SpaceX aandelen

SpaceX is een Amerikaans bedrijf dat is opgericht door Elon Musk in het jaar 2002. De officiële benaming van SpaceX is Space Exploration Technologies Corp. SpaceX is een Amerikaans bedrijf voor het ruimtetransport. SpaceX is nog niet beursgenoteerd. Desalniettemin besteden we graag wat tijd aan dit bedrijf.

Waar is het bedrijf eigenlijk gevestigd? Wanneer is het bedrijf opgericht? In hoeveel staten heeft SpaceX leveranciers? Welke kant wil het bedrijf bijvoorbeeld op in de toekomst? Wat is het uiteindelijke doel? Zijn er al opvallende mijlpalen geweest voor het bedrijf? We vertellen u graag meer over dit interessante bedrijf wat zich bezighoudt met commerciële lanceringsdiensten.

Space Exploration Technologies Corp. (beter bekend als SpaceX) is een Amerikaanse lucht- en ruimtevaart fabrikant. Het bedrijf werd in 2002 opgericht door Elon Musk met het doel om de kosten van het ruimte transport te verlagen. Het uiteindelijke target is om de kolonisatie van Mars en andere bestemmingen in het zonnestelsel mogelijk te maken.

 

De kracht van SpaceX ten opzichte van de concurrentie ligt bij het zelf ontwikkelen van de raket. Waar concurrenten van SpaceX rakketten voor $380 miljoen lanceren kan SpaceX dit voor $90 miljoen doen. Dit komt doordat SpaceX de meeste onderdelen dus zelf maakt. Bekende rakketten van SpaceX zijn de Falcon 9 en de Dragon.

spacex-logo

 

Beursgang Spacex 

Binnenkort gaat Spacex worden geïntroduceerd op de beurs. De eerste handelsdag komt er binnenkort aan! De beursgang datum voor Spacex is vastgesteld op datum. Het Spacex aandeel zal worden verhandeld worden op de beurs en kan straks gekocht worden bij  eToro  en DEGIRO Het is nog niet bekend voor welke prijs dit aandeel verhandelbaar zal worden. Wat wel vaststaat, is dat het bedrijf het erg goed doet en er veel behoefte is aan dit aandeel. Meerdere beursgangen zijn dit jaar op de eerste dag al 100% gestegen zoals Airbnb. Ook voor dit aandeel zijn de verwachtingen hoog dit jaar.  

Wil je direct inspelen om dit aandeel te kopen op de dag deze op de beurs komt? Dan is het belangrijk om alvast een account te hebben bij een goede internationale broker zoals eToro waar deze verkrijgbaar wordt. Of als je liever voor een Nederlandse broker wilt kiezen, dan kunnen wij DEGIRO aanraden. Via beide brokers kan je het aandeel direct op de IPO dag kopen zodat je het niet mist, je kan een dag van tevoren al een order klaarzetten.  

Wanneer gaat Spacex naar de beurs? Wij melden hier direct wanneer de officiële datum bekend is dat Spacex de beursgang maakt. Houdt deze pagina daarom in de gaten voor het laatste nieuws, zodat je direct Spacex ipo kan kopen. 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

SpaceX verwachtingen – De toekomst van SpaceX

Op dit moment is SpaceX niet actief op de beurs. Wel gaan er geruchten dat Starlink, wat onderdeel is van SpaceX, in de toekomst naar de beurs gaat. Starlink is een satelliet netwerk dat door SpaceX wordt opgebouwd. In december van 2020 heeft Elon Musk aangegeven dat Starlink de beurs opgaat wanneer de cashflow beter voorspelt kan worden.

Er is dus geen zekerheid dat SpaceX met Starlink naar de beurs gaat. Als dat gebeurt, dan zou Starlink waarschijnlijk als bedrijf los gekoppeld worden van SpaceX. Op dit moment is de verwachting dat SpaceX zelf niet naar de beurs gaat, maar dit kan altijd veranderen. Het bedrijf draait op dit moment forse verliezen, maar wanneer de doelen van het bedrijf worden gehaald kan het ook flink winst gaan maken in de toekomst.

Wat gaat SpaceX doen in de toekomst?

SpaceX is een bedrijf dat continu bezig is met het ontwikkelen van de ruimtevaart. Het bedrijf heeft ambitieuze doelen gesteld en het is daarom interessant om te kijken hoe ze deze doelen willen gaan bereiken.

