KPN aandelen

Koninklijke KPN N.V. is de volledige naam van KPN. De multinational is een leverancier van telecommunicatie en ICT-diensten. Bij de multinational werken ongeveer 31.000 medewerkers. De multinational had in 2015 een omzet van €7,7 miljard met een bijbehorende winst van €638 miljoen. De cijfers van 2015 zien er een stuk beter uit dan die van 2014. Toen werd er namelijk een verlies geboekt van €598 miljoen.KPN aandelen

4.5/5

Grootste en meest bekende handelsplatform ter wereld

KPN verwachtingen – De toekomst van KPN

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de KPN verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over KPN

KPN beursgangKPN is van oorsprong een nationaal bedrijf die is ontstaan in de 19e eeuw. De overheid ging toen telegrafieverbindingen aanleggen en exploiteren. Later werden ook posterijen bij de onderneming samengevoegd. De jaren 80 van de 19e eeuw bracht veranderingen met zich mee want de telefoon kwam in opkomst. In de laatste jaren van de 19e eeuw werd telefonie ook steeds meer genationaliseerd en deze activiteiten werden allemaal samengevoegd bij het bedrijf.

In 1915 ontstond de P&T en dit werd in 1928 veranderd naar de naam PTT. De PTT werd op 1 januari 1989 zelfstandig gemaakt en de naam werd veranderd naar KPN. In 1994 volgde de beursgang in Amsterdam en een jaar later was KPN ook beursgenoteerd in New York. In 2006 heeft de overheid zijn laatste belang in KPN verkocht.

Het hoofdkantoor van KPN bevindt zich in Den Haag en de bestuursvoorzitter van KPN is Eelco Blok. KPN is één van de providers die zich bezig gaat houden met 4G-internet. Dit mobiel internet is tot wel 10 keer zo snel dan 3G-internet. Dit nieuwe snelle mobiele internet zal naar alle verwachtingen een verandering teweeg brengen bij het gebruik hiervan.

Sinds 2010 zijn de KPN aandelen flink gedaald en eigenlijk zelfs gedeeltelijk in elkaar gestort. Het aandeel bereikte een koers van €8,54 eind 2007. In 2013 had de koers ongeveer €1,50 bereikt. Dit is uiteraard een flink verschil en een grote daling. Wanneer u KPN had geshort had dat u grote winsten kunnen behalen. Dit zou al helemaal zou zijn wanneer u had gehandeld met een hefboomeffect.

Beursagenda KPN 2018

  • 20-04: Notering ex-dividend
  • 26-04: Resultaten 1e kwartaal
  • 25-07: Resultaten 2e kwartaal
  • 24-10: Resultaten 3e kwartaal

KPN aandelen

Professionals zijn niet al te positief over KPN. De reden hiervoor is de relatief slechte markt waar KPN zich in bevind. Vrijwel iedereen gebruikt middelen zoals bijvoorbeeld whatsapp. Het echte bellen of sms’en wordt niet al te vaak meer gedaan in vergelijking met vroeger. Dit heeft ervoor gezorgd dat de afgelopen tijd de markt voor KPN flink is verkleind.

De koers is flink gedaald en heeft zich dan ook aangepast aan de verkleining van de markt. Om deze reden kan het interessant zijn om KPN te kopen. Op de lange termijn is er zeker een stijging mogelijk. Het 4G-internet is iets dat ervoor zorgt dat de concurrentiepositie van de onderneming gewaarborgd blijft.

Als er naar kerncijfers wordt gekeken zoals het eigen vermogen per aandeel en de winst per aandeel, kan er worden vastgesteld dat KPN niet over een al te stabiele positie beschikt. Het eigen vermogen per aandeel was eind 2015 €1,17.

KPN heeft dochter Base op 20 april 2015 verkocht voor €1,3 miljard. Dit is goed voor de liquiditeitspositie van de onderneming. Daarnaast beschikt KPN ook nog over een belang van 21,5% in Telefonica Duitsland, dit belang is ook zo’n €3,5 miljard waard. De verkoop van deze activiteit zal KPN in staat stellen om de positie in Nederland verder te versterken. KPN denkt erover na om wellicht Tele2 over te nemen, de vraag is alleen nog of Tele2 hier zelf ook wel interesse in heeft. Feit blijft dat KPN zich na de verkoop van de buitenlandse activiteiten zich meer kan gaan richten op activiteiten in Nederland. Dit kan de focus en uiteindelijk ook de winst ten goede komen.

 

KPN aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in KPN? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de KPN koers, de verwachtingen en toekomst van KPN en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in KPN aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in KPN aandelen. Als je KPN aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers KPN – Wat is de waarde van aandelen KPN?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van KPN kost. Het aandeel KPN is te vinden op de AEX, de afkorting op de beurs is KPN.

 

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een KPN aandeel te kopen.

KPN kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een KPN aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in KPN en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van KPN. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen KPN kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

KPN aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.