Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Citigroup aandelen

Citigroup Inc, beter bekend als Citigroup, is gevestigd in Verenigde Staten aan 388 Greenwich St, 10013-2375, te New York. Er werken 204.000 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Michael Corbat.

 

Het Citigroup Inc-aandeel had op 25-11-2022 een openingskoers van $48,20, de hoogste koers was $48,53 en de laagste koers was $48,13. De slotkoers was $48,29 en is daarmee met 0,10% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Citigroup cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Citigroup-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Citigroup kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Citigroup aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Citigroup? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Citigroup-koers, de verwachtingen en toekomst van Citigroup en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Citigroup-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Citigroup-aandelen. Als je het Citigroup-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Citigroup Koers - Wat is de waarde van aandelen Citigroup

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Citigroup was. The stock Citigroup can be found of the abbreviation of the exchange is C.

Beurskoers Citigroup | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Citigroup verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Citigroup Inc. is sinds haar oprichting in 1998, bij een samenvoeging van Citicorp en Travelers Group, uitgegroeid tot de op een na grootste bank van Amerika. Je vindt de aandelen van dit bedrijf op de New York Stock Exchange. Citigroup Inc. opereert wereldwijd en voorziet zowel particulieren, als zakelijke partijen en overheden van haar diensten. Het bedrijf beschikt over meer dan 200 miljoen rekeninghouders, verspreid over circa 160 landen. De tak met rekeninghouders is ongeveer even groot als de tak met beleggers. Het gaat hierbij voornamelijk om de institutionele beleggers. Voor deze laatste tak geldt dat deze winstgevender is dan de eerste tak met betaal- en spaarrekeningen.  

Verwachtingen van Citigroup Inc.  

Kijkende naar de resultaten die Citigroup Inc. de afgelopen jaren behaald heeft, valt op dat het nettoresultaat flink is toegenomen. Daar waar het aantal medewerkers juist daalde. Het duidt op het feit, dat Citigroup Inc. efficiënter is gaan werken. Een positieve ontwikkeling met het oog op de toekomst en passend bij de trends in de financiële sector. Banken werken steeds minder met fysieke vestigingen en zijn zich gaan richten op de online dienstverlening. Het past niet alleen bij de behoefte van de klant, maar zorgt er daarbij voor dat kosten gedrukt kunnen worden.  

Externe factoren voor de Citigroup Inc.  

De prestaties van organisaties als Citigroup Inc. zijn voor een groot deel afhankelijk van externe factoren. Denk aan de wereldwijde economie, de rentestand die door de Amerikaanse Federal Reserve wordt vastgesteld, enzovoorts. Opvallend aan de afgelopen periode is dat de pandemie niet geleid heeft tot de grote ontslaggolf die verwacht werd door veel economen. Met name maart 2020 was dit goed te zien, toen veel aandelen flink in waarde daalden als gevolg van de sombere verwachtingen voor de periode die volgen zou. 

Van een echte ontslaggolf kwam het nooit. Evenals dat er relatief weinig bedrijven failliet gingen. Mensen die bij zo’n faillissement betrokken waren, vonden al snel een nieuwe baan. Het is afwachten of we hiermee de economische gevolgen van de pandemie verwerkt hebben, of dat de ontslag- en faillissementsgolf nog moet komen.  

Ook interessant is de rentestand, welke al jaren zeer laag staat. Voor beleggers is het interessant, daar bedrijven goedkoop kunnen investeren en op die manier kunnen zorgen voor hogere omzetten. Tegelijkertijd is het voor een partij als Citigroup Inc. te hopen, dat de rente op relatief korte termijn verhoogd wordt. Het maakt sparen interessanter en zorgt tegelijkertijd voor hogere opbrengsten bij banken. De verwachting is dat een hogere rente pas later dit decennium verwacht mag worden.  

Digitale munten hebben invloed op banken 

Een andere trend die speelt bij banken: hoe moet gehandeld worden op de intrede van digitale munten? De Citigroup Inc. heeft een “digitale activagroep” in het leven geroepen, om zo in te kunnen spelen op de behoefte van consumenten om deel te nemen aan de handel of het bezit van deze digitale munten. Het is vooralsnog afwachten in welke mate klanten gebruik zullen gaan maken van deze mogelijkheid, daar het decentrale karakter van blockchain technologie geschaad wordt. Tegelijkertijd is het een laagdrempelige methode om deel te nemen aan deze nieuwe handel. 

Citigroup is één van de enorme namen binnen de financiële wereld, die bovendien te maken heeft gekregen met flinke klappen tijdens de economische crisis van 2008. Dat neemt niet weg dat men zich daar op een uitstekende manier van heeft weten te herstellen, waardoor men nog altijd tot de top van de wereld behoort.

Het is een bedrijf in Amerika, dat volgens Forbes zowel in 2000 als 2007 het grootste bedrijf ter wereld was. Het bedrijf is ontstaan uit twee eerdere bedrijven. Het ging om Citicorp en Travelers Group, die besloten op 7 april 1998 samen verder te gaan onder de naam Citigroup. Sindsdien heeft men zich op een rappe manier uit weten te breiden.

Top 5 banken

Inmiddels behoort Citigroup tot de 5 grootste banken ter wereld, waardoor men in het gezelschap is van een aantal andere grote namen. Met name Deutsche Bank en UBS zijn andere banken die wereldwijd actief zijn en zich kunnen meten met Citigroup. Als het gevolg van de enorme koersval in 2008 is er de laatste jaren sprake geweest van een stijging van de koers van het aandeel, waar veel beleggers van hebben weten te profiteren. Inmiddels lijkt men zich op een goede manier hersteld te hebben, al neemt het vertrouwen voorlopig nog niet direct af.

Kapitaalmarkt en emissies

Citigroup is voor sterk in haar activiteiten op de kapitaalmarkt, aangezien het daar de absolute wereldleider is. Er is geen bedrijf ter wereld dat zich op dit gebied kan meten met Citigroup, wat deels verklaard dat men in een groot deel van de wereld goed bekend is bij de verschillende consumenten. Daarnaast is Citigroup sterk in obligatie- en aandelenemissies. Op het moment dat ondernemingen naar de beurs wensen te gaan of extra aandelen en obligaties uit wensen te geven komt Citigroup in beeld. Met name de technologiebedrijven wensen deze stap vaak te zetten, waardoor Citigroup een uitstekende tijd tegemoet kan gaan.

Citigroup aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Citigroup-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Citigroup-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Slack Technologies Inc

Slack Technologies

Meer informatie
Logo Walt Disney Co (The)

Walt Disney Co (The)

Meer informatie
Logo Facebook Inc

Facebook

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie