Beste Brokers Voor Aandelen [Nederland]

Het kiezen van de juiste online aandelen broker is een van de meest uitdagende beslissingen die je als belegger of trader zult nemen. Met een lange en groeiende lijst met beschikbare opties kan het ontmoedigend zijn om een broker te vinden die aan al je behoeften voldoet.

Gelukkig hebben wij van aandelenkopen.nl de meest toonaangevende online brokers getest om er achter te komen wat nu de beste broker voor Aandelen Nederland is.

Start met beleggen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind aandelen binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen of andere aandelen over heel de wereld? Start met DEGIRO!

Wat is een Online Broker?

Een online broker is een beleggingsinstelling die mensen helpt bij het kopen en verkopen van aandelen, obligaties, cryptocurrencies, grondstoffen, ETF’s en indexfondsen. In tegenstelling tot traditionele brokers, die je telefonisch moet benaderen om een order te plaatsen, bieden online brokers online handelsplatforms aan aan hun klanten zodat zij alle transacties zelf af kunnen handelen. Ook bieden deze brokers gebruiksvriendelijke handelshulpmiddelen, onderzoek en analyse tools en klantenondersteuning.

Online brokers zijn populair vanwege hun gemak, lage kosten en laagdrempeligheid. Met een online broker kunnen beleggers en traders altijd en overal handelen, wanneer zij maar willen. Bovendien hanteren online aandelen brokers lagere provisies en rekeningminima dan traditionele brokers, waardoor beleggen toegankelijk wordt voor een breder scala aan mensen.

Ook bieden online brokers educatieve middelen die beleggers kunnen helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Deze hulpmiddelen omvatten marktanalyse, financieel nieuws en trainingsartikelen die je kunnen helpen bij het onderzoeken en selecteren van investeringen die aansluiten bij je financiële doelstellingen (beleggingshorizon) en risicotolerantie.

Hoe Kies je een Online Broker?

Bij het zoeken naar een geschikte online aandelen broker moet je overwegen of deze past bij je beleggingsprofiel en aansluiten bij je financiële doelstellingen. Let op de commissies en vergoedingen die zij in rekening brengen voor het gebruik maken van hun services, vooral die met betrekking tot de beleggingsproducten die je het meest zult gaan verhandelen.

Overweeg zorgvuldig het platform en de technologie die door de broker worden aangeboden. Zorg ervoor dat de tools die deze broker biedt passen bij jouw persoonlijke beleggingsstijl. Heb je een eenvoudig, gebruiksvriendelijk handelsplatform nodig voor een paar langetermijninvesteringen of ben je op zoek naar een trading platform dat de tools biedt om snel te kunnen speculeren op de koersbewegingen van aandelen en cryptocurrencies?

Een goede aandelen broker is veel meer dan een plek om transacties uit te voeren. Zoek naar een broker die je kan helpen bij het nemen van beslissingen en die je ondersteunt in je ontwikkeling als belegger met kwalitatief hoogstaand onderzoek-en educatiemateriaal.

Overweeg ook de beschikbare klantenondersteuning van online brokers en de kwaliteit hiervan. Sommige brokers hebben 24/7 live klantenservicemedewerkers beschikbaar via chat en telefoon, terwijl andere brokers alleen klantondersteuning bieden via e-mail.

Let ten slotte op promoties en bonussen. Veel toonaangevende brokers bieden allerlei bonussen aan op basis van de hoogte van je eerste storting. Op grote stortingen kunnen deze bonussen je honderden tot duizenden euro’s aan kortingen en andere voordelen opleveren.

De Beste Aandelen Brokers Van Nederland

Uit ons uitvoerig onderzoek is gebleken dat dit de beste brokers voor aandelen beschikbaar voor Nederlandse beleggers en traders zijn. Wij hebben deze beste aandelen brokers ieder gelabeld als beste in een bepaalde categorie of in een bepaald aspect.

  1. Freedom24 – Beste beleggersrekening voor elke soort belegger
  2. DEGIRO – Beste Beleggersrekening Algemeen
  3. eToro – Beste Beleggersrekening Voor Beginners
  4. Bux Zero – Beste Beleggersrekening Om Kosteloos in ETF’s te Investeren
  5. Saxo Bank – Beste Beleggersrekening Voor Professionals
  6. Trade Republic – Beste Beleggersrekening Om Mee Te Investeren Vanaf €1

1. Freedom24 - Beste Beleggersrekening

Freedom24.com is een online platform dat internationale investeringen meer dan 1 miljoen beleggingsinstrumenten zoals aandelen, IPO’s, futures, opties, effecten en beursgenoteerde fondsen van grote bedrijven in Europa, de VS en Azië ondersteunt. Freedom Holding Corp, het overkoepelende orgaan, is een NASDAQ genoteerd bedrijf met het hoofdkantoor in Nevada.

Freedom Finance Europe LTD, de beheerder van het Freedom24.com-platform, staat ook onder toezicht van de CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Alle bedrijven met een CySEC-licentie moeten voldoen aan de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID). De MiFID is een EU-verordening die de transparantie op de financiële markten vergroot. Bovendien hebben de MiFID-wetten orde gebracht in de openbaarmakingen die van toepassing zijn op de bedrijfsactiviteiten in de EU-regio.

Om deze reden heeft CySEC bedrijven zoals Freedom Finance Europe een licentie verleend om te voldoen aan de MiFID- en EU-normen. CySEC heeft ook maatregelen genomen die financieel misbruik en fraude voorkomen en de belangen van de belegger beschermen.

DEGIRO - Beste Aandelen Broker Algemeen

Wij raden DEGIRO aan als je als belegger op zoek bent naar een goedkope online broker voor aandelen in Nederland. Deze broker biedt namelijk commissievrije aandelen en ETF’s aan en is een goede keuze voor het creëren van een langetermijnportefeuille van effecten.

Het handelsplatform van DEGIRO werd uitgeroepen tot “Top Rated Overall Investment Platform & Investment App 2020” door de Financial Times en Investors Chronicle (VK), “Best Discount Broker 2021” door Brokerchooser en heeft meer dan 80 andere internationale onderscheidingen in de wacht gesleept in de afgelopen jaren. Als je het ons zou vragen, zouden wij DEGIRO bestempelen als de beste en goedkoopste manier om online beleggen in Nederland.

DEGIRO is dan ook geschikt voor de meeste soorten beleggers, inclusief day- en swingtraders. Hun competitieve commissiestructuur en een brede portefeuille van investeringsopties maken het een uitstekende keuze voor zowel beginners als voor meer ervaren beleggers. Hierdoor werden zij een van de grootste brokers in Europa en bereikten zij meer dan twee miljoen klanten.

Het enige nadeel van DEGIRO is dat het voor de meeste transacties een vast bedrag van €1 in rekening brengt, weinig research tools biedt, geen demo-account heeft en je geen forex, CFD’s en cryptocurrencies kunt verhandelen.

Lees onze volledige DEGIRO review.

eToro - Beste Aandelen Broker Voor Beginners

eToro biedt een innovatief handelsplatform voor aandelen met een unieke sociale handelservaring. Met het sociale handelsnetwerk van eToro kunnen gebruikers de transacties van meer ervaren crypto, aandelen en ETF beleggers kopiëren.

Het trading platform van eToro bevat een intuïtief ontwerp zodat investeerders gemakkelijk traders kunnen ontdekken die ze willen volgen of snel hun eigen transacties op het platform kunnen plaatsen. eToro is actief in meer dan 140 landen, wat het vermogen van het platform om een ​​breed scala aan gebruikers aan te spreken onderstreept.

eToro is echter niet zo goed geschikt voor ervaren traders en beleggers. Hoewel eToro onlangs de mogelijkheid heeft toegevoegd in de aandelenapp om ook opties te verhandelen, mist het platform nog steeds veel van de tools en functies die kenmerkend zijn voor een uitgebreidere handelservaringen voor professionele beleggers, waardoor het nut van het platform wordt beperkt.

De eToro aandelen app is het best afgestemd op handelaren die willen handelen in aandelen en cryptocurrencies, maar traders en beleggers die meer zoeken, zullen waarschijnlijk alternatieve online brokers vinden die beter bij hen passen. (Wij raden professionele beleggers Saxo Bank aan).

