Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Microsoft aandelen

Microsoft Corporation, beter bekend als Microsoft, is gevestigd in Verenigde Staten aan 1 Microsoft Way, 98052-6399, te Redmond. Er werken 166.475 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Satya Nadella.

 

Het Microsoft Corporation-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van $244,83, de hoogste koers was $246,16 en de laagste koers was $242,21. De slotkoers was $244,37 en is daarmee met 0,31% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Microsoft cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Microsoft-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Microsoft kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Microsoft aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Microsoft? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Microsoft-koers, de verwachtingen en toekomst van Microsoft en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Microsoft-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Microsoft-aandelen. Als je het Microsoft-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Microsoft Koers - Wat is de waarde van aandelen Microsoft

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Microsoft was. The stock Microsoft can be found of the abbreviation of the exchange is MSFT.

Beurskoers Microsoft | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Microsoft verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Microsoft verwachtingen – De toekomst van Microsoft

Microsoft aandelen
In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Microsoft verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Microsoft is opgericht op 4 april 1975 door Bill Gates en Paul Allen. Microsoft is de ontwikkelaar van een breed scala aan computer gerelateerde producten. Microsoft licenseert, ontwikkelt en ondersteunt deze producten.

De multinational behaalde een omzet van $93,6 miljard in 2015. De bijbehorende winst hiervan was $12,2 miljard. Microsoft doet het dus erg goed als het gaat om winstgevendheid.

Microsoft is ‘s werelds grootste softwarebedrijf en staat op een lijst van ‘s werelds waardevolste bedrijven. De multinational bezit onder andere Skype, Microsoft Office, Bing, de Xbox serie en Windows live.

Daarnaast worden er ook nog toetsenborden, muizen en andere accessoires verkocht. Bij de multinational zijn ongeveer 128.000 mensen aan het werk, hier heeft een flinke stijging in plaatsgevonden. In 2013 werkte er nog 99.000 mensen bij Microsoft.

Computerbedrijf Microsoft veroverde de pc-markt met Windows en MS-DOS. Door vele overnames en grote successen, werd Microsoft een van de grootste bedrijven ter wereld. En hierdoor werd Bill Gates de rijkste persoon op aarde. Microsoft haalt bakken met geld binnen met de software. Hoe groeide Microsoft uit tot internationaal mega concern met miljarden omzet en winsten? Voor ervaren, maar zeker ook voor de startende beleggers is Microsoft een interessant bedrijf om in te investeren. We vertellen u er graag meer over.

Microsoft aandelen

De aandelen van de multinational hebben het sinds de toetreding op de beurs erg goed gedaan. Het verloop van de aandelen kende vooral in de eerste jaren van de toetreding een goed rendement. Hier hebben dan ook veel beleggers die voor de lange termijn op long zaten goed van geprofiteerd. In de jaren 2008-2011 was dit beeld anders, de concurrentie nam toe, de pc markt nam af en de kredietcrisis hielp ook niet echt mee. Dit alles leidde ertoe dat de Microsoft aandelen minder goed presteerden dan een aantal jaar geleden.

Bestuursvoorzitter Steve Balmer kondigde een strategiewijziging aan waarbij Microsoft zich meer gaat richten op diensten en apparaten dan op softwarepakketten. Deze strategiewijziging lijkt zijn vruchten af te werpen, de focus op cloud-diensten heeft de afnemende omzet om kunnen draaien naar een toenemende omzet. Ook de verkoop van onder meer tablets en Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10 helpen bij het behouden van de marktpositie van Miscrosoft. Overigens is het goed om te melden dat Bill Gates altijd wel enige invloed zal houden op de wijze waarop Microsoft zich zal gaan ontwikkelen.

Wat gaat Microsoft doen in de toekomst?

Microsoft is een van de top 3 hoogst genoteerde beurs bedrijven wereldwijd. Het bedrijf ontwikkeld constant nieuwe software en hardware producten, waaronder de in 2020 uitgebrachte Xbox series X. Het is daarom interessant om te kijken naar wat we van Microsoft in de toekomst kunnen gaan verwachten.

Aankomende producten

Microsoft heeft veel producten die het in de loop van 2021 gaat lanceren. Zo wordt het besturingssysteem Windows 10X gelanceerd en wordt ook de Windows Server 2022 verwacht. Hiernaast wordt ook de Cloud PC verwacht, dit is een virtuele computer die vanaf elk apparaat dat Microsoft Remote desktop ondersteunt bereikbaar moet zijn.

Partnerschappen

Microsoft gaat regelmatig partnerschappen aan met andere bedrijven om gezamenlijke doelstellingen te behalen. Zo heeft het in maart 2021 met Total een partnerschap afgesloten om de netto-nul uitstoot te ondersteunen. Ook is Microsoft eerder dit jaar een partnerschap aangegaan met de Volkswagen Group voor de ontwikkeling van automatisch rijdende voertuigen.

Duurzaamheidsdoelstellingen

Op het gebied van netto-nul uitstoot heeft Microsoft aangegeven sneller en verder te willen gaan. Zo zou tegen 2030 Microsoft koolstofnegatief moeten zijn. Hiernaast zou het bedrijf tegen 2050 alle koolstof verwijderen, die het sinds de oprichting heeft uitgestoten.

Microsoft zit dus zeker niet stil. Het gaat aankomende jaren veel nieuwe producten lanceren, heeft verschillende partnerschappen afgesloten voor de toekomt en kijkt vooruit op het gebied van duurzaamheid.

Wat kunnen we verwachten van de Microsoft aandelen?

Microsoft is sinds 1986 beursgenoteerd aan de NASDAQ-effectenbeurs onder de afkorting MSFT. De aandelenkoers kent de afgelopen jaren een sterke stijging. De kans zit er ook zeker in dat deze stijging de aankomende jaren zal aanhouden. Microsoft is namelijk een grote speler in de markt en als we de toekomstplannen zien dan kunnen we nog veel van het bedrijf gaan verwachten.

Met de aankomende producten zoals de Cloud PC en een nieuw officepakket heeft Microsoft nog grote dingen in de pijplijn. Het kan daarom een goed moment zijn om te investeren, maar aan de andere kant is het aandeel op dit moment relatief gezien zeer hoog. Dit brengt dus ook een risico met zich mee.

Er is niet met zekerheid te zeggen of het aandeel van Microsoft de komende tijd sterk zal stijgen of dalen. Als u wilt investeren in de aandelen van Microsoft, dan raad ik aan om het nieuws en de laatste ontwikkelingen omtrent het bedrijf goed in de gaten te houden.

Microsoft aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Microsoft-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Microsoft-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Dropbox Inc

Dropbox

Meer informatie
Logo Delta Air Lines, Inc.

Delta Air Lines

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie
Logo Walmart Inc

Walmart

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Ahold Delhaize

Meer informatie