7 BESTE aandelen van 2024 (Update!)

Laatst bijgewerkt: 2 augustus 2024

Nu we het einde van een crisis hebben bereikt, heeft de wereld weer met inflatie te maken. Voornamelijk consumenten lijden hier flink onder, maar voor de aandelen lijkt het juist positief te zijn. Voor beleggers betekent dit het ideale moment om te investeren in aandelen.

Investeren in aandelen kan makkelijk lijken, maar het vinden van de beste aandelen van 2024 kan nog best een klus zijn. Het kopen van een aandeel is zo gedaan, maar je moet er wel van kunnen profiteren. Als je investeert in de juiste aandelen met een goede strategie, is winst bijna gegarandeerd. Weet je niet precies waar je moet beginnen?

Lees dan snel verder en ontdek wat de 7 beste aandelen van 2024 zijn!

Start met beleggen in de beste aandelen via een online broker

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind aandelen binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen of andere aandelen over heel de wereld? Start met DEGIRO!

Welke aandelen kopen?

Het is vooral afhankelijk van je strategie wat de beste aandelen om nu te kopen zijn. Belangrijk bij een investeringsstrategie zijn superieure basisprincipes, haalbare doelstellingen, technische maatregelen én het juist moment voor de aankoop. Voordat je gaat investeren in aandelen, moet je daarom eerst de juiste strategie uitkiezen.

Er zijn verschillende aspecten waar je naar kunt kijken bij het investeren in aandelen. Kijk bijvoorbeeld naar bedrijven die dit jaar of kwartaal een duidelijke winstgroei laten zien en ga op zoek naar bedrijven die nieuwe, baanbrekende producten en/of diensten hebben gevonden. Daarnaast kunnen recente beursintroducties ook voor een flinke omzet zorgen, wat weer positief kan zijn voor de koers van de aandelen.

Welke aandelen kopen in 2024? Hieronder hebben we een aantal beursgenoteerde bedrijven geplaatst met veel potentie in 2024:

 1. Apple
 2. ASML Holding
 3. LVMH
 4. Unilever
 5. Tesla Motors
 6. ASR Nederland
 7. NVIDIA

Let op!: Wij geven geen financieel advies. Doe daarom altijd je eigen vooronderzoek.

1. Apple

Apple is één van de grootste technologiebedrijven ter wereld. Het is in ieder geval één van de grootste spelers die je op de markt kunt vinden. De eerste kwartaalcijfers die van het bedrijf binnenkwamen, waren zo indrukwekkend dat de aandelen koers ineens omhoog schoot. Tot op de dag van vandaag is Apple één van de bedrijven met de hoogste beurswaarde in de wereld.

De iPhone

Na jaren een naam voor zich opgebouwd te hebben, is Apple nu één van de meest invloedrijke technologiebedrijven van de wereld. Voornamelijk de verkoop van iPhones doet het erg goed. Ondanks dat de smartphone industrie gekrompen is, heeft Apple de winst van de iPhones alsnog laten stijgen. Dit komt voornamelijk door de indrukwekkende marketing van Apple. Door de jaren heen is de verkoop van iMac en iPad compleet ingestort. De omzet van deze sectoren zijn gedaald met ongeveer 25%.

Innovatie

Er is een constante vraag naar nieuwe technologie en andere handige snufjes als het gaat om smartphones. Aangezien iPhone steeds nieuwe innovatie weet te bieden, blijven vaste klanten upgraden naar de volgende iPhone. Ondanks dat alle andere bedrijven in de technologie sector een daling hebben gezien, heeft Apple zich als eerste weer terug weten te krabbelen.

Groei van Apple

Experts verwachten de komende jaren een flinke groei voor Apple. De prijzen zijn misschien vrij hoog, maar dit kan het waard zijn. Apple heeft aangekondigd dat ze met een terugkoop programma bezig zijn van een grote 90 miljard. Het dividend is daarnaast met 4% verhoogd, waardoor je inmiddels €0,25 per aandeel per kwartaal krijgt.

apple logo

2. ASML Holding

ASML Holding is een wereldwijde invloedrijke leverancier van apparatuur en technologie voor het produceren van halfgeleiders. Door de jaren heen is het bedrijf goed aan het presteren met een consistente groei en een goed rendement. Door de jaren heen heeft ASML Holding als aandeel uitstekende waardering gekregen van beleggers. Deze waardering komt voornamelijk door de goede marktpositie en aanzienlijke groei van het bedrijf.

Innovatieve technologie

Eén van de redenen waarom ASML Holding zo groot is geworden, is de innovatieve technologie die ze ontwikkelen. De nieuwe technologie heeft vele bedrijven geholpen met de productie van kleinere en geavanceerdere chips. Daarnaast heeft het bedrijf ook een sterke financiële positie, waardoor het ook inflatie en recessies door heeft kunnen staan en kon blijven investeren in ontwikkeling.

Monopoliepositie

De vraag naar de nieuwe chips is afhankelijk van de economische omstandigheden, wat een invloed heeft op de fabrikanten van de chips, en dus ook op ASML Holding. Ondanks dat neemt de vraag naar de machines van ASML niet af, want ASML heeft een monopoliepositie in die markt, waardoor bedrijven het niet willen riskeren om achteraan de wachtlijst te komen staan.

Digitalisering

Door de huidige digitalisering van de wereld gaat de vraag naar chips de komende jaren waarschijnlijk niet dalen, waardoor de aandelen van ASML erg aantrekkelijk kunnen worden. Er wordt een omzetgroei van 30% verwacht, wat een omzet van 27,5 miljard in 2024 in zal houden. Daarnaast zijn de aandelen van ASML Holding goedkoper dan ze de laatste jaren zijn geweest.

asml holding

3. LVMH

LVMH is een Frans luxegoederen bedrijf dat over de hele bekend staat om haar goede kwaliteit en sterke merkherkenning. Voluit is de naam van het bedrijf Louis Vuitons Moët Hennessy. Het bedrijf bestaat uit verschillende iconische bedrijven, zoals Louis Vuitons, Moët & Chardon, Hennessy en Christian Dior. De luxegoederen industrie is de laatste jaren flink aan het groeien door een stijging in vraag.

Sterke positie binnen de sector

Binnen de luxegoederen sector heeft LVMH een sterke positie, waardoor er op het moment ook krachtige financiële prestaties gezien kunnen worden. Dit heeft ook een positieve invloed gehad op de koers van LVMH. Het bedrijf heeft kort gezegd een flinke winstgroei weten te boeken en een grotere markt weten te bereiken.

Aantrekkelijk aandeel

Voor aandeelhouders ziet LVMH eruit als een aantrekkelijk aandeel om in te investeren. Het bedrijf heeft een sterke positie in de markt en weet haar aandeelhouders continu te belonen met dividend en share buy-backs. Het bedrijf kocht november 2022 namelijk een miljard aan aandelen terug.

Enorme winstgroei

We kunnen verwachten dat de zaken de komende jaren voor LVMH goed blijven gaan. De afgelopen vijf jaar hebben we een jaarlijkse groei van 12,5% kunnen zien. In 2024 wordt er door experts een omzet van een flinke 84,3 miljoen verwacht. Door de inflatie zijn de winstmarges ook beter geworden, waardoor er een netto winst van 16,17 miljard verwacht wordt.

lvmh

4. Unilever

Als je kijkt naar de geschiedenis, is Unilever een betrouwbaar en defensief dividendaandeel. Het bedrijf is actief in de consumptiesector, waar eigenlijk altijd een stabiele vraag is. Dit maakt Unilever ook een betrouwbaar aandeel, aangezien inflatie en recessie een minder groot effect hebben op de koers.

Vergrootte doelgroep

De doelgroep van Unilever is de laatste jaren ook vergroot, doordat het bedrijf ook via de e-commerce kanalen is gaan verkopen. Zo verkoopt Unilever in de Verenigde Staten online goederen bij Walmart, in China bij Alibaba en in Brazilië doen ze dit B2B via het platform Compra Agora.

Grote namen in de sector

Unilever heeft vooral een voordeel aan de vele grote namen die ze bezitten, zoals Knorr, Magnum, Lipton en Rexona. Ondanks dat dit voor- en nadelen met zich meedraagt, is het voor Unilever een voordeel. De winstmarges zijn hoger voor merkartikelen, maar nu er inflatie is, kiezen consumenten eerder voor de goedkope huismerk opties. Ondanks dit wordt er bij Unilever alsnog een positieve winstkoers verwacht.

Dividendverhoging

Sinds 1999 kiest Unilever er al voor om het dividend ieder jaar te verhogen. Dit jaar is er €0,4268 per kwartaal uitgekeerd, wat bij de huidige koers van €48,- dat er uitgekeerd wordt met een dividendrente van 3,5%. Als je terug kijkt in het verleden zie je dan al snel dat je zo’n 67% nettowinst per aandeel kan bereiken. Ondanks dat de koerswinst van Unilever niet zo groot is, is het wel een aandeel met stabiele dividend.

5. Tesla Motors

De afgelopen jaren is Tesla Motors uitgegroeid tot de marktleider in de elektrische voertuigen. Ondanks dat is de koers dit jaar teruggedrongen met 60%, wat de beurswaarde van Tesla 380 miljard maakt. Het bedrijf staat goed in de markt als het gaat om duurzaamheid. Naast dat veel overheden bezig zijn met regelgeving rondom duurzaamheid is het ook een grote trend. Door alle ontwikkelingen blijft er de komende jaren veel vraag naar Tesla.

Dalende koers

Ondanks de grote vraag naar duurzaamheid zakt de koers van Tesla Motors flink af. Dit komt voornamelijk door het negatieve nieuws rondom Elon Musk, die zich vooral bezighoudt met Twitter op het moment. Dit biedt echter het ideale moment om in te springen op de koers, want de aandelen zijn goedkoper dan ze ooit zijn geweest.

Omzetgroei

Tesla Motors verwacht in 2024 een omzetgroei van 50%. Door betere winstmarges en besparing op kosten, kan er van de winstgroei hetzelfde of meer verwacht worden. Experts verwachten een winst van 17,5 miljard, maar dit is waarschijnlijk een beetje laag gegrepen.

6. ASR Nederland

ASR Nederland is een toonaangevende verzekeringsmaatschappij. Het bedrijf kent voornamelijk populariteit vanwege het aantrekkelijke dividend. Ondanks dat ze een aantrekkelijk dividend hebben, zegt dit nog niks over de houdbaarheid. ASR Nederland is gespecialiseerd in levens- en schadeverzekeringen. Daarnaast bieden ze ook financiële producten aan.

Verdubbelde koers

Sinds ASR Nederland beursgenoteerd is, is de koers ruimschoots verdubbeld. ASR Nederland is al een populair aandeel om in te investeren vanwege de uitstekende prestaties als het gaat om omzet en winst. De groei in beide is flink gegroeid. Daarnaast kiest ASR Nederland ervoor om consistent te zijn met hun dividend. Elk jaar verhogen ze hun dividend weer.

Volatiele markt

Ondanks dat er veel voordelen zitten aan het beleggen in ASR aandelen, is het ook belangrijk om in je achterhoofd te houden dat de verzekeringssector een volatiele markt is. Er is veel concurrentie en regelgeving heeft er een grote invloed op. Voordat je zomaar investeert in ASR Nederland is het daarom belangrijk om dit eerst goed te overwegen.

7. NVIDIA

Nu de vraag naar AI groter is, worden bedrijven als NVIDIA ook steeds groter. NVIDIA heeft een sterke groei gezien dit jaar. Daarbij is het ook één van de best presterende aandelen die we dit jaar gezien hebben. Het bedrijf profiteert flink van de groeiende vraag naar chips die voor kunstmatige intelligentie of AI gebruikt kunnen worden.

Stijging van 165%

Dit jaar heeft NVIDIA al een stijging van 165% doorgemaakt, dus we kunnen voor de rest van het jaar nog veel meer positiefs verwachten. Er worden veel ontwikkelingen gedaan op het gebied van AI, aangezien iedereen er tegenwoordig mee bezig is. De grote bedrijven, zoals Google of Microsoft, kiezen ervoor om chatbots te maken. Dit kan echter niet gedaan worden als er niet gebruik wordt gemaakt van chips, die NVIDIA produceert.

Veelbelovende cijfers

De cijfers voor de rest van het jaar zien er dan ook veelbelovend uit. Voor het begin van het jaar hebben experts een verwachte omzet opgezet die er meer dan een half miljard naast zat. Met de winst zaten ze er ook flink naast; met net geen half miljard. NVIDIA liet weten dat ze een stijging met 14% ten opzichte van de eerste cijfers voor elkaar hebben weten te krijgen.

nvidia

Aandelen kopen

Aandelen kopen start bij het vinden van een betrouwbare belegger die geschikt is voor jouw wensen en doelen. In Nederland zijn er verschillende brokers actief die je hierin kunnen voorzien. Alle brokers in dit overzicht zijn gereguleerd en voldoen aan de wetgeving. Deze brokers bieden verschillende diensten en producten aan, maar allemaal bieden ze de optie om aandelen te kopen op een veilige manier.

