Walmart aandelen

Wal-mart Stores Inc. ookwel Walmart is één van de grootste supermarktwinkelketens ter wereld. De focus ligt op de Amerikaanse markt. Walmart is opgericht in 1962 en het hoofdkantoor staat in Bentonville, Arkinsas. De omzet van Walmart is $485 miljard in 2016, de bijbehorende winst hiervan was $13,64 miljard.

Een bijzonder feit van deze multinational is dat er het grootste aantal mensen werkt. De supermarktketen had per april 2017 maar liefst 2,3 miljoen mensen in dienst. Ook in de bedrijfsvoering zijn deze kosten goed terug te vinden. In 2016 werd er namelijk 2,3 miljard dollar aan lonen, onderwijs en trainingen uitgegeven.

Walmart aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Walmart verwachtingen – De toekomst van Walmart

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Walmart  verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Grootste wereldwijde retailer

Walmart is een Amerikaans bedrijf dat actief is in de detail- en groothandel. Er wordt gewerkt via een aantal divisies. Het gaat om Walmart US, Walmart International en Sam’s Club. Walmart werd opgericht in 1962 door Sam Walton. Tien jaar na de oprichting kreeg Walmart een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Nog steeds staat het hoofdkantoor in Bentonville, in Arkansas.

Walmart begon klein, met een enkele discountwinkel en het simpele idee om meer te verkopen voor minder geld. In de afgelopen 50 jaar is Walmart uitgegroeid tot de grootste wereldwijde retailer. Beleggen in Amerikaanse bedrijven komt steeds vaker voor. Niet voor niets haken steeds meer Nederlandse beleggers in op bedrijven zoals Walmart. Hieronder vertellen we u graag wat meer over het bedrijf en de producten die worden aangeboden.

Walmart wereldwijd

Iedere week bezoeken bijna 265 miljoen klanten en leden de meer dan 11.200 winkels in 27 landen. Evenals e-commerce websites in 10 landen. Vorig jaar werd er een omzet gedraaid van 500,3 miljard dollar. Wereldwijd heeft Walmart meer dan 2,2 miljoen werknemers. Het bedrijf blijft toonaangevend op het gebied van werkgelegenheid, duurzaamheid en bedrijfsfilantropie. Meer dan 75% van de totale omzet wordt in de VS gehaald.

Divisies Walmart

Walmart US is een merchandiser van consumentenproducten. En dat opererend onder de merken Wal-Mart, Walmart en Walmart Neighbourhood Market. Maar daarnaast ook walmart.com en andere e-commerce merken. Walmart International beheert als segment zowel supermarkten, supercenters, hypermarkten, magazijnclubs en cash & carryl. Als laatste bestaat Sam’s Club uit magazijnen die lid zijn van het lidmaatschap en samsclubs.com. Op de website van Walmart vindt u een uitgebreid overzicht met een uitleg van de drie segmenten.

Walmart producten

Wat betreft de producten van Walmart, kunt u het zo gek niet bedenken of het Amerikaanse bedrijf heeft het. Er zijn verschillende productcategorieën die allen bestaan uit tal van producten. Denk o.a. aan: elektronica en kantoor, films/muziek en boeken, speelgoed en videospellen, kleren/schoenen en accessoires, huisdieren, baby, sport en fitness, gezondheid en schoonheid, fotografie, keuken en eetkamer, meubilair, huisdecoratie, bed en bad en auto benodigdheden. Vergelijk het met bol.com. Weliswaar is Walmart nog uitgebreider.

Verschillende functies

Walmart.com biedt verschillende functies om aan de behoeften van aangesloten klanten te voldoen. Het is onderdeel van de belofte om gemak te creëren tegen de laagste kosten, ongeacht hoe de klant winkelt. Zo heeft het bedrijf enkele gratis functies die worden aangeboden. Het gaat o.a. om de Walmart app, Walmart Grocery, Wamart Pay, afhaalkorting, gratis verzending binnen twee dagen en scan & go.

