Beleggersrekening Openen

Het kan goed zijn dat je vrienden of kennissen hebt die winst op de beurs aan het maken zijn en actief bezig zijn met beleggen. Mocht je er nu al een tijdje over zitten twijfelen zelf ook een beleggersrekening te openen, dan ben je op deze pagina aan het juiste adres.

Een beleggersrekening openen is namelijk erg eenvoudig en kost tegenwoordig nog geen 5 minuten van je tijd. Echter kan het lastig zijn als je niet weet waar je moet zoeken. Gelukkig hebben wij hier een vergelijking gemaakt van de beleggersrekeningen voor Nederlandse beleggers en kun je door de stappen te volgen onder iedere korte broker review zelf direct aan de slag met beleggen door een beleggersrekening te openen.

Kortom, wil jij al een tijdje een beleggingsrekening openen, scroll dan snel verder en begin vandaag nog met beleggen bij een van de beste Nederlandse aandelenbrokers.

Start met beleggen via een beleggersrekening - Stappenplan

1

Kies een beleggesrekening

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DeGiro aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind aandelen binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen of andere aandelen over heel de wereld? Start met DeGiro!

De Goedkoopste Brokers voor Online Beleggen

De goedkoopste brokers om mee te beginnen met online beleggen zijn:

 1. DEGIRO – Beste Beleggersrekening Algemeen
 2. Freedom24 – Beste beleggersrekening voor elke soort belegger
 3. eToro – Beste Beleggersrekening Voor Beginners
 4. Bux Zero – Beste Beleggersrekening Om Kosteloos in ETF’s te Investeren
 5. Saxo Bank – Beste Beleggersrekening Voor Professionals
 6. Trade Republic – Beste Beleggersrekening Om Mee Te Investeren Vanaf €1

1. DEGIRO - Beleggersrekening Algemeen

DEGIRO is de populairste online aandelenbroker van Nederland. Maar liefst 2 miljoen mensen maken gebruik van de beleggingsdiensten aangeboden door deze effectenmakelaar en dit heeft uiteraard een aantal goede redenen.

Zo hanteert DEGIRO in eerste instantie ongekend lage kosten. Je betaalt voor de aankoop van Amerikaanse aandelen bijvoorbeeld slechts €1 aan handlingkosten per transactie en €0 aan commissie. ETF’s uit de kernselectie DEGIRO kun je geheel gratis verhandelen en op futures en opties betaal je slechts €0,75 commissie per stuk.

De broker brengt geen inactiviteitskosten in rekening en lage en competitieve wisselkoerskosten van 0,25%. Houd er echter wel rekening mee dat je €2,50 per jaar per beurs aan aansluitingskosten betaald voor het kunnen beleggen in aandelen van een bepaalde markt.

Wanneer je bijvoorbeeld op zowel de Euronext Amsterdam als de NYSE wilt traden, zal je €5,00 per jaar aan aansluitkosten moeten betalen aan DEGIRO.

Afgezien van deze lage kosten, heeft DEGIRO een erg eenvoudig en volledig digitale aanmeldprocedure. Alles wat je maar hoeft te doen om te beginnen met beleggen bij DEGIRO is de volgende simpele stappen te volgen:

