Kosten Beleggen Vergelijken [Goedkoopste Brokers]

De juiste online broker vinden om bij te beleggen of traden kan aardig lastig zijn. Immers is de ene broker wellicht de beste voor een bepaald persoon, maar sluit deze qua kosten en functionaliteiten niet aan bij de wensen van een ander persoon. Kortom, wat nu precies de goedkoopste broker voor jou is, hangt af van een aantal zaken.

Ten eerste is het belangrijk om je beleggingshorizon te bepalen. Wil je op korte termijn speculeren op koersbewegingen of wil je je vermogen doen groeien over de langere termijn? Wanneer je hier een helder antwoord op hebt, kan je al een stuk eenvoudiger een online broker kiezen om bij te handelen in aandelen.

Het is immers niet mogelijk om zonder broker te handelen in aandelen, forex of cryptocurrency. In deze gids bespreken we de 6 goedkoopste brokers. Iedere broker is met name goed voor een bepaald type trader of belegger. Dit geven wij in de kopjes van iedere mini broker review keurig aan. Op deze manier weet je precies wat je van deze broker kan verwachten en of deze goed geschikt voor jou is of dat je je beter bij een andere broker kunt registreren.

Start met beleggen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DeGiro aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind aandelen binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen of andere aandelen over heel de wereld? Start met Freedom24!

De Goedkoopste Brokers voor Online Beleggen

De goedkoopste brokers om mee te beginnen met online beleggen zijn:

  1. DEGIRO – Beste Beleggersrekening Algemeen
  2. Freedom24 – Beste beleggersrekening voor elke soort belegger
  3. eToro – Beste Beleggersrekening Voor Beginners
  4. Bux Zero – Beste Beleggersrekening Om Kosteloos in ETF’s te Investeren
  5. Saxo Bank – Beste Beleggersrekening Voor Professionals
  6. Trade Republic – Beste Beleggersrekening Om Mee Te Investeren Vanaf €1

1. DEGIRO - Top Broker Beleggen

Wij hebben DEGIRO als top broker algemeen gekozen omdat deze broker een erg eenvoudig handelsplatform heeft en omdat je er kunt beleggen in zowel Amerikaanse aandelen als ETF’s zonder hiervoor commissie te voor hoeven betalen. Hier komt bij dat DEGIRO ook geen andere verborgen kosten rekent zoals real-time koersinformatie, bewaarloon, inactivitieitskosten, of stortings- en opnamekosten. Wanneer je in opties of futures wilt handelen via DEGIRO, betaal je wel een kleine toeslag van €0,75 per contract.

Meer dan 2 miljoen mensen maken in Nederland gebruik van DEGIRO, wat goed aantoont hoe populair deze broker is en hoe goed de service is die deze broker te bieden heeft.

Lees onze DEGIRO review.

2. Freedom24 - Goede Beleggersrekening

Freedom24.com is een online platform dat internationale investeringen meer dan 1 miljoen beleggingsinstrumenten zoals aandelen, IPO’s, futures, opties, effecten en beursgenoteerde fondsen van grote bedrijven in Europa, de VS en Azië ondersteunt. Freedom Holding Corp, het overkoepelende orgaan, is een NASDAQ genoteerd bedrijf met het hoofdkantoor in Nevada.

Freedom Finance Europe LTD, de beheerder van het Freedom24.com-platform, staat ook onder toezicht van de CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Alle bedrijven met een CySEC-licentie moeten voldoen aan de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID). De MiFID is een EU-verordening die de transparantie op de financiële markten vergroot. Bovendien hebben de MiFID-wetten orde gebracht in de openbaarmakingen die van toepassing zijn op de bedrijfsactiviteiten in de EU-regio.

Om deze reden heeft CySEC bedrijven zoals Freedom Finance Europe een licentie verleend om te voldoen aan de MiFID- en EU-normen. CySEC heeft ook maatregelen genomen die financieel misbruik en fraude voorkomen en de belangen van de belegger beschermen.

3. eToro - Broker Voor Copy Trading

eToro is de juiste broker voor copy trading. Mocht je nog niet zo bekend zijn in de wondere wereld van het online traden en beleggen, dan zullen wij even kort uitleggen wat dit precies is. Copy trading is heel handig voor mensen die willen beginnen met beleggen omdat zij hiermee de trades en investeringen van andere, meer ervaren traders en investeerders kunnen kopieren vanuit hun account. Het enige wat je als eToro-gebruiker hoeft te doen, is selecteren welke andere traders je wilt kopiëren en met hoeveel geld je dit wilt doen.

eToro biedt ook de mogelijkheid aan om zelf te investeren of traden in aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta en cryptocurrencies. Je kunt een trading account voor echt geld openen vanaf een minimale eerste storting van €50 of eerst even oefenen met het gratis beschikbare demo account.

Lees onze eToro review.

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Je kapitaal loopt risico.

Etoro App

4. BUX Zero - Broker voor EU Aandelen & ETF’s

BUX Zero is een goede broker om Europese aandelen en ETF’s mee te verhandelen of in te investeren. De broker rekent namelijk geen kosten hiervoor, mits de orders aan het einde van de dag worden uitgevoerd. Dit worden Zero orders genoemd. Mocht je tussentijds ‘’normale’’ marktorders willen doorvoeren, dan rekent BUX Zero hier €1,99 voor wanneer het om Europese aandelen of ETF’s gaat. Amerikaanse aandelen kun je via BUX Zero aankopen tegen €0,99 per order. Op crypto trades betaal je tot 0,5% kosten, afhankelijk van de gewenste digitale valuta.

Een andere zeer handige functie van BUX Zero is dat je er een spaarplan mee kunt opstellen. Met het Spaarplan begin je automatisch iedere maand een gewenst bedrag. Je hoeft zelf geen orders te plaatsen wanneer je gebruikmaakt van deze functie aangezien BUX Zero dit voor je doet.

Lees onze BUX Zero review.

5. Trade Republic - Broker voor Periodiek Investeren

Bouw vermogen op de gratis periodiek te beleggen met Trade Republic. Trade Republic is het grootste beleggingsplatform van Europa waarbij je gemakkelijk en flexibel kunt beleggen in aandelen en ETF’s. Er zijn 2100 kosteloze plannen voor periodiek beleggen in ETF’s beschikbaar via de broker en ook bij Trade Republic heb je de mogelijkheid om een spaarplan op te stellen waarmee je automatisch beleggen kunt.
Trade Republic brengt geen orderkosten op trades in rekening en slechts €1 afwikkelingskosten per uitvoering. Je kunt bij deze broker beginnen met beleggen vanaf €1 en je kunt ook fracties van aandelen kopen, wat erg handig is als je nog niet genoeg kapitaal hebt om hele aandelen te kunnen kopen.

In totaal kun je in 10,100 aandelen en ETF’s investeren via Trade Republic, waaronder in activa in zaken als duurzaamheid, e-spots en Metaverse.

6. Saxo Bank - Broker voor Professionals

Saxo Bank is de broker voor professionals uit ons overzicht. Bij deze broker open je dan ook niet zo maar een rekening. Het minimum bedrag om een beleggingsrekening bij Saxo Bank te openen is €2,000. Hier krijg je dan vervolgens wel toegang tot meer dan 60,000 wereldwijde aandelen, ETF’s en andere activa voor terug.

Saxo Bank heeft twee trading platformen: SaxoTraderGO en SaxoTraderPRO. Deze trading platformen zijn van alle toeters en bellen voorzien zoals technische analyse tools, dynamic charting mogelijkheden en uitgebreide orderformulieren. Ook kun je het handelsplatform geheel naar eigen wens aanpassen. Hier komt bij dat het gebruik van Expert Advisors via de gratis beschikbare Saxo API ook mogelijk is voor hen die hun trading-activiteiten willen automatiseren.

Saxo Bank brengt $1 aan kosten in aanmerking voor aandelenaankopen. Futures en opties kosten $1,25 per contract en voor de aankoop van obligaties rekent Saxo Bank 0,05% per stuk.

Online beleggen via goedkope brokers

Aandelen kopen start bij het vinden van een betrouwbare belegger die geschikt is voor jou wensen en doelen. In Nederland zijn er verschillende brokers actief die hierin kunnen voorzien. Bij een aandelenbroker kun je een beleggersrekening openen.

Alle brokers in dit overzicht zijn gereguleerd en voldoen aan de wetgeving. Deze brokers bieden verschillende diensten en producten aan, maar allemaal bieden ze de optie om aandelen te kopen op een veilige manier. Tussen brokers bestaan ook veel verschillen, het verschil zit met name in de verschillende producten en diensten dat zij aanbieden en de kosten welke zij hanteren. 

Elke broker hanteert namelijk andere tarieven voor het kopen en verkopen van aandelen. In het overzicht hiernaast vindt je alleen de beste beleggersrekeningen.

Overzicht van de goedkoopste brokers

1

5/5

2

5/5

3

5/5

Je kapitaal loopt risico.

4

4.5/5

5

4.5/5

6

4/5

Over de auteur

Dennis Graham-Clarke
Dennis Graham-Clarke
Dennis Graham-Clarke is een professionele trading en iGaming copywriter met 16 jaar ervaring in beide sectoren. Hij heeft 5 iGB Affiliate Award shortlists op zijn naam en spendeert zijn tijd achter zijn laptop met het schrijven van interessante en diepgaande trading-gerelateerde artikelen en how-to handleidingen.