Microsoft aandelen

Microsoft is opgericht op 4 april 1975 door Bill Gates en Paul Allen. Microsoft is de ontwikkelaar van een breed scala aan computer gerelateerde producten. Microsoft licenseert, ontwikkelt en ondersteunt deze producten.

De multinational behaalde een omzet van $93,6 miljard in 2015. De bijbehorende winst hiervan was $12,2 miljard. Microsoft doet het dus erg goed als het gaat om winstgevendheid.

Microsoft is ‘s werelds grootste softwarebedrijf en staat op een lijst van ‘s werelds waardevolste bedrijven. De multinational bezit onder andere Skype, Microsoft Office, Bing, de Xbox serie en Windows live. Daarnaast worden er ook nog toetsenborden, muizen en andere accessoires verkocht. Bij de multinational zijn ongeveer 128.000 mensen aan het werk, hier heeft een flinke stijging in plaatsgevonden. In 2013 werkte er nog 99.000 mensen bij Microsoft.

Computerbedrijf Microsoft veroverde de pc-markt met Windows en MS-DOS. Door vele overnames en grote successen, werd Microsoft een van de grootste bedrijven ter wereld. En hierdoor werd Bill Gates de rijkste persoon op aarde. Microsoft haalt bakken met geld binnen met de software. Hoe groeide Microsoft uit tot internationaal mega concern met miljarden omzet en winsten? Voor ervaren, maar zeker ook voor de startende beleggers is Microsoft een interessant bedrijf om in te investeren. We vertellen u er graag meer over.

Microsoft aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Microsoft verwachtingen – De toekomst van Microsoft

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Microsoft verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Microsoft

Microsoft werd in 1976 als bedrijfsnaam geregistreerd in New Mexico. Microsoft werd voor het eerst vermeld in 1975 in een brief van Bill Gates aan medeoprichter Paul Allen. Aanvankelijk werd de naam gespeld als Micro-Soft, aangezien het een samenvoeging is van de woorden ‘’microcomputer’’ en ‘’software’’. Gates werd aangewezen als CEO. Tien jaar na de oprichting verhuisde het bedrijf naar haar huidige campus in Washington, Redmond. Microsoft heeft al snel succes. De naam werd gewijzigd naar Microsoft Corporation Inc.

Microsoft staat bekend om het ontwikkelen, verspreiden, licenseren en ondersteunen van een breed scala aan computer gerelateerde producten. Het bedrijf is ’s werelds grootste softwarebedrijf. Niet voor niets staat Microsoft op de lijst van bedrijven met de hoogste beurswaarde ter wereld. Het behoort tot de meest waardevolle bedrijven ter wereld. Deze multinational bezit o.a. Bing, Xbox, Windows Live, Skype, LinkedIn, Nokia en Hotmail.

Windows: besturingssysteem

Windows is een besturingssysteem van Microsoft. Het was het eerste besturingssysteem die was ontwikkeld voor de particuliere gebruiker. In de loop van de jaren is Windows uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste besturingssystemen ter wereld. Windows was in 2011 al op 90% van alle computers geïnstalleerd. Datzelfde jaar kocht Microsoft het welbekende Skype. Rond diezelfde tijd begon Microsoft ook met het ontwikkelen van de Windows Phone, de Windows Surface en de Windows Tablet.

Microsoft Office

Misschien wel het meest bekend is Microsoft Office. Het is een verzameling van kantoorprogramma’s waar miljarden mensen dagelijks mee werken. Sinds de lancering in 1988 zijn Word, Excel en PowerPoint standaard onderdelen van het pakket. De kans is heel groot dat u zelf ook al jaren werkt met deze bekende programma’s.  

Ballmer, Nadella en Gates

In 2000 werd Steve Ballmer de nieuwe CEO van Microsoft. Ballmer werd op zijn beurt opgevolgd door Satya Nadella in 2014. Gates legde sinds 2006 al zijn werkzaamheden bij Microsoft neer om zich te richten op zijn liefdadigheidsstichting. Nog steeds is het belangrijkste product van Microsoft het besturingssysteem Windows. Op het gebied van hardware blijft Microsoft nog altijd verder ontwikkelen. Het bedrijf heeft ook al stappen gemaakt in virtual reality. Het is een kunstmatige, 3-dimensionale werkelijkheid die door de computer wordt gecreëerd.  

Cijfers van Microsoft

Als er naar de jaarcijfers van 2015 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg $176 miljard en het eigen vermogen dat hierbij hoort bedroeg $7 miljard. De omzet en nettowinst bedroegen in 2015 respectievelijk $93,6 miljard en $12,2 miljard. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

  • Eigen vermogen per aandeel: $9,7
  • Koers-/winstverhouding: 29,89
  • Winst per aandeel: $1,48

Op 22 april 2016 werden de eerste kwartaalcijfers van 2016 gepubliceerd. De kwartaalcijfers lieten zien dat de multinational goede opnieuw goede resultaten weet neer te zetten. De winst is wel wat gedaald ten opzichte van voorgaande kwartalen. De reden van de winstdaling zit hem vooral in de slecht presterende smartphonedivisie. Het grootste gedeelte van de omzet van Microsoft kan worden toegeschreven aan zakelijke producten zoals Office en Office 365. Met Windows 10 gaat het ook de goede kant op. Momenteel zijn er al 300 miljoen Windows 10-gebruikers.

 201520162017201820192020
Omzet93 58091 96396 657109 520120 725132 879
Nettowinst12 19316 79821 20415 88931 17835 536
Koers/winst verhouding29,824,425,44824,321,1
Winst per aandeel ( $ )1,482,12,712,054,074,68
Dividend per aandeel ( $ )1,241,441,561,671,791,92
Dividendrendement2,81%2,81%2,26%1,69%1,82%1,95%

Uit de cijfers blijkt dat Microsoft ook na 2015 mooie resultaten heeft geboekt. Over het Microsoft aandeel is daarom al tijden veel optimisme. Verschillende analisten verwachten dat Microsoft een marktaandeel van zeker 115 miljard dollar kan bereiken in de markt voor cloud-producten en diensten. In de gaming industrie heeft Microsoft ook steeds meer voet aan wal gekregen. Over dit jaar ligt de consensus van de omzet op 109,52 miljard dollar. Dat is wederom meer dan de omzet van vorig jaar.

Microsoft aandelen

De aandelen van de multinational hebben het sinds de toetreding op de beurs erg goed gedaan. Het verloop van de aandelen kende vooral in de eerste jaren van de toetreding een goed rendement. Hier hebben dan ook veel beleggers die voor de lange termijn op long zaten goed van geprofiteerd. In de jaren 2008-2011 was dit beeld anders, de concurrentie nam toe, de pc markt nam af en de kredietcrisis hielp ook niet echt mee. Dit alles leidde ertoe dat de Microsoft aandelen minder goed presteerden dan een aantal jaar geleden.

Bestuursvoorzitter Steve Balmer kondigde een strategiewijziging aan waarbij Microsoft zich meer gaat richten op diensten en apparaten dan op softwarepakketten. Deze strategiewijziging lijkt zijn vruchten af te werpen, de focus op cloud-diensten heeft de afnemende omzet om kunnen draaien naar een toenemende omzet. Ook de verkoop van onder meer tablets en Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10 helpen bij het behouden van de marktpositie van Miscrosoft. Overigens is het goed om te melden dat Bill Gates altijd wel enige invloed zal houden op de wijze waarop Microsoft zich zal gaan ontwikkelen.

Hoe kunt u Microsoft aandelen kopen?

Zelf investeren door het kopen van Microsoft aandelen doet u met de nodige voorbereiding. Dat voorbereiden kan op verschillende manieren. Bekijk bijvoorbeeld de website van Microsoft, alsmede de nieuwsberichten over het bedrijf. Het is verstandig om de actualiteiten rondom Microsoft goed in de gaten te houden. De koers kunt u ook op diverse websites vinden. De koers is de prijs waarmee u een Microsoft aandeel kunt verhandelen.

Microsoft aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
DEGIRO

De bekroonde online broker van Nederland & Lage kosten

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen in aandelen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€ 3,50 per maand

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux Zero
Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

 

DEGIRO is één van onze favoriete brokers, vanwege de ongekende lage tarieven. Zij rekenen slechts € 2,00 per aankoop van een aandeel uit de AEX en 0,03% commissie en nog lagere tarieven voor aandelen uit de VS. Je kunt bij deze broker beleggen in ETF’s, losse aandelen, beleggingsfondsen en andere producten.

Zit je te denken om te investeren in Microsoft? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, deMicrosoft koers, de verwachtingen en toekomst van Microsoft en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Microsoft aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Microsoft aandelen. Als je Microsoft aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Microsoft – Wat is de waarde van aandelen Microsoft?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Microsoft kost. Het aandeel Microsoft is te vinden op de Microsoft, de afkorting op de beurs is Microsoft.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Microsoft aandeel te kopen.

Microsoft kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Microsoft aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Microsoft en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Microsoft. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Microsoft kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
DEGIRO

De bekroonde online broker van Nederland & Lage kosten

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen in aandelen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€ 3,50 per maand

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux Zero
Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Microsoft aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.