Jumbo aandelen

Jumbo boodschappentas

Jumbo, wie kent deze supermarktketen nou niet. Jumbo bestaat al langer dan u zult denken. In de jaren 90 groeide Jumbo uit tot een zeer succesvolle onderneming. Vorig jaar brak de consumentenomzet door de grens van 7 miljard euro. Het gaat goed met Jumbo. Beleggen in Jumbo? Ontdek meer!

Jumbo bestaat al langer dan 95 jaar. Het is een familiebedrijf uit Veghel dat ontstaan is uit een groothandel in koloniale waren. Jumbo werd opgericht in 1921 door Johan van Eerd. Johan is de achter oom van Karel van Eerd, de grondlegger van Jumbo Supermarkten.

Karel startte zijn carrière in 1956 in het familiebedrijf. Vandaag de dag is hij, als voorzitter van de Raad van Commissarissen, nog nauw betrokken bij Jumbo.

Helaas is  Jumbo niet beursgenoteerd, maar Ahold wel (het moederbedrijf van AH & Bol.com) Wanneer je wil investeren in een supermarkt in Nederland, dan is Ahold een uitstekend alternatief in plaats van Jumbo Supermarkt.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Familiebedrijf

Jumbo is een familiebedrijf en is niet beursgenoteerd. Mocht dat in de toekomst veranderen, houden wij u daarvan uiteraard op de hoogte! Wilt u wel alvast starten met beleggen? Maak in dat geval eenvoudig uw persoonlijke account aan bij de CFD-broker Plus500. Plus500 is een betrouwbare en klantvriendelijke online broker waar u al kunt beleggen vanaf 100 euro. Heeft u nog weinig ervaring met beleggen? Het is dan verstandig om eerst een demo account aan te maken. U kunt dan oefenen met 40.000 fictieve euro’s.

Groei jaren 90

In de jaren 90 groeide Jumbo uit tot een zeer succesvolle onderneming. Met een nieuw ontwikkelde formule konden de laagste prijzen worden gecombineerd met het grootste assortiment evenals de beste service. In 1996 werd de formule geïntroduceerd in combinatie met de 7 zekerheden. De 7 zekerheden zijn bedoeld voor alle klanten.

De 7 zekerheden

Ten eerste beloofd Jumbo de laagste prijs. Wanneer de vaste prijs elders lager is, dan wordt de prijs aangepast en krijgt de klant het product gratis. Ten tweede is er de persoonlijke service. Ten derde heeft Jumbo het grootste supermarktassortiment. Ten vierde is vers ook echt vers. De allerbeste versproducten worden met zorg geselecteerd. Ten vijfde kunt u bij Jumbo vlot winkelen. Dat betekent makkelijk en snel boodschappen doen. Ten zesde is er de niet tevreden geld terug garantie. Als laatste staan de wensen van de klanten centraal.

Overnames

Met de introductie van deze 7 zekerheden is Jumbo hard gegroeid. Met deze groei ontstond in 2008 de mogelijkheid om een eigen huismerklijn te introduceren. De huismerklijn bestaat nu al uit ruim 7.000 producten. In 2009 werd Super de Boer overgenomen, waarna C1000 drie jaar later ook onderdeel werd van Jumbo.

Jumbo Foodmarkt

Met het openen van de eerste Jumbo Foodmarkt in 2013 in Breda, konden klanten vanaf dat moment de ultieme beleving krijgen op het gebied van vers, lekker en gezond eten voor de allerlaagste prijs. Het doel van Jumbo is om dat format verder uit te rollen in het land. Dit jaar komen er Jumbo Foodmarkten bij in Utrecht, Tilburg en Leidschendam. Tevens wordt er dit jaar in het overgrote deel van Nederland al thuisbezorgd door Jumbo.

Foodserviceformule La Place

Een jaar later kwam er een Jumbo Foodmarkt bij in Amsterdam. Datzelfde jaar kwam Jumbo met de mogelijkheid om ook online boodschappen te bestellen. In 2015 volgde Veghel. Waar het begon met enkele pick up points, begon Jumbo in 2016 met het zelf thuisbezorgen van de online bestelde boodschappen. Aan het begin van 2016 nam Jumbo de foodserviceformule van La Place over. Vele mooie locaties werden in huis gehaald evenals een sterk merk en een autoriteit op het gebied van verse bereiding van maaltijden.

Jumbo aandelen

De aandelen van Jumbo zijn volledig in handen van de familie Van Eerd. De gewone aandelen zijn qua eigendom evenwichtig verdeeld tussen de heer C.J.M. van Eerd en zijn drie kinderen Colette Cloosterman-van Eerd, Frits van Eerd en Monique Groenewoud-van Eerd. Daarnaast houdt C.J.M. van Eerd via zijn houdstermaatschappij Van Eerd Beheer BV nog een preferent aandelenbelang in Jumbo Groep Holding.

Helaas is  Jumbo niet beursgenoteerd, maar Ahold wel (het moederbedrijf van AH & Bol.com) Wanneer je wil investeren in een supermarkt in Nederland, dan is Ahold een uitstekend alternatief in plaats van Jumbo Supermarkt.

Jumbo aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Jumbo? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Jumbo koers, de verwachtingen en toekomst van Jumbo en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Jumbo aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Jumbo aandelen. Als je Jumbo aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Jumbo – Wat is de waarde van aandelen Jumbo?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Jumbo kost. Het aandeel Jumbo is te vinden op de Jumbo de afkorting op de beurs is Jumbo.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Jumbo aandeel te kopen.

Jumbo kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Jumbo aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Jumbo en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Jumbo. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Jumbo kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Jumbo aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.