Lees onze volledige eToro review.

Etoro App

Bux Zero - Beste Aandelen Broker Om Kosteloos in ETF’s te Investeren

BUX Zero is de beste aandelen broker om kostenloos in ETF’s te investeren. De broker geeft handelaren en beleggers toegang tot zowel aandelen en ETF’s. Verrassend genoeg ondersteunt BUX Zero geen van de enorm populaire MetaTrader 4- en MetaTrader 5-platforms.

Je moet natuurlijk nog steeds betalen voor je aandelen zelf, maar er zijn geen kosten verbonden aan het kopen of verkopen van je aandelen. Inmiddels beleggen al meer dan 700.000 mensen met BUX Zero. Bijna alle concurrenten van deze aandelenbroker brengen handelskosten in rekening wanneer je aandelen koopt en verkoopt. Bij BUX Zero betaal je geen kosten, dus dat is een voordeel.

Gratis handelen op het platform is een erg groot voordeel voor een kleine belegger. Zeker als je net bent begonnen met beleggen of je maandelijks terugkerende investering nog groeit. Als je namelijk kleine bedragen belegt, kunnen handelskosten een aanzienlijk deel van je winst in beslag nemen, deze flink verlagen.

Stel bijvoorbeeld dat je € 50 per maand investeert. Je koopt één aandeel en betaalt €2 per transactie. Dit betekent 12 * 2 = €24 per jaar. Wanneer je € 600 per jaar belegt en een jaarlijks rendement van 7% behaalt, is je rendement in het eerste jaar €42. Het betalen van €24 aan transacties is 57% van je winst in het eerste jaar.

Wij hopen met dit voorbeeld duidelijk te hebben gemaakt hoe veel voordeel het gratis kunnen handelen in aandelen en ETF’s bij BUX Zero biedt.

Lees onze volledige BUX Zero review.

Saxo Bank - Beste Aandelen Broker Voor Professionals

Saxo Bank is echt bij verre na de beste aandelenbroker voor professionele beleggers en traders. De mobiele SaxoTraderGO-app van Saxo Bank is een persoonlijke favoriet van ons en concurreert wereldwijd met de beste trading apps (zoals WeBull, Robin Hood en Interactive Brokers).

Een van de sterkste punten van de Saxo Bank aandelenapp is hoe nauw de SaxoTraderGO platformervaring een weerspiegeling is van het toonaangevende desktop trading platform van Saxo Bank.

De SaxoTraderGO mobiele app is een absoluut genot om te gebruiken, mede dankzij het indrukwekkende, intelligente ontwerp. Een opvallend kenmerk is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot zo’n overvloed aan nuttige informatie binnen elk tabblad voor een bepaald activum. Kortom, de SaxoTraderGO app verpakt ontzettend veel informatie erg overzichtelijk en houdt het gebruikersgemak hoog.

Wanneer je op een aandeel, grondstof, valutapaar of ander activum klikt, kun je bijvoorbeeld gerelateerde video’s, artikelen, nieuwskoppen, marktonderzoek en handelssignalen zien. Het intuïtieve ontwerp van de SaxoTraderGO-app en de overvloed aan beschikbare informatie maken het gemakkelijk voor handelaren om duidelijke beslissingen te nemen bij het beoordelen van markten en het beheren van handelsposities. Saxo Bank is een echte leider in dit opzicht en om deze reden zeer goed geschikt voor professionele beleggers en daytraders.

Ook de grafiekmogelijkheden van SaxoTraderGO zijn uitzonderlijk te noemen, met bijna 20 tekentools en 62 indicatoren welke nauw aansluiten bij de handelservaring van de webgebaseerde desktop versie van het platform. Naast het synchroniseren van watchlists, worden grafieken in de SaxoTraderGO mobiele app gesynchroniseerd met de browsergebaseerde versie van het platform. Als je bijvoorbeeld trendlijnen tekent en indicatoren toevoegt in de webversie, verschijnen deze in de mobiele app (en vice versa).

Bijna alle functies die je op de desktop variant van SaxoTrader kunt gebruiken, zijn beschikbaar in de mobiele SaxoTraderGO-app, inclusief het handelsticketvenster, watchlist- en screenerfuncties en alle onderzoekstabbladen.

