Pfizer aandelen

Pfizer aandelen

Pfizer Incorporated is een Amerikaans bedrijf in de biofarmaceutische branche, opgericht in 1849 door de familieleden Charles Pfizer en Charles F. Erhart. Het bedrijf maakt geneesmiddelen en vaccins waarmee mensen die ziek zijn, geholpen kunnen worden. De kwaliteit van leven kan verbeterd worden door bepaalde geneesmiddelen. Evenals kunnen ziektes worden voorkomen. In dit artikel vertellen we je graag meer over Pfizer en het kopen van Pfizer aandelen.

Pfizer is tegenwoordig een alom bekende naam. Het is een van ’s werelds grootste farmaceutische bedrijven en tegenwoordig vooral bekend dankzij het recent goedgekeurde vaccin tegen corona. Maar het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt ook medicijnen en vaccins voor een breder scala aan medische disciplines.

Pfizer is gevestigd in de VS maar verkoopt in 125 landen.

Pfizer is genoteerd aan de New York Stock Exchange en is net als de meeste geneesmiddelenbedrijven, een commercieel, beursgenoteerd bedrijf. Dit betekent dat aandeelhouders investeren in het bedrijf.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Pfizer en de toekomst:

Pfizer blijft in samenwerking met vernieuwers in de gezondheidzorg hard werken aan research & development. Een afdeling waar jaarlijks fors in wordt geïnvesteerd. Ondanks dat Pfizer hoge bedragen neertelt voor onderzoek, blijven aandeelhouders akkoord gaan met deze investering. Dit wordt gedaan omdat verwacht wordt dat investeren in onderzoek, hen meer rendement zal opleveren, dan wanneer de winst direct aan hen zou worden uitgekeerd als dividend.

Wat betreft het coronavaccin streeft Pfizer ernaar om in 2021 1,3 miljard vaccins te leveren. De toekomst voor Pfizer is echter veel meer dan enkel het succes of falen van hun coronavaccin. Zij blijven natuurlijk ook bezig met het ontwikkelen van andere hoognodige medicijnen. Hier blijken namelijk ook al hoge inkomsten uit voort te zijn gekomen. De toekomst voor Pfizer ziet er dus zeker rooskleurig uit.

Pfizer verwachtingen – De toekomst van Pfizer

Pfizer verwacht volgend jaar een winst per aandeel van 3,19 dollar, een stijging van 10% vergeleken met 2020. Er wordt uitgegaan van een omzet van enkele miljarden dollars, dit betekent een omzetstijging van 7% in 2021, exclusief de inkomsten van het vaccin. Het aandeel werd in 2020 nog verhandeld tegen slechts 11,4 keer de toekomstige winst, en biedt een mooi dividendrendement van 4,2%.

Vooralsnog ziet het aandeel Pfizer er technisch zeer aantrekkelijk uit. Het aandeel heeft namelijk onlangs een 2-jaar lange neerwaartse trendlijn doorbroken. De neerwaartse trend is volgens trendanalyse ook tot een eind gekomen. Daarbovenop komt nog dat de lange-termijn trend ook nog steeds opwaarts is. Dit allemaal bij elkaar opgeteld geeft beleggers toch wel wat vertrouwen.

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Pfizer verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Wat kan van invloed zijn op de Pfizer aandelen:

Investeren in een farmaceutisch bedrijf is zeer zeker risicovol. Winst is voor een dergelijk bedrijf, de brandstof voor innovatie, en dat kan alleen bereikt worden als men durft te investeren in Pfizer. Gaat de winst omhoog, dan gaan ook de aandelen omhoog.

Ondanks de koersstijging wegens het uitbrengen van het coronavaccin, blijft Pfizer nog steeds een relatief goedkoop aandeel met een hoog dividendrendement. Er wordt verwacht dat de vaccinopbrengst waarschijnlijk niet lang zal duren. Dit omdat er meer farma bedrijven met een corona vaccin op de markt willen komen. Pfizer kan dus rekenen op meer concurrentie, wat dus zeker invloed kan gaan hebben op de aandelen.

Over Pfizer

Lipitor is het meest succesvolle medicijn van Pfizer en helpt tegen een hoog cholesterolgehalte. In 2005 werd er alleen al op Lipitor een omzet van 12,2 miljard dollar behaald. De missie van Pfizer is om binnen 10 jaar het meest toonaangevend en innovatieve biofarmaceutische bedrijf te zijn. Het opvallende is dat meer dan 1/3 van de omzet buiten de VS behaald wordt.

Pfizer draagt over de hele wereld bij aan de gezondheidszorg. Niet voor niets is het bedrijf actief in meer dan 150 landen en zijn er vele duizenden collega’s werkzaam. Er wordt samengewerkt aan een gezondere wereld. Ook wordt er continu gewerkt aan vernieuwde en innovatieve behandelingen waarmee het leven van de patiënten beter wordt gemaakt. Verderop in het artikel meer hierover.

Er worden wereldwijd miljoenen mensen behandelt met de geneesmiddelen van Pfizer. Met de meest voorgeschreven geneesmiddelen en vaccins van het bedrijf, kunnen nu zelfs levensbedreigende ziektes behandeld worden. In sommige gevallen zelfs genezen en uitgeroeid. Voor de kleinere kwalen verkoopt Pfizer ook vrij te verkrijgen geneesmiddelen/zelfproducten. Een goed voorbeeld hiervan is Advil. Welbekend van de reclame. Of de multivitamines van Centrum.

Onderzoek en ontwikkeling

Om het leven van patiënten te verbeteren, wordt er veel onderzoek gedaan. De kosten voor Research en Development zijn dus behoorlijk hoog. Waar de investeringen in onderzoek en ontwikkeling in 2013 en 2014 gemiddeld nog 7,5 miljard dollar waren, was dit in 2011 en 2012 al een gemiddelde van 8,3 miljard dollar.

Het bedrijf blijft nieuwe medicijnen ontdekken en ontwikkelen. Dat betekent ook tegen aandoeningen waar tot op heden nog geen middel voor is. Of de bestaande middelen zijn niet goed genoeg. Het onderzoek wordt niet alleen gedaan naar veel voorkomende aandoeningen die voorkomen bij miljoenen mensen, maar ook naar de zeldzame ziektes waar kleinere aantallen mensen mee kampen. Het gaat dan bijvoorbeeld om chronische ontstekingsziektes, auto-immuunziektes, kanker, stofwisselingsziektes en hart- en vaatziektes.

Pfizer werkt ook samen met andere organisaties binnen de gezondheidszorg. Er wordt o.a. samengewerkt met patiëntenverenigingen, onderzoeksorganisaties, academische wetenschappers, zorgverzekeraars, wereldwijde gezondheidsorganisaties, artsen, overheden en andere farmaceutische bedrijven. Pfizer richt zich steeds meer op verdere samenwerking met anderen. De ervaringen worden uitgewisseld en de kennis wordt gedeeld.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Pfizer wilt een positieve invloed hebben op de gezondheid van mensen over de hele wereld. Maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt daarom een belangrijke rol in binnen het bedrijf. Alle middelen, vaardigheden, mensen, financiële middelen en de expertise wordt gebruikt om de toegang tot geneesmiddelen voor achtergestelde groepen te verbeteren. Binnen de cultuur van Pfizer gaat het om zuiver en integer handelen.

De cijfers van Pfizer

De cijfers van Pfizer laten zien dat er vanaf 2015 al sprake is van een stabiele omzet. Vooral de winst is in 2017 opvallend omhooggeschoten. Dat heeft ook te maken met het feit dat medicijnen ontzettend duur zijn. De kosten naar onderzoek en ontwikkeling zijn hoog, maar worden ruimschoots terugverdient wanneer ze op de markt te verkrijgen zijn. Afgelopen jaar was de koers/winst verhouding 10,3. Al met al een redelijke uitkomst.

Pfizer201520162017201820192020
Omzet48 85152 82452 54654 41454 98955 356
Nettowinst7 7457 21521 30812 60913 50913 760
Koers/winst verhouding2627,810,316,41514,3
Winst per aandeel ( $ )1,241,173,522,182,392,5
Dividend per aandeel ( $ )1,121,21,281,381,461,53
Dividendrendement3,47%3,69%3,53%3,84%4,07%4,26%

Terugloop van de winsten

Met de voorspellingen van de analisten zal de omzet gestaag omhooggaan. De prijs van een Pfizer aandeel staat nu op 34,84 dollar. Dat de winst wel wat terug zal lopen in 2018 heeft vooral te maken met de verdere samenwerking van ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Zij willen een einde maken aan de steeds hogere prijzen van bepaalde medicijnen. Er worden dan een aantal kankermedicijnen ingekocht. Deze onderlinge samenwerking heeft tot doel om de onderhandelingspositie t.o.v. farmaceutische bedrijven te verbeteren.

 

Pfizer aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Pfizer? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Pfizer koers, de verwachtingen en toekomst van Pfizer en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Pfizer aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Pfizer aandelen. Als je Pfizer aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Pfizer – Wat is de waarde van aandelen Pfizer?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Pfizer kost. Het aandeel Pfizer  is te vinden op de NYSE, de afkorting op de beurs is PFE.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Pfizer aandeel te kopen.

Pfizer kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Pfizeraandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Pfizer en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Pfizer. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Pfizer kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Pfizer aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.