Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Tesla aandelen

Tesla Inc, beter bekend als Tesla, is gevestigd in Verenigde Staten aan 3500 Deer Creek Rd, 94304-1317, te Palo Alto. Er werken 48.016 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Elon Musk.

 

Het Tesla Inc-aandeel had op 29-11-2022 een openingskoers van $184,99, de hoogste koers was $186,38 en de laagste koers was $178,75. De slotkoers was $180,83 en is daarmee met 1,14% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Tesla cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Tesla-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Tesla kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Tesla aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Tesla? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Tesla-koers, de verwachtingen en toekomst van Tesla en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Tesla-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Tesla-aandelen. Als je het Tesla-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Tesla Koers - Wat is de waarde van aandelen Tesla

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Tesla was. The stock Tesla can be found of the abbreviation of the exchange is TSLA.

Beurskoers Tesla | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Tesla verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Tesla Motors verwachtingen – De toekomst van Tesla Motors

Tesla is dus een innovatief bedrijf dat altijd bezig is met schone energie en de toekomst. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten van de toekomst van Tesla?

  • Een nieuw instap model

In september is een nieuw instapmodel van Tesla aangekondigd. Dit nieuwe model zal een stuk goedkoper zijn dan het huidige instapmodel. Waar in Nederland nu een Tesla minimaal 48.980 euro kost zal deze in de toekomst rond de 21.500 euro zitten. Het naamloze nieuwe model komt binnen 3 jaar op de markt.

  • Nieuwe batterij cel

Er is een nieuw productieproces voor de batterijcellen. Met de nieuwe batterij cel komt de stijging van het rijbereik uit op 54 procent. Hiernaast is deze batterij cel sneller, energiezuiniger en goedkoper te produceren. Ook is voor deze cel geen kobalt meer nodig, een grondstof die slecht in het daglicht staat vanwege kinderarbeid en slechte arbeidsomstandigheden.

  • Cyber truck

Iedereen heeft wel van de toekomstige Cyber truck van Tesla gehoord. Deze auto wordt verwacht eind 2021 en zal rond de 40.000 euro kosten. Het model van de auto zal uniek zijn op alle internationale wegen en dit is zeker een ontwikkeling om in de gaten te houden.

Tesla is zeer innovatief en als de nieuwe batterij cel zich ontwikkeld kan het bedrijf ver uitlopen op de concurrentie. Hierdoor wordt het rij bereik van de auto’s langer, energiezuiniger en kan Tesla de nieuwe auto’s goedkoper aanbieden zoals het nieuwe instapmodel dat binnen 3 jaar op de markt komt. Kortom, als het waar is wat ze bij Tesla beweren ziet de toekomst van het bedrijf er zeer goed uit.

Over Tesla Motors

Tesla Motors is in 2003 opgericht door Martin Eberhard en Marx Tarpenning. Het doel was een elektrische sportwagen op de markt te brengen. Na enige tijd kreeg Elon Musk interesse in Tesla Motors. Elon Musk is de mede-oprichter van PayPal en heeft hiermee een fortuin verdiend. Elon Musk besloot te investeren in Tesla Motors en dit gaf de onderneming een flinke boost. Tesla haalde vervolgens nog meerdere keren geld op bij investeerders om de verdere ontwikkeling van elektrische auto’s te financieren.

Het hoofdkantoor van Tesla is gevestigd in Palo Alto (Californië) op een bedrijventerrein van de Stanford-universiteit. Het Europese distributiecentrum bevindt zich in Tilburg, hier is ook een assemblagefabriek gevestigd. Tesla heeft grote plannen voor de toekomst en dit willen ze ook zeker aan consumenten uit allerlei verschillende landen laten weten. Tesla wil een serieus alternatief worden voor luxe auto’s zoals Audi, Mercedes en BMW.

Het eerste model van Tesla is de Tesla Roadster. Dit is een volledig elektrisch aangedreven sportauto. De auto is gebouwd tussen 2008 en 2012 en er zijn zo’n 2400 exemplaren geleverd in 31 verschillende landen. Na de Tesla Roadster kwam in 2012 de Tesla Model S op de markt. Dit model was veel succesvoller dan de Roadster en met dit model kreeg Tesla veel naamsbekendheid. Sinds 2015 is Tesla bezig met de productie van Model X. Model X is een grotere versie van Model S. De elektrische SUV is één van de snelste SUV’s ter wereld en bevat uiteraard de laatste snufjes.

Het nieuwe model waar Tesla zich mee bezig houdt is Model 3. Deze elektrische compacte sedan werd gelanceerd op 31 maart 2016 en zal in 2017 in de VS en in 2018 in Europa worden geleverd. Deze auto zal zo’n $35.000 gaan kosten en beschikt over een actieradius van 350 km. Het is in 6 seconden mogelijk om van 0 naar 100 km/h te gaan. Model 3 is nu al een groot succes. Een paar dagen na de lancering hadden er al 230.000 mensen dit model besteld. Tesla zal met deze bestellingen alleen al een omzet van $8 miljard binnenhalen. De omzet en winst kunnen de komende jaren dus explosief gaan stijgen!