 1. Navigeer naar de officiële DEGIRO website en klik op de gele ‘’Open Rekening’’ knop.
 2. Vervolgens selecteer je in welk land je woonachtig bent. Je hebt de keuze tussen Nederland en België.
 3. Wanneer je gekozen hebt in welk land je woonachtig bent, zal je je e-mailadres moeten invullen en een gebruikersnaam en wachtwoord instellen voor je account.
 4. Als je dit eenmaal gedaan hebt, klik je op de gele ‘’Open uw Rekening’ knop onder het aanmeldformulie om je aanmelding te voltooien.
 5. Je zal nu gevraagd worden om een kopie van je identiteitsbewijs, rijbewijs of paspoort te uploaden met daarbij een recente nutsrekening of bankafschrift van niet ouder dan 3 maanden.
 6. Wanneer je deze documenten hebt ingezonden, kan het tot 24 uur duren voordat DEGIRO deze gekeurd heeft. In de tussentijd kun je nog niets doen en zal je de goedkeuring van je documenten helaas moeten afwachten.
 7. Als de documenten eenmaal goedgekeurd zijn, is het tijd om een eerste storting te doen op je DEGIRO-rekening. Je doet dit door op ‘’Storten’’ te klikken, vervolgens een betalingsmethode naar keuze te selecteren en aan te geven hoeveel geld je wilt storten. Gelukkig kun je eenvoudig, snel en vooral veilig geld storten met iDEAL vanaf een minimumbedrag van €50.
 8. Wanneer je een eerste storting gedaan hebt en geld hebt toegevoegd aan je beleggersrekening bij DEGIRO, kun je beginnen met de aankoop van je eerste aandeel of aandelen.
 9. Open het trading platform, gebruik de zoekfunctie om jouw gewenste aandeel te vinden en plaats een kooporder (markt of limiet) om deze toe te voegen aan je portefeuille.
 10. Gefeliciteerd! Je hebt nu je eerste aandeel gekocht met DEGIRO en bent officieel begonnen met beleggen.

Meer te weten komen over DEGIRO of direct beginnen? Lees dan onze volledige DEGIRO Review.

2. Freedom24 - Beste Beleggersrekening

Freedom24.com is een online platform dat internationale investeringen meer dan 1 miljoen beleggingsinstrumenten zoals aandelen, IPO’s, futures, opties, effecten en beursgenoteerde fondsen van grote bedrijven in Europa, de VS en Azië ondersteunt. Freedom Holding Corp, het overkoepelende orgaan, is een NASDAQ genoteerd bedrijf met het hoofdkantoor in Nevada.

Freedom Finance Europe LTD, de beheerder van het Freedom24.com-platform, staat ook onder toezicht van de CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Alle bedrijven met een CySEC-licentie moeten voldoen aan de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID). De MiFID is een EU-verordening die de transparantie op de financiële markten vergroot. Bovendien hebben de MiFID-wetten orde gebracht in de openbaarmakingen die van toepassing zijn op de bedrijfsactiviteiten in de EU-regio.

Om deze reden heeft CySEC bedrijven zoals Freedom Finance Europe een licentie verleend om te voldoen aan de MiFID- en EU-normen. CySEC heeft ook maatregelen genomen die financieel misbruik en fraude voorkomen en de belangen van de belegger beschermen.

3. eToro - Beleggersrekening Voor Beginners

eToro biedt naar onze mening de beste beleggersrekening voor beginners aan. Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste is het handelsplatform van deze broker enorm gebruiksvriendelijk. Het beleggen in aandelen via eToro lijkt namelijk net een soort computer game en je hebt dus totaal niet te maken met allerlei lastige grafieken, koersen en ingewikkeld trading jargon.

Hier komt bij dat je al kunt beginnen met beleggen bij eToro vanaf een eerste inleg van slechts €50. Je hebt dus geen duizenden euro’s aan startkapitaal nodig en als je gewoon klein beginnen wil, dan is eToro hier prima voor geschikt.

In totaal kun je net iets meer dan 3,000 verschillende aandelen verhandelen op het eToro trading platform en je kunt er ook voor kiezen om je geld automatisch te laten beleggen door de beleggingsexperts van eToro door periodiek in te leggen in een van de beschikbare Smart Portfolios. Deze Smart Portfolios zijn thematische portefeuilles die exposure bieden aan bepaalde sectoren zoals bijvoorbeeld cannabisteelt, Web3 en duurzame energie.

Naast het feit dat je via eToro volledig commissievrij in aandelen handelen kunt, heeft deze broker ook nog een extra belangrijke functie. Zo kun je namelijk via het ingebouwde Copy Trading platform de trades en beleggingen van ervaren investeerders automatisch kopiëren vanuit jouw eigen eToro account.

Dit is natuurlijk een erg handige functie voor hen die nog nieuw zijn in de wereld van het beleggen of die geen tijd hebben om de hele dag achter de computer te zitten om alle koersen in de gaten te houden.

Je kiest zelf welke top traders je kopieert en hebt toegang tot volledige inzage van de prestaties van deze traders. Zo kun je zien hoeveel posities deze geopend hebben, hoeveel gesloten, hoeveel winst zij hebben gemaakt en door hoeveel andere eToro gebruikers zij worden gevolgd.

Mocht dit je nu allemaal wel aanspreken, dan kun je vandaag nog een eToro account openen en beginnen met beleggen. Om dit te doen volg je de eenvoudige onderstaande stappen:

 1. Ga naar de officiële eToro website en klik op de groene ‘’Begin met Investeren’’ knop.
 2. Je hebt nu de keuze direct aan te melden via Facebook of Google of jezelf handmatig aan te melden door een gewenste username en wachtwoord uit te kiezen, je emailadres in te vullen en akkoord te gaan met de algemene voorwaarden, de privacy policy en cookie policy van eToro.
 3. Wanneer je een van deze mogelijkheden gekozen hebt, zal je direct gevraagd worden om een foto of kopie van je rijbewijs, identiteitskaart of paspoort. Als je deze eenmaal geupload hebt, zal je ook een recente energierekening, telefoonrekening of bankafschrift van niet ouder dan 3 maanden moeten uploaden waar zowel je naam als adres op vermeld staat.
 4. Wanneer je documenten eenmaal door eToro geverifieerd zijn, is het tijd om een eerste storting te doen om geld toe te voegen aan je eToro-account. Om dit te doen navigeer je naar het kassa-gedeelte van de site, selecteer je de gewenste stortingsmethode en vul je het bedrag in dat je graag storten wilt op je eToro-rekening.
 5. Als je de aanwijzingen op het scherm keurig gevolgd hebt, zal het gestorte geld direct beschikbaar komen op je eToro-account. Vervolgens kun je nu beginnen met het aankopen van je eerste aandeel, fractioneel aandeel of andere asset. Je doet dit door het Trading Platform te openen, de gewenste asset te zoeken in de zoekbalk en een order te plaatsen via het orderfomulier. Wanneer je de gewenste aankoopprijs bevestigd hebt in de zogenaamde ‘’Trade Ticket’’ is het een kwestie van afwachten tot je order gevuld wordt.
 6. Wanneer je je eerste aandeel eenmaal onder ‘’open positions’’ ziet staan met een huidige winst/verlies erachter, heb je met succes je eerste aandeel aangekondigd en ben je officieel begonnen met beleggen via eToro.

Meer te weten komen over eToro of direct beginnen met beleggen? Lees dan onze volledige eToro Review.

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Je kapitaal loopt risico.

Etoro App

4. Bux Zero - Beleggersrekening Om Kosteloos in ETF’s te Investeren

Bux Zero biedt van alle brokers die wij vergeleken hebben de beste beleggersrekening aan om kosteloos mee in ETF’s te investeren. Daarnaast is Bux Zero ook nog eens een van de betrouwbaarste partijen om mee in zee te gaan als broker omdat je geld via hen technisch gezien bij ABN Amro Clearing geparkeerd staat. Hier komt bij dat je geld ook tot €100,000 verzekerd is onder de voorwaarden van de Nederlandsche Bank.

Via Bux Zero kun je in zowel aandelen, ETF’s als cryptocurrencies beleggen. Dit kun je volledig op je eigen houtje doen door geld te storten op je account en vervolgens assets uit te kiezen waarin je wilt investeren of door periodiek een vast bedrag in te leggen. In het laatste geval verspreid Bux Zero je geïnvesteerde geld automatisch over een aantal betrouwbare dividend ETF’s.

Verder kun je 3 Zero Orders per maand uitvoeren. Zit zijn orders waar geen enkele commissie op wordt gerekend. Zero Orders worden tussen 16:00 en het sluiten van de markt doorgevoerd. Mocht je een markt- of limietorder willen plaatsen op een ander tijdstip, dan brengt Bux hier €1,99 of €0,99 voor in rekening (afhankelijk van of je EU of US-aandelen kopen wilt). Op crypto-aankopen betaal je een commissie van 0,5%.

Aan overige kosten rekent Bux enkel 0,25% wisselkoerskosten en een maandelijkse servicefee van €2,99 welke van je cashsaldo in mindering wordt gebracht.

