Fugro aandelen

Fugro is een Nederlands bedrijf wat op wereldwijd niveau gegevens verzameld en analyseert over het aardoppervlak en de (zee)bodem. Dit gebeurt op land, op zee en vanuit de lucht. Het bedrijf werd opgericht in 1962 door Cornelis Joustra en staat sinds 1992 al genoteerd aan de Euronext Amsterdam. Nog steeds groeit Fugro enorm, zowel autonoom als door middel van overnames. Aan het eind van 2016 had Fugro een totaal aantal medewerkers van 10.500 in dienst. En dat in meer dan 60 landen.

Het kopen van Fugro-aandelen kan interessant zijn. Wij van Aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Fugro-aandelen kan door eenvoudig een account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in de Fugro-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse. En bekijk ook zeker de plannen van dit Nederlandse bedrijf.

Fugro aandelen

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Fugro verwachtingen – De toekomst van Fugro

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Fugro verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Olie- en gasindustrie, bouw en overheden

Fugro heeft als voornaamste klantengroep de olie- en gasindustrie, de (mijn)bouwsector en overheden. De gegevens die worden verzameld worden geïnterpreteerd en hier worden door Fugro vervolgens adviezen gegeven die gebruikt kunnen worden voor bovenstaande klantengroepen. Een belangrijk onderdeel van de strategie van Fugro is om niet afhankelijk te zijn van een (deel)markt of een beperkt aantal opdrachtgevers.

Materieel, kennis en technologie

Fugro is dus een wereldwijde onderneming die klanten voorziet van materieel, kennis en technologie die nodig is ter ondersteuning van de exploratie, productie en transport van ’s werelds natuurlijke grondstoffen. Het bedrijf voorziet de verschillende opdrachtgevers van de belangrijke gegevens die nodig zijn bij het ontwerpen, bouwen en onderhouden van infrastructuur en bouwwerken.

Vier verschillende divisies

Simpel gezegd zijn Fugro’s activiteiten opgesplitst in vier verschillende divisies. Het gaat om Geotechnical Services, Survey Services, Seabed Geosolutions en Subsea Services. Het Nederlandse bedrijf heeft een leidende positie in de geotechniek. Evenals in offshore/diepwater onderzoek met een marktaandeel van boven de 60%.

Activiteiten van Fugro

De activiteiten van Fugro zijn verspreid over alle stadia die een olieveld doorloopt. Hierdoor is de cycliciteit minder dan de gespecialiseerde spelers. Er is een grote stabiliteit terug te vinden bij de Geotechnical Services en Survey Services. Dit aangezien de subdivisies bij elk stadium betrokken zijn. Het streven van Fugro is om een sterke marktpositie te bereiken. Ze zijn gebaseerd op technologieën, hoogwaardige dienstverlening en sterke internationale aanwezigheid.

Cijfers van Fugro

Als er naar de jaarcijfers van 2015 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg 2,8 miljard euro en het eigen vermogen bedroeg 1,2 miljard euro. De omzet en nettowinst bedroegen in 2015 respectievelijk 2,36 miljard euro en een verlies van 372 miljoen euro. Fugro heeft dus echt wel mindere jaren gekend. Naar verwachting wordt er dit jaar weer winst gemaakt en zal deze in de toekomst verder gaan toenemen.

  • Eigen vermogen per aandeel: €14,79
  • Koers-/winstverhouding: -3,27
  • Winst per aandeel: -€4,60
 201520162017201820192020
Omzet2 3631 7761 4971 5181 6311 719
Nettowinst-373-309-16044682,3
Koers/winst verhouding-3,27-3,81-6,5611221,714,4
Winst per aandeel ( € )-4,6-3,82-1,980,110,590,89
Dividend per aandeel ( € )0,010,210,29
Dividendrendement0,06%1,63%2,25%
 

Fugro aandelen? Genoeg groeimogelijkheden!

Begin dit jaar kwam Fugro wat moeizamer uit de startblokken. Een belangrijke oorzaak waren de moeilijke omstandigheden in de olie- en gasmarkt. In het eerste kwartaal behaalde Fugro een totale omzet van 350 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de omzet in het eerste kwartaal maar liefst 377 miljoen euro.

Het bedrijf ziet veel groeimogelijkheden in de offshore windparken. Volgens analisten is Fugro ook goed gepositioneerd voor groei. Het bedrijf zou na jaren van het herstellen van de balans en het bezuinigen perfect in positie zijn. De groeivooruitzichten worden ook ondersteund door de extra investeringen van klanten in de offshore-industrie. Zij zien meer voordeel in investeringen door de hogere olieprijzen.

Fugro aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Fugro? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Fugro koers, de verwachtingen en toekomst van Fugro en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Fugro aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Fugro aandelen. Als je Fugro aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Fugro – Wat is de waarde van aandelen Fugro?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Fugro kost. Het aandeel Fugro is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is FUR.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Fugro aandeel te kopen.

Fugro kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Fugro aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Fugro en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Fugro. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Fugro kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Fugro aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.