BESTE cybersecurity ETF's 2024

De voortdurende vooruitgang op het gebied van digitalisering en informatietechnologie opent nieuwe kansen in de bedrijfswereld. Er zijn echter ook risico’s aan verbonden: toenemende automatisering en digitale netwerken maken bedrijven kwetsbaarder voor technische verstoringen en aanvallen van hackers. 

Cybersecurity is dan ook van het grootste belang en onmisbaar in grote delen van de economie. Bedrijven die op dat gebied technologieën en diensten leveren, profiteren van deze ontwikkeling. Het is dan ook niet verwonderlijk dat investeerders cybersecurity als een megatrend hebben aangemerkt. Een investering in cyberbeveiliging doet u het beste en meest kosteneffectieve met ETF’s.

Deze beleggingsgids helpt u bij het selecteren van de beste ETF’s op het gebied van cybersecurity.

Start met beleggen in ETF's via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek ETF

Vind de ETF binnen het handelsplatform

4

Handelen in ETF's

Start met handelen in ETF’s!

Klaar om te beleggen in ETF's over heel de wereld? Start met DeGiro!

Waarom cybersecurity aandelen?

De vraag naar cyberbeveiligingsproducten groeit naarmate de financiële en reputatiegevolgen van datalekken, malware en ransomware steeds duidelijker worden. De wereldwijde uitgaven voor cybersecurity zullen dit jaar naar verwachting de 172 miljard dollar overschrijden en de komende jaren in een gezond tempo blijven groeien.

Veel bedrijven hebben niet de interne expertise om hun IT-activa te beveiligen, dus vertrouwen steeds meer op externe leveranciers om digitale verdediging tegen cyberdreigingen te bieden. De verschuiving naar thuiswerken als gevolg van de COVID-19-pandemie heeft het belang van cyberbeveiliging benadrukt, wat heeft geleid tot uitbreiding in de wereldwijde cybersecuritysector.

Een cyberaanval kan de bedrijfsvoering en kritieke infrastructuur aanzienlijk onderbreken of stilleggen. Het Global Risks Report 2021 van het World Economic Forum rangschikte falende cyberbeveiliging als de op drie na meest waarschijnlijke kritieke bedreiging voor de wereld in de komende twee jaar.

Het probleem is dat de oneindige manieren om een ​​computernetwerk aan te vallen onfeilbare beveiliging onmogelijk maken. Naarmate de focus op het beschermen van computers, netwerken, programma’s en gegevens tegen een inbreuk toeneemt, neemt ook de vraag naar cyberbeveiligingsoplossingen toe.

3 BESTE cybersecurity ETF's van 2024

Bekijk hier de 3 beste cybersecurity ETF's van 2024 op een rijtje:

1. L&G Cyber ​​Security UCITS ETF

2. iShares Digital Security UCITS ETF

3. First Trust Nasdaq Cybersecurity UCITS ETF

1. L&G Cyber ​​Security UCITS ETF

Het L&G Cyber ​​Security UCITS ETF belegt in aandelen met de focus op cybersecurity en technologie. De dividenden in het fonds worden herbelegd (accumulerend).

De totale kostenratio bedraagt ​​0,69% per jaar. Het fonds repliceert de prestatie van de onderliggende index door alle indexcomponenten te kopen (volledige replicatie). Het L&G Cyber ​​Security UCITS ETF is een zeer grote ETF met een actief beheerd vermogen van 2,156 miljoen euro. De ETF is ouder dan 5 jaar en is gevestigd in Ierland.

2. iShares Digital Security UCITS ETF

Het iShares Digital Security UCITS ETF volgt de STOXX® Global Digital Security-index. De STOXX® Global Digital Security volgt bedrijven die positief zijn blootgesteld aan de digitale beveiligingssector. 

Digitale veiligheid omvat in dit verband bedrijven die betrokken zijn bij de overdracht, beveiliging en/of behandeling van gevoelige gegevens en/of toegangscontrole van beveiligde locaties (bijvoorbeeld datacenters).

3. First Trust Nasdaq Cybersecurity UCITS ETF

Het First Trust Nasdaq Cybersecurity UCITS ETF volgt de Nasdaq CTA Cybersecurity-index. De Nasdaq CTA Cybersecurity-index volgt bedrijven die actief betrokken zijn bij het leveren van cyberbeveiligingstechnologie en -diensten.

Investeren in ETF's

Investeren in ETF’s begint bij het uitzoeken van een betrouwbare broker die aansluit bij jouw wensen en doelen. In Nederland zijn er diverse brokers actief die jou kunnen helpen deze wensen en doelen te behalen. 

Alle brokers uit het overzicht hiernaast zijn in het bezit van de juiste licenties en voldoen aan de strenge regelgeving van de Autoriteit Financiële Markten. Hoewel deze brokers ieder verschillende diensten en producten aanbieden, bieden ze wel allemaal de mogelijkheid op een veilige manier te investeren in zowel aandelen als ETF’s. 