Een account aanmaken en beginnen met beleggen bij BUX Zero is erg eenvoudig. Om dit te doen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Ga naar de Bux Zero website en klik op de rode ‘’Maak je Account aan’’ knop rechtsboven op de homepage.
 2. Je zult nu worden omgeleid naar een speciale pagina, waar de aanmeldprocedure zal beginnen. Als eerste is het je taak de Bux Zewro risico-informatie en privacybeleidpagina’s door te nemen en met deze akkoord te gaan.
 3. Vervolgens zal je je e-mailadres moeten invullen.
  Je krijgt nu een email met daarin een bevestigingscode.
 4. Neem deze code over en vul hem in in het volgende venster van de aanmeldprocedure.
 5. Op dit moment zal je je persoonsgegevens moeten invullen. Denk aan je naam, achternaam, adres, postcode en geboortedatum.
 6. Vervolgens zal je nu een kopie van een identiteitsbewijs en recente nutsrekening of bankafschrift moeten uploaden.
 7. Wanneer je dit gedaan hebt en deze bestanden goedgekeurd zijn (wat tot 24 uur kan duren), ben je klaar om geld op je Bux Zero rekening te storten en je eerste aandeel te kopen.
 8. Klik op de ‘storten’ knop, selecteer je gewenste betaalmethode en geef aan hoeveel je op je beleggersrekening storten wilt. Vervolgens volg je de instructies op het scherm om deze storting af te ronden.
 9. Je kunt nu je eerste aandeel, ETF of crypto kopen via BUX Zero.

Meer te weten komen over BUX Zero of direct beginnen met beleggen? Lees dan onze volledige BUX Zero Review.

5. Saxo Bank - Beleggersrekening Voor Professionals

Saxo Bank biedt de meest geschikte beleggersrekening aan voor professionele en institutionele beleggers. Je hebt via Saxo Bank de keuze om zelf te gaan beleggen, periodiek te beleggen of je geld te laten beleggen door een van de analisten van Saxo Bank.

Wanneer je kiest voor periodiek beleggen, beleg je automatisch in beleggingsfondsen en ETF’s met een vast bedrag. Dit product wordt door Saxo Bank AutoInvest genoemd en je hoeft het slechts een enkele keer in te stellen en hebt er verder geen omkijken naar.

Mocht je zelf willen gaan beleggen met Saxo Bank, dan stelt het professionele handelsplatform je in staat eenvoudig aandelen en ETF’s te kopen en verkopen van over de gehele wereld. Je hebt in totaal de keuze tussen ruim 30,000 verschillende beleggingsmogelijkheden en mocht je er toch zelf niet helemaal uitkomen, kun je altijd contact opnemen met een van de experts van deze broker.

Wanneer je ervoor kiest je geld te laten beleggen door Saxo Bank, verspreiden zij je kapitaal over een reeks obligatie ETF’s en aandelen aan de hand van het door jouw gewenste risicoprofiel en jouw beleggingshorizon.

Een beleggersrekening openen bij Saxo Bank is erg eenvoudig en binnen 5 minuten volledig digitaal geregeld. Om dit te doen volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar de officiële Saxo Bank website en klik rechtsboven op de blauwe ‘’Open een Rekening’’ knop.
 2. Je zult nu je persoonsgegevens in moeten vullen, een wachtwoord instellen voor je account en enkele vragen moeten beantwoorden over je persoonlijke situatie. Het is dus handig als je een vorm van legimatiebewijs bij de hand hebt voordat je op de blauwe ‘’Start’’ knop drukt onder het formulier.
 3. Wanneer je eenmaal op de startknop gedrukt hebt, zal de aanmeldprocedure beginnen, waarin je enkele vragen gesteld worden die je naar waarheid dient in te vullen. Doorloop de vragenlijst en volg de instructies op het scherm.
 4. Na afloop zal je een email ontvangen en verteld worden dat er zo spoedig mogelijk contact met je zal worden opgenomen. Er zit op dit moment niets anders op dan afwachten totdat dit daadwerkelijk gebeurt. Je kunt nog geen geld op je beleggersrekening storten in de tussentijd.
 5. Wanneer je aanmelding eenmaal is goedgekeurd, heb je de mogelijkheid in te loggen op je beleggersrekening en hier geld aan toe te voegen. Om dit te doen navigeer je naar het kassa-gedeelte van de website, klik je op ‘’storten’’, selecteer je je gewenste stortingsmethode en geef je aan hoeveel geld je precies wilt storten. Volg vervolgens de instructies op het scherm om je storting af te ronden.
 6. Je bent nu klaar om je eerste aandeel of ETF aan te kopen via Saxo Bank. Je kunt dit doen via het trading platform van de broker.