  • Commerciële vluchten

Door softwareproblemen van concurrent Boeing zal SpaceX het enige particuliere bedrijf zijn dat komend jaar astronauten naar ISS zal sturen. De Amerikaanse overheid heeft kenbaar gemaakt dat het de toegang tot de ruimte open zal stallen. Hierdoor kunnen zowel Boeing als SpaceX hun voertuigen verkopen aan klanten. NASA maakt ook het ruimtestation beschikbaar voor commerciële mogelijkheden. In het verleden was het hier nog streng op tegen.

  • Een eigen ruimtestation in 2024

SpaceX heeft plannen aangekondigd om toeristen de ruimte in te sturen met de Crew Dragon. Ook is het plan om aankomend jaar particulieren naar ISS te sturen voor het particuliere bedrijf Axiom. Axiom is van plan om een eigen ruimtestation te bouwen en dit in 2024 te lanceren. Een nauwe samenwerking tussen SpaceX en Axiom zou veel toekomstperspectief bieden voor het bedrijf.

  • Nieuwe raket lancering

Op maandag 15 februari 2021 heeft SpaceX een lancering gedaan, dit was een Starlink missie. Op 20 april 2021 staat er een volgende grote lancering op de planning. Op deze dag gaat SpaceX vier astronauten naar het internationale ruimtestation lanceren. Dit zal de tweede crew zijn die de ruimte in wordt gelanceerd door SpaceX. Eerder in november 2020 werd Crew-1 al de lucht in gelanceerd.

Over SpaceX

Met SpaceX wil Elon Musk verschillende technologieën ontwikkelen die het maken van ruimtereizen naar bijvoorbeeld de planeet Mars mogelijk moeten maken. Goedkopere, snellere en efficiëntere raketten zijn hierbij cruciaal. Er zijn ook ambities als het gaat om het creëren van internet voor iedereen. Al met al is SpaceX een bedrijf die we in de gaten moeten houden de komende jaren.

Het bedrijfshoofdkwartier is gevestigd in Californië (in de plaats Hawthorne). De meer bekende Falkon raketten werden door SpaceX ontwikkeld. Het doel was om deze te gebruiken als herbruikbare lanceerraketten. Het gaat hier om een prestatie die ruimteverkenning zal transformeren door hele betrouwbare voertuigen te leveren tegen radicaal lagere kosten.

Elon Musk

De oprichting van het bedrijf gaat al 16 jaar terug. De oprichting vond plaats in 2002. Het privébedrijf werd opgericht door CEO en lead designer Elon Musk. De belangrijkste reden voor het oprichten van het bedrijf was het revolutioneren van de ruimtetechnologie. Elon Musk is mede-oprichter van PayPal en oprichter en CEO van Tesla Motors. Elon Musk kan worden beschouwd als één van de meest ambitieuze ondernemers ter wereld. SpaceX is opgericht vanuit de ambitie van Elon Musk.

Elon Musk heeft de ambitie om naar Mars te gaan. Al in het jaar 2025 wil Musk de eerste mensen naar Mars sturen. Hij stelt dat het cruciaal is voor het overleven van de mens. Een landing op Mars en de kolonisatie van Mars zal een erg grote gebeurtenis in ons leven worden. De mensheid leeft dan niet meer alleen op deze planeet, maar leeft op meerdere planten.

Tesla Motors is een welbekend bedrijf en maakt elektrische auto’s, zonneproducten en gigantische batterijen. Zip2 is voor u waarschijnlijk wat minder bekend. Het is een bedrijf wat zich bezighoudt met internetkaarten en routebeschrijvingsservices. Paypal is zo’n beetje ’s werelds grootste internetbetaalsysteem. Het rijtje is daarmee nog niet helemaal af voor de heer Musk. Hij is namelijk ook nog medeoprichter van OpenAl. Dat is een non-profit onderzoeksbedrijf dat werkt aan veilige kunstmatige intelligentie.

Leveranciers in alle 50 staten

De heer Musk heeft met zijn SpaceX meer dan 5000 werknemers en nog steeds staat het hoofdkwartier in Californië. Andere kantoren van SpaceX zijn verspreid over de staten Texas, Houston, Virginia en Washington. Nog een aantal feitjes. Het bedrijf voor ruimtetransport heeft in alle 50 staten leveranciers. Het mag duidelijk zijn dat we het stiekem hebben over een enorm belangrijk en toonaangevend bedrijf. In de volgende koppen vertellen we u meer over de ontwikkelingen van SpaceX.

Belangrijke mijlpalen

Laten we eerst even terugblikken op twee jaar terug, het jaar 2016. De Falkon 9 raket lanceerde het Dragon ruimtevaartuig naar ISS (het internationale ruimtestation). De eerste etappe keerde terug en landde op het droneship ‘’Of course I still love you’’.

Afgelopen jaar bereikte SpaceX ook nog een tweetal opvallende mijlpalen. Zo bereikte ze ’s werelds eerste reflekt van een orbitale klasse-raket. Toen de lading geleverd was, keerde de eerste trap van Falcon 9 terug naar de aarde, voor de tweede keer. Drie maanden na het eerste reflekt realiseerde SpaceX hun eerste Dragon Reflight. De Dragon bevoorradingsmissie was de eerste referentie van een commercieel ruimtevaartuig van en naar het internationale ruimtestation.

Het bedrijf heeft lanceringsfaciliteiten bij Cape Canaveral Air Force Station, Kennedy Space Center, Vandenberg Air Force Space en Florida. Naast de eerdergenoemde Falkon raketten ontwikkelde het Amerikaanse bedrijf het Dragon ruimtetuig. Het Dragon-ruimtetuig kan met Falcon 9 raketten in een baan om de aarde worden gebracht.

SpaceX is ook bezig met het ontwikkelen van satellieten die zo groot zijn als pizzadozen. Door ongeveer 4.000 mini-satellieten te lanceren en in een baan om de aarde te brengen, zou het mogelijk moeten zijn om overal op aarde toegang tot het internet te realiseren. Zelfs in de meest onherbergzame gebieden bestaan dan de mogelijkheid om het internet te raadplegen. Google heeft dit project overigens voor $1 miljard meegefinancierd.

Commerciële lanceringsdiensten

SpaceX is een absolute marktleider op het gebied van commerciële lanceringsdiensten. Het is de eerste commerciële aanbieder die een ruimtevaartuig uit een baan om de aarde opstart en tevens terughaalt. En daarbij die een commercieel ruimtevaartuig aan het ISS koppelt. En als laatste die met succes een orbitale raketbooster laat landen. ISS staat voor International Space Station. Het bedrijf maakt baanbrekend werk van de ontwikkeling van snel en volledig te hergebruiken ruimtevaartuigen en raketten.

Uiteindelijke doel

Het uiteindelijke doel is om mensen in staat te stellen op andere planeten te kunnen leven. SpaceX wil mensen in staat stellen een ruimteschip beschaving en Multi-planeet soort te worden. Dit wil het bedrijf bewerkstelligen door het bouwen van een zichzelf in standhoudende stad op de planeet Mars. Het bedrijf is zo in staat om de toegangskosten tot de ruimte aanzienlijk te verlagen. Hiermee wordt de eerste stap in het creëren van leven op Mars.

SpaceX beursgang

SpaceX is op dit moment nog niet beursgenoteerd. Helaas zijn SpaceX-aandelen dus nog niet te koop. De kans is best aanwezig dat het bedrijf in de toekomst alsnog naar de beurs gaat. U kunt er dan voor kiezen om op eenvoudige wijze te handelen in SpaceX-aandelen. Meedoen met CFD’s kan door een persoonlijke account aan te maken bij de broker Plus500. *CFD service. 80,5% verliest geld

Deze broker maakt het bovendien mogelijk om in allerlei andere aandelen te handelen. Met een inleg van 100 euro kunt u al meedoen. Heeft u nog weinig ervaring met beleggen en oefent u liever eerst? Met het aanmaken van een demo account krijgt u 40.000 euro aan fictief geld. Met de grafieken en indicatoren kunt u de ontwikkelingen wat makkelijker aflezen. U verbetert zo uw eigen handelskwaliteit.

De toekomst voor SpaceX ziet er goed uit en het kan als belegger zeker verstandig zijn om aandelen SpaceX te kopen. We houden u op de hoogte over SpaceX en de beursgang van dit bedrijf. SpaceX aandelen kopen zal hoe dan ook in de nabije toekomst mogelijk moeten gaan zijn.

SpaceX aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in SpaceX? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de SpaceX koers, de verwachtingen en toekomst van SpaceX en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in SpaceX aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in SpaceX aandelen. Als je SpaceX aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een SpaceX aandeel te kopen.

SpaceX kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een SpaceX aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in SpaceX en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van SpaceX. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen SpaceX kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

SpaceX aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.