Het is hier mogelijk om cyclische aandelen te kopen!Cylcische aandelen

‘Cyclisch’ heeft betrekking op de marktbewegingen die eens in de zoveel tijd plaatsvinden. We spreken van een cyclus als er sprake is van groei, stabilisatie, krimp, stabilisatie en weer groei, om vervolgens tot in het oneindige door te blijven gaan. Het is uiteraard de kunst om de cyclische aandelen ten tijde van groei of juist ten tijde van krimp (als u short gaat) in uw bezit te hebben, zodat u daar een maximaal rendement mee kunt maken.

Houd er bij cyclische aandelen rekening mee dat u een relatief groot risico neemt, bijvoorbeeld ten opzichte van de meer stabiele aandelen die er beschikbaar zijn. Meld u nu aan bij Binckbank en ga experimenteren met cyclische aandelen!

 

Wat zijn cyclische aandelen?

Cyclische aandelen zijn sterk afhankelijk van de huidige staat van de economie. Op het moment dat we te maken hebben met groei laten deze aandelen een duidelijke koerswinst zien, terwijl ze ook het eerst dalen op het moment dat er een recessie plaatsvindt. Het is geen aparte soort aandelen, maar een label dat handelaren op de aandelen kunnen plakken, op basis van bewegingen vanuit het verleden. Daarnaast kan de bedrijfsstructuur of de sector waarin men actief is aanleiding geven om te spreken van cyclische aandelen.

Koop hier direct uw cyclische aandelen!

 

Voordelen van cyclische aandelen

Het voordeel van cyclische aandelen is dat er sprake is van een relatief heftige koersbeweging (volatiliteit), waardoor het mogelijk is er een aantrekkelijk rendement mee te maken. Op het moment dat een economie groeit of het zich hersteld van een recessie zullen deze aandelen het eerst winsten laten zien en deze kunnen behoorlijk oplopen. Heeft u de cyclische aandelen op het juiste moment in uw bezit? Dan is de kans groot dat uw kapitaal flink toe zal nemen in waarde.

 

Nadelen van cyclische aandelen

Heeft u de cyclische aandelen in uw bezit op het moment dat de markt een neergaande beweging laat zien? Dan is de kans groot dat het kwaad voor u al geschied is. De aandelen bewegen het eerst omlaag op het moment dat het economisch tegenzit en we bijvoorbeeld te maken krijgen met een recessie. Het grote nadeel van de cyclische aandelen is daarmee de heftige reactie op ontwikkelingen van de economie. Op het moment dat het minder gaat bent u bij de eersten die daar last van zullen hebben, in tegenstelling tot bij de stabiele aandelen.

 

Voorbeelden van cyclische aandelen

Voorbeelden van cyclische aandelen kunnen we onder andere op de AEX vinden. Denk hierbij aan bedrijven zoals Aperam, ArcelorMittal  en bijvoorbeeld Randstad. Om Randstad als voorbeeld te nemen. Het uitzendbureau staat in het centrum van de economie en ondervind direct de gevolgen van een groeiende of dalende economie. Gaat het economisch minder? Dan is Randstad een van de eerste aandelen die dit in de koers laat zien. Het is hieronder direct mogelijk om de Aperam, ArcelorMittal en Randstad aandelen te kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *