Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Boeing aandelen

Boeing Co., beter bekend als Boeing, is gevestigd in Verenigde Staten aan 100 N Riverside Plz, 60606-1596, te Chicago. Er werken 141.014 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is David Calhoun.

 

Het Boeing Co.-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van $176,28, de hoogste koers was $178,43 en de laagste koers was $174,62. De slotkoers was $176,50 en is daarmee met 1,08% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Boeing cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Boeing-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Boeing kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Boeing aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Boeing? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Boeing-koers, de verwachtingen en toekomst van Boeing en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Boeing-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Boeing-aandelen. Als je het Boeing-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Boeing Koers - Wat is de waarde van aandelen Boeing

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Boeing was. The stock Boeing can be found of the abbreviation of the exchange is BA.

Beurskoers Boeing | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Boeing verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Investering in Boeing aandelen

Boeing weet als geen ander waar de toekomst van luchtvaart ligt. Niet voor niets investeerde het dan ook 20 miljoen dollar in Virgin Galactic, het bedrijf van Richard Branson dat ruimtereizen commercieel toegankelijk wil maken.

Deze investering toont aan dat Boeing niet bij de pakken blijft zitten, maar denkt aan de toekomst. Of ze ooit zullen deelnemen aan de missie van Virgin Galactic en zelf ruimtevaartuigen gaan produceren, is niet bekend.

Boeing is geen kortetermijninvestering, maar hoort thuis in een langetermijnportfolio. Boeing werkt hard aan de weg omhoog en met de verbetering van de 737, wil het bedrijf Airbus weer van de troon stoten. Wanneer ook het dividend terugkeert, zal de waardering van Boeing enkel maar stijgen.

Dividend

Boeing betaalde voor het eerst een dividend in 1937, en vervolgens onafgebroken sinds 1942 tot 2019. Na de coronacrisis in 2020 hakte er stevig in, net zoals bij andere bedrijven die betrokken zijn in de luchtvaart, en vervolgens kondigde het bedrijf dan ook aan dat er de komende 3 tot 5 jaar geen dividend zal zijn. Hoewel Boeing altijd heel goed voor investeerders zorgde met een dividend van gemiddeld ongeveer 2,5%, toont deze beslissing aan dat het bedrijf de eigen gezondheid hoog in het vaandel draagt. Liever tijdelijk incasseren om dan op lange termijn wel weer in topconditie te zijn.

The Boeing Company, in de volksmond bekend als ‘Boeing’, is één van die bedrijven die al sinds begin jaren 2000 sterk profiteerde van de globalisering, de groei van de Chinese middenklasse, en de booming business die de luchtvaart was. Het aandeel was dan ook terug te vinden in menig aandelenportfolio, maar het bedrijf kreeg zware klappen tijdens de coronacrisis. Daarnaast waren er ook enkele incidenten met de Boeing 737, die de reputatie van Boeing niet ten goede kwamen.

Nadat ook het dividend gesnoeid werd omwille van de coronacrisis, bleven veel investeerders met de vraag achter of het nog wel nut had een positie te nemen in Boeing. Wij zijn hier om te vertellen dat Boeing de komende jaren verder kan ‘opstijgen’.

Een van de belangrijkste bedrijven ter wereld

Dat klinkt nogal gedurft als het gaat om Boeing, maar echt overdreven is het niet. Boeing is namelijk een spilfiguur in de toeristische sector, die namelijk wel eens de “grootste industrie ter wereld” wordt genoemd. Niet omwille van bijvoorbeeld omzet, maar wel omwille van tewerkstelling. De toeristische sector zorgde tussen 2013 en 2020 wereldwijd voor maar liefst 20% van de tewerkstelling.

Daarnaast ontwikkelt Boeing ook vliegtuigen, helikopters en drones voor de Amerikaanse defensie. Na ‘social security’, is defensie in Amerika het tweede grootste item in het federaal budget, met een budget van maar liefst $934 miljard van oktober 2020 tot en met september 2021. Ook de welbekende Airforce One is ontwikkeld door Boeing.

Omdat Boeing de tweede grootste vliegtuigleverancier is (en samen met Airbus ook de enige), zijn ze in feite een onmisbaar deel van onze samenleving. Vandaar is het niet zo gek wanneer je Boeing beschouwt als een van de belangrijkste bedrijven ter wereld, want het kan niet zomaar vervangen worden.

Over Boeing

Boeing had in de jaren 50 het idee om een vliegtuig te bouwen dat meer mensen kon vervoeren dan de toen bestaande toestellen. Er ontstond een toenemende vraag naar reizen van verre afstanden. Door hier slim op in te spelen lukte het Boeing om hier een sterke positie in te verwerven.

De Boeing 707 is het eerste passagiersvliegtuig van deze luchtvaartmaatschappij. Het toestel kon boven de wolken vliegen, maar had als nadeel dat de straalmotoren veel lawaai veroorzaakten. Er zijn in totaal 1.010 Boeing 707's gebouwd in de jaren 1958 tot 1994. Na de 707 volgde de 717, 727, 737, 747, 757, 767, 777 en 787.