De economische kalender van het platform, educatieve video’s, marktnieuws van vooraanstaande bronnen zoals Dow Jones Newswire en patroonherkenningsanalyse van Autochartist zijn allemaal toegankelijk op de mobiele app.

Ten slotte wordt de optiestrategiezoeker geleverd met 13 vooraf gedefinieerde strategieën waarmee je eenvoudig gerelateerde orders voor een bepaald instrument kunt samenstellen.

Trade Republic - Beste Aandelen Broker Om Mee Te Investeren Vanaf €1

Trade Republic is een investeringsplatform met als doel investeren in aandelen voor beginners gemakkelijk te maken. Trade Republic biedt daarom zowel nieuwe als ervaren particuliere beleggers een eenvoudige aandelen app aan waarmee zij een verscheidenheid aan activa, waaronder aandelen en ETF’s, cryptocurrencies en derivaten kunnen verhandelen.

Trade Republic is opgericht in 2015 via een startup-incubator, is gevestigd in Duitsland en is beschikbaar in Nederland, België en 16 andere Europese markten, waaronder Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Spanje.

Net zoals bij andere aandelenapps, zoals de “alles-in-één” beleggingsapp BUX Zero, hanteert Trade Republic een zeer duidelijke en transparante vergoedingenstructuur voor het handelen in aandelen. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Androidtoestellen. Ook kun je al beginnen met beleggen vanaf een inleg van slechts €1.

Ondanks dat het een van de nieuwste aandelen apps op de markt is, bereikte Trade Republic al snel een mijlpaal van meer dan 1 miljoen klanten. Dat is een indrukwekkende mijlpaal, aangezien het platform slechts in een handvol Europese markten actief was op dat moment.

Het bedrijf beweert ook dat ongeveer een derde van zijn gebruikers nog nooit in aandelen of ETF’s had geïnvesteerd voordat ze hun weg naar het platform vonden, wat een solide getuigenis is van de beginnersvriendelijkheid van de aandelenapp.

Een van de meest unieke financiële producten die je met de Trade Republic app kunt verhandelen, zijn derivaten. Dit zijn hefboomproducten waarmee je aan de hand van leverage een veelvoud van je geïnvesteerde geld kunt beleggen. Houd er alleen wel rekening mee dat het gebruikmaken van leverage zowel je winst als verlies kan vermenigvuldigen.

Sinds kort biedt Trade Republic een extra voordeel voor alle gebruikers: alle klanten van Trade Republic ontvangen nu 2% jaarlijkse rente op het ongebruikte cashgeld op hun aandelenaccount tot €50.000, maandelijks uitbetaald.

Betrouwbare brokers

Aandelen kopen start bij het vinden van een betrouwbare belegger die geschikt is voor jou wensen en doelen. In Nederland zijn er verschillende brokers actief die hierin kunnen voorzien. Bij een aandelenbroker kun je een beleggersrekening openen.

Alle brokers in dit overzicht zijn gereguleerd en voldoen aan de wetgeving. Deze brokers bieden verschillende diensten en producten aan, maar allemaal bieden ze de optie om aandelen te kopen op een veilige manier. Tussen brokers bestaan ook veel verschillen, het verschil zit met name in de verschillende producten en diensten dat zij aanbieden en de kosten welke zij hanteren.

Elke broker hanteert namelijk andere tarieven voor het kopen en verkopen van aandelen. In het overzicht hiernaast vindt je alleen betrouwbare brokers om aan de slag te gaan. Hier kun je kosten beleggen vergelijken.

Overzicht van betrouwbare beleggersrekeningen

1

5/5

2

5/5

3

5/5

Je kapitaal loopt risico.

4

4.5/5

5

4.5/5

6

4/5

Over de auteur

Dennis Graham-Clarke
Dennis Graham-Clarke
Dennis Graham-Clarke is een professionele trading en iGaming copywriter met 16 jaar ervaring in beide sectoren. Hij heeft 5 iGB Affiliate Award shortlists op zijn naam en spendeert zijn tijd achter zijn laptop met het schrijven van interessante en diepgaande trading-gerelateerde artikelen en how-to handleidingen.