Tesla Motors is een erg interessant bedrijf om in de gaten te houden. Tesla kan het huidige autolandschap flink op z’n kop gaan zetten. Ook zijn er tegenwoordig veel geruchten dat Apple interesse heeft in een overname van Tesla. De overnamespeculaties hebben een positieve invloed op de koersontwikkelingen van Tesla.

Tesla Motors aandelen

De beurs van Tesla Motors vond aan het einde van juni in 2010 plaats op de NASDAQ. Tesla verkocht maar liefst 13,3 miljoen aandelen voor een introductiekoers van 17 dollar per aandeel. Aan het eind van de eerste handelsdag stond het aandeel al op 23,89 dollar. Elon Musk verdiende zelf ruim 15 miljoen aan de beursgang van Tesla door eigen aandelen te verkopen. Onder beleggers is Tesla in een relatief korte tijd uitgegroeid tot een echte beurslieveling.

In 2010, 2011 en 2012 waren de aandelen relatief stabiel, maar in 2013 en 2014 explodeerde de koers. In 2015 klom de koers van Tesla op tot boven de 250 dollar. In 2016 rommelde de koers van Tesla een beetje verder. Juist de flinke stijging maakte het voor de (startende) belegger een bijzonder tot de verbeelding sprekend aandeel. En dat is eigenlijk nog steeds zo. Veel mensen die op zoek zijn naar manieren om hun kapitaal te laten groeien, hebben aandelen bij Tesla.

De technische analyse

In de artikels op Aandelenkopen.nl hebben wij het regelmatig over het doen van een goede technische analyse. Eigenlijk is het een van de drie methodes die u kunt gebruiken voor het voorspellen van een koersverloop. De tegenhanger van de technische analyse is de fundamentele analyse. Over het algemeen wordt de technische analyse vooral gebruikt bij korte termijn beleggingen. Met de technische analyse wordt een beleggingsproduct geanalyseerd en beoordeelt. Dat gebeurt op basis van een historisch koersverloop en de bijbehorende indicatoren. Zo geeft de technische analyse een goed beeld over de historische Tesla koers en de toekomstige koers van Tesla. Uiteraard is dit nooit bindend advies, maar vele traders kijken hier naar voor een korte termijn advies over het Tesla aandeel.

De candlesticks

De candlesticks (kaarsen) zijn de rechthoekige blokjes in een koersgrafiek. Een candlestick geeft een periode aan die kan varieren van enkele seconden tot een maand. In een oogopslag ziet u, door de samenstelling van de candlesticks, wat er is gebeurd met de koers in die periode. Met candlesticks kunnen relatief snel patronen ontdekt worden die een keerpunt in de grafiek weergeven. U moet het dikke gedeelte van een candlestick eigenlijk zien als het lichaam. Groene candlesticks geven een koersstijging aan. De rode candlesticks geven een koersdaling weer.

Aflezen candlesticks

De bodem van het groene blokje geeft de openingskoers aan. De bovenkant geeft de slotkoers aan. Met andere woorden: het laagste punt wordt gezien als een soort ondersteuning. Het hoogste punt wordt daarentegen gezien als een soort weerstand. Bij een rode candlestick is dat exact hetzelfde. De dunne lijnen die u ziet, zijn de lonten. Deze kunnen behoorlijk uitsteken. Ze zeggen iets over de koersfluctuatie. Wanneer de candlestick groter is, is de mate van ondersteuning en weerstand sterker.

Een candlestick geeft een stuk overzichtelijker het verloop van de koers weer. Niet voor niets maken veel professionele beleggers gebruik van deze weergave. Ze bieden door de betere weergave een aantal goede mogelijkheden wat betreft de technische analyse. Zo is het mogelijk om trends te zien, een goed beeld te krijgen waar de stoporders geplaatst kunnen worden en het zien van een verandering in die trend.

Makkelijker analyseren

Indien u goed weet hoe deze weergave werkt, dan zal er een wereld voor u opengaan op de beurs. U kunt beter en makkelijker analyseren. Hierdoor kunt u de waarde van aandelen beter inschatten. Natuurlijk is dat erg belangrijk voor het succesvol zijn op de beurs. Kijk dus goed naar de manier waarop de candlesticks zich gedragen. Stel uzelf vervolgens de vraag welke gevolgen het heeft voor het verloop van de koers van het beleggingsproduct.

Tesla aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Tesla-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Tesla-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Uber Technologies Inc

Uber Technologies

Meer informatie
Logo Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Ahold Delhaize

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Walt Disney Co (The)

Walt Disney Co (The)

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie