Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Pfizer aandelen

Pfizer Inc., beter bekend als Pfizer, is gevestigd in Verenigde Staten aan 235 E 42nd St, 10017-5703, te New York. De CEO van het bedrijf is Albert Bourla.

 

Het Pfizer Inc.-aandeel had op 02-02-2023 een openingskoers van $43,63, de hoogste koers was $44,46 en de laagste koers was $43,50. De slotkoers was $44,34 en is daarmee met 0,84% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Pfizer cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Pfizer-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Pfizer kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Pfizer aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Pfizer? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Pfizer-koers, de verwachtingen en toekomst van Pfizer en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Pfizer-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Pfizer-aandelen. Als je het Pfizer-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Pfizer Koers - Wat is de waarde van aandelen Pfizer

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Pfizer was. The stock Pfizer can be found of the abbreviation of the exchange is PFE.

Beurskoers Pfizer | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Pfizer verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Pfizer en de toekomst:

Pfizer blijft in samenwerking met vernieuwers in de gezondheidzorg hard werken aan research & development. Een afdeling waar jaarlijks fors in wordt geïnvesteerd. Ondanks dat Pfizer hoge bedragen neertelt voor onderzoek, blijven aandeelhouders akkoord gaan met deze investering. Dit wordt gedaan omdat verwacht wordt dat investeren in onderzoek, hen meer rendement zal opleveren, dan wanneer de winst direct aan hen zou worden uitgekeerd als dividend. Wat betreft het coronavaccin streeft Pfizer ernaar om in 2021 1,3 miljard vaccins te leveren. De toekomst voor Pfizer is echter veel meer dan enkel het succes of falen van hun coronavaccin. Zij blijven natuurlijk ook bezig met het ontwikkelen van andere hoognodige medicijnen. Hier blijken namelijk ook al hoge inkomsten uit voort te zijn gekomen. De toekomst voor Pfizer ziet er dus zeker rooskleurig uit.

Pfizer verwachtingen – De toekomst van Pfizer

Pfizer verwacht volgend jaar een winst per aandeel van 3,19 dollar, een stijging van 10% vergeleken met 2020. Er wordt uitgegaan van een omzet van enkele miljarden dollars, dit betekent een omzetstijging van 7% in 2021, exclusief de inkomsten van het vaccin. Het aandeel werd in 2020 nog verhandeld tegen slechts 11,4 keer de toekomstige winst, en biedt een mooi dividendrendement van 4,2%. Vooralsnog ziet het aandeel Pfizer er technisch zeer aantrekkelijk uit. Het aandeel heeft namelijk onlangs een 2-jaar lange neerwaartse trendlijn doorbroken. De neerwaartse trend is volgens trendanalyse ook tot een eind gekomen. Daarbovenop komt nog dat de lange-termijn trend ook nog steeds opwaarts is. Dit allemaal bij elkaar opgeteld geeft beleggers toch wel wat vertrouwen. In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen. Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Pfizer verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Wat kan van invloed zijn op de Pfizer aandelen:

Investeren in een farmaceutisch bedrijf is zeer zeker risicovol. Winst is voor een dergelijk bedrijf, de brandstof voor innovatie, en dat kan alleen bereikt worden als men durft te investeren in Pfizer. Gaat de winst omhoog, dan gaan ook de aandelen omhoog. Ondanks de koersstijging wegens het uitbrengen van het coronavaccin, blijft Pfizer nog steeds een relatief goedkoop aandeel met een hoog dividendrendement. Er wordt verwacht dat de vaccinopbrengst waarschijnlijk niet lang zal duren. Dit omdat er meer farma bedrijven met een corona vaccin op de markt willen komen. Pfizer kan dus rekenen op meer concurrentie, wat dus zeker invloed kan gaan hebben op de aandelen.

Over Pfizer

Lipitor is het meest succesvolle medicijn van Pfizer en helpt tegen een hoog cholesterolgehalte. In 2005 werd er alleen al op Lipitor een omzet van 12,2 miljard dollar behaald. De missie van Pfizer is om binnen 10 jaar het meest toonaangevend en innovatieve biofarmaceutische bedrijf te zijn. Het opvallende is dat meer dan 1/3 van de omzet buiten de VS behaald wordt. Pfizer draagt over de hele wereld bij aan de gezondheidszorg. Niet voor niets is het bedrijf actief in meer dan 150 landen en zijn er vele duizenden collega’s werkzaam. Er wordt samengewerkt aan een gezondere wereld. Ook wordt er continu gewerkt aan vernieuwde en innovatieve behandelingen waarmee het leven van de patiënten beter wordt gemaakt. Verderop in het artikel meer hierover. Er worden wereldwijd miljoenen mensen behandelt met de geneesmiddelen van Pfizer. Met de meest voorgeschreven geneesmiddelen en vaccins van het bedrijf, kunnen nu zelfs levensbedreigende ziektes behandeld worden. In sommige gevallen zelfs genezen en uitgeroeid. Voor de kleinere kwalen verkoopt Pfizer ook vrij te verkrijgen geneesmiddelen/zelfproducten. Een goed voorbeeld hiervan is Advil. Welbekend van de reclame. Of de multivitamines van Centrum.

Onderzoek en ontwikkeling

Om het leven van patiënten te verbeteren, wordt er veel onderzoek gedaan. De kosten voor Research en Development zijn dus behoorlijk hoog. Waar de investeringen in onderzoek en ontwikkeling in 2013 en 2014 gemiddeld nog 7,5 miljard dollar waren, was dit in 2011 en 2012 al een gemiddelde van 8,3 miljard dollar. Het bedrijf blijft nieuwe medicijnen ontdekken en ontwikkelen. Dat betekent ook tegen aandoeningen waar tot op heden nog geen middel voor is. Of de bestaande middelen zijn niet goed genoeg. Het onderzoek wordt niet alleen gedaan naar veel voorkomende aandoeningen die voorkomen bij miljoenen mensen, maar ook naar de zeldzame ziektes waar kleinere aantallen mensen mee kampen. Het gaat dan bijvoorbeeld om chronische ontstekingsziektes, auto-immuunziektes, kanker, stofwisselingsziektes en hart- en vaatziektes. Pfizer werkt ook samen met andere organisaties binnen de gezondheidszorg. Er wordt o.a. samengewerkt met patiëntenverenigingen, onderzoeksorganisaties, academische wetenschappers, zorgverzekeraars, wereldwijde gezondheidsorganisaties, artsen, overheden en andere farmaceutische bedrijven. Pfizer richt zich steeds meer op verdere samenwerking met anderen. De ervaringen worden uitgewisseld en de kennis wordt gedeeld.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Pfizer wilt een positieve invloed hebben op de gezondheid van mensen over de hele wereld. Maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt daarom een belangrijke rol in binnen het bedrijf. Alle middelen, vaardigheden, mensen, financiële middelen en de expertise wordt gebruikt om de toegang tot geneesmiddelen voor achtergestelde groepen te verbeteren. Binnen de cultuur van Pfizer gaat het om zuiver en integer handelen.

Pfizer aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Pfizer-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Pfizer-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Spotify Technology S.A.

Spotify Technology

Meer informatie
Logo Uber Technologies Inc

Uber Technologies

Meer informatie
Logo Toyota Motor Corporation

Toyota Motor

Meer informatie
Logo Walt Disney Co (The)

Walt Disney Co (The)

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie
Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie
Logo Walmart Inc

Walmart

Meer informatie