Nvidia aandelen

NVIDIA Corporation is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf. Het bedrijf is opgericht in Delaware en gevestigd in Santa Clara, Californië. NVIDIA produceert computer hardware. Dit doet het onder andere voor de gaming- en de professionele markt, maar ook voor mobiele computers en de automotive markt. Hiernaast levert het ook Chips voor bekende gameconsoles als Playstation (Sony) en Xbox (Microsoft).

NVIDIA is opgericht in 1993 door Jen-Hsun Huang, Chris Malachowsky en Curtis Priem. Sinds januari 1999 is het bedrijf ook genoteerd aan de NASDAQ effectenbeurs. In 1999 heeft NVIDIA ook de GeForce 256 uitgebracht. Dit was de eerste graphics processing unit (GPU) en daarmee wordt NVIDIA ook wel de uitvinder van de GPU genoemd.

Nvidia aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Wat gaat NIVIDIA doen in de toekomst?

NVIDIA is een technologiebedrijf dat levert aan verschillende markten. Dit kan een voordeel zijn, aangezien het bedrijf daarmee niet van een bepaalde markt afhangt. Nu is het interessant wat NVIDIA gaat doen in de toekomst en op welke punten het bedrijf zich gaat ontwikkelen.

  • Groeiende gaming industrie

Naar verwachting zal de gaming markt komende jaren sterk blijven groeien. Redenen hiervoor zijn de populariteit van esports en de toenemende kwaliteit van videogames. NVIDIA zou als dominante leverancier van grafische kaarten in deze markt dan sterk meegroeien.

  • Groeiende ontwikkeling AI

Kunstmatige intelligentie is de laatste jaren een van de meest groeiende technologieën geweest en de verwachting is dat deze techniek de komende jaren nog flink door zal groeien. Een specifieke categorie die sterk in opkomst is, is deep Learning (DL). Dit komt voor NIVIDIA goed uit, want de GPU-gebaseerde aanpak van het bedrijf om computergebruik te versnellen wordt beschouwd als de gouden standaard voor DL-training. Als deze groei zich doorzet biedt dat een potentieel goede toekomst voor NVIDIA.

  • Zelfrijdende auto’s

Een legalisering van bestuurderloze auto’s zou de groei van de automarkt een boost geven. In 2025 zouden volledig autonome auto’s in de Verenigde Staten legaal moeten zijn. Hier zou NIVIDIA van kunnen profiteren aangezien het partnerschappen is aangegaan met grote spelers in deze markt. Onder andere Toyota, Mercedes-Benz, Volkswagen en Uber zijn partner van NIVIDIA.

Nvidia verwachtingen – De toekomst van Nvidia

De aandelenkoers van NIVIDIA is zeker het laatste anderhalf jaar flink gestegen. Of het aandeel deze koers doortrekt kunnen we van tevoren niet definitief vaststellen. Wel ziet de toekomst van NIVIDIA er goed uit, zoals hierboven te lezen is.

De kans dat het aandeel van NIVIDIA gaat groeien in de toekomst is er dus zeker. Wel is de koers op dit moment relatief vrij hoog, dus het brengt ook een risico met zich mee. Het voordeel van NIVIDIA is dat het kan profiteren van verschillende markten en dus niet afhankelijk is van één markt. Zowel in de markt van de gaming industrie, kunstmatige intelligentie en de automarkt liggen in de toekomst veel kansen voor NIVIDIA.

Als u wilt investeren in de aandelen van NIVIDIA dan raad ik aan om de ontwikkelingen en het laatste nieuws omtrent het bedrijf te blijven volgen.

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Nvidia verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Nvidia

Nvidia levert onder andere de grafische chips voor grote merken als Microsofts Xbox en Playstation 3. Daarnaast zijn ze ook nog eens toeleverancier van veel andere grote fabrikanten. De speciale technologie die Nvidia ontwikkeld heeft, de GPU versnelde computing, heeft tot een enorme groei geleid. De grootste concurrenten van Nvidia zijn bedrijven als Intel en AMD. Misschien wel bekend bij u uit de laptop wereld.

Vandaag de dag staat Nvidia bij ontwerpers, gamers, artiesten en wetenschappers bekend als een pionier in complex en uiteenlopend computergebruik. De gaming markt neemt steeds meer toe en de ontwikkelingen gaan ook daar razendsnel. Nvidia is gevoed door de grotere vraag naar betere 3D-graphics. Met de GPU hebben zij een echte computerbrein ontwikkeld die samenkomt op het gebied van high performance computing, kunstmatige intelligentie en virtual reality.

