Wilt u Umicore aandelen kopen?

Umicore is een grote onderneming uit België, genoteerd aan de belangrijkste beurs van het land. Bovendien maakt het bedrijf onderdeel uit van de nationale index en behoort het daarmee tot de grootste bedrijven op basis van hun marktkapitalisatie. Umicore is actief binnen het metaal en aanvullende materialen en werkt hier wereldwijd mee.

De onderneming heeft zich in de loop der jaren op een stabiele manier uit weten te breiden, maar besloot de koperafdeling af te stoten. Dit stelde het bedrijf in staat om met meer focus door te gaan, onder andere om zich te richten op het creëren van waarde voor de aandeelhouders.

Umicore aandelen

 

4.5/5

Grootste en meest bekende handelsplatform ter wereld

Over Umicore

Umicore is groot geworden binnen de wereld van het metaal en richt zich daarnaast op een uitstekende manier op de overige materialen waarmee de afnemers werken. Het is wat dat betreft een onderneming binnen de industrie, die voor een groot deel afhankelijk is van de kracht van de wereldhandel op dat moment. Het is voor het bedrijf onder andere van belang dat de afnemers actief zijn binnen een groeiende markt. Wat dat betreft heeft Umicore behoorlijk veel last gehad van de economische crisis, maar heeft het bedrijf zich hier vervolgens op een goede manier weten te herstellen. Dankzij de basismaterialen die men er maakt bleef er ook tijdens de crisis voldoende vraag naar een aantal van de oplossingen van Umicore.

Umicore heeft besloten de koperafdeling niet langer in eigen beheer te houden. Men heeft gekozen voor een afsplitsing, waardoor het nu Cumerio is dat zich op het koper richt. Dit stelde Umicore in staat meer focus aan te brengen en er daarmee voor te zorgen dat de andere divisies de aandacht krijgen die deze verdienen. Juist door zich toe te leggen op het metaal en de aanvullende materialen, slaagt Umicore erin om groeimarkten aan te boren en internationaal actief te zijn.

De jaarcijfers 2013 van Umicore zijn bekend geworden. Hieruit bleek dat de omzet €9,8 miljard bedroeg. De winst was €179 miljoen. De winst is dan ook niet hoog in vergelijking met de omzet. De volgende kerncijfers kunnen ook worden vastgesteld:

  • Eigen vermogen per aandeel: €15,01
  • Koers-/winstverhouding: 21,20
  • Winst per aandeel: €1,60

Umicore aandelen

De koers van Umicore laat de laatste tijd een minder goede ontwikkeling zien. Dit lijkt onder andere te maken te hebben met het feit dat de onderneming nog lijkt te zoeken naar een nieuwe strategie om andere markten aan te boren, of zich binnen het metaal op een innovatieve manier te profileren. Beleggers zijn hier nog niet volledig van overtuigd, wat kan verklaren dat Umicore het laatste jaar te maken heeft gehad met een aantal fikse dalingen van de aandelenkoers. Dat neemt niet weg dat de koers zich de laatste maanden weet wat meer heeft weten te herstellen, wat wellicht een goede basis voor verdere groei kan vormen.

Hoe kunt u Umicore aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Umicore aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld.