Wilt u Nyrstar aandelen kopen?

Nyrstar ontstond in 2007 uit een combinatie van onderdelen van Umicore en Zinifex, die besloten op deze manier een nieuwe onderneming samen te stellen. Het ging om de activiteiten op het gebied van zink- en loodsmelting, net als de legeringsactiviteiten op dit gebied. Er ontstond een nieuwe onderneming met een grotere schaal, die beter in staat was om internationaal te opereren. Op die manier hebben de twee oprichters van Nyrstar de handen als het ware ineen geslagen, om de wereld op een betere manier van dienst te kunnen zijn en een zo kwalitatief hoogwaardig mogelijk product aan te kunnen bieden.

Nyrstar aandelen

 

4.5/5

Grootste en meest bekende handelsplatform ter wereld

Over Nyrstar

Nyrstar is actief op een aantal verschillende gebieden. Men heeft er de focus liggen op zink- en loodsmeltingen, maar het bedrijf is daarnaast actief als loodsmelter- en raffinagebedrijf. Op die manier kan men zich onder andere toeleggen op het aanleggen van wegeninfrastructuur. De investeringen op dit gebied zijn de laatste jaren echter wat tegengevallen, omdat veel overheden andere zaken aan hun hoofd hebben en de financiële middelen niet beschikbaar hebben om investeringen te doen in bijvoorbeeld de infrastructuur van het land.

Bovendien werkt Nyrstar aan het ontwikkelen van gebouwen en de grotere productie van consumptiegoederen, door zink en lood aan te bieden. Het zijn grondstoffen die steeds meer ondernemingen nodig hebben, waardoor er voor Nyrstar wel degelijk een kans ligt om weer te groeien en op die manier ook de waarde van het aandeel wat op te laten lopen. Zink en lood komen we om ons heen steeds meer tegen, vooral in de elektronica waar we gebruik van maken. Het is wat dat betreft goed mogelijk dat het aandeel van Nyrstar het na verloop van tijd toch beter zal gaan doen. Beleggers die een risico durven te nemen en op termijn zoeken naar een aantrekkelijk rendement kunnen eens kijken naar Nyrstar.

Nyrstar aandelen

Het aandeel van Nyrstar wil het de laatste tijd niet echt goed doen, er is al langere tijd sprake van een neerwaartse trend. Waar dat precies mee te maken heeft is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat de crisis ervoor heeft gezorgd dat het bedrijf in de problemen is gekomen. De vraag naar producten van Nyrstar nam flink af, terwijl de verwachtingen aan de andere kant zo hooggespannen waren. Het bedrijf ging net voor het uitbreken van de crisis van start en heeft wat dat betreft niet echt de mogelijkheid gehad om voldoende buffers om te bouwen om eventuele klappen goed te kunnen opvangen.

De waarde van het aandeel van Nyrstar bedroeg in de zomer van 2013 nog ongeveer €4, terwijl daar nu niet veel meer dan €2 van over is. De waarde daalde al eens flink naar ongeveer €3, maar wist daarna weer wat op te krabbelen. Vervolgens vond er opnieuw een flinke daling plaats en bleef er slechts €2 van de waarde van het aandeel over. Er volgende opnieuw een redelijk herstel dat deze keer een paar maanden aan wist te houden. Vervolgens werd de lijn omlaag opnieuw ingezet, waardoor het erop lijkt dat Nyrstar er voorlopig niet in slaag om betere tijden te creëren.

Hoe kunt u Nyrstar aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen middels CFD’s. Interesse maak een account aan en bekijk de mogelijkheden! *CFD service. 76,4% verliest geld.