Nieuwe ontwikkelingen

Uit het laatste nieuws blijkt dat Nvidia en Adobe een partnerschap zijn aangegaan. Dit voor het leveren van nieuwe Al-services voor digitale ervaringen en creativiteit. En Nvidia introduceert een Drive Constellation simulatiesysteem waarmee ze op een veilige manier autonome voertuigen miljarden Miles veilig te houden in een virtuele realiteit.

Groeiende gaming wereld

Zoals gezegd neemt de gaming wereld steeds meer toe. Sterker nog, het is met 100 miljard de grootste entertainment industrie van de wereld. En dan met name gamen op de pc zoals jij en ik hem kennen. Nvidia GeForce is het grootste platform. De alledaagse pc’s worden krachtige speelautomaten en dat maakt het voor de groeiende game markt enorm interessant.

De cijfers van Nvidia

Laten we even naar de cijfers van Nvidia kijken vanaf 2016. Waar de omzet in 2016 nog 5 miljard dollar bedroeg, is de verwachting dat dit in 2018 bijna verdubbeld is. De nettowinst van 1,6 miljard dollar in 2017 zal ook vrijwel verdubbeld zijn in 2018. De koers loopt hard op en daardoor is de koers/winstverhouding niet direct aantrekkelijker. Beleggers anticiperen al op de stijgende nettowinst en daardoor is het aandeel nu niet perse aantrekkelijker gewaardeerd om aan te schaffen.

 201620172018201920202021
Omzet5 0106 9109 71412 36514 22217 583
Nettowinst6141 6663 0473 9274 5745 628
Koers/winst verhouding27,142,55134,529,924
Winst per aandeel ( $ )1,082,574,826,247,218,96
Dividend per aandeel ( $ )0,40,490,570,580,620,65
Dividendrendement1,35%0,44%0,23%0,27%0,29%0,30%

Gezien de vele investeringen die er nog op het programma staan, heeft het management ervoor gekozen om de dividenduitkering beperkt te houden. Het mag wel duidelijk zijn dat u het als belegger in Nvidia aandelen vooral moet hebben van de koerswinst. Een aandeel is de afgelopen jaren behoorlijk in prijs gestegen en als belegger had u in het verleden dus ontzettend mooie resultaten kunnen behalen. Desalniettemin is Nvidia op dit moment redelijk gewaardeerd en is het zaak om u goed te verdiepen in de nettowinstcijfers en de winst per aandeel in de toekomst.

Verschillende analisten zijn erg positief over de toekomst van Nvidia. Het gaat hier duidelijk om een groeiaandeel, wat inhoud dat het verstandig om het aandeel langere tijd vast te houden. U kunt dan de Nvidia aandelen in uw beleggingsportefeuille opnemen. De buy en hold strategie kan bij Nvidia zeker een slimme zet zijn. Let wel: u loopt valuta risico aangezien Nvidia aandelen in dollars zijn genoteerd.

Het is altijd essentieel dat uw eigen beslissingen neemt. Het helpt wanneer u de jaarrekening goed doorleest. Verdiep u in de kwartaalcijfers, analyseer het management en ga na wat de concurrenten doen. Dit zijn Intel en AMD. Zo heeft u het huiswerk helemaal op orde! Nvidia aandelen kopen of verkopen? Doe het op een verstandige manier en maak gebruik van de technische- en fundamentele analyse.

Nvidia aandelen kopen of verkopen?

Wij maken het kopen van aandelen of het verkopen van aandelen graag gemakkelijk voor u. Heeft u interesse? Groot gelijk! Nvidia is eenvoudig in de NASDAQ aan te schaffen. Hierin zitten de grootse technologie fondsen van de wereld. Denk bijvoorbeeld aan Apple, Facebook, Microsoft en Amazon. Het fijne hieraan is dat deze aandelen zeer goed verhandelbaar zijn, omdat de NASDAQ een uitstekende reputatie heeft.

Nvidia aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Nvidia? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Nvidia koers, de verwachtingen en toekomst van Nvidia en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Nvidia aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Nvidia aandelen. Als je Nvidia aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Nvidia – Wat is de waarde van aandelen Nvidia?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Nvidia kost. Het aandeel Nvidia is te vinden op de NASDAQ, de afkorting op de beurs is NVDA.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Nvidia aandeel te kopen.

Nvidia kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Nvidia aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Nvidia en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Nvidia. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Nvidia kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Nvidia aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.