Wilt u Citigroup aandelen kopen?

Citigroup is één van de enorme namen binnen de financiële wereld, die bovendien te maken heeft gekregen met flinke klappen tijdens de economische crisis van 2008. Dat neemt niet weg dat men zich daar op een uitstekende manier van heeft weten te herstellen, waardoor men nog altijd tot de top van de wereld behoort.

Het is een bedrijf in Amerika, dat volgens Forbes zowel in 2000 als 2007 het grootste bedrijf ter wereld was. Het bedrijf is ontstaan uit twee eerdere bedrijven. Het ging om Citicorp en Travelers Group, die besloten op 7 april 1998 samen verder te gaan onder de naam Citigroup. Sindsdien heeft men zich op een rappe manier uit weten te breiden.

Citigroup kopen/verkopen? Begin hier direct! *CFD service. 76,4% verliest geld

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Top 5 banken

Inmiddels behoort Citigroup tot de 5 grootste banken ter wereld, waardoor men in het gezelschap is van een aantal andere grote namen. Met name Deutsche Bank en UBS zijn andere banken die wereldwijd actief zijn en zich kunnen meten met Citigroup. Als het gevolg van de enorme koersval in 2008 is er de laatste jaren sprake geweest van een stijging van de koers van het aandeel, waar veel beleggers van hebben weten te profiteren. Inmiddels lijkt men zich op een goede manier hersteld te hebben, al neemt het vertrouwen voorlopig nog niet direct af.

Citigroup is voor sterk in haar activiteiten op de kapitaalmarkt, aangezien het daar de absolute wereldleider is. Er is geen bedrijf ter wereld dat zich op dit gebied kan meten met Citigroup, wat deels verklaard dat men in een groot deel van de wereld goed bekend is bij de verschillende consumenten. Daarnaast is Citigroup sterk in obligatie- en aandelenemissies. Op het moment dat ondernemingen naar de beurs wensen te gaan of extra aandelen en obligaties uit wensen te geven komt Citigroup in beeld. Met name de technologiebedrijven wensen deze stap vaak te zetten, waardoor Citigroup een uitstekende tijd tegemoet kan gaan.

Aandeel van Citigroup

Het aandeel van de Citigroup heeft als het gevolg van de economische crisis een enorme klap omlaag gemaakt. De waarde van het aandeel was opgelopen tot boven de $500, maar hier bleef slechts een paar dollar van over. Vervolgens heeft Citigroup een aantal jaren de tijd nodig gehad, om zich te stabiliseren. Inmiddels is er steeds minder sprake van volatiliteit. Bovendien lijken de beleggers voldoende vertrouwen te hebben teruggewonnen. Dit leidt er onder andere toe dat de koers van Citigroup zich steeds meer op een positieve manier beweegt en het een interessante aankoop binnen uw portefeuille kan zijn.

Hoe kunt u Citigroup aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Citigroup aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld