BUX Review 2024

BUX, opgericht in 2014, maakt het voor Europeanen gemakkelijk en betaalbaar om meer met hun geld te doen. Sinds de lancering heeft BUX de markten toegankelijk gemaakt voor meer dan 2,5 miljoen gebruikers in 9 landen in Europa.

Het biedt momenteel 3 apps om de financiële markten te verkennen, waaronder BUX Zero, het vlaggenschipplatform dat provisievrije handel mogelijk maakt, waardoor gebruikers kunnen investeren in de merken en bedrijven waar ze om geven. Hun tweede service, BUX Crypto, gelanceerd in 2020, biedt ook een gemakkelijke en betaalbare manier om te investeren in Bitcoin en andere digitale valuta.

Lees in deze BUX Review meer over wat BUX precies is, of BUX betrouwbaar is en wat de kosten zijn om gebruik te maken van BUX als broker

Start met beleggen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden BUX aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind het aandeel binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen over heel de wereld? Start met BUX!

Over de broker

De oprichter en CEO van BUX is Nick Bortot. Hij was voorheen werkzaam bij BinckBank en zag dat er nog voldoende kansen in de markt lagen en besloot daarom om BUX op te richten. Momenteel werken er maar liefst 18 mensen aan het nieuwe project en de groei van BUX is dan ook ongekend.

Als u bij BUX wilt beginnen is zult u eerst 1000 funBUX cadeau krijgen. Met funBUX is het mogelijk om het beleggen uit te proberen en om het systeem van BUX door te krijgen. Er is geen risico verbonden aan funBUX en het is daarom ook wellicht interessant om gewoon eens een kijkje te nemen bij deze nieuwe jongens.

Met echt geld beleggen is ook eenvoudig, maar natuurlijk wel andere koek. Een seriousBUX account aanmaken is best snel gedaan en het is dan natuurlijk de bedoeling om als belegger winsten te realiseren. Wat BUX Zero ook aanbiedt zijn zogeheten Battles. Bij een Battle is het mogelijk om met je vrienden, familie of kennissen de strijd aan te gaan. De beste belegger krijgt de eer en dat is natuurlijk iets dat iedereen wel wil!

Bij BUX belegt u in CFD’s. Dit zijn producten met een hoog risico en het is als belegger belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Beleggen met een hefboom is ook mogelijk, maar dat is wel uw eigen keuze, u kunt namelijk zelf de hefboom instellen.

Waarom via BUX Zero beleggen?

Mensen praten altijd over sparen voor regenachtige dagen, maar aangezien lage rentetarieven de nieuwe norm zijn, zou dat gesprek moeten worden veranderd in investeren voor regenachtige dagen. Het probleem ligt in de misvattingen die veel jongeren hebben over beleggen. Velen denken dat ze om te beginnen een enorm kapitaal nodig hebben, en ze hebben ook onrealistische verwachtingen over het rendement. Er moet dus worden gekeken hoe deze mentaliteit veranderd kan worden.

Investeren is een goede gewoonte om je vermogen te laten groeien en er zijn talloze manieren om dit te doen. Eén van de gemakkelijkste methoden is om via een app te investeren, wat het hele proces een stuk eenvoudiger maakt. De Amsterdamse startup BUX Zero realiseerde zich de behoefte aan een veelzijdige app die lucratieve investeringsmogelijkheden biedt en biedt daarmee BUX aan, een commissie vrije investeringsapp.

Potentiële investeerders die geen sterke financiële achtergrond hebben, kunnen het moeilijk vinden om te investeren, omdat commissies de winst kunnen opeten. BUX laat iedereen makkelijk en veilig investeren door kleine bedragen in te zetten.

Voor wie is BUX?

Aangezien ‘millennials’ op grote schaal beginnen te verdienen, is investeren tegenwoordig een noodzaak geworden. Volgens de ING International Survey 2019 maakt 61% van de Europeanen zich zorgen over het sparen voor hun pensioen, terwijl 54% denkt dat zij ook na hun pensionering zullen moeten verdienen. 

De reden achter deze bezorgdheid is dat velen in de jonge generatie niet kunnen vertrouwen op traditionele opties zoals een pensioen. Dit is waar opties zoals BUX van pas kunnen komen. De introductie van beleggingen zonder commissie door intuïtieve apps zoals BUX Zero stelt meer Europeanen in staat om dergelijke oplossingen te gebruiken om controle te krijgen over hun financiële toekomst. 

