Vanguard ETF’s

Klik hier om te beleggen in Vanguard ETF’s

Wellicht heeft u al gehoord van ETF’s. Exchange-traded funds, of ETF’s, zijn extreem populaire beleggingen geworden, omdat ze het gemak van beleggen dat u krijgt met beleggingsfondsen combineren met het eenvoudig te kopen karakter van aandelen. Een van de meest populaire en goedkoopste ETF-emittenten is Vanguard die een selectie van ETF’s aanbiedt waarmee beleggers hun geld kunnen besteden aan een verscheidenheid aan aandelen- en obligatiebeleggingen.

De Vanguard Group, Inc. is een Amerikaanse geregistreerde beleggingsadviseur met meer dan

$ 6 biljoen aan wereldwijd beheerd vermogen Het is de grootste aanbieder van beleggings fondsen en de op één na grootste aanbieder van exchange-traded funds (ETF’s) ter wereld en word beschouwd als één van de grote drie index fondsen die het Amerikaanse bedrijfsleven domineren.

Naast onderlinge fondsen en ETF’s biedt Vanguard makelaarsdiensten, variabele en vaste lijfrentes, account diensten, financiële planning, vermogensbeheer en trust diensten.

Interesse om te investeren in ETF’s? Dan is het raadzaam een account aan te maken op DEGIRO. Deze Nederlandse broker hanteert zeer lage kosten voor het kopen en verkopen van ETF’s.

Waarom Vanguard ETF’s?

Vanguard en zijn oprichter, John Bogle, worden beschouwd als pioniers op het gebied van beleggen in index fondsen. Bogle gelooft dat index fondsen voor de meeste mensen de meest efficiënte manier zijn om te beleggen, daarom hebben hij en Vanguard een uitgebreide portefeuille van index fondsen ontwikkeld die enkele van de laagste kosten ratio’s op de markt in rekening brengen. Met een breed scala aan Vanguard ETF’s vind je zeer waarschijnlijk iets dat goed is voor elke investerings strategie. Als je deze ETF’s rechtstreeks bij Vanguard koopt, betaal je zelfs geen cent aan commissies.

Simpel gezegd, Vanguard ETF’s laten beleggers eenvoudig kennis maken met een verscheidenheid aan beleggingen zonder dat hoge investerings kosten hun rendement aantasten.

Je kunt Vanguard ETF-aandelen kopen en verkopen via Vanguard Brokerage Services wat commissie-vrij is of via een andere makelaar die mogelijk commissies in rekening brengt voor het eventuele beheer van je account. Hou rekening ermee dat als je een ETF koopt of verkoopt je de marktprijs van dat moment betaalt of ontvangt welke meer of minder kan zijn dan de intrinsieke waarde.

Vanguard starte het eerste indexfonds in de jaren 70 in, met de lancering van de First Index Investment Trust die de S&P 500 volgde. Het bedrijf groeide razendsnel en bleek een blijfertje. Tegenwoordig heeft het bedrijf miljarden aan totale activa en met 81+ ETF’s die op de Amerikaanse markten worden verhandeld zijn de Vanguard ETF’s uitgegroeid tot een verbluffende $ 6,2 biljoen aan wereldwijd beheerd vermogen.

Vanguard ETF’s hebben zowel vergelijkbare als onderscheidende kenmerken ten opzichte van traditionele aandelen en onderlinge fondsen. Vanguard ETF’s stellen hun beleggers in staat om gedurende de handelsdag in aandelen te handelen, in tegenstelling tot normale aandelen en onderlinge fondsen, die beleggers alleen in staat stellen aandelen te kopen of verkopen tegen de bepaalde waarde aan het einde van de dag. Bovendien kunnen aandelen en onderlinge fondsen niet met een marge worden gekocht en word ‘short selling’ (het verkopen van geleende aandelen) niet toegestaan. Dergelijke onderscheidende kenmerken vormen het pad welke geschikt zal blijken voor verschillende soorten beleggers.

Voor wie zijn de Vanguard fondsen geschikt?

Zoals gezegd behoren de fondsen tot de goedkoopste opties en zijn ze eigenlijk geschikt voor iedereen, van beginner tot gepensioneerden.  Wanneer je geen hele dagen wilt besteden aan het beheren van investeringen en je het simpel wilt houden zijn de Vanguard EFT’s ideaal aangezien,

De beste Vanguard ETF’s bieden een mix in je portefeuille en je kunt wanneer de omstandigheden zich voordoen veranderingen aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met drie tot vijf basis Vanguard-aandelen- en obligatie-ETF’s en eventueel uitbreiden. Er zijn zoveel geweldige Vanguard-fondsen op de markt dat het voor een belegger moeilijk kan zijn om te beslissen hoe hij met hen een portefeuille wil opbouwen. De truc is om de opties te beperken tot een selectie van een paar fondsen die het beste aansluiten bij jouw behoeften. Voor elk type belegger zijn er mogelijkheden. Vanguard is misschien wel dé bron voor het beleggen in indexfondsen, maar het biedt ook enkele van de best beheerde fondsen. Met zo’n brede selectie van hoogwaardige, goedkope beleggingsfondsen kunnen de meeste beleggers een sterke portefeuille opbouwen met alleen Vanguard-fondsen.

Interesse om te investeren in ETF’s? Dan is het raadzaam een account aan te maken op DEGIRO. Deze Nederlandse broker hanteert zeer lage kosten voor het kopen en verkopen van ETF’s.

Hoe kies je een goede beleggings strategie?

Voordat je de Vanguard-fondsen kiest om voor je portefeuille te gebruiken, kan het nuttig zijn om een ​​eenvoudige maar effectieve strategie te kiezen. Een strategie welke is opgebouwd rond je basis EFT’s zoals een beleggingsfonds voor large-cap aandelen indexen dat bijvoorbeeld het grootste deel van de portefeuille vertegenwoordigt. Je kan dan kiezen om andere soorten fondsen – de “satelliet fondsen” – toe te voegen welke tesamen een kleiner gedeelte van je portefeuille omvatten en zo het  risico gehalte in evenwicht te brengen. Voorbeelden van satelliet fondsen bestaan ​​doorgaans trouwens uit fondsen van verschillende categorieën, zoals buitenlandse aandelen, small-cap aandelen, obligatiefondsen en soms sector fondsen.  Het primaire doel van dit voorbeeld is om het risico te verminderen door middel van diversificatie (je eieren in verschillende mandjes leggen) en tegelijkertijd beter te presteren.  Je probeert als het ware een hoger gemiddelde te bewerkstelligen met betrekking tot je uiteindelijke rendement.

Wat zijn de beste Vanguard-fondsen?

Wanneer je een goede strategie hebt bedacht en een slim ontwerp hebt voor je belegging portefeuille van Vanguard-fondsen kan een voorbeeld zoals onderstaand bijvoorbeeld als model dienen:

  • 35% Vanguard 500 Index (VFINX): Amerikaanse largecapaandelen
  • 15% Vanguard Total International Stock Index (VGTSX): buitenlandse aandelen
  • 10% Vanguard Explorer (VEXPX): aandelen met een kleine kapitalisatie
  • 5% Vanguard Health Care (VGHCX): gezondheidssector
  • 35% Vanguard Total Bond Market Index (VBMFX): obligaties

Deze specifieke mix van Vanguard-fondsen is een voorbeeld van een gematigde portefeuille, wat geschikt is voor een belegger met een matig hoge risico tolerantie en die ten minste vijf jaar de tijd heeft. Gematigde beleggers zijn bereid periodes van bescheiden markt fluctuaties te accepteren in ruil voor de mogelijkheid om rendementen te ontvangen die de inflatie met een aanzienlijke marge overtreffen. De uitsplitsing van de activaspreiding is 65% aandelen en 35% obligaties.

Indien je iets meer risico durft te nemen kan je ook kiezen voor Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield. Deze ETF geeft een wereldwijde spreiding in een high dividend ETF jasje. Hoge dividend uitkeringen zijn aantrekkelijk, zeker in economisch onzekere tijden is het verleidelijk om voor fondsen te kiezen die een hoog dividend uitkeren.  Deze keuze brengt echter wat meer risico met zich op de lange termijn aangezien vanwege hoge dividend uitkeringen minder of niet word ge-herinvesteert wat de groei van dat bedrijf én de uiteindelijke waarde van jouw aandelen aardig in de weg kan zitten. Ook wordt het verkopen hierdoor lastiger met alle gevolgen van dien.

Het grote voordeel is dat je meer geld uitgekeerd krijgt en daarmee sneller nieuwe aankopen kan doen maar vergeet ook niet dat je zelf wellicht wel wat meer tijd kwijt bent qua managen of wellicht een fonds beheerder moet aantrekken die snel kan schakelen en die natuurlijk ook geld kost.

Interesse om te investeren in ETF’s? Dan is het raadzaam een account aan te maken op DEGIRO. Deze Nederlandse broker hanteert zeer lage kosten voor het kopen en verkopen van ETF’s.

Conclusie beleggen in Vanguard ETF’s

In de meeste gevallen en vooral als je volledige controle hebt over je eigen beleggingsrekening kan je prima van start gaan met Vanguard ETF’s. Deze zijn niet alleen het goedkoopst, maar zijn doorgaans ook fiscaal vriendelijk. Verder is is het gebruiksgemak van het online Vanguard-systeem en de bijbehorende klantenservice zeer effectief en duidelijk. De screener van Vanguard is een effectief hulpmiddel om de juiste EFT  te vinden dat aan jouw belegging criteria voldoet en je kunt eenvoudig  filteren op basis van: activa klasse, minimale inleg, risico niveau, aandelen klasse en belasting vriendelijkheid. Zodra je het juiste Vanguard-fonds hebt gevonden, kun je direct beleggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.