Het meest bekende model is de Boeing 747 (wordt vaak ook wel Jumbo Jet genoemd). Dit vliegtuig is sinds de introductie in 1970 uitgegroeid tot één van de meest herkenbare vliegtuigen onder de miljoenen internationale reizigers. Er zijn in totaal ruim 1.540 verschillende vliegtuigen van deze serie gebouwd. Een Boeing 747 kan tot ruim 2,5x zoveel passagiers vervoeren als een Boeing 707.

Een liefhebber van vliegtuigen? Het is dan zeker aan te raden om het Youtube kanaal van Boeing te bekijken. Ze demonstreren daar meerdere vliegtuigen en u krijgt een kijkje in de keuken. Het is hieronder ook direct mogelijk om de Boeing 787-9 Dreamliner te aanschouwen. Dit vliegtuig stijgt verticaal op en is daardoor veel sneller in staat om tot de gewenste vlieghoogte te komen. Brandstof wordt bespaard en vliegtijden worden zo nog een stukje korter.

Wat is Boeing?

The Boeing Company is het grootste lucht- en ruimtevaartbedrijf van de wereld. Het is een toonaangevende producent van commerciële vliegtuigen, defensie vliegtuigen, ruimtevaart voertuigen en veiligheidssystemen. Als Amerika's grootste exporteur op productiegebied, levert het bedrijf aan klanten over meer dan 150 landen wereldwijd.

Boeing is opgericht door William Boeing in 1916. Het huidige bedrijf is het resultaat van de fusie tussen Boeing en het bedrijf McDonnell Douglas in 1997. Boeing is georganiseerd in vier primaire divisies: Boeing Commercial Airplanes, Boeing Defense, Space & Security, Boeing Global Services en Boeing Capital. Het hoofdkantoor van Boeing is gevestigd in Chicago.

Wat gaat Boeing doen in de toekomst?

Boeing is dus een zeer grote speler in de lucht- en ruimtevaart branche. Er speelt de laatste jaren veel omtrent het bedrijf en daarom is het interessant om te kijken naar wat we in de toekomst van Boeing kunnen gaan verwachten.

Een nieuwe opdracht voor de V.S.

Boeing heeft eind maart 2021 een order van 11 P-8A vliegtuigen gekregen. Deze 11 jets zijn voor de Amerikaanse marine om de wereld mee te patrouilleren. Voor deze order is een bedrag van 1,6 miljard dollar neergelegd.

Problemen met de 737 MAX

De 737 Max toestellen van Boeing hebben heel lang aan de grond gestaan. Dit kwam doordat er twee dodelijke rampen binnen korte tijd na elkaar waren met het toestel. Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit heeft dit te maken gehad met een productieprobleem. Een paar maanden geleden waren de toestellen weer vrijgegeven voor gebruik, maar in April 2021 kwam het nieuws naar buiten dat Boeing toch weer verschillende toestellen aan de grond houdt.

Groeiende markten

Door de pandemie ligt de wereld van het vliegverkeer redelijk stil. Toch voorziet Boeing in de toekomst een groei als het gaat om de luchtvaartmarkt. Een van de markten die naar voorspelling sterk zal gaan groeien is de Zuidoost-Aziatische luchtvaartmarkt. Boeing voorspelt namelijk over 20 jaar een vraag naar 4.400 nieuwe vliegtuigen ter waarde van 700 miljard dollar. Hiernaast zou het passagiersverkeer in deze markt jaarlijks met 5,7% moeten groeien. Dit zou bijna 50% hoger zijn dan het wereldwijde gemiddelde.

Wat kunnen we verwachten van de Boeing aandelen?

Boeing staat genoteerd aan de New York Stock Exchange onder de afkorting BA. De aandelenkoers heeft een flinke knauw gekregen door het uitbreken van de pandemie. Het vliegverkeer lag sindsdien namelijk grotendeels stil. Toch zien we de koers wel weer langzaam uit het dal klimmen.

De kans dat de koers verder zal gaan stijgen en zijn oude niveau gaat bereiken is er zeker. De toekomst van de markt waarin Boeing zich bevindt ziet er goed uit en het bedrijf krijgt veel nieuwe opdrachten. Toch is Boeing door het 737 MAX toestel regelmatig slecht in het nieuws en dit kan ook een negatieve invloed uitoefenen op de aandelenkoers. Als u wilt investeren in de aandelen van Boeing, dan raad ik aan om het nieuws en de laatste ontwikkelingen omtrent het bedrijf goed te blijven volgen.

Boeing aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Boeing-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Boeing-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie
Logo Slack Technologies Inc

Slack Technologies

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo Delta Air Lines, Inc.

Delta Air Lines

Meer informatie
Logo NetFlix Inc

NetFlix

Meer informatie