binanceBinance, oorspronkelijk opgericht in 2017 in China, is één van de grootste exchanges die populariteit heeft gewonnen over heel de wereld. Een reden dat Binance zo populair is, is vanwege het enorme aanbod van cryptovaluta. Met meer dan 150 verschillende cryptomunten, is er genoeg aanbod voor iedereen van beginners tot experts. Op dit moment is Binance een top-3 crypto exchange.

Waarom Binance?

Binance biedt een aantal voordelen waardoor u voor deze exchange zou kunnen kiezen:

Waarom niet Binance?

Naast de voordelen van Binance, zijn er ook een aantal nadelen:

binance homepage

Hoe werkt Binance?

Om te beginnen met het kopen en verkopen van cryptomunten, moet u eerst een account aanmaken. Vervolgens is het aangeraden om direct 2-factor authenticatie in te schakelen om uw account extra te beveiligen. Nadat u uw identiteit heeft geverifieerd, kunt u direct beginnen met het kopen en verkopen van crypto.

Binance in Nederland

Alhoewel Binance een populaire exchange in Nederland is, blijkt het sinds recentelijk onder vuur te staan vanwege een uitspraak van De Nederlandsche Bank (DNB). Volgens De Nederlandsche Bank biedt Binance zijn diensten illegaal aan in Nederland. Ze hebben namelijk geen registratie bij De Nederlandsche Bank, wat wel wettelijk verplicht is. 

Bent u al een gebruiker van Binance? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken, klanten zijn namelijk niet strafbaar. Ook heeft Binance ondertussen laten weten dat ze wel begonnen zijn met het proces om deze registratie bij De Nederlandsche Bank in te dienen.

bitvavo

Crypto’s van Binance naar Bitvavo

Omdat Bitvavo een zeer populaire exchange in Nederland is, kan het handig zijn om te weten hoe u crypto kunt overmaken van Binance naar Bitvavo. 

Ten eerste, moet u inloggen op uw Bitvavo account. Daarna navigeert u naar de cryptovaluta die u wil ontvangen, bijvoorbeeld Bitcoin. Vervolgens klikt u op ‘storten’, en hier wordt uw Bitcoin adres weergegeven, deze zult u moeten kopiëren. Log hierna in op uw Binance account, en navigeer naar uw wallet. Kies dezelfde cryptovaluta die u op Bitvavo had gekozen, in dit geval Bitcoin. Klik op ‘opnemen’ en plak het adres dat u had gekopieerd op Bitvavo. 

Ten slotte, is het wachten totdat de transactie voltooid is. Daarna heeft u succesvol crypto van Binance naar Bitvavo overgemaakt. Let wel op dat u het adres goed kopieert, omdat crypto transacties onomkeerbaar zijn.

Meer weten over de Bitvavo exchange? Lees hier onze Bitvavo review.

Crypto’s van Litebit naar BinanceLiteBit exchange

LiteBit is ook een populaire exchange in Nederland. Als gebruiker van LiteBit kan het wel eens voorkomen dat u crypto wil overmaken naar Binance.

Nadat u ingelogd bent op LiteBit, kunt u navigeren naar uw wallet en ‘opnemen’ selecteren bij de cryptomunt die u wil overmaken. Hier moet u vervolgens het adres van uw Binance wallet invullen. Die kunt u vinden door op Binance in te loggen, en dan ‘storten’ te selecteren in uw Binance wallet. Kopieer het adres, en vul het in in LiteBit. Daarna is het een kwestie van afwachten, en u zal uw crypto binnen enkele minuten tevoorschijn zien komen. Let hierbij ook op dat u het adres goed kopieert, omdat crypto transacties onomkeerbaar zijn.

Meer weten over de Litebit exchange? Lees hier onze Litebit review.

Binance account aanmaken

U kunt eenvoudig een account aanmaken op de website van Binance. Door op Register Now te klikken, kunt u uw inloggegevens invoeren. Hierna moet u eerst uw e-mail adres verifiëren, daarna kunt u inloggen. Daarna krijgt u een melding om 2-factor authenticatie in te schakelen. Dit kunt u tijdelijk overslaan, maar het is aangeraden om dit altijd te doen; het is een kleine moeite om uw account extra te beschermen tegen hackers. 

Ook is het vereist om uw identiteit te verifiëren, voordat u kunt beginnen met het handelen in crypto. Dit kan u doen door een foto van uw ID-kaart of paspoort in te sturen. Dit proces duurt gemiddeld 15 minuten.

Daarnaast kunt u tijdens het registratieproces ook een Referral-ID invullen. Dit is een code die u bijvoorbeeld van een vriend heeft gekregen. Hiermee kunt uw vriend wat extra verdienen. U kunt ook zelf uw eigen referral code aan uw vrienden geven, waardoor u extra kunt verdienen over hun transacties.

Is Binance betrouwbaar?

Binance is in het algemeen een zeer betrouwbare exchange. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, wordt gezien als een betrouwbare naam in de crypto wereld. Hij was deel van het team dat Blockchain.info ontwikkeld heeft, en hij was CTO en Co-Founder bij OKCoin.

Helaas is Binance ook meerdere keren in de geschiedenis slachtoffer geweest van hackers. Echter doen zij er alles aan om dit zoveel mogelijk te voorkomen. 

Ook blijft Binance uiteindelijk een exchange, en het is ook nooit aangeraden om uw geld op een exchange wallet te bewaren, maar op een hardware wallet. Een hardware wallet is een USB-apparaat dat niet verbonden in aan het internet, en dus veiliger is.

Wat kan ik doen qua beveiliging?

Om uzelf zo sterk mogelijk te beschermen, kunt u ook zelf maatregelen nemen. Dit zijn de aanbevelingen van Binance:

Één ding waardoor Binance minder betrouwbaar lijkt, is door de recente uitspraken van De Nederlandsche Bank. Binance biedt zijn diensten blijkbaar illegaal aan in Nederland. Hierdoor kunnen andere exchanges een betere keuze lijken.

Binance geld storten

Om geld te storten bij Binance, kunt u inloggen en vervolgens in het menu ‘crypto kopen’ selecteren. Hier kunt u betalen met Visa/MasterCard en met een SEPA bankoverschrijving. Vroeger ondersteunde Binance ook iDEAL, maar sinds kort niet meer.

Nadat u een betaalmethode hebt gekozen, hoeft u slechts de stappen te doorlopen en dan is uw betaling afgerond. Dit proces kan een aantal werkdagen duren.

Binance deposit fee

Binance hanteert ook een kleine fee wanneer u geld wil storten. Dit is ook afhankelijk van de betaalmethode die u kiest. Indien u ervoor kiest om te betalen met creditcard, dan wordt er een fee van 1.8% bij gerekend. Kiest u ervoor om een bankoverschrijving te doen, dan is dit gratis.

Binance uitbetalen naar bank(rekening)

Bij Binance is het tijdelijk niet mogelijk om euro’s uit te laten betalen naar uw bankrekening. Iedere poging tot opname via SEPA zal binnen 7 werkdagen weer teruggestort worden op uw Binance account.

De Binance Wallet

binance app

Net als vele andere crypto exchanges biedt Binance ook een wallet aan zijn gebruikers. Iedere gebruiker heeft dus een handige overzichtelijke pagina met wallets voor iedere coin, waar u gemakkelijk mee kunt handelen. U hoeft dus geen extra software te downloaden. Ook is het gebruik van de wallet gratis. Daarnaast heeft Binance ook een mobiele app (voor zowel Android als iOS) waar u gemakkelijk bij uw wallet kunt, en ook kunt handelen waar u maar wilt.

Binance Futures

Om met futures te traden, heeft Binance een apart product, genaamd Binance Futures. Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet uw identiteit eerst geverifieerd zijn op Binance. Vervolgens kunt u een Binance Futures account openen door naar binance.com/en/futures te navigeren en vervolgens op ‘Open Account’ te klikken. U moet wel eerst ingelogd zijn op Binance.

Het traden van futures gaat iets anders dan hoe u gewend bent om cryptomunten te traden. In tegenstelling tot het kopen van een cryptomunt (zoals met normaal traden), zet u bij een future geld in op het voorspellen van een koersstijging of een koersdaling. Let wel op dat dit niet zonder risico’s is. 

Binance Futures is ook beschikbaar op mobiele apparaten met een Android en iOS app. Voor de gevorderden biedt Binance Futures ook een breed arsenaal aan instrumenten en indicatoren die u kunnen ondersteunen met technische analyses van de koers.

Leverage uitleg

Bij Binance Futures kunt u futures handelen met een leverage tot 125x. Wat betekent dit?

Wanneer u geld inlegt op een koersstijging of een koersdaling, dan stelt deze leverage u in staat om uw winst (maar ook verlies) te vermenigvuldigen met 125. Dit is een enorme winst, maar de risico is ook zeer groot. Zorg er dus altijd voor dat u alleen handelt met geld wat u kunt missen.

Contact opnemen

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van Binance, of heeft u vragen of klachten? Dan kunt u op een enkele manieren ondersteuning krijgen van Binance.

Ten eerste hebben ze een Support Center met erg veel informatie. Kijk dus altijd eerst hier als u een vraag heeft. Geen antwoord op uw vraag gevonden? Dan kunt u een live chat starten met een medewerker. Deze zullen u spoedig te woord staan.

Daarnaast kunt u ze ook een bericht sturen op hun Twitter-account. Ze hebben namelijk een Twitter-account toegewijd aan klantenservice: @BinanceHelpDesk. U kunt ze een privé bericht sturen met uw probleem en ze zullen u proberen te helpen.

Ten slotte kunt u de subreddit van Binance gebruiken op Reddit. Deze heet r/binance. Daar kunt u een wekelijkse support thread vinden, waar u een reactie kunt plaatsen met uw probleem. Vervolgens zal een medewerker u proberen te helpen.

Binance storing

Net als iedere andere exchange, kan Binance ook af en toe wat downtime hebben. Dat is niet verrassend bij een exchange die wereldwijd door miljoenen gebruikers wordt gebruikt. Echter proberen ze dit wel tot een minimum te houden.

Binance Recensie & Ervaringen

Al met al, is Binance een erg populaire en belangrijke crypto exchange op de markt. Door de lage transactiekosten en snelle verwerkingstijd blijft dit een aantrekkelijke keuze voor veel investeerders. Ook de handige Binance Futures platform is een liefhebber onder de gevorderden.

Ze hebben een goede beveiliging en daarnaast ook een redelijke klantenservice. Ze proberen hun gebruikers zeker een goede ervaring te bieden op het gebied van gemak en veiligheid.

Wat Binance een wat minder goede reputatie geeft, zijn de recentelijke uitspraken van De Nederlandsche Bank. Binance zou blijkbaar zijn diensten illegaal aan het aanbieden zijn in Nederland. Dit zal nieuwe (en bestaande) gebruikers wel laten afschrikken, en dat is zeker begrijpelijk.

Veelgestelde vragen

Binance staat bekend om hun zeer breed aanbod aan cryptomunten. Naast de bekende munten zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) beschikken ze ook over meer dan genoeg kleinere munten (ook wel altcoins genoemd), zoals Cardano (ADA), Helium (HNT), en VeChain (VET).

Een algemene aanrader: doe altijd uw eigen onderzoek voordat u begint met handelen in altcoins. 

Bij Binance kunt u helaas op dit moment niet met iDEAL betalen.

Binance accepteert geen stortingen en opnames via PayPal.

Binance hanteert een minimumaankoop van €15. Dit is dus een goed bedrag voor beginners die willen instappen.

Ja, dat kan. Daarvoor kunt u gebruik maken van Binance Futures. Dit is een apart product van Binance waarmee u zeer eenvoudig kunt beginnen met het traden van futures.

Dit is zeker mogelijk. Het enige wat u hoeft te doen is in Binance op ‘opnemen’ klikken, waarna u een adres moet invullen. Dit adres kunt u vinden door in LiteBit of Bitvavo op ‘storten’ te klikken bij de desbetreffende munt. Hier kunt u het adres kopiëren, en vervolgens plakken in Binance. Daarna moet u wachten totdat de transactie voltooid is.

Binance heeft een referral systeem. Dit betekent dat iedere gebruik een unieke code heeft. Wanneer iemand zich registreert op Binance met uw code, dan kunt u tot 40% extra geld verdienen wanneer zij transacties uitvoeren. 

In 2019, is Binance helaas slachtoffer geweest van een hack. Hierbij waren in totaal 7.000 Bitcoins gestolen, wat toendertijd zo een $40 miljoen waard was.