Veel mensen vinden dat investeren een goede manier is om te sparen voor hun toekomst. BUX is dan ook bedoeld voor potentiële investeerders die geen sterke financiële achtergrond hebben.

Beleggen bij BUX

BUX Zero biedt momenteel een selectie van bekende en minder bekende aandelen aan. In de komende maanden zal de lijst groeien op basis van jouw feedback zegt BUX. Aanvragen voor nieuwe voorraden zijn dan ook meer dan welkom geeft BUX aan. Je kunt bij BUX investeren in verschillende aandelen uit Europa, de VS, Australië en in EFT’s.

BUX biedt drie verschillende soorten orders: marktorders, limietorders en zero orders.

Marktorder

Dit is een order (verkopen of kopen) die direct wordt uitgevoerd tegen de best mogelijke prijs op de markt. Marktorders worden gebruikt wanneer zekerheid van uitvoering prioriteit heeft boven de prijs van uitvoering. Voor een kooporder die tegen de huidige verkoopprijs (laatprijs) is. Voor een verkooporder die tegen de huidige aankoopprijs (biedprijs) is. De prijs kan hoger of lager zijn dan de laatst verhandelde prijs die u op uw scherm ziet bij het plaatsen van de order.

Limietorder

Limietorders specificeren de maximumprijs die u bereid bent te betalen voor een aandeel of de minimumprijs die u wilt ontvangen voor een aandeel dat u verkoopt. Met een limiet kooporder hoeft u nooit meer voor een aandeel te betalen dan de opgegeven limiet. Met een limietverkooporder ontvangt u nooit minder dan de limiet die u heeft opgegeven.

Zero orders

Zero-bestellingen zijn gratis en zullen altijd zo zijn met BUX Zero. Ze kunnen tijdens de openingstijden van de markt worden geplaatst, maar ze worden niet elke dag uitgevoerd tot de sluitingstijd voor de respectieve markt. In Amsterdam is dat bijvoorbeeld elke normale handelsdag vanaf 16.00 uur lokale tijd. Andere markten zullen variëren. De relevante en meest actuele Cut Off Time wordt weergegeven in de mobiele applicatie. Deze tijdsperiode of ‘uitvoeringsvenster’ begint 90 minuten voordat de markt sluit en duurt 60 minuten. Orders moeten worden geplaatst voordat dit uitvoeringsvenster wordt geopend, anders worden ze alleen gepland voor uitvoering op de volgende handelsdag en in de wachtrij geplaatst voor uitvoering op die dag.

De prijs waartegen jouw Zero-order wordt uitgevoerd, is afhankelijk van de prijs van de security op dat moment, dus er is een kans dat je iets minder of iets meer betaalt dan de prijs die je hebt gezien bij het plaatsen van de order. Als je jouw Zero-bestelling wilt annuleren, kun je dit doen op voorwaarde dat dit vóór de Cut Off Time is.

In een situatie waarin het beschikbare marktvolume tegen jouw voorgestelde prijs niet volledig verhandeld wordt op de handelsdag, zul je een gedeeltelijke uitvoering of geen uitvoering ontvangen, afhankelijk van de positie van jouw limietorder in de wachtrij van het orderboek. Als jouw limietorder nog niet is gevuld bij het sluiten van de markten, vervalt deze automatisch.

Kosten

Als het om kosten gaat, is BUX Zero erg transparant. Allereerst rekent het geen commissie voor Zero Orders. Voor markt- en limietorders wordt slechts 1 EUR in rekening gebracht voor EU-aandelen en geen commissie voor Amerikaanse aandelen.

BUX heeft Zero Orders ontwikkeld zodat iedereen kan beleggen zonder commissie te betalen. Dit ordertype is en blijft commissievrij voor alle Europese EFT’s en aandelen en. Deze orders worden tussen 16:00 en 17:00 uitgevoerd aan het eind van de dag. Als je een order na 16:00 inlegt, wordt deze de volgende dag pas uitgevoerd. Omdat Amerikaanse aandelen al commissievrij zijn, zijn Amerikaanse Zero Order aandelen niet beschikbaar.

