespaard en vliegtijden worden zo nog een stukje korter.

Boeing aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Boeing-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Boeing-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Walmart Inc

Walmart

Meer informatie
Logo Walt Disney Co (The)

Walt Disney Co (The)

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo PayPal Holdings Inc

PayPal Holdings

Meer informatie
Logo Plug Power Inc

Plug Power

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie