Lego aandeel geplande beursgang

Lego zal naar verwachting zijn beurs intrede maken en verkocht gaan worden op de [beurs onbekend]. Er is lang uitgekeken naar deze beursgang en deze wordt met interesse gadegeslagen door potentiële investeerders. Vele speculaties voor de Lego prijs vinden al plaats.

Ondanks dat er nog geen handelsprijs is gecommuniceerd, lijkt de algemene interesse net als de resultaten van Lego gestaag te stijgen. Traditiegetrouw zien de meeste bedrijven al op dag 1 de waarde van hun aandelen direct groeien.

Lego

Lego IPO kopen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek IPO Lego

Vind de IPO Lego binnen het handelsplatform

4

Lego IPO kopen

Start met handelen in Lego aandelen!

Lego IPO kopen of andere aandelen kopen? Start met DEGIRO!

Over Lego

De LEGO Group is een familiebedrijf in Billund, Denemarken. Het bedrijf is in 1932 opgericht door Ole Kirk Christiansen. Lego betekent in het Deens “speel goed”. In het Latijns betekent Lego “ik stel samen”. De famillie Kristtiansen heeft erg goed geboerd sinds de oprichting, want Lego is nu de grootste speelgoedfabrikant van Europa. Het Deense bedrijf draaide in 2016 een omzet van 15,7 miljard Deense Kronen. De winst bedroeg 3,5 miljard Deense Kronen. Momenteel werken er 19.000 mensen bij de LEGO Group. Ze zijn werkzaam op 42 verschillende locaties en bevinden zich in verschillende landen.

Sinds de oprichting van Lego zijn er veel ontwikkelingen geweest. De pakketten zijn steeds groter en geavanceerder geworden. Ze bevatten ook steeds meer stenen en kosten dus meer tijd om in elkaar te zetten. De omzet en winst van de LEGO Group profiteert hier in ieder geval enorm van.

Verwachte beursgang van Lego IPO?

Op dit moment staat de beursgang van Lego in de planning voor [datum onbekend]. Vanaf deze datum zullen de aandelen Lego te koop zijn bij de verschillende brokers zoals DEGIRO en Freedom24.

Investeerders kunnen echter de mogelijkheid gebruiken om eerder in te schrijven. Op deze manier kunnen geïnteresseerden een aandeel proberen te bemachtigen tegen een -nu nog- laag tarief, aangezien de verwachting en geschiedenis ons heeft geleerd dat de waarde van aandelen vaak direct omhoog schieten nadat deze zijn geïntroduceerd. 

Natuurlijk is dit feit geen gegeven en dien je altijd je huiswerk te doen en je te verwittigen van alle details rondom het bedrijf en het IPO aandeel.

Overzicht van betrouwbare brokers

1

5/5

2

5/5

3

4.5/5

4

4.5/5

5

4/5

Lego koers verwachting

Het moge duidelijk zijn dat er met veel anticipatie naar de beursgang van aandeel Lego wordt uitgekeken, echter zijn er veel omstandigheden mee gemoeid en is het koffiedik kijken wat er uiteindelijk echt op de dag zelf gebeurt met de Lego prijs. Laat je niet alleen verleiden door de hype, maar doe ook gedegen onderzoek en kijk of je je kunt vinden in de toekomstvisie van Lego. Zorg dat je jouw keuze goed en rationeel kunt onderbouwen.

De beursgang van Lego

Als je uiteindelijk gekozen hebt om je in te schrijven voor Lego aandelen moet je zeker zijn van je zaak en vertrouwen hebben in de bedrijfsvisie en management van Lego. Aangezien er veel componenten in het spel zijn moet je jezelf en je beleggingsportfolio altijd beschermen door je goed voor te bereiden.

Voorbereiden op de Lego aandelen

Indien je onzeker bent over investeren in een aandeel dien je je meer in de materie te verdiepen. Er zijn veel internationale websites zoals Morningstar die reeds gedegen speurwerk en boeken onderzoek hebben gedaan en een solide weergave hebben van de financiële achtergrond van bedrijven die klaarstaan om naar de beurs te gaan. Ook de online beurzen zelf zullen informatie en tips hebben over bedrijven die een aandeel listing gaan verkrijgen. 

Hou rekening met het feit dat Lego zelf waarschijnlijk een geweldige PR heeft. Ondanks dat je best een goed idee kunt krijgen over wat ze doen en waar ze voor staan, heb je het meest aan informatie die onafhankelijk is verkregen, bijvoorbeeld internationale financiële nieuwsbureaus die wellicht weer een andere kijk hebben dan Nederlandse websites.

Lego aandelen kopen na de beursgang

Wanneer de beursgang van de Lego IPO voltooid is komen de aandelen vrij voor verkoop en kun je dus Lego IPO kopen. Betrouwbare broker om de Lego aandelen te kopen is DEGIRO.

Veelgestelde vragen

Lego staat gepland voor beursgang op [datum onbekend].

Of de Lego prijs gaat stijgen in 2023 kunnen wij geen precies antwoord geven. Een aandelen koers van een nieuwe beursgang hangt af van vele factoren. Houd het bedrijf achter de Lego aandelen goed in de gaten en wat er allemaal in de markt omgaat.

Lego IPO aandelen kun je kopen bij verschillende brokers. Voorbeelden van een goede broker is DEGIRO. Via deze brokers kun je eenvoudig beginnen met beleggen in aandelen. Op deze platformen kun je ook Lego IPO kopen.

Lego IPO koop je via een betrouwbare broker zoals DEGIRO. Via deze brokers kun je een beleggingsrekening openen en kun je eenvoudig aandelen kopen en verkopen, waaronder ook Lego.

Nee, dit is niet mogelijk. Wij zijn een onafhankelijk platform en zijn geen broker. Ook geven wij geen financieel advies, wij geven enkel informatie over bedrijven, waarop mensen zelf hun keuze moeten baseren. Wij kunnen daarom dus ook geen aandelen kopen voor je, maar lichten alleen bedrijven uit waarbij dit mogelijk is.