Tui aandelen

TUI Group is de grootste beursgenoteerde toerismegroep in de wereld. De groep is eigenaar van zes van de belangrijkste Europese luchtvaartmaatschappijen. Deze maatschappijen zijn: TUIfly Nederland (voorheen Arke en ArkeFly), TUIfly Belgium, Jetairfly, TUIfly Nordic, Corsair International en Thomson Airways.

Het is de bedoeling om TUI Nederland en TUI België te laten samensmelten. Dit biedt verschillende synergievoordelen en zorgt ervoor dat de winstgevendheid van de multinational gaat verbeteren. Lees snel verder!

Tui aandelen

 

4.5/5

Grootste en meest bekende handelsplatform ter wereld

TUI verwachtingen – De toekomst van TUI

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de TUI verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Tui

Het Duitse TUI is een grote multinational op het gebied van toerisme. Momenteel werken er 66.800 werknemers bij TUI in 130 verschillende landen. Er vinden samenwerkingen plaats met ruim 3500 reisagentschappen en 101 touroperators. TUI beschikt over meer dan 150 vliegtuigen in 6 luchtvaartmaatschappijen. We kennen TUI dan ook vooral vanwege de luchtdivisie. Naast de 130 vliegtuigen beschikt TUI echter ook nog over meer dan 300 hotels en 14 cruiseschepen. Een multinational met veel interessante mogelijkheden dus!

TUI is in 1968 opgericht als gevolg van een fusie tussen een aantal middelgrote bedrijven. De groei van TUI is de afgelopen jaren groot geweest. In 1972 werd besloten om ook te gaan participeren in hotelmerken. Sinds 2001 is TUI Group onderdeel van Preussag AG. Vanaf 2002 is de multinational volledig gereorganiseerd tot en toerismebedrijf. Meer weten? Bekijk dan de website van deze multinational.

TUI aandelen

Het is interessant om eens fundamenteel te kijken naar deze aandelen. We zien op de website van TUI de volgende cijfers: over het boekjaar 2016 wist TUI een omzet van €17,2 miljard te realiseren. De EBITA bedroeg €1,001 miljard. De groep is dus in staat winstgevend te zijn.

Momenteel staat de koers/winstverhouding van TUI aandelen op 29,39. Dit is vrij hoog en sommigen analisten zouden een bedrijf bij zo’n koers/winstverhouding niet aanraden. Het dividendrendement van 4,88% is wel iets waar u als belegger over tevreden kunt zijn. Het dividend per aandeel kwam in 2016 uit op €0,63 en zal in 2017 en 2018 op eenzelfde niveau liggen.

TUI aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in TUI? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de TUI koers, de verwachtingen en toekomst van TUI en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in TUI aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in TUI aandelen. Als je TUI aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers TUI – Wat is de waarde van aandelen TUI?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van TUI kost. Het aandeel TUI is te vinden op de ETR, de afkorting op de beurs is TUI1.


 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een TUI aandeel te kopen.

TUI kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een TUI aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in TUI en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van TUI. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen TUI kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

TUI aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.