KPN aandelen

De Koninklijke KPN N.V. is een leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten. Hiernaast heeft KPN ook een consumentenaanbod van televisie, internet en vaste en mobiele telefonie. KPN is al sinds 1881 actief en is bekend onder de huidige naam sinds 1989.

KPN is de huidige marktleider in Nederland. Het bedrijf heeft op dit moment 3,588 miljoen mobiele abonnees, 3,236 miljoen breedband huishoudens, 2,170 miljoen interactieve tv-klanten en 1,402 miljoen vast-mobiele huishoudens als klant. De missie van KPN is om “het netwerk van Nederland” te worden. Het bedrijf dat in 2021 al 140 jaar bestaat heeft de ambitie voor de komende 3 jaar om “de digitale snelweg van Nederland” te worden.


KPN aandelen

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

KPN verwachtingen – De toekomst van KPN

KPN is op dit moment dus marktleider in Nederland, maar wat kunnen we van de toekomst van het koninklijke bedrijf verwachten?

  • De toekomst van 5G

5G is de nieuwe 5e generatie van mobiel internet en de opvolger van 4G. Dit is het mobiele netwerk van de toekomst en op dit moment heeft KPN het snelste 5G netwerk van Nederland. Met 5G zijn er veel nieuwe mogelijkheden, maar dit netwerk zal pas in 2022 beschikbaar zijn voor Nederlandse telefoonaanbieders. Als KPN dan nog steeds het snelste 5G netwerk heeft biedt dat een potentiele groei.

  • Duurzaamheid

Net als vele andere bedrijven focust KPN zich ook op duurzaamheid. Zo wil het bedrijf vanaf 2025 vrijwel geen afval meer en wil het 10 tot 20 iconische producten met een circulair design. Ook is het doel dat vanaf 2025 de nieuwe auto’s van KPN geen CO2 meer uitstoten. Als laatste wil het bedrijf in 2040 de CO2 uitstoot t.o.v. 2010 met 50% verminderen.

  • Een externe overname

Aan het eind van 2020 zou de Zweedse investeerder EQT, KPN benaderd hebben voor een overname. Er waren overigens al langer geruchten dat de Zweden geïnteresseerd zijn in KPN. In december van 2020 heeft de KPN-topman nog aangeven dat het raar zou zijn als KPN een buitenlandse overname partij zou uitsluiten. Tot nu toe is er nog niks bekend over een definitieve overname.

Wat kunnen we verwachten van de KPN aandelen?

De koers van het aandeel van KPN fluctueert veel. We zien wel opvallende stijgingen en dalingen, zo was er in maart 2020 met het uitbreken van de Covid-19 crisis een flinke daling. Tijdens de overnamegeruchten in November 2020 zien we juist een flinke stijging. Hieruit blijkt dat het nieuws omtrent KPN flink invloed kan hebben op de aandelenkoers van het bedrijf.

Als we naar de verwachting van de toekomst kijken, dan zijn er veel factoren die invloed kunnen hebben op de aandelenkoers. Het is heel interessant om de ontwikkeling te volgen op het gebied van 5G, verder zou een overname, of alleen maar een gerucht ervan ook veel invloed op de koers kunnen uitoefenen. Wat de aandelenkoers in de toekomst precies gaat doen is bijna niet te voorspellen. Het is dus belangrijk om de ontwikkelingen en het nieuws omtrent het bedrijf te volgen en daarop een investeringsbeslissing te maken.

Over KPN

KPN beursgangKPN is van oorsprong een nationaal bedrijf die is ontstaan in de 19e eeuw. De overheid ging toen telegrafieverbindingen aanleggen en exploiteren. Later werden ook posterijen bij de onderneming samengevoegd. De jaren 80 van de 19e eeuw bracht veranderingen met zich mee want de telefoon kwam in opkomst. In de laatste jaren van de 19e eeuw werd telefonie ook steeds meer genationaliseerd en deze activiteiten werden allemaal samengevoegd bij het bedrijf.

In 1915 ontstond de P&T en dit werd in 1928 veranderd naar de naam PTT. De PTT werd op 1 januari 1989 zelfstandig gemaakt en de naam werd veranderd naar KPN. In 1994 volgde de beursgang in Amsterdam en een jaar later was KPN ook beursgenoteerd in New York. In 2006 heeft de overheid zijn laatste belang in KPN verkocht.

Het hoofdkantoor van KPN bevindt zich in Den Haag en de bestuursvoorzitter van KPN is Eelco Blok. KPN is één van de providers die zich bezig gaat houden met 4G-internet. Dit mobiel internet is tot wel 10 keer zo snel dan 3G-internet. Dit nieuwe snelle mobiele internet zal naar alle verwachtingen een verandering teweeg brengen bij het gebruik hiervan.

Sinds 2010 zijn de KPN aandelen flink gedaald en eigenlijk zelfs gedeeltelijk in elkaar gestort. Het aandeel bereikte een koers van €8,54 eind 2007. In 2013 had de koers ongeveer €1,50 bereikt. Dit is uiteraard een flink verschil en een grote daling. Wanneer u KPN had geshort had dat u grote winsten kunnen behalen. Dit zou al helemaal zou zijn wanneer u had gehandeld met een hefboomeffect.

Beursagenda KPN 2018

  • 20-04: Notering ex-dividend
  • 26-04: Resultaten 1e kwartaal
  • 25-07: Resultaten 2e kwartaal
  • 24-10: Resultaten 3e kwartaal

KPN aandelen

Professionals zijn niet al te positief over KPN. De reden hiervoor is de relatief slechte markt waar KPN zich in bevind. Vrijwel iedereen gebruikt middelen zoals bijvoorbeeld whatsapp. Het echte bellen of sms’en wordt niet al te vaak meer gedaan in vergelijking met vroeger. Dit heeft ervoor gezorgd dat de afgelopen tijd de markt voor KPN flink is verkleind.

De koers is flink gedaald en heeft zich dan ook aangepast aan de verkleining van de markt. Om deze reden kan het interessant zijn om KPN te kopen. Op de lange termijn is er zeker een stijging mogelijk. Het 4G-internet is iets dat ervoor zorgt dat de concurrentiepositie van de onderneming gewaarborgd blijft.

Als er naar kerncijfers wordt gekeken zoals het eigen vermogen per aandeel en de winst per aandeel, kan er worden vastgesteld dat KPN niet over een al te stabiele positie beschikt. Het eigen vermogen per aandeel was eind 2015 €1,17.

KPN heeft dochter Base op 20 april 2015 verkocht voor €1,3 miljard. Dit is goed voor de liquiditeitspositie van de onderneming. Daarnaast beschikt KPN ook nog over een belang van 21,5% in Telefonica Duitsland, dit belang is ook zo’n €3,5 miljard waard. De verkoop van deze activiteit zal KPN in staat stellen om de positie in Nederland verder te versterken. KPN denkt erover na om wellicht Tele2 over te nemen, de vraag is alleen nog of Tele2 hier zelf ook wel interesse in heeft. Feit blijft dat KPN zich na de verkoop van de buitenlandse activiteiten zich meer kan gaan richten op activiteiten in Nederland. Dit kan de focus en uiteindelijk ook de winst ten goede komen.

 

KPN aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in KPN? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de KPN koers, de verwachtingen en toekomst van KPN en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in KPN aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in KPN aandelen. Als je KPN aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers KPN – Wat is de waarde van aandelen KPN?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van KPN kost. Het aandeel KPN is te vinden op de AEX, de afkorting op de beurs is KPN.

 

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een KPN aandeel te kopen.

KPN kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een KPN aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in KPN en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van KPN. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen KPN kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

KPN aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.