IKEA aandeel geplande beursgang

IKEA zal naar verwachting zijn beurs intrede maken en verkocht gaan worden op de [beurs onbekend]. Er is lang uitgekeken naar deze beursgang en deze wordt met interesse gadegeslagen door potentiële investeerders. Vele speculaties voor de IKEA prijs vinden al plaats.

Ondanks dat er nog geen handelsprijs is gecommuniceerd, lijkt de algemene interesse net als de resultaten van IKEA gestaag te stijgen. Traditiegetrouw zien de meeste bedrijven al op dag 1 de waarde van hun aandelen direct groeien.

IKEA

IKEA IPO kopen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek IPO IKEA

Vind de IPO IKEA binnen het handelsplatform

4

IKEA IPO kopen

Start met handelen in IKEA  aandelen!

IKEA IPO kopen of andere aandelen kopen? Start met DEGIRO!

Over IKEA

Ikea is in 1943 opgericht door Ingvar Kamprad. De Zweed was op het moment van oprichting nog maar 17 jaar. Ingvar Kamprad verkocht goederen tegen lage prijs en maakte hierdoor een mooie groei mee. In 1947 besloot Ingvar om ook meubels te gaan verkopen. Deze meubelverkoop was een succes en in 1951 is een volledige omschakeling naar meubels gemaakt.

Op 30 november 1978 ging in Sliedrecht de eerste Ikea vestiging in Nederland open. Ikea was ook in Nederland een groot succes. Tot op de dag van vandaag is er veel behoefte aan meubels die voor iedereen betaalbaar zijn. Ikea is er de laatste tijd ook steeds beter in geslaagd om een hele beleving van het winkelbezoek te maken. Het goedkope restaurant, de ballenbak voor kinderen en de knus opgezette hoekjes maken een bezoekje aan Ikea voor veel mensen de moeite waard.

300+ vestigingen

Ikea had in april 2016 328 vestigingen in 28 landen. Een groot deel hiervan (267) was in bezit van Ikea zelf. 25 vestigingen waren franchises. In het boekjaar 2014-2015 wist Ikea een omzet van €32,6 miljard te realiseren. De winst bedroeg in hetzelfde boekjaar €3,5 miljard. Ikea slaagt er dus in om ongeveer 10% winst op de omzet te behalen. Gezien de hoge inkopen, personeelskosten, energielasten, huren enz. doen ze het wel goed, maar het kan uiteraard altijd nog wat beter.

Verwachte beursgang van IKEA IPO?

Op dit moment staat de beursgang van IKEA in de planning voor [datum onbekend]. Vanaf deze datum zullen de aandelen IKEA te koop zijn bij de verschillende brokers zoals DEGIRO en eToro.

Investeerders kunnen echter de mogelijkheid gebruiken om eerder in te schrijven. Op deze manier kunnen geïnteresseerden een aandeel proberen te bemachtigen tegen een -nu nog- laag tarief, aangezien de verwachting en geschiedenis ons heeft geleerd dat de waarde van aandelen vaak direct omhoog schieten nadat deze zijn geïntroduceerd. 

Natuurlijk is dit feit geen gegeven en dien je altijd je huiswerk te doen en je te verwittigen van alle details rondom het bedrijf en het IPO aandeel.

Overzicht van betrouwbare brokers

1

5/5

2

5/5

3

4.5/5

4

4.5/5

5

4.5/5

IKEA koers verwachting

Het moge duidelijk zijn dat er met veel anticipatie naar de beursgang van aandeel IKEA wordt uitgekeken, echter zijn er veel omstandigheden mee gemoeid en is het koffiedik kijken wat er uiteindelijk echt op de dag zelf gebeurt met de IKEA prijs. Laat je niet alleen verleiden door de hype, maar doe ook gedegen onderzoek en kijk of je je kunt vinden in de toekomstvisie van IKEA. Zorg dat je jouw keuze goed en rationeel kunt onderbouwen.

De beursgang van IKEA

Als je uiteindelijk gekozen hebt om je in te schrijven voor IKEA aandelen moet je zeker zijn van je zaak en vertrouwen hebben in de bedrijfsvisie en management van IKEA. Aangezien er veel componenten in het spel zijn moet je jezelf en je beleggingsportfolio altijd beschermen door je goed voor te bereiden.

Voorbereiden op de IKEA aandelen

Indien je onzeker bent over investeren in een aandeel dien je je meer in de materie te verdiepen. Er zijn veel internationale websites zoals Morningstar die reeds gedegen speurwerk en boeken onderzoek hebben gedaan en een solide weergave hebben van de financiële achtergrond van bedrijven die klaarstaan om naar de beurs te gaan. Ook de online beurzen zelf zullen informatie en tips hebben over bedrijven die een aandeel listing gaan verkrijgen. 

Hou rekening met het feit dat IKEA zelf waarschijnlijk een geweldige PR heeft. Ondanks dat je best een goed idee kunt krijgen over wat ze doen en waar ze voor staan, heb je het meest aan informatie die onafhankelijk is verkregen, bijvoorbeeld internationale financiële nieuwsbureaus die wellicht weer een andere kijk hebben dan Nederlandse websites.

IKEA aandelen kopen na de beursgang

Wanneer de beursgang van de IKEA IPO voltooid is komen de aandelen vrij voor verkoop en kun je dus IKEA IPO kopen. Betrouwbare brokers om de IKEA aandelen te kopen zijn DEGIRO en eToro.

Veelgestelde vragen

IKEA staat gepland voor beursgang op [datum onbekend].

Of de IKEA prijs gaat stijgen in 2023 kunnen wij geen precies antwoord geven. Een aandelen koers van een nieuwe beursgang hangt af van vele factoren. Houd het bedrijf achter de IKEA aandelen goed in de gaten en wat er allemaal in de markt omgaat.

IKEA IPO aandelen kun je kopen bij verschillende brokers. Voorbeelden van goede brokers zijn DEGIRO en eToro. Via deze brokers kun je eenvoudig beginnen met beleggen in aandelen. Op deze platformen kun je ook IKEA IPO kopen.

IKEA IPO koop je via een betrouwbare broker zoals DEGIRO of eToro. Via deze brokers kun je een beleggingsrekening openen en kun je eenvoudig aandelen kopen en verkopen, waaronder ook IKEA.

Nee, dit is niet mogelijk. Wij zijn een onafhankelijk platform en zijn geen broker. Ook geven wij geen financieel advies, wij geven enkel informatie over bedrijven, waarop mensen zelf hun keuze moeten baseren. Wij kunnen daarom dus ook geen aandelen kopen voor je, maar lichten alleen bedrijven uit waarbij dit mogelijk is.