Wilt u Ikea aandelen kopen?

Ikea is een Zweedse private onderneming die vestigingen over de hele wereld heeft. Heeft u meubels nodig? Bij Ikea bent u aan het goede adres! Bij Ikea kunt u voor redelijke prijzen toch goede meubels aanschaffen. Een bankstel, bed, kleed, dressoir, bureaustoel, keukengerei. Noem het maar op en Ikea heeft het. Met meer dan 10.000 producten heeft u bij Ikea genoeg keuze om uw hele huis en tuin in te richten en te designen.

Ikea is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware sensatie als het gaat om wonen en het oppimpen van de omgeving. Er zijn duizenden Ikea-fans die regelmatig een bezoekje in een Ikea vestiging afleggen om de nieuwste spullen te kopen.

Ikea CFD’s? Plus500! *CFD service. 80,5% verliest geld

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over Ikea

Ikea is in 1943 opgericht door Ingvar Kamprad. De Zweed was op het moment van oprichting nog maar 17 jaar. Ingvar Kamprad verkocht goederen tegen lage prijs en maakte hierdoor een mooie groei mee. In 1947 besloot Ingvar om ook meubels te gaan verkopen. Deze meubelverkoop was een succes en in 1951 is een volledige omschakeling naar meubels gemaakt.

Op 30 november 1978 ging in Sliedrecht de eerste Ikea vestiging in Nederland open. Ikea was ook in Nederland een groot succes. Tot op de dag van vandaag is er veel behoefte aan meubels die voor iedereen betaalbaar zijn. Ikea is er de laatste tijd ook steeds beter in geslaagd om een hele beleving van het winkelbezoek te maken. Het goedkope restaurant, de ballenbak voor kinderen en de knus opgezette hoekjes maken een bezoekje aan Ikea voor veel mensen de moeite waard.

Ikea had in april 2016 328 vestigingen in 28 landen. Een groot deel hiervan (267) was in bezit van Ikea zelf. 25 vestigingen waren franchises. In het boekjaar 2014-2015 wist Ikea een omzet van €32,6 miljard te realiseren. De winst bedroeg in hetzelfde boekjaar €3,5 miljard. Ikea slaagt er dus in om ongeveer 10% winst op de omzet te behalen. Gezien de hoge inkopen, personeelskosten, energielasten, huren enz. doen ze het wel goed, maar het kan uiteraard altijd nog wat beter.

Ikea is een veelbezocht meubelconcern. Ik was tijdens mijn verbouwing en inrichting ook regelmatig bij Ikea te vinden. Het fijne van Ikea is dat er voor lage bedragen toch redelijk goede spullen kunnen worden gekocht. Met ruim 10.000 verschillende producten is er keuze zat. Als tip wil ik de koopjeshoek meegeven. Deze hoek (vaak aan het einde van de winkel) bevat allerlei showroommodellen die met flinke kortingen kunnen worden aangeschaft. Erg leuk om hier eens een kijkje te nemen!

Ikea is een private onderneming en het is dus helaas niet mogelijk/erg lastig om Ikea aandelen te bemachtigen. We kunnen er helaas niks meer of minder van maken. Als u als belegger Ikea aandelen wilt kopen, komt u dus van een koude kermis thuis. Wellicht kiest de familie Kamprad er in de toekomst voor om naar de beurs te gaan. We houden u uiteraard op de hoogte over de laatste ontwikkelingen.