Umicore aandelen

Umicore is een grote onderneming uit België, genoteerd aan de belangrijkste beurs van het land. Bovendien maakt het bedrijf onderdeel uit van de nationale index en behoort het daarmee tot de grootste bedrijven op basis van hun marktkapitalisatie. Umicore is actief binnen het metaal en aanvullende materialen en werkt hier wereldwijd mee.

De onderneming heeft zich in de loop der jaren op een stabiele manier uit weten te breiden, maar besloot de koperafdeling af te stoten. Dit stelde het bedrijf in staat om met meer focus door te gaan, onder andere om zich te richten op het creëren van waarde voor de aandeelhouders.

Umicore aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Umicore verwachtingen – De toekomst van Umicore

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Umicore verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Umicore

Umicore is groot geworden binnen de wereld van het metaal en richt zich daarnaast op een uitstekende manier op de overige materialen waarmee de afnemers werken. Het is wat dat betreft een onderneming binnen de industrie, die voor een groot deel afhankelijk is van de kracht van de wereldhandel op dat moment. Het is voor het bedrijf onder andere van belang dat de afnemers actief zijn binnen een groeiende markt. Wat dat betreft heeft Umicore behoorlijk veel last gehad van de economische crisis, maar heeft het bedrijf zich hier vervolgens op een goede manier weten te herstellen. Dankzij de basismaterialen die men er maakt bleef er ook tijdens de crisis voldoende vraag naar een aantal van de oplossingen van Umicore.

Umicore heeft besloten de koperafdeling niet langer in eigen beheer te houden. Men heeft gekozen voor een afsplitsing, waardoor het nu Cumerio is dat zich op het koper richt. Dit stelde Umicore in staat meer focus aan te brengen en er daarmee voor te zorgen dat de andere divisies de aandacht krijgen die deze verdienen. Juist door zich toe te leggen op het metaal en de aanvullende materialen, slaagt Umicore erin om groeimarkten aan te boren en internationaal actief te zijn.

De jaarcijfers 2013 van Umicore zijn bekend geworden. Hieruit bleek dat de omzet €9,8 miljard bedroeg. De winst was €179 miljoen. De winst is dan ook niet hoog in vergelijking met de omzet. De volgende kerncijfers kunnen ook worden vastgesteld:

  • Eigen vermogen per aandeel: €15,01
  • Koers-/winstverhouding: 21,20
  • Winst per aandeel: €1,60

Umicore aandelen

De koers van Umicore laat de laatste tijd een minder goede ontwikkeling zien. Dit lijkt onder andere te maken te hebben met het feit dat de onderneming nog lijkt te zoeken naar een nieuwe strategie om andere markten aan te boren, of zich binnen het metaal op een innovatieve manier te profileren. Beleggers zijn hier nog niet volledig van overtuigd, wat kan verklaren dat Umicore het laatste jaar te maken heeft gehad met een aantal fikse dalingen van de aandelenkoers. Dat neemt niet weg dat de koers zich de laatste maanden weet wat meer heeft weten te herstellen, wat wellicht een goede basis voor verdere groei kan vormen.

Umicore aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Umicore? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Umicore koers, de verwachtingen en toekomst van Umicore en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Umicore aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Umicore aandelen. Als je Umicore aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Umicore – Wat is de waarde van aandelen Umicore?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Umicore kost. Het aandeel Umicore is te vinden op de Umicore, de afkorting op de beurs is Umicore.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Umicore aandeel te kopen.

Umicore kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Umicore aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Umicore en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Umicore. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Umicore kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Umicore aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.