Wilt u Goldman Sachs aandelen kopen?

Goldman Sachs staat bekend als een sluwe zakenbank, die enorme winsten wist te maken voor het moment dat de economische crisis van 2008 uitbrak. Bovendien heeft het bedrijf hier volgens veel beleggers en analisten een belangrijke rol in gespeeld, waardoor niet iedereen over deze onderneming te spreken is. Het bedrijf werd in 1869 opgericht, door Marcus Goldman. Hij was een Duits-Joodse immigrant in Amerika en wilde graag een eigen bancaire instelling starten.

Het was Samuel Sachs, de schoonzoon van de oprichter die tussen 1870 en 1890 aan het roer stond. Hij veranderde de naam in Goldman Sachs en zorgde daarmee voor de benaming zoals we die vandaag de dag nog kennen.

De Goldman Sachs Group is een Amerikaanse multinational investeringsbank. Het hoofdkantoor van de financiële dienstverlener is gevestigd in New York City. Het bedrijf biedt onder andere diensten aan op het gebied van beleggingsbeheer, effecten, vermogensbeheer en eerste klas makelaardij.

Op basis van inkomsten is de Goldman Sachs een van de grootste investeringsbankondernemingen ter wereld. Ook staat de bank sinds mei 2020 op de 62e plaats op de Fortune 500-lijst van de grootste bedrijven in de verenigde staten op basis van totale omzet. Goldman Sachs is in 1869 opgericht door Marcus Goldman en is dus een hele grote speler in de financiële markt wereldwijd.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Wat gaat Goldman Sachs doen in de toekomst?

De wereldwijde en voornamelijk de Amerikaanse economie heeft veel impact op Goldman Sachs. Zeker de corona crisis heeft veel invloed gehad op de investeringsbank en nu is het interessant om te kijken wat we kunnen verwachten van de toekomst.

  • Analisten verwachten een hoge groei in 2021

De analisten van Goldman Sachs hebben de verwachtingen van de groei in de Verenigde Staten verhoogd. De verwachte groei is namelijk van 5,9% naar 6,4% gegaan. Dit zou de hoogste groei betekenen sinds het jaar 1984. De reden hiervoor is de verwachting dat het corona virus langzaam zal wegebben en de meerderheid van de democraten in de senaat van de VS. Als de analisten van Goldman Sachs het goed hebben, dan zal de investeringsbank flink profiteren van de stijgende markt in de VS.

  • Een API-geleide bank

Chad Wallace is “global head of digital product and design” bij Goldman Sachs. Hij heeft aangegeven dat de filosofie en het doel van Goldman Sachs is om uiteindelijk een API-geleide bank te zijn. Hiervoor is Goldman Sachs in 2020 een samenwerking aangegaan met GTreasury. De samenwerking van de twee partijen koppelt de workflow betalingsoplossingen van GTreasury met de Tech-forward en veilige wereldwijde betalingscapaciteiten van Goldman Sachs. Deze combinatie en de ambitie van Goldman Sachs biedt innovatieve potentie voor de toekomst.

Wat kunnen we verwachten van de Goldman Sachs aandelen?

De aandelenkoers van Goldman Sachs wordt altijd sterk beïnvloed door de groei en daling van de economie. Zo heeft ook de corona crisis veel impact gehad op de koers en zagen we begin 2020 een sterke daling. Toch is het aandeel van Goldman Sachs hier sterk uitgeklommen en stijgt het in januari 2021 naar het hoogtepunt tot dan toe.

De analisten van Goldman Sachs verwachten dat de groei van eind 2020 en begin 2021 wordt doorgezet. Ook hebben we hierboven gelezen dat er een grote groei wordt verwacht van de economie in de VS. Dit zou een positieve invloed hebben op de aandelenkoers van Goldman Sachs.

De aandelenkoers is flink hoog in januari van 2021. Gezien deze hoogte en de voorspelde groei maakt het een lastige beslissing of dit het juiste moment is om in te stappen. In het verleden hebben we gezien dat de aandelenkoers van Goldman Sachs sterke fluctueringen kent. De koers zal ongetwijfeld de komende jaren weer sterk gaan stijgen en dalen. Dit maakt Goldman Sachs een interessante lange termijn investering.

Als u wilt investeren in Goldman Sachs raad ik aan om het laatste nieuws omtrent het bedrijf en de economische ontwikkelingen te volgen.

Financiële holding

Goldman Sachs is altijd een zakenbank geweest en richtte zich daarmee op de investeringen die tot waanzinnige rendementen moesten leiden. De bank werd op een flamboyante manier geleid, waardoor de onderneming over heel de wereld bekend, beroemd en berucht is geworden. De economische crisis van 2008 heeft hier echter verandering in gebracht, aangezien het bedrijf als het gevolg hiervan werd gedwongen om te vormen tot een financiële holding. Het bedrijf lijkt een stuk minder slagvaardig geworden en niet meer de grote invloed te hebben die het in de glorietijd van Goldman Sachs had. Voor meer informatie over de manier waarop Goldman Sachs bedrijfsvoering voert, kunt u de onderstaande video bekijken.

Goldman Sachs is een grote instelling is die over heel de wereld kantoren heeft. Het hoofdkantoor staat in Lower Manhatten in New York, maar men heeft daarnaast bijvoorbeeld de beschikking over kantoren in Chicago, Los Angeles, Frankfurt, Parijs, Londen, Hong Kong en Milaan. Dit zorgt er onder andere voor dat men de positie van het eigen bedrijf op een goede manier hersteld lijkt te hebben. Dat voorkomt aan de andere kant natuurlijk niet dat Goldman Sachs er hard aan zal moeten werken om het vertrouwen van de aandeelhouders niet nog eens te beschamen.

 201520162017201820192020
Omzet33 82030 60832 07333 17634 55134 983
Nettowinst5 5687 0873 6858 2418 7808 744
Koers/winst verhouding14,814,728,312,611,311
Winst per aandeel ( $ )12,116,39,0121,323,724,4
Dividend per aandeel ( $ )2,552,62,93,153,483,76
Dividendrendement1,41%1,09%1,14%1,18%1,30%1,40%

 

De koers van het aandeel van Goldman Sachs kent een ander verloop dan dat van veel andere banken. Er was in de jaren voor 2008 net als bij veel andere financiële instellingen sprake van een enorme stijging van de waarde, waar ineens een einde aan kwam. De koers van Goldman Sachs wist zich echter al in een paar jaar tijd te herstellen tot ongeveer tweederde van de oorspronkelijke waarde. Er heeft na 2011 nog een tweede forse daling plaatsgevonden, maar het aandeel van Goldman Sachs heeft zich uiteindelijk op een redelijke manier staande weten te houden. Bovendien zit de koers de laatste maanden en jaren weer in de lift.

Hoe kunt u Goldman Sachs aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. Als u bij de broker bent ingelogd, kunt u Goldman Sachs opzoeken en het aandeel in de gaten gaan houden. De koers is 24/7 te bekijken en zodra u een kans voorbij ziet komen, kunt u hierop inspelen. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Goldman Sachs aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld