Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

NVIDIA aandelen

NVIDIA Corp, beter bekend als NVIDIA, is gevestigd in Verenigde Staten aan 2788 San Tomas Expy, 95051-0952, te Santa Clara. Er werken 18.100 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Jen-Hsun Huang.

 

Het NVIDIA Corp-aandeel had op 26-01-2023 een openingskoers van $197,01, de hoogste koers was $201,66 en de laagste koers was $192,78. De slotkoers was $198,02 en is daarmee met 2,48% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

NVIDIA cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de NVIDIA-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

NVIDIA kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het NVIDIA aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in NVIDIA? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de NVIDIA-koers, de verwachtingen en toekomst van NVIDIA en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in NVIDIA-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in NVIDIA-aandelen. Als je het NVIDIA-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

NVIDIA Koers - Wat is de waarde van aandelen NVIDIA

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange NVIDIA was. The stock NVIDIA can be found of the abbreviation of the exchange is NVDA.

Over Nvidia

Nvidia levert onder andere de grafische chips voor grote merken als Microsofts Xbox en Playstation 3. Daarnaast zijn ze ook nog eens toeleverancier van veel andere grote fabrikanten. De speciale technologie die Nvidia ontwikkeld heeft, de GPU versnelde computing, heeft tot een enorme groei geleid. De grootste concurrenten van Nvidia zijn bedrijven als Intel en AMD. Misschien wel bekend bij u uit de laptop wereld. Vandaag de dag staat Nvidia bij ontwerpers, gamers, artiesten en wetenschappers bekend als een pionier in complex en uiteenlopend computergebruik. De gaming markt neemt steeds meer toe en de ontwikkelingen gaan ook daar razendsnel. Nvidia is gevoed door de grotere vraag naar betere 3D-graphics. Met de GPU hebben zij een echte computerbrein ontwikkeld die samenkomt op het gebied van high performance computing, kunstmatige intelligentie en virtual reality.

Nieuwe ontwikkelingen

Uit het laatste nieuws blijkt dat Nvidia en Adobe een partnerschap zijn aangegaan. Dit voor het leveren van nieuwe Al-services voor digitale ervaringen en creativiteit. En Nvidia introduceert een Drive Constellation simulatiesysteem waarmee ze op een veilige manier autonome voertuigen miljarden Miles veilig te houden in een virtuele realiteit.

Groeiende gaming wereld

Zoals gezegd neemt de gaming wereld steeds meer toe. Sterker nog, het is met 100 miljard de grootste entertainment industrie van de wereld. En dan met name gamen op de pc zoals jij en ik hem kennen. Nvidia GeForce is het grootste platform. De alledaagse pc’s worden krachtige speelautomaten en dat maakt het voor de groeiende game markt enorm interessant.

Beurskoers NVIDIA | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een NVIDIA verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Wat gaat NIVIDIA doen in de toekomst?

NVIDIA is een technologiebedrijf dat levert aan verschillende markten. Dit kan een voordeel zijn, aangezien het bedrijf daarmee niet van een bepaalde markt afhangt. Nu is het interessant wat NVIDIA gaat doen in de toekomst en op welke punten het bedrijf zich gaat ontwikkelen.
  • Groeiende gaming industrie
Naar verwachting zal de gaming markt komende jaren sterk blijven groeien. Redenen hiervoor zijn de populariteit van esports en de toenemende kwaliteit van videogames. NVIDIA zou als dominante leverancier van grafische kaarten in deze markt dan sterk meegroeien.
  • Groeiende ontwikkeling AI
Kunstmatige intelligentie is de laatste jaren een van de meest groeiende technologieën geweest en de verwachting is dat deze techniek de komende jaren nog flink door zal groeien. Een specifieke categorie die sterk in opkomst is, is deep Learning (DL). Dit komt voor NIVIDIA goed uit, want de GPU-gebaseerde aanpak van het bedrijf om computergebruik te versnellen wordt beschouwd als de gouden standaard voor DL-training. Als deze groei zich doorzet biedt dat een potentieel goede toekomst voor NVIDIA.
  • Zelfrijdende auto’s
Een legalisering van bestuurderloze auto’s zou de groei van de automarkt een boost geven. In 2025 zouden volledig autonome auto’s in de Verenigde Staten legaal moeten zijn. Hier zou NIVIDIA van kunnen profiteren aangezien het partnerschappen is aangegaan met grote spelers in deze markt. Onder andere Toyota, Mercedes-Benz, Volkswagen en Uber zijn partner van NIVIDIA.

Nvidia verwachtingen – De toekomst van Nvidia

De aandelenkoers van NIVIDIA is zeker het laatste anderhalf jaar flink gestegen. Of het aandeel deze koers doortrekt kunnen we van tevoren niet definitief vaststellen. Wel ziet de toekomst van NIVIDIA er goed uit, zoals hierboven te lezen is. De kans dat het aandeel van NIVIDIA gaat groeien in de toekomst is er dus zeker. Wel is de koers op dit moment relatief vrij hoog, dus het brengt ook een risico met zich mee. Het voordeel van NIVIDIA is dat het kan profiteren van verschillende markten en dus niet afhankelijk is van één markt. Zowel in de markt van de gaming industrie, kunstmatige intelligentie en de automarkt liggen in de toekomst veel kansen voor NIVIDIA. Als u wilt investeren in de aandelen van NIVIDIA dan raad ik aan om de ontwikkelingen en het laatste nieuws omtrent het bedrijf te blijven volgen. In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen. Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Nvidia verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

NVIDIA aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de NVIDIA-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste NVIDIA-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie
Logo Uber Technologies Inc

Uber Technologies

Meer informatie
Logo Pinterest Inc

Pinterest

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie