Beste Beleggersrekening [Vergelijking 2024]

Misschien zit je er al wel een tijdje over na te denken om te starten met beleggen bij een zakelijke beleggingsrekening. Echter, hoe werkt dit precies en hoe vind je nu precies de beste beleggingsrekening?

Wij gaan het je haarfijn uitleggen in dit artikel, want wij hebben namelijk de tijd genomen om de beste beleggingsrekeningen voor Nederlandse investeerders uitgebreid met elkaar te vergelijken op gebied van kosten, functionaliteit en aanbod.

Kortom, wil jij starten met beleggen bij de beste beleggersrekening en beginnen met jouw geld voor jou laten werken? Lees dan snel verder en bekijk ons overzicht van beste beleggingsrekeningen hieronder.

Start met beleggen via een online beleggersrekening - Stappenplan

1

Kies een beleggersrekening

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DeGiro aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind aandelen binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen of andere aandelen over heel de wereld? Start met Freedom24!

Top 6 beleggersrekeningen Nederland

Na meer dan 50 online brokers uitvoerig getest te hebben, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de onderstaande beleggingsrekeningen het meeste waar voor hun geld bieden in de meest ruime zin van het begrip voor zowel Nederlandse traders als beleggers.

Iedere beleggersrekening hieronder hebben wij bestempeld als beste in een bepaalde categorie, zodat jij eenvoudig kan zien welke beleggingsrekening het beste bij jou en jouw financiële doelen past.

  1. DEGIRO – Beste Beleggersrekening Algemeen
  2. Freedom24 – Beste beleggersrekening voor elke soort belegger
  3. eToro – Beste Beleggersrekening Voor Beginners
  4. Bux Zero – Beste Beleggersrekening Om Kosteloos in ETF’s te Investeren
  5. Saxo Bank – Beste Beleggersrekening Voor Professionals
  6. Trade Republic – Beste Beleggersrekening Om Mee Te Investeren Vanaf €1

1. DEGIRO - Beste Beleggersrekening Algemeen

Het is niet voor niets dat meer dan 2 miljoen Nederlanders een rekening hebben bij DEGIRO. Ja, je leest het goed, ongeveer 1 op de 9 inwoners van Nederland heeft een beleggersrekening bij deze broker.

Zoals de homepage van de site al aangeeft: ‘’zelf beleggen zoals jij wilt’’. Dit is precies waar DEGIRO zo goed in is. Bij deze broker kun je namelijk zowel via de app als via de WebTrader gewoon zelf geld storten en de aandelen en ETF’s uitkiezen waarin jij investeren wilt.

Er komt dus geen beleggingsadviseur aan te pas of iets dergelijks. Je stort gewoon geld met iDEAL op je DEGIRO-account, selecteert het aandeel dat je wilt toevoegen aan je portfolio en bepaald hoeveel geld je er in investeren wilt. Kortom, makkelijker kan bijna niet.

Hoewel deze eenvoud in eerste instantie erg fijn klinkt, moeten wij er wel eerlijk bijzeggen dat hier wel een nadeel aan kleeft voor ervaren en professionele beleggers. Het handelsplatform van DEGIRO is namelijk erg miniem en men heeft lang niet zo veel opties als men bij de Saxo Bank zou hebben. Ook is de kostenstructuur die DEGIRO hanteert enkel weggelegd voor lange termijn beleggers en niet voor hen die willen speculeren op korte termijn koersen zoals daytraders en swingtraders.

Mocht je echt actief willen gaan handelen op de beurs, dan zijn Plus500 en eToro waarschijnlijk betere beleggingsrekeningen voor jou om te openen. Dit komt omdat deze twee brokers commissievrije aandelenhandel aanbieden terwijl DEGIRO €1 per order rekent op Amerikaanse aandelen en €3 per order in totaal aan commissie en handling fees op Euronext Amsterdam aan- en verkopen. ETF’s uit de kernselectie zijn wel gunstiger geprijsd, deze kun je namelijk volledig gratis verhandelen via DEGIRO (op spread- en fondskosten na).

Wereldwijde ETF’s komen wederom met kosten van zo’n €3 per order en opties en futures kosten €0,75 ieder per side per trade. Naast deze handelskosten betaal je bij DEGIRO ook enkele non-handelskosten zoals 0,25% wisselkoerskosten voor in USD-geprijsde aandelen en €2,50 per beurs per jaar.

Op dit moment hebben wij een speciale actie lopen met DEGIRO die inhoudt dat iedereen die een account opent de eerste €100 aan transactiekosten bespaart. Kortom, wil je al een tijdje een beleggingsrekening openen, dan is dit het juiste moment om dit te doen.

Lees onze volledige DEGIRO review.

2. Freedom24 - Beste Beleggersrekening

Freedom24.com is een online platform dat internationale investeringen meer dan 1 miljoen beleggingsinstrumenten zoals aandelen, IPO’s, futures, opties, effecten en beursgenoteerde fondsen van grote bedrijven in Europa, de VS en Azië ondersteunt. Freedom Holding Corp, het overkoepelende orgaan, is een NASDAQ genoteerd bedrijf met het hoofdkantoor in Nevada.

Freedom Finance Europe LTD, de beheerder van het Freedom24.com-platform, staat ook onder toezicht van de CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Alle bedrijven met een CySEC-licentie moeten voldoen aan de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID). De MiFID is een EU-verordening die de transparantie op de financiële markten vergroot. Bovendien hebben de MiFID-wetten orde gebracht in de openbaarmakingen die van toepassing zijn op de bedrijfsactiviteiten in de EU-regio.

Om deze reden heeft CySEC bedrijven zoals Freedom Finance Europe een licentie verleend om te voldoen aan de MiFID- en EU-normen. CySEC heeft ook maatregelen genomen die financieel misbruik en fraude voorkomen en de belangen van de belegger beschermen.

3. eToro - Beste Beleggersrekening Voor Beginners

eToro biedt de beste beleggersrekening voor beginners aan, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. eToro is namelijk een handelsplatform wat al sinds 2007 bestaat, inmiddels meer dan 30 miljoen gebruikers heeft over de gehele wereld en dat meer dan 3,000 activa aanbiedt om zowel te verhandelen als op lange termijn in te investeren.

Bij eToro werkt het zo dat je kunt kiezen zelf te investeren in aandelen of dat je je geld automatisch investeert in de zogenoemde Smart Portfolios van de broker. Deze Smart Portfolios zijn thematische lange-termijnbeleggingen die handgekozen zijn door eToro analysten. Zo kun je bijvoorbeeld maandelijks inleggen in een selectie aan nutsbedrijven, Dividendaandelen, duurzame ontwikkelingen, Web3.0 en zelfs regionaal investeren. Kortom, bij deze manier van beleggen leg je maandelijks of periodiek een bedrag in dat vervolgens door eToro specialisten verspreid wordt over de sector die jou gekozen Smart Portfolio(s) dekt of dekken.

Wanneer je echter het heft in eigen handen neemt, kun je met eToro volledig zelf beleggen. De minimale eerste stortingsvereiste is 50 euro, maar je kunt al vanaf 10 euro in aandelen investeren. Een van de mooiste dingen van eToro is dat je ook fractionele aandelen kopen kunt. Dit betekent dat wanneer je bijvoorbeeld niet genoeg geld om een heel aandeel te kopen, je 10 of 20 procent van een heel aandeel koopt.

In totaal heeft eToro 3,000 verschillende aandelen, grondstoffen, ETF’s, indexfondsen en zelfs cryptocurrencies beschikbaar om in te investeren en dat allemaal tegen 0% commissie. Mocht je je afvragen hoe het kan dat eToro commissievrije aandelen kan aanbieden, dan zullen wij je even kort uitleggen dat dit komt doordat eToro op orderflow verdient. Dit wil zeggen dat hoe meer beleggers via eToro beleggen, hoe meer eToro verdient (wat jou dus helemaal niets kost als belegger).

Dividenden worden uitgekeerd direct op je eToro account en, indien gewenst, kun je deze automatisch herinvesteren. Uiteraard kun je ook zelf investeren in aandelen door gewoon geld op je eToro account te storten en zelf te bepalen welke aandelen je koopt. Dit gaat via de eToro trader, wat een trading platform is met slechts minimale, maar wel de nodige functies om aandelen en andere activa te kopen en verkopen.

Mocht je een middenweg willen zoeken en niet zelf in aandelen willen investeren en ook niet in de door eToro samengestelde Smart Portfolios, dan heb je ook nog eens de keuze te doen aan copy trading. Met deze functie investeer je in professionele beleggers door een bedrag te alloceren per trader of investor op het eToro Social Trading platform.

Je hebt hier inzage in hoe goed deze trader of belegger presteert en kunt zelf bepalen hoeveel je in deze persoon investeert. Wanneer je dit doet, opent en sluit jouw eToro account automatisch de trades die deze traders en investeerders ook plaatsen. Kortom, een mooie manier om volledig automatisch te beleggen.

De eToro Copy Trading functie is voornamelijk geschikt voor hen die nog niet veel kaas gegeten hebben van het handelen in aandelen of voor mensen die gewoon geen tijd hebben om de hele dag alle koersen in de gaten te houden.

Last but not least, kun je met eToro ook beleggen in digitale valuta zoals Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Ripple. Dit gaat niet via CFD’s zoals bij Plus500 en je kunt de crypto die je koopt op eToro ook daadwerkelijk verzenden naar een eigen externe crypto wallet als je dit zou willen.

Lees onze volledige eToro review.

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Je kapitaal loopt risico.

Etoro App

4. Bux Zero - Beste Beleggersrekening Om Kosteloos in ETF’s te Investeren

BUX Zero is net als DEGIRO een echte Nederlandse beleggersrekening waarmee je lange termijn beleggen in aandelen, ETF’s en crypto kunt. BUX werkt samen met ABN AMRO en wanneer je belegt met BUX Zero staat je geld effectief bij ABN AMRO Clearing. Het mooie aan dit is dat je geld beschermd is tot €100,000 mocht BUX om wat voor reden dan ook failliet of insolvabel raken.

Bij BUX Zero kun je al beginnen met beleggen met een inleg van €1. Er is dus geen minimale stortingsvereiste. Daarnaast kun je ook nog eens maandelijks 3 zogenoemde Zero Orders uitvoeren. Dit zijn kosteloze orders waarop geen commissie wordt gerekend. Deze orders worden altijd tegen het einde van de handelsdag uitgevoerd tussen 16:00 uur en het sluiten van de markt.

Wil je echter meer orders plaatsen en tegen je eigen vooraf ingestelde prijzen (met een limietorder), dan betaal je €1,99 voor EU-aandelen en ETF’s en €0,99 per order Amerikaanse aandelen. Crypto aan- en verkopen kost 0,5% per transactie. Qua overige kosten rekent BUX Zero enkel wisselkoerskosten van 0,25% en een maandelijkse service fee van €2,99.

Mocht je geen Dagobert Duck zijn, dan is dat geen probleem bij BUX Zero, aangezien je ook fractionele aandelen kopen kunt, wat deeltjes van hele aandelen zijn. Op deze manier kun je dus ook met kleinere bedragen prima beleggen in aandelen.

Wanneer je op dit moment belegt bij ING, Saxo Bank of Rabobank, biedt BUX Zero een overstapservice aan. Met deze overstapservice kun je in één keer je gehele aandelenportfolio overzetten naar BUX, wel zo handig.

Lees onze volledige BUX Zero review.

5. Saxo Bank - Beste Beleggersrekening Voor Professionals

Bij Saxo Bank kun je zowel zelf beleggen, periodiek beleggen als laten beleggen. Dit betekent dat je zelf het heft in eigen handen kunt nemen door te kiezen welke aandelen, ETF’s en andere financiële instrumenten je aan je portfolio wilt toevoegen of ervoor kunt kiezen periodiek te beleggen en dus maandelijks een vast bedrag over te maken en dit in te leggen in verschillende beleggingsfondsen en ETF’s. Wil je echter meer maatwerk? Dan heeft Saxo Bank vermogensbeheer op maat beschikbaar, volledig afgestemd op je doelen, beleggingshorizon en persoonlijke voorkeuren.

Je kunt via Saxo Bank beleggen in aandelen, ETF’s, obligaties, beleggingsfondsen, futures, opties en turbo’s tegen scherpe tarieven. Er zijn drie pakketen beschikbaar: Green, Blue en Black, met maandelijkse service fees die uiteenlopen van €3,50 tot €25 + 0,015% van de totale portefeuillewaarde. Daarnaast gelden er ook nog transactietarieven per aankoop per product. Een volledig overzicht van alle Saxo Bank kosten is te vinden op deze pagina.

De reden dat wij Saxo Bank als beste beleggersrekening voor professionals bestempeld hebben is omdat Saxo Bank een uitgebreid trading platform heeft dat van alle functies voorzien is. Je hebt gedetailleerde orderboekinformatie (level 2 data) en kunt dus supply en demand traden mocht je dit willen. Ook kunnen institutionele traders prima terecht bij Saxo Bank voor zowel zelf beleggen als vermogensbeheer. Meer informatie hierover vind je op de Saxo Bank website.

6. Trade Republic - Beste Beleggersrekening Om Mee Te Investeren Vanaf €1

Trade Republic is een eenvoudige beleggersrekening en trading app waarmee je al kunt investeren in aandelen, ETF’s en crypto vanaf €1. Trade Republic is van origine een Duitse beleggingsmaatschappij en staat dan ook onder toezicht van BaFin. Dit betekent dat je inleg tot €100,000 verzekerd is.

Naast het feit dat je geld bij Trade Republic verzekerd is, werkt het bij Trade Republic zo dat je 2% rente per jaar krijgt op het geld op je rekening wat je niet in aandelen, ETF’s of andere activa geïnvesteerd hebt.

In totaal kun je in ongeveer 10,200 verschillende wereldwijde aandelen en ETF’s beleggen met Trade Republic. Periodieke beleggingen zijn volledig gratis, maar eenmalige orders komen met €1 aan transactiekosten. Dit maakt Trade Republic een erg goedkope broker vergeleken met alle andere brokers uit deze top 6 beste beleggersrekeningen van 2024.

Beleggersrekeningen vergelijken

Aandelen kopen start bij het vinden van een betrouwbare belegger die geschikt is voor jou wensen en doelen. In Nederland zijn er verschillende brokers actief die hierin kunnen voorzien. Bij een aandelenbroker kun je een beleggersrekening openen

Alle brokers in dit overzicht zijn gereguleerd en voldoen aan de wetgeving. Deze brokers bieden verschillende diensten en producten aan, maar allemaal bieden ze de optie om aandelen te kopen op een veilige manier. Tussen brokers bestaan ook veel verschillen, het verschil zit met name in de verschillende producten en diensten dat zij aanbieden en de kosten welke zij hanteren.

Elke broker hanteert namelijk andere tarieven voor het kopen en verkopen van aandelen. In het overzicht hiernaast vindt je alleen betrouwbare brokers om aan de slag te gaan. Hier kun je kosten beleggen vergelijken.

Overzicht van betrouwbare beleggersrekeningen

1

5/5

2

5/5

3

5/5

Je kapitaal loopt risico.

4

4.5/5

5

4.5/5

6

4/5

Over de auteur

Dennis Graham-Clarke
Dennis Graham-Clarke
Dennis Graham-Clarke is een professionele trading en iGaming copywriter met 16 jaar ervaring in beide sectoren. Hij heeft 5 iGB Affiliate Award shortlists op zijn naam en spendeert zijn tijd achter zijn laptop met het schrijven van interessante en diepgaande trading-gerelateerde artikelen en how-to handleidingen.