Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Citigroup aandelen

Citigroup Inc, beter bekend als Citigroup, is gevestigd in Verenigde Staten aan 388 Greenwich St, 10013-2375, te New York. Er werken 204.000 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Michael Corbat.

 

Het Citigroup Inc-aandeel had op 26-07-2021 een openingskoers van $66,46, de hoogste koers was $67,84 en de laagste koers was $66,46. De slotkoers was $67,77 en is daarmee met 1,59% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Citigroup cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Citigroup-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Citigroup kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Citigroup-aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Citigroup? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Citigroup-koers, de verwachtingen en toekomst van Citigroup en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Citigroup -aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Citigroup-aandelen. Als je het Citigroup-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Citigroup Koers - Wat is de waarde van aandelen Citigroup?

In onderstaande grafiek kan je de koers van het bedrijf zien van de afgelopen 5 dagen. Hier zie je precies wat de Koers Citigroup was. Het aandeel Citigroup is te vinden op de New York Stock Exchange Inc, de afkorting op de beurs is C.

Beurskoers Citigroup | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Citigroup verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Citigroup is één van de enorme namen binnen de financiële wereld, die bovendien te maken heeft gekregen met flinke klappen tijdens de economische crisis van 2008. Dat neemt niet weg dat men zich daar op een uitstekende manier van heeft weten te herstellen, waardoor men nog altijd tot de top van de wereld behoort.

Het is een bedrijf in Amerika, dat volgens Forbes zowel in 2000 als 2007 het grootste bedrijf ter wereld was. Het bedrijf is ontstaan uit twee eerdere bedrijven. Het ging om Citicorp en Travelers Group, die besloten op 7 april 1998 samen verder te gaan onder de naam Citigroup. Sindsdien heeft men zich op een rappe manier uit weten te breiden.

Top 5 banken

Inmiddels behoort Citigroup tot de 5 grootste banken ter wereld, waardoor men in het gezelschap is van een aantal andere grote namen. Met name Deutsche Bank en UBS zijn andere banken die wereldwijd actief zijn en zich kunnen meten met Citigroup. Als het gevolg van de enorme koersval in 2008 is er de laatste jaren sprake geweest van een stijging van de koers van het aandeel, waar veel beleggers van hebben weten te profiteren. Inmiddels lijkt men zich op een goede manier hersteld te hebben, al neemt het vertrouwen voorlopig nog niet direct af.

Kapitaalmarkt en emissies

Citigroup is voor sterk in haar activiteiten op de kapitaalmarkt, aangezien het daar de absolute wereldleider is. Er is geen bedrijf ter wereld dat zich op dit gebied kan meten met Citigroup, wat deels verklaard dat men in een groot deel van de wereld goed bekend is bij de verschillende consumenten. Daarnaast is Citigroup sterk in obligatie- en aandelenemissies. Op het moment dat ondernemingen naar de beurs wensen te gaan of extra aandelen en obligaties uit wensen te geven komt Citigroup in beeld. Met name de technologiebedrijven wensen deze stap vaak te zetten, waardoor Citigroup een uitstekende tijd tegemoet kan gaan.

Citigroup aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Citigroup-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Citigroup-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo Facebook Inc

Facebook

Meer informatie
Logo Plug Power Inc

Plug Power

Meer informatie
Logo PayPal Holdings Inc

PayPal Holdings

Meer informatie
Logo Uber Technologies Inc

Uber Technologies

Meer informatie
Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie
Logo Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Ahold Delhaize

Meer informatie