LiteBit Review 2024

Handelen in digitale valuta, crypto kan op verschillende manieren. Er zijn steeds meer internationale, maar ook Nederlandse platforms die deze mogelijkheid aanbieden. Een voorbeeld van zo’n platform is Litebit. Deze Nederlandse partij biedt je een breed aanbod aan digitale munten. Naast Bitcoin en Ethereum zijn dit bijvoorbeeld ook Cardano, Binance Coin en TRON. In welke van deze munten ben jij geïnteresseerd?

Op deze pagina lees je meer over handelen via Litebit, de Litebit ervaringen van andere gebruikers en de mogelijkheden die geboden worden om in verschillende digitale munten te investeren. Dit kan namelijk niet alleen via de website van Litebit, maar ook via de Litebit app. Het vergroot het gebruiksgemak, wanneer je voor het eerst digitale munten wilt kopen.

Start met beleggen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden Litebit aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind het aandeel binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen over heel de wereld? Start met Litebit!

Over LiteBit

Wanneer je Litebit voor het eerst bezoekt, zal de helder gestructureerde website direct positief opvallen. De eenvoudige vormgeving maakt dat je al snel vindt, waar je naar op zoek bent: de diverse digitale munten. 

Naast het feit dat Litebit een overzichtelijk platform biedt voor de handel in crypto’s, is het aanbod steeds groter geworden door de jaren heen. 

Litebit biedt haar diensten al vele jaren aan, waarbij dit aanbod in het verleden vrij beperkt was ten opzichte van bijvoorbeeld Binance. Inmiddels is daar geen sprake meer van!

Voor- en nadelen

Voordelen

Naast de overzichtelijke website en het grote aanbod, biedt Litebit het voordeel dat je kunt handelen in euro’s. Daar waar bijvoorbeeld Binance werkt met prijzen in dollars, of in Bitcoin. Zeker voor een beginnende handelaar in digitale munten is het handelen in euro’s een groot voordeel. Het voelt vertrouwd! 

Een ander voordeel van Litebit is de mogelijkheid om een app te downloaden. De Litebit app wordt zowel voor Android, als voor iOS aangeboden. Met deze app wordt het handelen in crypto’s nog eenvoudiger.

Nadelen

Hoewel er verschillende voordelen zitten aan het gebruik van het Litebit platform, kent de website ook enkele nadelen. Zo is Litebit relatief duur in vergelijking met andere platforms. Dit valt te verklaren door het feit, dat munten rechtstreeks bij Litebit worden afgenomen. 

Op een platform als Binance, koop je de munten over van andere gebruikers. Je kiest hierbij zelf tegen welke prijs. Een andere reden voor de hogere prijs van digitale munten, is het feit dat de Litebit kosten relatief hoog zijn in vergelijking met andere partijen.

Hoe werkt het platform?

Om digitale munten te kunnen kopen via het platform wat Litebit gebruikers biedt, dien je allereerst een account aan te maken. Tegenwoordig dien je jezelf te verifiëren bij de handel in crypto’s. Bij Litebit kan dit onder meer door een scan van je paspoort of identiteitsbewijs te maken. Er zijn handige apps, waarmee je deze kopie van een watermerk kunt voorzien. De kans op misbruik van de kopie is hierdoor kleiner.

Starten

Nadat je een geverifieerd account hebt aangemaakt, kun je aan de slag met de handel in digitale munten. Stort geld van je bankrekening naar je digitale Litebit wallet, om euro’s in te kunnen wisselen voor verschillende digitale munten. Vergelijk het met een fysiek wisselkantoor op de luchthaven of een station. 

LiteBit credits

Er zit hier nog één stap tussen: het omwisselen van de euro’s voor zogenaamde Litebit credits. Met deze Litebit credits kun je vervolgens direct digitale munten kopen op het platform. Wil je de munten weer verkopen? Je kunt de Litebit credits in euro’s over laten maken naar je bankrekening. Een bankrekening moet geverifieerd zijn, alvorens dit mogelijk is.

Crypto sturen

Je kunt er ook voor kiezen om crypto’s vanaf een ander platform over te maken naar je Litebit wallet. Op de pagina “Wallets” vind je het adres wat je dient te gebruiken bij het overschrijven van de verschillende munten. 