Het is echter belangrijk om in het achterhoofd te houden dat deze brokers verschillende tarieven hanteren voor hun aangeboden diensten.

Overzicht van betrouwbare brokers

1

5/5

2

5/5

3

4.5/5

4

4.5/5

5

4/5

Voor wie zijn cybersecurity ETF’s geschikt?

Cybersecurity ETF’s zijn met name geschikt voor beleggers die hun risico willen spreiden en die denken dat deze sector in de toekomst nog verder zal uitbreiden. Over het algemeen bieden ETF’s een wat lager rendement vergeleken met aandelen. Wel is het zo dat je door te investeren in ETF’s altijd je belegging spreidt over meerdere bedrijven, waardoor je ook minder kans op verlies hebt.

Wanneer je belegt in enkele verschillende cybersecurity ETF’s, kun je een mooi jaarlijks rendement verwachten in de vorm van zowel dividend als waarde toeneming van de aandelen opgenomen in deze ETF’s zelf.

Interesse gekregen om te investeren in ETF’s? Dan raden wij aan een account aan te maken op DEGIRO. Deze volledig Nederlandse broker hanteert namelijk zeer lage kosten voor het kopen en verkopen van ETF’s.

Beurs indexen bekijken

Overzicht van de beurzen

Amsterdam Exchange Index

AEX

New York Stock Exchange

NYSE

Hong Kong Stock Exchange

HKSE

NASDAQ

NASDAQ

Dow Jones

DOW

Wat zijn de beste cybersecurity ETF’s?

De beste cybersecurity ETF’s zijn wereldwijd gezien het First Trust NASDAQ Cybersecurity ETF, het ETFMG Prime Cyber Security ETF, het Global X Cybersecurity ETF, het WisdomTree Cybersecurity Fund en het Vanguard Information Technology ETF. Al deze ETF’s zijn relatief gezien goedkoop in aanschaf en hebben een gezonde winstprojectie.

De juiste beleggingstrategie

Voordat je zomaar cybersecurity ETF’s toevoegt aan je beleggingsportefeuille, kan het verstandig zijn om een solide beleggingsstrategie te bepalen. Zo zou je enkele grote beleggingsfondsen voor large-cap aandelen als basis ETF’s kunnen gebruiken en vervolgens enkele kleinere fondsen, zogenoemde ‘’satelliet fondsen’’ toevoegen als kleiner deel van je portefeuille om zo je algehele risico in evenwicht te brengen. Deze kleinere fondsen bestaan in een solide ETF beleggingsstrategie doorgaans uit buitenlandse aandelen, small-cap aandelen en obligatiefondsen.

Het doel van het bepalen van de juiste beleggingstrategie is om je algehele risico te verminderen door middel van diversificatie. Je wilt immers niet al je eieren in een enkele mand leggen. Daarnaast probeer je een zo hoog mogelijk rendement te behalen door zo weinig mogelijk risico te lopen.

Hoe investeren in cybersecurity aandelen?

Je kunt cybersecurity aandelen kopen en verkopen via online brokers die deze aandelen aanbieden. Deze brokers bieden uiteraard kosten in rekening voor het beheren van je beleggingsrekening of voor het aan- en verkopen van aandelen. Wel heb je hierdoor de kans te profiteren van de snel stijgende koersen van cybersecurity aandelen. Door te investeren in een ETF verspreid je je risico omdat je niet in een enkel aandeel investeert, maar je kapitaal verspreid over een soort mandje van cybersecurity aandelen.

Cybersecurity is allemaal begonnen met het Advanced Research Project Agency Network in de late jaren ‘70. Later in de jaren ‘90 zouden bedrijven als Microsoft en MCAfee een grote rol gaan spelen in deze sector. Vandaag de dag is het niet meer weg te denken uit de samenleveing en vandaar is het dan ook niet moeilijk om een broker te vinden die aandelen en ETF’s binnen de cybersecurity sector aanbiedt.

Zo kun je onder andere bij DEGIRO, Bux Zero, eToro, Plus500, Trade Republic en Saxo Bank beleggen in deze activa. Bij vrijwel al deze brokers kun je op zowel de korte als lange termijn beleggen in cybersecurity aandelen, maar je hebt doorgaans niet de mogelijkheid short te gaan op ETF’s.

Conclusie

In de meeste gevallen en met name wanneer je volledig in controle bent over je eigen beleggingsrekening, kun je prima beginnen met beleggen in cybersecurity ETF’s. Niet alleen zijn deze erg goedkoop in aanschaf vergeleken met andere activa, maar ook zijn deze ook nog eens erg fiscaal aantrekkelijk. Verder is het gebruiksgemak van de hierboven genoemde brokers erg aangenaam en kan vrijwel iedereen, zonder slag of stoot, cybersecurity ETF’s aankopen zonder hier een raketgeleerde voor te hoeven zijn.