Limietorders worden uitgevoerd op een vooraf door jou bepaalde prijs. Je geeft hier zelf aan wat de minimumprijs is om te verkopen en maximum prijs is voor te kopen. Er wordt hier een commissie van 1 EUR in rekening gebracht in Europa en geen commissie voor Amerikaanse aandelen.

Marktorders worden tegen de best beschikbare prijs meteen uitgevoerd. Hier geldt weer dat er 1 EUR commissie wordt gerekend voor Europese aandelen en geen commissie voor Amerikaanse aandelen.

ForEx toeslag wordt gerekend als je Amerikaanse aandelen koopt of verkoopt en ook als je dividend krijgt. Vanwege de omrekening van de valuta wordt er een toeslag van 0,25% op de spot koers gerekend van EUR/USD.

Is BUX betrouwbaar?

BUX staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Om een AFM-vergunning te hebben, moeten brokers aan specifieke eisen voldoen. Dat doen BUX Zero waardoor ze meer zekerheid kunnen bieden. Bovendien werken ze samen met ABN AMRO Clearing die je geld houdt en biedt het systeem aan waarmee je aandelen kunt kopen en verkopen. 

Het Depositogarantiestelsel (DGS) garandeert jouw geld tot € 100.000. In geval van faillissement van ABN is jouw geld onder deze voorwaarden tot dit bedrag gegarandeerd.

Het geld en de aandelen van BUX-klanten worden gehouden in de passieve entiteit BUX Custody, een stichting. Dit betekent dat bij faillissement van BUX B.V. de aandelen en gelden van klanten buiten het faillissement vallen. Ook kun je op elk moment gratis en zonder gedoe geld van en naar jouw BUX-account verplaatsen. 

De systemen worden continu getest door beveiligingsexperts om cyberaanvallen te voorkomen en te beperken. Tevens vergoedt het beleggerscompensatiestelsel jouw beleggingen tot een bedrag van € 20.000, voor het geval BUX B.V. niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen.

Een nieuwe, praktische broker?

Sinds kort is het mogelijk om bij BUX Zero te beleggen. BUX is een relatief nieuwe broker, gevestigd aan de Amsterdamse Keizersgracht, die het voor iedereen eenvoudig maakt om de beurs te begrijpen. Met leuke artikelen grijpen ze de aandacht en de broker beschikt over een overzichtelijk platform. 

Wij hebben BUX ook uitgeprobeerd en willen u in dit artikel wat meer inzichten geven in de voor- en nadelen van deze nieuwe broker.

BUX recensies en ervaringen

BUX zit eenvoudig in elkaar. Het is weliswaar alleen maar mogelijk om via de app te handelen, maar dat is voor velen tegenwoordig geen nadeel, maar juist een voordeel. 

Het komt niet vaak voor dat een Nederlandse broker eenvoudig in elkaar zit en ook leuk nieuws brengt. Wat dat betreft, is BUX Zero een leuke toevoeging voor het Nederlandse beleggerslandschap.

Het is als belegger wel belangrijk om in de gaten te houden dat u met CFD’s te maken heeft. Beleg alleen maar met geld dat u kunt missen en ‘waar u niet wakker van ligt als u het verliest’! 

Ook is het belangrijk om de tarieven van BUX in de gaten te houden. Ze zeggen één van de goedkoopste te zijn, dat mag u zelf beoordelen.

Bekijk hier andere broker reviews:

1

5/5

2

5/5

3

5/5

4

5/5

5

5/5

6

5/5

7

5/5

8

5/5

9

5/5

10

5/5

Veelgestelde vragen

BUX Zero is gevestigd in Amsterdam en London.

BUX richt zich op Europeanen zonder financiële ervaring. BUX is een beginnersvriendelijke neobroker die het beleggen eenvoudig maakt.

Via BUX kun je beleggen in aandelen, ETF’s en crypto.

BUX Zero staat bekend als een betrouwbare broker. Ze staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Frans van Jongen
Frans van Jongen

Hallo! Mijn naam is Frans en ben al 8+ jaar aan beleggen en verantwoordelijk voor inhoud over aandelen en beleggen op de website. Met een achtergrond in internationale economie ben ik zelf al jaren actief in de aandelenmarkt, zowel als belegger als in het begeleiden van beleggers. In mijn dagelijks werk help ik beginnende beleggers hun eerste stappen te zetten in de complexe wereld van aandelen. Heb je vragen over een aandeel? Of over beleggen in het algemeen? Neem dan gerust contact op!