Tui aandelen

Tui aandelen

De TUI Group is een van de grootste reisorganisaties ter wereld. Het bedrijf heeft meer dan 220 verschillende reismerken verspreid over 31 landen. De TUI Group is voorgekomen uit een fusie tussen het Britse TUI Travel PLC en het Duitse TUI AG. Door deze fusie in december 2014 is de internationaal marktleider TUI Group ontstaan.

De TUI Group verzorgt op 180 verschillende vakantiebestemmingen per jaar de reis voor meer dan 20 miljoen vakantiegangers. Deze vakanties worden verkocht via 1600 Europese reisbureaus. Hiernaast heeft TUI Group vijf airlines, met een gezamenlijke vloot van meer dan 150 vliegtuigen. Ook heeft het bedrijf resorts, cruisemaatschappijen en 360 hotels.

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

TUI verwachtingen – De toekomst van TUI

Als reisorganisatie heeft de Covid-19 crisis veel impact gehad op de TUI Group. Het is daarom belangrijk om te kijken hoe TUI het gaat aanpakken om goed uit deze crisis te komen. Eind september 2020 heeft TUI een prognose gepresenteerd in een investeerders presentatie. Hieruit blijkt het volgende:

  • De winter van 20/21

Voor deze winter is er een stabilisatiepakket overeengekomen. Dit zou de seizoensgebonden schommeling van de winter van 20/21 moeten dekken. Hiernaast verwacht TUI met een goed liquiditeitsbeheer de periode door te komen. Het bedrijf geeft hierbij ook aan dat liquiditeitsmanagement de sleutel is.

  • Het jaar 2021

In dit jaar verwacht TUI een herstel van de financiële resultaten. De TUI Group gaat zich in 2021 focussen op de kostenreductie en initiatieven op het gebied van digitalisering. Het geeft daarom voor dit jaar aan “werken aan winstgevendheid en digitalisering stimuleren.”

  • Het jaar 2022 en verder

Deze periode verwacht TUI weer terug naar normaal te gaan. Hierbij verwachten ze onder andere genormaliseerde boekingslevels te zien. Ook verwacht TUI dat de eerste resultaten van het wereldwijde heroriëntatie programma zichtbaar zijn. Verder moet de digitalisatie ook zijn vruchten gaan afwerpen in deze periode. De TUI Group geeft de volgende onderwerpen aan die centraal staan in deze periode: winstgevende groei, lean, minder kapitaalintensief en meer digitaal.

Wat kunnen we van de aandelen van TUI Group verwachten?

Als we naar de aandelenkoers van de TUI Group kijken dan zien we sterke fluctueringen over de jaren heen. Ook zien we dat net als bij vele andere bedrijven de aandelenkoers met het uitbreken van de corona crisis flink is gedaald. Het bedrijf heeft een lastige periode en de koers is daarom nog niet helemaal uit zijn dal gekomen, al zien we wel weer een stijgende lijn aankomen.

Als we naar de verwachting van de toekomst kijken dan staat het bedrijf er zelf positief in. In 2020 verwacht het bedrijf weer op normale resultaten te zitten. Verder is er een voorspelling gemaakt dat de reisbranche flink zal groeien het komende decennia. Het aandeel van TUI vaart op dit moment een lage koers. Dit kan daarom een goed moment zijn om in te stappen. Toch hebben we gezien dat er flinke fluctueringen zijn in de koers over de jaren heen. Dit en de onzekerheid over hoe TUI hierboven op gaat komen maakt de investering toch ook een risico. Of dit het goede moment is om in te stappen of dat het toch een te groot risico is zal u zelf moeten bepalen.

Over Tui

Het Duitse TUI is een grote multinational op het gebied van toerisme. Momenteel werken er 66.800 werknemers bij TUI in 130 verschillende landen. Er vinden samenwerkingen plaats met ruim 3500 reisagentschappen en 101 touroperators. TUI beschikt over meer dan 150 vliegtuigen in 6 luchtvaartmaatschappijen. We kennen TUI dan ook vooral vanwege de luchtdivisie. Naast de 130 vliegtuigen beschikt TUI echter ook nog over meer dan 300 hotels en 14 cruiseschepen. Een multinational met veel interessante mogelijkheden dus!

TUI is in 1968 opgericht als gevolg van een fusie tussen een aantal middelgrote bedrijven. De groei van TUI is de afgelopen jaren groot geweest. In 1972 werd besloten om ook te gaan participeren in hotelmerken. Sinds 2001 is TUI Group onderdeel van Preussag AG. Vanaf 2002 is de multinational volledig gereorganiseerd tot en toerismebedrijf. Meer weten? Bekijk dan de website van deze multinational.

TUI aandelen

Het is interessant om eens fundamenteel te kijken naar deze aandelen. We zien op de website van TUI de volgende cijfers: over het boekjaar 2016 wist TUI een omzet van €17,2 miljard te realiseren. De EBITA bedroeg €1,001 miljard. De groep is dus in staat winstgevend te zijn.

Momenteel staat de koers/winstverhouding van TUI aandelen op 29,39. Dit is vrij hoog en sommigen analisten zouden een bedrijf bij zo’n koers/winstverhouding niet aanraden. Het dividendrendement van 4,88% is wel iets waar u als belegger over tevreden kunt zijn. Het dividend per aandeel kwam in 2016 uit op €0,63 en zal in 2017 en 2018 op eenzelfde niveau liggen.

TUI aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in TUI? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de TUI koers, de verwachtingen en toekomst van TUI en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in TUI aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in TUI aandelen. Als je TUI aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers TUI – Wat is de waarde van aandelen TUI?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van TUI kost. Het aandeel TUI is te vinden op de ETR, de afkorting op de beurs is TUI1.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een TUI aandeel te kopen.

TUI kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een TUI aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in TUI en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van TUI. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen TUI kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

TUI aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.