Mocht je periodiek willen beleggen of je geld willen laten beleggen, dan volg je de bijbehorende aanmeldprocedures die vrijwel gelijk zijn aan de hierboven omschreven stappen.

6. Trade Republic - Beleggersrekening Om Mee Te Investeren Vanaf €1

Trade Republic biedt de mogelijkheid aan om al te beginnen met beleggen vanaf slechts €1. Je hebt dus geen duizenden euro’s nodig zoals bij de meeste andere brokers wanneer je via Trade Republic in aandelen, ETF’s, crypto en derivaten wilt gaan handelen.

In totaal heb je met de beleggersrekening van Trade Republic toegang tot ruim 9,000 verschillende aandelen en ETF’s. Daarnaast kun je er ook voor kiezen automatisch periodiek te beleggen door te investeren in een van de 4,000 beschikbare spaarplannen.

Om dit te doen, heb je echter wel een Trade Republic account nodig. Om een beleggersrekening te openen bij Trade Republic, dien je de volgende stappen te volgen:

 1. Ga naar de website van Trade Republic en klik op de zwarte ‘’Account Aanmaken’’ knop rechtsboven in beeld.
 2. Je zal nu gevraagd worden je telefoonnummer in te vullen. Vul deze in en klik op de blauwe ‘Volgende’ knop.
 3. Je ontvangt nu een zescijferige code via SMS. Neem deze code over en vul hem in bij Trade Republic om door te gaan naar de volgende stap.
 4. Je zult nu gevraagd worden je persoonsgegevens in te vullen. Doe dit naar waarheid, aangezien je anders problemen kunt ondervinden tijdens het aanvragen van een uitbetaling naar je bankrekening.
 5. Vervolgens dien je nu een kopie of foto van je rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs te uploaden. Doe dit naar de instructies van de website omdat deze anders geweigerd kunnen worden.
 6. Wanneer je dit gedaan hebt, zal je gevraagd worden een korte vragenlijst in te vullen met betrekking tot je ervaring met beleggen.
 7. Na het afronden van de vragenlijst ben je klaar om te beginnen met beleggen bij Trade Republic. Je kunt nu geld op je account storten en je eerste aandeel of ETF kopen of kiezen geld te investeren in een van de 4,000 beschikbare spaarplannen.

Een beleggersrekening openen

Aandelen kopen start bij het vinden van een betrouwbare belegger die geschikt is voor jou wensen en doelen. In Nederland zijn er verschillende brokers actief die hierin kunnen voorzien.

Alle brokers in dit overzicht zijn gereguleerd en voldoen aan de wetgeving. Deze brokers bieden verschillende diensten en producten aan, maar allemaal bieden ze de optie om aandelen te kopen op een veilige manier. 

Tussen brokers bestaan ook veel verschillen, het verschil zit met name in de verschillende producten en diensten dat zij aanbieden en de kosten welke zij hanteren. 

Elke broker hanteert namelijk andere tarieven voor het kopen en verkopen van aandelen. In het overzicht hiernaast vindt je alleen betrouwbare brokers om aan de slag te gaan. Hier kun je kosten beleggen vergelijken.

Overzicht van betrouwbare beleggersrekeningen

1

5/5

2

5/5

3

5/5

Je kapitaal loopt risico.

4

4.5/5

5

4.5/5

6

4/5

Over de auteur

Dennis Graham-Clarke
Dennis Graham-Clarke
Dennis Graham-Clarke is een professionele trading en iGaming copywriter met 16 jaar ervaring in beide sectoren. Hij heeft 5 iGB Affiliate Award shortlists op zijn naam en spendeert zijn tijd achter zijn laptop met het schrijven van interessante en diepgaande trading-gerelateerde artikelen en how-to handleidingen.