Lego aandelen

Bij beleggen denken de meeste mensen aan aandelen, goud, valuta’s, vastgoed, wijn, kunst en ga zo maar verder. Maar ook Lego blijkt een uitstekende belegging!

We weten allemaal dat Lego ontzettend duur is. Een klein pakketje Lego voor de kids kost al snel €100,-. We zijn eens gaan kijken hoe het zit met deze prijzen. Wat blijkt? Sinds 2000 is de prijs van Lego met gemiddeld 12% per jaar gestegen. Dit is veel meer dan de stijging van goud (9,3% per jaar) of van de S&P500 (4,6% per jaar). Een slimme belegger gaat dus kijken wat de mogelijkheden zijn om in Lego te beleggen.

Eigenlijk is er maar één mogelijkheid om in Lego te beleggen. De LEGO Group is namelijk helaas niet beursgenoteerd en het is dus niet mogelijk om Lego aandelen te kopen. Beleggen in Lego is wel mogelijk door fysieke pakketten te kopen en deze vervolgens een aantal jaar in de doos te bewaren.

Als belegger in aandelen is het belangrijk om uw huiswerk te doen. Doe goed onderzoek voordat u iets koopt. Bij beleggen in Lego is dit niet anders. Als u de juiste pakketten kunt selecteren, is het mogelijk om veel hogere rendementen dan de 12% per jaar te realiseren. Om u een voorbeeld te geven:

Stel u had in 2007 het Ultimate Collector’s Millennium Falcon pakket gekocht voor $500. Gefeliciteerd, dan had u nu $4.000 in uw handen (mits de doos nog netjes is en dicht zit). Het Falcon pakket is niet het enige voorbeeld. Er zijn er talloze. De sterkste procentuele stijging komt van het pakket “Cafe Corner”. Dit pakket uit 2007 is de afgelopen jaren meer dan 2.200% gestegen.

Lego logo

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Lego verwachtingen – De toekomst van Lego

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Lego verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Lego

De LEGO Group is een familiebedrijf in Billund, Denemarken. Het bedrijf is in 1932 opgericht door Ole Kirk Christiansen. Lego betekent in het Deens “speel goed”. In het Latijns betekent Lego “ik stel samen”. De famillie Kristtiansen heeft erg goed geboerd sinds de oprichting, want Lego is nu de grootste speelgoedfabrikant van Europa. Het Deense bedrijf draaide in 2016 een omzet van 15,7 miljard Deense Kronen. De winst bedroeg 3,5 miljard Deense Kronen. Momenteel werken er 19.000 mensen bij de LEGO Group. Ze zijn werkzaam op 42 verschillende locaties en bevinden zich in verschillende landen.

Sinds de oprichting van Lego zijn er veel ontwikkelingen geweest. De pakketten zijn steeds groter en geavanceerder geworden. Ze bevatten ook steeds meer stenen en kosten dus meer tijd om in elkaar te zetten. De omzet en winst van de LEGO Group profiteert hier in ieder geval enorm van.

Welke Lego pakketten kopen?

Als u interesse heeft om Lego pakketten te kopen, is het slim om te kijken naar wanneer een pakket uit de verkoop gaat. Pakketten die uit de verkoop gaan nemen in de jaren die volgen het snelste in waarde toe. Een heel interessant pakket is op dit moment nr: 10218. Dit pakket heet “pet shop” en zal binnenkort niet meer verkrijgbaar zijn. Als u dus in Lego wilt gaan beleggen, kan het zeker slim zijn om zo’n pakket aan te schaffen. Zorg ervoor dat u bij de aankoop van Lego weet welk pakket u moet kopen en verdiep u hier dus goed in. Bekijk ook de onderstaande video voor meer informatie hierover.

Tips bij het beleggen in Lego

Tot slot willen we u nog wat tips meegeven om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk rendement kunt behalen op uw Lego beleggingen.

  • Limited editions en seizoensgebonden thema’s doen het vaak erg goed op de secundaire markt.
  • Probeer de lego pakketten met kortingen of voor een goedkope prijs op bijvoorbeeld Marktplaats te kopen. Op deze manier wordt uw rendement hoger.
  • Open de doos niet en bewaar de doos ook op een droge plek waar geen zon schijnt. Zorg ervoor dat u de doos niet beschadigd. Zo blijft de waarde ook zo goed mogelijk bewaard.
  • Als u de doos opent en het geheel volledig in elkaar zet, dan wordt uw investering met gemak de helft minder waard.

 

Lego aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Lego? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Lego koers, de verwachtingen en toekomst van Lego en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Lego aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Lego aandelen. Als je Lego aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Lego – Wat is de waarde van aandelen Lego?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Lego kost. Het aandeel Lego is te vinden op de Lego, de afkorting op de beurs is Lego.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Lego aandeel te kopen.

Lego kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Lego aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Lego en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Lego. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Lego kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Lego aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.