Lagere marktsegment

Walmart richt zich, met de zogeheten discount stores op het lagere segment in de markt. In de Walmart supermarkten is werkelijk alles te krijgen. Denk dan aan de dagelijkse voedingsmiddelen zoals wij deze in Nederland gewend zijn, maar daarnaast ook huishoudelijke apparaten en elektronische producten. De huishoudelijke artikelen bepalen voor circa 70% van de omzet. De overige 30% komt van voeding en dranken.

Walmart online

Al decennialang is Walmart de grootste en meest voordelige retailer van de VS. Online is het bedrijf echter snel voorbijgestreefd door het welbekende Amazon. Om op het gebied van e-commerce meer aandeel te verwerven, kocht Walmart in 2016 al het e-commercebedrijf Jet.com. Dat de Retail reus creatief en groots denkt, is bij veel mensen bekend. Zo gelooft het Amerikaanse bedrijf in bezorging tot in de koelkast of in het keukenkastje.

Opvallende commercial

Eerder verscheen er al een opvallende commercial over het thuis bezorgen van de boodschappen. De Amerikaanse supermarktketen haalde alles uit de kast en haalde o.a. een leger iconische filmauto’s bij elkaar. In anderhalve minuut wordt de (potentiële) consument van de ene naar de andere film geslingerd.

Spark Delivery

Walmart laat weten dat het een stap verder wilt. Zo willen de Amerikanen naar een model toe waarbij bestellen niet meer nodig gaat, maar het automatisch gaat. Vorig jaar werd er ook al een last-minute pilot aangekondigd. Het heet Spark Delivery, een crowd sourced leveringsplatform. Vergelijk het met Uber. Het was Walmart’s eerste poging om een eigen intern platform te bouwen waarmee onafhankelijke bezorgers zich kunnen aanmelden voor bezorgingsslots. Evenals toegang krijgen tot ordergegevens. Het is een systeem dat veel wegheeft van Amazon Flex.

Walmart aandelen

De aandelen van deze supermarktketen doen het goed. De keten was geraakt door de crisis, maar in de afgelopen jaren is er een mooi herstel geweest. Deze aandelen hebben de afgelopen jaren stabiliteit en rendement getoond. Ik heb zelf een tijd geleden ook winsten behaald met Walmart aandelen. Het klopt dat de volatiliteit van de aandelen enigszins lager is dan bijvoorbeeld Bank of America of een aandeel als Apple, maar desondanks biedt het aandeel voor de korte termijn goede mogelijkheden.

Ook als lange termijn belegger kan het erg interessant zijn om in dit aandeel te beleggen. Het grote voordeel is de spreiding waar u als belegger volop van kunt profiteren. Doordat er duizenden verschillende winkels zijn die zich verspreid hebben over meerdere landen, is het mogelijk om optimaal van spreiding te profiteren.

Wallmart aandelen

Analyse Walmart aandelen

Walmart heeft een lichte winst en omzetstijging aangetoond voor het afgelopen kwartaal. Dit zorgde ervoor dat de aandelen een positieve boost kregen. Deze boost was iets te groot naar de mening van analisten. Consumenten blijven kritisch bij het aanschaffen van hun consumentenproducten. Walmart heeft wel een concurrentievoordeel ten opzichte van andere supermarktketens. Al met al is er een koopadvies voor Walmart aandelen. Op 19-02-2015 werd er bekend gemaakt dat Walmart de minimumlonen van zijn medewerkers gaat verhogen naar $9 per uur. Dit minimumloon zal voor alle medewerkers van de onderneming gaan gelden.

Walmart aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Walmart? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Walmart koers, de verwachtingen en toekomst van Walmart en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Walmart aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Walmart aandelen. Als je Walmart aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Walmart – Wat is de waarde van aandelen Walmart?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Walmart kost. Het aandeel Walmart is te vinden op de NYSE, de afkorting op de beurs is WMT.

 

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Walmart aandeel te kopen.

Walmart kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Walmart aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Walmart en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Walmart. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Walmart kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Walmart aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.