Houd er rekening mee, dat je bijvoorbeeld Bitcoin alleen naar een ander Bitcoin-adres over kunt schrijven. Zou je het adres van je Ethereum-wallet bij Litebit invullen, dan raak je de verstuurde Bitcoin mogelijk kwijt.

Veiligheid

2-factor authentificatie

Net als voor andere platforms waarop je kunt handelen in digitale munten, geldt ook voor het Litebit platform dat het sterk aan te raden is om je account te beveiligen met two-factor authentication. Op deze manier voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je account, waardoor de kans dat het account gestolen wordt veel kleiner is. 

Litebit biedt een aantal opties, wanneer je two-factor authentication in wilt stellen. Je voegt deze laag aan de beveiliging van je account toe middels een sms of een authenticator app. Voorbeelden hiervan die veel gebruikt worden zijn onder meer Google Authenticator, Authy en Lastpass Authenticator.

Let op: bij het gebruik van een authenticator app is het belangrijk om de back-up code van het toegevoegde account goed te bewaren. Zou je telefoon defect raken, dan kun je de authenticator app niet meer gebruiken en heb je daardoor geen toegang meer tot je account op een platform als Litebit. Met de back-up code kun je de authenticator app herstellen op een nieuw toestel.

Coins naar wallet sturen

Het omwisselen van euro’s naar digitale munten betekent officieel dat je deze nog niet volledig in je bezit hebt. Je bezit de crypto’s pas, zodra je zowel de private- als de public key van een wallet bezit. In het geval van de Litebit wallet bezit je slechts de public key. 

Het is om deze reden sterk aan te raden om de munten over te schrijven naar een externe, digitale portemonnee. Hoewel Litebit betrouwbaar wordt geacht door gebruikers, loop je altijd het risico op een hack van je account. Munten die op dat moment in je wallet staan worden vaak niet vergoed door het platform.

Bij het gebruik van een eigen digitale portemonnee is de kans op zo’n hack veel kleiner. Een hacker zou zowel je public key, als je private key moeten stelen. Aangeraden wordt om een private key nooit op je pc op te slaan. Print deze uit en bewaar de sleutel op een veilige plek. De combinatie van een public- en private key maakt dat je altijd toegang hebt tot je wallet. Ook als je computer uitvalt

Verbeterpunten

Op basis van de Litebit ervaringen van andere gebruikers blijkt dat er nog enkele verbeterpunten zijn voor het platform.

Zo klagen veel mensen over de Litebit transactiekosten, die in vergelijking met andere partijen hoog zijn. Wel worden deze transactiekosten transparant op de website van Litebit vermeld. 

Ook is soms niet helemaal duidelijk op welke manier de Litebit credits werken. Deze credits hebben een waarde van één euro. In principe ruil je hierdoor een euro om voor een andere munt. Bij Litebit worden echter geen euro’s geruild, maar credits.

Litebit recensies en ervaringen

Een van de redenen die maakt dat veel Nederlandse handelaren voor het gebruik van Litebit kiezen, is het feit dat dit bedrijf in Nederland gevestigd zit. Het voelt hierdoor betrouwbaarder dan een buitenlandse partij. 

Kijk je online naar de Litebit ervaringen van andere gebruikers, dan zijn deze overwegend positief. 

Men is tevreden over de overzichtelijke vormgeving van het platform, het aanbod aan crypto’s op het platform en de snelheid waarmee de klantenservice reageert. 

Omdat het om een Nederlandse partij gaat, kunnen vragen in het Nederlands gesteld worden. Zeker voor mensen die net starten met de handel in digitale munten is dit een voordeel. Het kan best lastig zijn om je vraag over dit technische onderwerp in het Engels te stellen.

Bekijk hier andere broker reviews:

1

5/5

2

5/5

3

5/5

4

5/5

5

5/5

6

5/5

7

5/5

8

5/5

9

5/5

10

5/5
Frans van Jongen
Frans van Jongen

Hallo! Mijn naam is Frans en ben al 8+ jaar aan beleggen en verantwoordelijk voor inhoud over aandelen en beleggen op de website. Met een achtergrond in internationale economie ben ik zelf al jaren actief in de aandelenmarkt, zowel als belegger als in het begeleiden van beleggers. In mijn dagelijks werk help ik beginnende beleggers hun eerste stappen te zetten in de complexe wereld van aandelen. Heb je vragen over een aandeel? Of over beleggen in het algemeen? Neem dan gerust contact op!