Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Goldman Sachs Group aandelen

Goldman Sachs Group, Inc., beter bekend als Goldman Sachs Group, is gevestigd in Verenigde Staten aan 200 West St, 10282-2102, te New York. De CEO van het bedrijf is David Solomon.

 

Het Goldman Sachs Group, Inc.-aandeel had op 26-01-2023 een openingskoers van $351,73, de hoogste koers was $355,00 en de laagste koers was $349,52. De slotkoers was $354,97 en is daarmee met 1,53% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Goldman Sachs Group cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Goldman Sachs Group-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Goldman Sachs Group kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Goldman Sachs Group aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Goldman Sachs Group? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Goldman Sachs Group-koers, de verwachtingen en toekomst van Goldman Sachs Group en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Goldman Sachs Group-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Goldman Sachs Group-aandelen. Als je het Goldman Sachs Group-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Goldman Sachs Group Koers - Wat is de waarde van aandelen Goldman Sachs Group

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Goldman Sachs Group was. The stock Goldman Sachs Group can be found of the abbreviation of the exchange is GS.

Beurskoers Goldman Sachs Group | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Goldman Sachs Group verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Goldman Sachs staat bekend als een sluwe zakenbank, die enorme winsten wist te maken voor het moment dat de economische crisis van 2008 uitbrak. Bovendien heeft het bedrijf hier volgens veel beleggers en analisten een belangrijke rol in gespeeld, waardoor niet iedereen over deze onderneming te spreken is. Het bedrijf werd in 1869 opgericht, door Marcus Goldman. Hij was een Duits-Joodse immigrant in Amerika en wilde graag een eigen bancaire instelling starten.

Het was Samuel Sachs, de schoonzoon van de oprichter die tussen 1870 en 1890 aan het roer stond. Hij veranderde de naam in Goldman Sachs en zorgde daarmee voor de benaming zoals we die vandaag de dag nog kennen.

De Goldman Sachs Group is een Amerikaanse multinational investeringsbank. Het hoofdkantoor van de financiële dienstverlener is gevestigd in New York City. Het bedrijf biedt onder andere diensten aan op het gebied van beleggingsbeheer, effecten, vermogensbeheer en eerste klas makelaardij. Op basis van inkomsten is de Goldman Sachs een van de grootste investeringsbankondernemingen ter wereld. Ook staat de bank sinds mei 2020 op de 62e plaats op de Fortune 500-lijst van de grootste bedrijven in de verenigde staten op basis van totale omzet. Goldman Sachs is in 1869 opgericht door Marcus Goldman en is dus een hele grote speler in de financiële markt wereldwijd.

Wat gaat Goldman Sachs doen in de toekomst?

De wereldwijde en voornamelijk de Amerikaanse economie heeft veel impact op Goldman Sachs. Zeker de corona crisis heeft veel invloed gehad op de investeringsbank en nu is het interessant om te kijken wat we kunnen verwachten van de toekomst.
  • Analisten verwachten een hoge groei in 2021
De analisten van Goldman Sachs hebben de verwachtingen van de groei in de Verenigde Staten verhoogd. De verwachte groei is namelijk van 5,9% naar 6,4% gegaan. Dit zou de hoogste groei betekenen sinds het jaar 1984. De reden hiervoor is de verwachting dat het corona virus langzaam zal wegebben en de meerderheid van de democraten in de senaat van de VS. Als de analisten van Goldman Sachs het goed hebben, dan zal de investeringsbank flink profiteren van de stijgende markt in de VS.
  • Een API-geleide bank
Chad Wallace is “global head of digital product and design” bij Goldman Sachs. Hij heeft aangegeven dat de filosofie en het doel van Goldman Sachs is om uiteindelijk een API-geleide bank te zijn. Hiervoor is Goldman Sachs in 2020 een samenwerking aangegaan met GTreasury. De samenwerking van de twee partijen koppelt de workflow betalingsoplossingen van GTreasury met de Tech-forward en veilige wereldwijde betalingscapaciteiten van Goldman Sachs. Deze combinatie en de ambitie van Goldman Sachs biedt innovatieve potentie voor de toekomst.

Wat kunnen we verwachten van de Goldman Sachs aandelen?

De aandelenkoers van Goldman Sachs wordt altijd sterk beïnvloed door de groei en daling van de economie. Zo heeft ook de corona crisis veel impact gehad op de koers en zagen we begin 2020 een sterke daling. Toch is het aandeel van Goldman Sachs hier sterk uitgeklommen en stijgt het in januari 2021 naar het hoogtepunt tot dan toe. De analisten van Goldman Sachs verwachten dat de groei van eind 2020 en begin 2021 wordt doorgezet. Ook hebben we hierboven gelezen dat er een grote groei wordt verwacht van de economie in de VS. Dit zou een positieve invloed hebben op de aandelenkoers van Goldman Sachs. De aandelenkoers is flink hoog in januari van 2021. Gezien deze hoogte en de voorspelde groei maakt het een lastige beslissing of dit het juiste moment is om in te stappen. In het verleden hebben we gezien dat de aandelenkoers van Goldman Sachs sterke fluctueringen kent. De koers zal ongetwijfeld de komende jaren weer sterk gaan stijgen en dalen. Dit maakt Goldman Sachs een interessante lange termijn investering. Als u wilt investeren in Goldman Sachs raad ik aan om het laatste nieuws omtrent het bedrijf en de economische ontwikkelingen te volgen.

Financiële holding

Goldman Sachs is altijd een zakenbank geweest en richtte zich daarmee op de investeringen die tot waanzinnige rendementen moesten leiden. De bank werd op een flamboyante manier geleid, waardoor de onderneming over heel de wereld bekend, beroemd en berucht is geworden. De economische crisis van 2008 heeft hier echter verandering in gebracht, aangezien het bedrijf als het gevolg hiervan werd gedwongen om te vormen tot een financiële holding. Het bedrijf lijkt een stuk minder slagvaardig geworden en niet meer de grote invloed te hebben die het in de glorietijd van Goldman Sachs had. Voor meer informatie over de manier waarop Goldman Sachs bedrijfsvoering voert, kunt u de onderstaande video bekijken.

Goldman Sachs Group aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Goldman Sachs Group-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Goldman Sachs Group-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Plug Power Inc

Plug Power

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie
Logo Spotify Technology S.A.

Spotify Technology

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie