Mastercard aandelen

Mastercard beheert ’s werelds snelste betalingsverwerkingsnetwerk. Het doel is om te bouwen aan een wereld waarin geen sprake meer is van contant geld. Vandaag de dag is Mastercard een drijvende kracht in de betalingssector. Mastercard aandelen kopen? We vertellen je graag meer.

Mastercard, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Kijk maar eens naar je bankpasje. ’s Werelds snelste betalingsverwerkingsnetwerk wordt beheert door Mastercard. Het verbindt consumenten, handelaars, bedrijven, financiële instellingen en overheden in meer dan 210 landen en gebieden. Je kunt je voorstellen om wat voor mega bedrijf het gaat. Simpel gezegd biedt Mastercard de technologie die toonaangevend is in de richting van een wereld zonder contant geld.

Mastercard aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Mastercard verwachtingen – De toekomst van Mastercard

Mastercard lijkt op afstand niet het meest ‘sexy’ bedrijf als het gaat om betaaltechnologie. Hippe bedrijven als Square en PayPal spreken (vooral jonge) beleggers meer aan.

Maar het feit dat een bedrijf een meer trendy uitstraling heeft, wil niet zeggen dat het daarom een betere investering is. Mastercard is al jarenlang een van de marktleiders in de wereld van betalingen, een wereld die de laatste jaren bijzonder snel verandert. In dit artikel leggen we je uit hoe Mastercard zich enorm slim wist te positioneren om op de revolutie van moderne betaalnetwerken mee te surfen, en waarom het aandeel de komende jaren een mooie toekomst tegemoet gaat.

Low risk businessmodel

Mastercard is het tweede grootste betaalnetwerk ter wereld, na Visa. Mastercard biedt hun producten aan voor banken en bedrijven, die op hun beurt betalingen kunnen ontvangen. Mastercard vraagt een fee op elke transactie, en heeft zo dus een businessmodel met een zeer laag risico: niet Mastercard, maar de partner in kwestie neemt alle risico’s door betalingen te ontvangen of krediet te verlenen.

Geen grote dreiging van concurrentie

Mastercard biedt ook integraties met o.a. Zelle, Square, PayPal (via het populaire Venmo), om zo te profiteren van de groeiende markt van peer-to-peer payments (transacties tussen individuen via hun eigen bankrekening). Veel beleggers vragen zich wel eens af of Square en PayPal geen rechtstreekse concurrenten zijn van Mastercard in de wereld van digitale betalingen, en in zekere zin is dat wel zo, maar door de eerder vernoemde integraties, profiteert Mastercard ook van de groei van de concurrerende platformen. Groei van Square of PayPal, betekent ook meer transactie fees voor Mastercard.

Groei in digitale betalingen

Maar Mastercard profiteert niet alleen van het stijgend aantal P2P betalingen, het profiteert ook van digitale betalingen in het algemeen. In 2020 maakte transacties via betaalkaarten nog maar 13% van alle transacties ter wereld uit voor een bedrag van ongeveer 30 biljoen dollar, waar cash en cheques nog 68 biljoen dollar voor hun rekening nemen. Verwacht wordt dat cash geld stilaan verdwijnt, en dus de vraag naar aanbieders van digitale betalingen het komende decennia verhoogt.

Een interessante innovatie op dit vlak bij Mastercard is ‘Mastercard Send’, een technologie waarmee P2P en B2C betalingen mee kunnen worden verricht die onmiddellijk plaatsvinden. Deze technologie is ook weer geïntegreerd met o.a. PayPal en Square, en heeft een belangrijke plaats in de shift naar digitale betalingen en betalingen met cryptocurrency.

Verder is er ook de stijging in e-commerce die zich na de coronacrisis van 2020 heeft voorgedaan, waar Mastercard nu én op termijn van profiteert. Mastercard blijft één van de weinige betaalmogelijkheden die bijna op elke webshop ter wereld aanvaard wordt.

Conclusie aandelen Mastercard

Mastercard lijkt een beetje een grijze muis in de wereld van betaalnetwerken, maar als je wat dieper graaft, ontdek je dat Mastercard zich gewoon heel slim gepositioneerd heeft. Een simpel maar efficiënt businessmodel, de winstgevendheid, doordachte innovatie, en de aanwezigheid in een enorme groeimarkt, zouden elke belegger met een lange horizon moeten kunnen verleiden. Neem daarbij nog een bescheiden dividend van 0,5% en het plaatje is compleet.

A world beyond cash

Dat is de duidelijke visie van Mastercard. Zoals zij zelf zeggen ‘’A World Beyond Cash’’. De technologie wordt elke dag en op elk moment gebruikt om niet alleen veilig en eenvoudig te kunnen betalen, maar vooral ook op een slimme manier. En laat dat, in ons huidige tijdperk dus enorm belangrijk zijn. De Mastercard producten en oplossingen maken dagelijkse activiteiten zoals winkelen, het beheren van je financiën, reizen en het runnen van je bedrijf makkelijker en veiliger.

Enorme mijlpalen

Wat in 1966 begon als een groep banken die de ICA (Interbank Card Association) creëerde, is Mastercard anno nu uitgegroeid tot een mega concern. In 2018 verwerft Mastercard Oltio om de acceptatie van digitale betalingen in zowel Afrika als het Midden-Oosten te versnellen. Elk jaar zijn er enorme mijlpalen geweest. Het is anno nu een drijvende kracht in de betalingssector. Dus zeker goed om hier eens bij stil te staan en Mastercard als belegging eens onder de loep te nemen!

Belangrijkste waarden van Mastercard

Belangrijke waarden van waaruit Mastercard werkt zijn: partnerschap, vertrouwen, initiatief en wendbaarheid. Dit zijn belangrijke kernwoorden waar enorm veel waarde aan wordt gehecht. Als technologiebedrijf verbindt Mastercard niet alleen individuen, maar ook bedrijven en organisaties over de hele wereld. Binnen dit miljardenbedrijf draait het duidelijk om vernieuwing en samenwerking. 

Beveiliging en veiligheid

Voor de klanten, verkopers, kaarthouders en andere partners is veiligheid en beveiliging essentieel. Om deze reden blijft Mastercard nieuwe en betere manieren ontwikkelen om betalingen veilig te houden. Er worden geen kaarten uitgegeven. De technologie vordert, betalingsmethoden worden aangepast en ook apparaten veranderen. Mastercard blijft daarom innoveren om de veiligheid van miljarden elektronische betalingen te garanderen. En dat waar en wanneer deze betalingen zich ook voordoen.

Duurzaamheid

Het streven is om een wereld te bouwen waarin geen contant geld meer gebruikt wordt. Elke persoon, elke betaling en bovendien wordt elk apparaat beschermd. Ook draagt Mastercard bij aan een duurzame toekomst. Bij de wereldwijde inspanningen staat het bevorderen van de sociale duurzaamheid centraal. Ze streven naar het zakendoen op een transparante manier en naar het verantwoord omgaan met de ecologische voetafdruk. 

Meer dan 50 locaties wereldwijd

Het hoofdkwartier is bevestigd in de VS. Alleen al in Europa zijn er 30 Mastercard locaties. In totaal gaat het om meer dan 50 locaties over de hele wereld. Voor de werknemer biedt Mastercard de mogelijkheid om thuis of in het buitenland te werken. Inmiddels mag Mastercard terugkijken op een heleboel zakelijke onderscheidingen, waaronder ’s werelds meest bewonderde bedrijf door Fortune.  

De cijfers van Mastercard

De cijfers van Mastercard laten zien dat de totale omzet elk jaar stijgt met minimaal 1 miljard. De voorspellingen van analisten is de reële verwachting dat de nettowinst opnieuw gaat stijgen in 2018. Waar de winst per aandeel in de jaren 2015, 2016 en 2017 nog vrij stabiel was, wordt verwacht dat deze een piek gaat krijgen in 2018. De winst per aandeel zal dan al 5,94 dollar zijn. Dat is niet veel in vergelijking met de winst per aandeel op de huidige koers (zo’n 170 dollar).

Mastercard201520162017201820192020
Omzet9 66710 77612 49714 49416 28318 113
Nettowinst3 8084 0593 9156 2657 1638 034
Koers/winst verhouding29,12841,528,724,320,9
Winst per aandeel ( $ )3,353,693,655,947,018,16
Dividend per aandeel ( $ )0,640,760,8811,111,16
Dividendrendement0,66%0,74%0,58%0,59%0,65%0,68%

Lichte overwaardering

De nettowinst is in 2017 aan de lage kant geweest en dat verklaard de piek in de koers/winstverhouding met 41,5. Het lijkt erop dat Mastercard toch wat overgewaardeerd is. De vraag of Mastercard aandelen long interessant zijn, is lastig te zeggen. Het lijkt erop dat het aandeel zich de komende jaren neutraal zal gaan ontwikkelen. Heeft u de aandelen in portefeuille? Het is dan zeker verstandig om de investor relations pagina van Mastercard te bezoeken.

Het kopen van Mastercard aandelen?

Ons doel is om het kopen van aandelen gemakkelijk te maken voor u. Heeft u na het lezen van dit artikel interesse om Mastercard aandelen te kopen? Op de New York Stock Exchange kunnen de aandelen in Mastercard aangeschaft worden. Het fijne hieraan is dat Mastercard aandelen zeer goed verhandelbaar zijn, omdat deze effectenbeurs een uitstekende reputatie heeft.

Mastercard aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Mastercard? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Mastercard koers, de verwachtingen en toekomst van Mastercard en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Mastercard aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Mastercard aandelen. Als je Mastercard aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Mastercard – Wat is de waarde van aandelen Mastercard?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Mastercard kost. Het aandeel Mastercard is te vinden op de Mastercard, de afkorting op de beurs is Mastercard.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Mastercard aandeel te kopen.

Mastercard kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Mastercard aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Mastercard en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Mastercard. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Mastercard kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Mastercard aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.