Kraken exchange

Kraken, opgericht in 2011, is één van de grootste en meest populaire cryptovaluta exchanges. Het heeft in de loop van der tijd een zeer hoge reputatie opgebouwd onder crypto-investeerders, vanwege betrouwbaarheid, lage prijzen, en gebruiksgemak. Met de intuïtieve interface, kunnen zowel beginners als gevorderden erg snel een account openen en beginnen met handelen in cryptomunten. Met een minimumaankoop van slechts $10, is het heel fijn voor beginners die willen instappen. Kraken biedt meer dan 50 verschillende cryptomunten.

Voordelen van Kraken

Nadelen van Kraken

kraken homepge

Hoe werkt de Kraken exchange?

Voordat u daadwerkelijk kunt beginnen met het kopen en verkopen van cryptomunten, moet u eerst een account aanmaken. Nadat uw registratie succesvol is afgerond, kunt u direct beginnen met het plaatsen van orders onder het kopje ‘Trade’.

Registreren bij Kraken

Wanneer u zich registreert bij Kraken, moet u ten eerste uw e-mailadres verifiëren. Vervolgens vraagt Kraken u ook om uw identiteit te verifiëren. Hierbij moet u uw woonadres, telefoonnummer, land, en een foto van uw ID-kaart of paspoort verzenden. Dit kan enkele dagen duren. Na dit proces kunt u direct beginnen met het storten en opnemen van crypto.

Is Kraken veilig en betrouwbaar?

Kraken wordt gezien als één van de veiligste crypto exchanges van de wereld. Ondanks hun lange bestaan, zijn ze nog nooit gehackt. In 2016 was echter wel sprake van gestolen geld op Kraken, maar dit bleek achteraf niet de schuld van Kraken te zijn; hun beveiliging was nooit gepenetreerd. Het gestolen geld was dus toe te wijden aan slechte beveiliging van individuele gebruikers zelf.

Daarnaast beweert Kraken dat ze een globaal team hebben van top professionals op het gebied van beveiliging, om hun gebruikers op het hoogste niveau te kunnen beschermen.

Ook slaat Kraken 95% van de stortingen offline op, zodat ze nog minder risico lopen op hacks, en u als gebruiker ook kunt opnemen wanneer u wilt. De offlineservers waar deze op staan, blijken ook 24/7 beveiligd te zijn met gewapende bewakers en videocamera’s. Zo blijkt het dus dat Kraken erg toegewijd is aan hun beveiliging.

Wat doet Kraken nog meer qua beveiliging?

In conclusie: Kraken is een erg veilige exchange.

Geld storten bij Kraken

Geld storten bij Kraken kan op een aantal verschillende manieren, namelijk bankoverschrijvingen met SEPA en SWIFT, en ook met creditcard. Let wel op dat uw account eerst geverifieerd moet zijn. Het fijne aan SEPA is dat de verwerking van uw storting bij Kraken dezelfde dag nog voltooid kan zijn, dit kan echter tot 3 werkdagen duren, bijvoorbeeld bij uw eerste storting.

Één kleine nadeel is toch wel dat Kraken helaas geen iDEAL accepteert; dit zouden Nederlandse gebruikers van Kraken wel waarderen.

Kraken transactiekosten

Het fijne aan de SEPA-betaalmethode bij Kraken is dat er GEEN transactiekosten bij worden verrekend, het is dus compleet gratis. Vergeleken met andere exchanges maakt dit Kraken erg populair. Let wel op dat bij een creditcard aankoop een fee van 3,75% + €0,25 erbij wordt gerekend, dus het wordt aanbeloven om via SEPA te betalen.

Geld opnemen bij Kraken

Bij Kraken kunt u ook heel eenvoudig geld opnemen, dit wordt uitbetaald naar uw bankrekening. Het opnemen kan wel langer duren dan storten, namelijk 0 tot 5 dagen. Ook heeft Kraken opnamelimieten die afhankelijk zijn van het verificatieniveau van uw account.

Kraken withdrawal fees

De opnamekosten bij Kraken zijn iets hoger dan bij de concurrenten. Bij Kraken is dit gemiddeld €1. Daarnaast is er ook een minimumopname van €2.

De wallet van Kraken  Kraken app

Kraken biedt geen wallet aan de gebruikers. De munten die u koopt bij Kraken kunt u laten verzenden naar één van uw externe wallets, of naar een hardware wallet. Een hardware wallet is een handig USB-apparaat en biedt een manier om uw cryptomunten te bewaren in een offline omgeving. Dit maakt het veiliger, omdat uw wallet dan gescheiden is van het internet; zo bent u beschermd tegen hackers en virussen. In de crypto gemeenschap wordt dit door vrijwel iedereen aangeraden.

Wat te doen bij een storing?

De uptime van de services van Kraken is vrijwel 100%. Gezien dat dit één van de meest gebruikte exchanges is, is dit zeer indrukwekkend. Wanneer er onderhoud aan hun services gepland staat, dan kondigen ze dit eerst aan op https://status.kraken.com/. Meestal duren deze niet langer dan een halfuur. Soms kunnen gebruikers zelfs Kraken blijven gebruiken tijdens onderhoud. Ervaart u toch storingen bij Kraken? Dan kunt u het beste contact met hun helpdesk opnemen.

Contact opnemen met Kraken

Kraken staat bekend om hun professionele klantenservice, ondanks dat ze geen e-mailadres of telefoonnummer hebben voor klantenservice. Ze hebben een Support Center waar u antwoord op bijna al uw vragen kunt vinden. Komt u er toch niet uit? Dan beschikken ze ook over een live chat waar u 24/7 contact kunt opnemen, en geholpen kunt worden door een medewerker uit hun team van experts. Zij zullen u direct helpen met uw klachten en vragen om snel tot een oplossing proberen te komen. Goede klantenservice is voor veel gebruikers van belang, en voor hen is Kraken ideaal.

Kraken recensie & ervaringen

Na deze uitgebreide recensie over Kraken, kunnen we concluderen dat de populariteit van Kraken niet zonder reden is.

Naast het feit dat Kraken een goede instap exchange is voor beginners, biedt het ook een professionele interface om crypto te handelen voor professionele gebruikers.

Daarnaast wordt Kraken ook geprijsd om hun excellente veiligheid; Kraken is namelijk één van de weinige crypto exchanges die nog nooit is gehackt. Hun professionele team van beveiligingsexperts vindt dit een grote prioriteit.

In conclusie, Kraken verdient hun reputatie als één van de veiligste crypto exchanges op het internet. Ook is hun helpdesk zeer behulpzaam en zijn de fees gemiddeld best wel laag.

Over het algemeen is Kraken dus erg geschikt, en ook één van de meest aanbevolen crypto exchanges.

Veelgestelde vragen

kraken logo

Welke verificatieniveaus zijn er?

Kraken heeft verschillende verificatieniveaus. Het eerste niveau, Starter, kan nog niet handelen in crypto. Hiervoor moet u uw ID verifiëren, en wordt uw niveau verhoogd naar Intermediate. Voor degenen die hun limieten nog meer willen verhogen, is er ook het Pro niveau. Hieronder zijn de verschillen op een rijtje (de bedragen zijn in USD weergegeven):

Hoelang duurt het verifiëren?

Direct nadat u uw e-mail- en woonadres heeft verifieerd, is uw account Starter niveau. Het verder verifiëren naar Intermediate en Pro kan 1 tot 5 werkdagen duren.

Is Kraken geschikt voor beginners?

Kraken doet er alles aan om hun exchange zo beginnersvriendelijk mogelijk te maken. Vroeger stond Kraken namelijk bekend als een exchange dat alleen voor gevorderden geschikt was. Echter brengen ze daar nu verandering in door hun interface intuïtiever te maken, en met de mobiele app. Beginners kunnen dus prima ook Kraken gebruiken. Bovendien kunnen gebruikers altijd gebruik maken van de uitstekende klantenservice, die beginners graag helpt.

kraken wallet

Kan ik betalen met iDEAL of PayPal? 

Kraken accepteert momenteel alleen SEPA, SWIFT en Creditcardbetalingen. U kunt dus helaas geen crypto kopen met iDEAL of PayPal bij Kraken. Ook worden opnames naar PayPal niet ondersteund.

Hoe activeer ik 2-factor authenticatie op mijn account bij Kraken?

U kunt 2-factor authenticatie activeren door op Kraken in te loggen, en vervolgens rechtsboven op uw naam te klikken, en daarna op ‘Security’. Hier kunt u 2-factor authenticatie instellen.

Kan ik crypto kopen en verkopen met de Kraken app?

Het is momenteel niet mogelijk om cryptomunten te kopen en verkopen via de mobiele Kraken app. Echter zegt Kraken dat ze er wel aan werken om deze functie toe te voegen.