Tussen brokers bestaan ook veel verschillen, het verschil zit met name in de verschillende producten en diensten dat zij aanbieden en de kosten die ze hanteren. Elke broker hanteert namelijk andere tarieven voor het kopen en verkopen van aandelen. In het overzicht hiernaast vindt je alleen betrouwbare brokers om aan de slag te gaan.

Overzicht van betrouwbare brokers

1

5/5

2

5/5

3

4.5/5

4

4.5/5

5

4/5

In welke aandelen beleggen?

In welke aandelen beleggen kan soms lastig zijn om te weten. Er zijn verschillende opties waar je in kunt beleggen. Hierboven staan de beste aandelen om in te beleggen in 2024. Dit hoeft echter niet te betekenen dat dit de beste opties voor jou zijn.

Voordat je in aandelen gaat beleggen, is het belangrijk om naar verschillende dingen te kijken. De beste aandelen om nu te kopen zijn namelijk niet altijd makkelijk te vinden. Het is belangrijk om te weten in welke markt je interesse hebt. Dit kan een belangrijke invloed zijn als het gaat om in welke aandelen je het beste kunt beleggen.

Let op!: Wij geven geen financieel advies

Aandelen tips 2024

Om je verder te helpen met het vinden van de beste aandelen om in te investeren, kunnen aandelen tips 2024 goed van pas komen. Hieronder hebben we een aantal handige tips gezet die je in je achterhoofd kan houden:

 1. Weet welke risico’s er zijn en overweeg een investering goed.
 2. Investeer alleen met geld dat je de komende tijd niet gaat gebruiken.
 3. Doe een beroep op advies, of juist niet.
 4. Weet waar je aan begint; beleggen in aandelen is niet alleen handelen.
 5. Doe onderzoek naar de markt voordat je een aandeel koopt.
 6. Weet welke kosten eraan verbonden zijn.

Veelgestelde vragen

Welke aandelen nu kopen? Dit is een vraag waar veel mensen mee zitten. De beste aandelen van 2024 hebben we in deze lijst staan. Dit zijn de veelbelovende aandelen die in onze ogen op het moment er het beste voor staan. Wij verwachten dat Apple het dit jaar het beste gaat doen van deze lijst.

Je kunt deze lijst met aandelen gebruiken als een richtlijn voor welke opties je hebt, maar wij geven geen financieel advies. Het is belangrijk om je vanuit deze lijst zelf te verdiepen in de aandelen en geen overhaaste beslissing te maken.

Welke aandelen gaan stijgen? Deze vraag is natuurlijk lastig te beantwoorden, want het antwoord ligt in de toekomst. Wel kunnen we een voorspelling doen van de koers. Voor sommige aandelen kunnen we verwachten dat de koers eerst weer gaat zakken voordat we een stijging gaan zien.

Er zijn een aantal experts die een inschatting hebben gemaakt van wat we kunnen verwachten van bepaalde aandelen. Het is echter wel belangrijk om zelf na te denken over de investering. De mening van een expert kan betrouwbaar zijn, maar welke aandelen gaan stijgen is niet altijd duidelijk in te schatten. Daarom is het belangrijk om zelf naar de koers te kijken en een eigen inschatting te maken.

Er zijn een aantal veelbelovende aandelen op dit moment. In de lijst hierboven hebben we een aantal goede voorbeelden genoemd. Vooral Apple en ASML Holding zijn veelbelovende aandelen. In deze lijst staan alleen maar goede aandelen die een investering waard kunnen zijn.

In de lijst hebben we ook een aantal opkomende aandelen staan waar we in de toekomst nog meer van kunnen verwachten. Het blijft wel belangrijk om zelf een mening te vormen over welke aandelen je veelbelovend vindt. Vanuit hier is het mogelijk om te kijken naar de markt en het aandeel. Hierdoor wordt het investeren in een stuk boeiender en weet je waar je het over hebt.