Beste aandelen app

Met investeringsapps kunnen zowel nieuwe als ervaren investeerders hun investeringen op de aandelenmarkt en andere financiële markten beheren. Met een verscheidenheid aan handige services tegen lage kosten, kunnen deze investerings apps beleggers helpen geld te besparen en hun portefeuilles te verbeteren.

 

Waar je vroeger een telefoon moest pakken en een effectenmakelaar moest bellen om een ​​transactie te doen (en vervolgens een forse commissie moest betalen), kan je nu een paar keer op het scherm van je smartphone tikken en vrijwel onmiddellijk handelen – soms gratis of tegen relatief lage kosten.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Voordeel van gebruik maken van een aandelen app

Beleggingsapps zijn dus een gemakkelijke manier om aandelen en andere activa vanuit de palm van je hand te kopen en verkopen. Sommige apps hebben verschillende functies, maar de kernfuncties lijken erg op elkaar. Je kunt eenvoudig een account aanmaken op je smartphone en deze koppelen met je bank rekening om zodoende geld over te maken waarna je aan de slag kan met het aankopen van een aandeel.  De meeste apps beschikken over een realtime dashboard waar je de prestaties van je aandelen in de gaten kunt houden om zodoende je verder je portefeuille naar eigen inzicht bij te werken.

Veel apps rekenen weinig of geen kosten voor het verhandelen van aandelen, ETF’s of opties, wat betekent dat je zonder commissie kunt handelen. Zolang je kiest voor een kwaliteitsbemiddeling zonder terugkerende kosten, kan je dus bijna gratis geld beleggen.

Wat zijn de beste aandelen apps?

We hebben verschillende apps beoordeeld op kosten, gebruiksgemak, investeringsopties en andere sleutelfactoren en hebben hieronder we de 3 beste (lees meest gebruikte) investerings apps verzameld die momenteel beschikbaar zijn.

1) DEGIRO

Degiro beleggen
Meer informatie over DEGIRO

Allereerst is daar DEGIRO, een Europese beursvennootschap, gevestigd in Amsterdam. Het is in 2008 opgericht door een groep van vijf voormalige medewerkers van Binck Bank om de professionele markt te bedienen.

In 2013 begon DEGIRO haar effecten makelaardij aan te bieden aan particuliere beleggers, waardoor ze online toegang kregen tot effecten beurzen over de hele wereld. DEGIRO is een van de snelst groeiende online brokers in Europa. Wat DEGIRO van de rest onderscheidt, is dat ze institutionele vergoedingen bieden aan particuliere beleggers.  Als vrij nieuwe makelaar zijn ze erg snel gegroeid en zijn ze nu beschikbaar in meer dan 18 verschillende Europese landen. DEGIRO ontwikkelt al haar tools in eigen huis en hebben meer dan 200 mensen in dienst.

DEGIRO baseert zijn activiteiten op vier primaire waarden: toegang tot beurzen over de hele wereld, lage vergoedingen, interne ontwikkeling van hun tools en gereguleerde activiteiten. Ze werken continu aan het verbeteren van deze vier pijlers en zijn daardoor nu één van de meest populaire brokers in Europa. Ook bij deze app geld waar je ook bent, je hebt altijd toegang tot je portefeuille. Je bent niet langer beperkt tot alleen investeren binnen Nederland, met DEGIRO heb je toegang tot beurzen in Europa en zelfs buiten Europa zoals de Euronext, Xetra, Nasdaq, de NYSE en meer.

Het belangrijkste verkoopargument van DEGIRO zijn dus de lage tarieven en het aanbieden van toegang tot veel verschillende beurzen en beleggingsinstrumenten zoals aandelen, obligatie-ETF’s, CFD’s, enzovoort. Met meer dan een half miljoen klanten en bijna een tienvoud daarvan in transacties genereren ze meer dan 50 miljoen euro aan inkomsten per jaar en verkeren in uitstekende financiële gezondheid.

DEGIRO biedt lage aandelen- en ETF-commissies en heeft een lijst met ETF’s die één keer per maand gratis kunnen worden verhandeld.

DEGIRO app beleggen

 

2) Etoro

Etoro beleggen app
Meer informatie over eToro let erop dat 68 % van beleggers zijn geld verliest

ETORO is een makelaar uit Israël en heeft andere functionaliteiten en condities dan DEGIRO. Daar waar DEGIRO vooral bekendheid geniet in Europese landen is ETORO meer een internationale speler. De USP van ETORO is dat van een sociaal handels platform, waarmee bedoeld wordt dat gebruikers de transacties en strategieën van andere investeerders kunnen zien en dus ook kunnen kopiëren. Dit kan voor sommige beginners een makkelijke manier zijn om op hun gemak zaken uit te pluizen en zo handigheid te verkrijgen zonder zelf vanaf het begin beslissingen te nemen. 

Bovendien kan men kosteloos transacties handelen op ETORO echter zijn de andere kosten van ETORO hoog zoals de kosten voor opnames en voor inactiviteit. Het opnemen van je eigen geld kan lang duren en de USD is de enige valuta waarin je je geld kunt vasthouden. Verder blijkt het in de praktijk dat men klaagt over de moeilijk te bereiken klantenservice.

DEGIRO loopt ten opzichte van ETORO achter in functionaliteiten en zijn ze niet de meest eenvoudige app voor een beginnende belegger. Daar waar DEGIRO is geschikt voor prijsgevoelige buy-and-hold-investeerders en traders die alleen transacties willen uitvoeren, is ETORO vooral voor handelaren die geïnteresseerd zijn in sociale handel (d.w.z. het kopiëren van transacties van andere beleggers) en aandelenhandel zonder commissie.

Note: screenshot dient alleen ter illustratie

 3) Binckbank

Binck app beleggen
Meer informatie over BinckBank

Binck Bank, wederom één van de grootste aanbieders voor particuliere beleggers die zelf willen beleggen en zelf beslissingen willen maken. Zowel Binck Bank als DEGIRO zijn zeer geschikte partijen voor particulieren die zelf willen beleggen. Ook hier zijn wel weer een aantal verschillen.

Het grootste verschil zit hem in de kosten. Binck Bank is 5x zo kostbaar dan DEGIRO. Dat is een enorm verschil en kan flink drukken op het rendement. Bij een belegd vermogen van €10.000 zit je bij Binck als snel aan de 2,5% aan kosten.  Dit komt mede doordat Binck Bank een bankstatus heeft, en DEGIRO niet. Dit wil zeggen dat Binck Bank valt onder het deposito garantiestelsel (let wel dit is enkel geldig voor je cash bezittingen; jouw aandelen en andere effecten vallen hier buiten).

In de praktijk maakt deze bankstatus dus niet erg veel uit. Wél is het zo dat Binck Bank wat uitgebreider in haar informatie is voor beleggers. Voor beginnende beleggers kan DEGIRO wat ingewikkeld lijken en niet iedereen kan zich direct door het dashboard manoeuvreren.

Binck Bank is al jaren een vertrouwde naam en met de service verlening zit het ook snor.

Binck beleggen app

Wat is de beste aandelen app voor mij persoonlijk?

Kortom wanneer het gaat om beleggen zijn er maar weinig zekerheden, behalve dan het maken van kosten. Door deze zoveel mogelijk binnen de perken te houden kan je je rendement zo veel als mogelijk verhogen.

Minstens zo belangrijk is een niet al te ingewikkeld en realtime dashboard wat je helpt om je transacties overzichtelijk te maken.

Tot slot moet je je natuurlijk altijd de voorwaarden -die iedere app in kleine lettertjes heeft weergegeven- eigen maken. Bijvoorbeeld het feit dat je gelijk bij je vermogen kunt komen wanneer dat nodig is, in deze tijd van corona crisis niet geheel onbelangrijk.

Zet dus alle plussen en minnen van de verschillende apps op een rijtje voordat je tot een besluit overgaat.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
DEGIRO

De bekroonde online broker van Nederland & Lage kosten, toegang tot 50 beurzen

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

Bekijk
DEGIRO
 /></a><br />
<p class=
eToro

Vele extra’s zoals copytrading, social trading en uitgebreid aanbod

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

Bekijk
eToro

68 % van beleggers verliest geld in CFD trading

 /></a><br />
<p class=
Saxo

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

9,2

Kosten per maand

€ 3,50 per maand

Bekijk

 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Gratis aandeel bij eerste storting

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

Bekijk
Bux Zero