HKSE | Koers van de Hang Seng index

Hong Kong is een bestemming van wereldklasse en zet Azië op de kaart. De stad is de belangrijkste internationale investeringsbestemming in Azië en tevens het belangrijkste zakencentrum. Geografisch gezien biedt het de beste locatie voor internationale bedrijven die snelle toegang nodig hebben in Azië en de rest van de wereld.

De Hong Kong Stock Exchange is – zoals de naam doet vermoeden – een effectenbeurs gevestigd in Hong Kong. Het is bovendien ’s werelds grootste beurs in termen van marktaandeel met meer dan 2500 beursgenoteerde bedrijven. De Hong Kong Stock Exchange (HKG) is een lid van de HKEX Group en de leidende locatie voor het aantrekken van kapitaal voor emittenten uit Hongkong en het Chinese vasteland.

Hang Seng index koersen vandaag

Bekijk hieronder het realtime overzicht van de HKSE index met alle HKSE aandelen en de koersen van vandaag:

Naam Exchange Laatste slotkoers Datum Verschil vorige slotkoers Volume Open Hoogste Laagste

Start met beleggen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind aandelen binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen of andere aandelen over heel de wereld? Start met DEGIRO!

Hong Kong Stock Exchange index

De Hong Kong Stock Exchange, één van ’s werelds grootste effectenmarkten qua marktkapitalisatie, vindt zijn oorsprong in de oprichting van China’s eerste formele effectenmarkt, de Association of Stockbrokers in Hong Kong, in 1891. Een tweede markt werd geopend in 1921 en in 1947 fuseerden deze twee tot de Hong Kong Stock Exchange.

Marktkapitalisatie

Tegenwoordig loopt de totale marktkapitalisatie van bedrijven die aan de beurs genoteerd zijn, tot ongeveer HK $ 50 biljoen/ EUR 5.5 miljard. De groei werd aangewakkerd door noteringen van bedrijven op het Chinese vasteland waarvan de snelle ontwikkeling hand in hand is gegaan met de enorme economische opkomst van het land. De afgelopen jaren is de HKEX meerdere keren gerangschikt als de beste beurs ter wereld voor een bedrijf om een ​​beursintroductie (IPO) te houden.

Internationale deelnemingen kunnen best jouw portefeuille verbeteren, maar beleggen in buitenlandse activa in een ander continent vereist kennis die soms alleen een financieel adviseur bezit. Het grootste risico komt voort uit onbekendheid met de aandelenmarkt van Hong Kong. Je moet de relevante processen en wet- en regelgeving begrijpen en niet blindelings investeren om zo onnodige risico’s te vermijden. Wie immers eerst zijn horizon verbreedt en zijn investeringsvisie aanscherpt, vindt investeringsmogelijkheden waar andere deze niet vinden.

Alle beursgenoteerde bedrijven op basis van marktkapitalisatie zijn banken en verzekeringsmaatschappijen uit het vasteland van China, zoals de Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank, Bank of China en Ping An Insurance. Vanaf dit jaar staat Tencent Holdings, het Chinese internetconglomeraat, echter ver boven de menigte op de nummer 1-positie.

Hang Seng-index

De Hang Seng is een belangrijke beursindex die de prestaties volgt van ongeveer 50 grootste bedrijven die genoteerd zijn aan de Hong Kong Stock Exchange. Het is een ‘free-floating’ oftewel kapitalisatie gewogen index wat inhoud dat de componenten worden gewogen volgens de totale marktwaarde van hun uitstaande aandelen. Elke dag verandert de prijs van een individueel aandeel en daarmee verandert de waarde van een aandelen index. De impact die de prijsverandering van individuele aandelen heeft op de index is evenredig met de totale marktwaarde van het bedrijf (de aandelenkoers vermenigvuldigd met het aantal uitstaande aandelen), in een kapitalisatie gewogen index. In andere typen indices worden andere verhoudingen gebruikt.

De Hang Seng index is gebaseerd op een selectie van bedrijven van de effectenbeurs van Hong Kong. De componenten van de index zijn onderverdeeld in vier subindices: handel en industrie, financiën, nutsbedrijven en onroerend goed. De index is ontwikkeld met een basisniveau van 100. Indien je een beginnetje wilt maken met beleggen op de Hong Kong effectenbeurs, maar niet rechtstreeks in-wellicht voor jouw onbekende bedrijven- wilt investeren kun je ervoor kiezen om door middel van een EFT van de Hang Seng index van start te gaan.

Betrouwbare brokers

Aandelen kopen start bij het vinden van een betrouwbare belegger die geschikt is voor jou wensen en doelen. In Nederland zijn er verschillende brokers actief die hierin kunnen voorzien. Alle brokers in dit overzicht zijn gereguleerd en voldoen aan de wetgeving. Deze brokers bieden verschillende diensten en producten aan, maar allemaal bieden ze de optie om aandelen te kopen op een veilige manier.

Tussen brokers bestaan ook veel verschillen, het verschil zit met name in de verschillende producten en diensten dat zij aanbieden en de kosten welke zij hanteren. Elke broker hanteert namelijk andere tarieven voor het kopen en verkopen van aandelen. In het overzicht hiernaast vindt je alleen betrouwbare brokers om aan de slag te gaan.

Overzicht van betrouwbare brokers

1

5/5

2

5/5

3

4.5/5

Je kapitaal loopt gevaar.

4

4.5/5

5

4.5/5

6

4/5

Populaire Hong Kong aandelen vandaag

Bekijk hieronder populaire HKSE aandelen van vandaag:

Stijgers & dalers

Meest verhandeld

De effectenbeurs van Hong Kong

Vergeleken met de aandelenmarkt op het vasteland van China is de effectenbeurs van Hong Kong over het algemeen goedkoper en biedt het meer investeringsmogelijkheden.

De hervorming en openstelling van China hebben de productiekrachten een enorme boost gegeven. Het Chinese volk is door hard werken rijk geworden en hun producten zijn over de hele wereld populair. In Chinese bedrijven beleggen kan echter niet als je geen inwoner bent, maar investeren in Chinese aandelen die verkrijgbaar zijn op de Hong Kong Stock Exchange is wel mogelijk als zijnde ‘buitenlander’.

Je kunt fysiek beleggen in aandelen op de Hong Kong Stock of via een index fonds welke de Hong Kong koers volgt. Je kunt dit via een beleggingsmakelaar doen. Voordelen van beleggen in Hong Kong zijn misschien wel dat het toegang geeft aan het belangrijkste financiële centrum ter wereld, aandelen van Chinese bedrijven en de geografische ligging. Nadelen kunnen de geopolitieke relatie met China, de transparantie van de participerende bedrijven en de wisselkoers zijn, aangezien de aandelen allemaal in Hong Kong $ zijn.

Wanneer de koersen schommelen heeft dat invloed op de waarde van jouw aandelen en jouw uiteindelijke resultaat. Hou dus niet alleen de index maar ook de wisselkoers goed in de gaten. Ook is het toezicht minder streng dat op andere internationale exchanges waardoor gepubliceerde resultaten niet altijd berusten op de waarheid.  Hoewel beleggen natuurlijk overal risico met zich meebrengt, gelden bovenstaande specifiek genoemde nadelen extra voor de Chinese aandelen op de Hong Kong Stock Exchange

Openingstijden

De openingstijden van de Hong Kong beurs lopen van 9.15 uur tot 16.00 (03:15 uur tot 16.00 uur Nederlandse tijd) en is van maandag tot en met vrijdag geopend, echter sluit de beurs tussen 12 en 1 uur in ‘s middags voor lunchpauze en zijn er geen transacties. Men kan natuurlijk wel online-transacties doen buiten deze openingstijden.

Veelgestelde vragen

De HKSE staat voor: Hong Kong Stock Exchange. 

De HSI staat voor: Hang Seng Index.

De HKSE is gevestigd in Hong Kong.

De HKEX bestaat uit internationale bedrijven en internationale uit Hongkong met een beursnotering, en heeft daarnaast nog twee aparte Chinese aandelen.

De openingstijden van de beurs in Hong Kong zijn elke werkdag van 9:30 (14:30 GMT) tot 12:00 (17:00 GMT) en van 13:00 (18:00 GMT) tot 15:00 (21:00 GMT).

Beleggen op de HKSE doe je via een betrouwbare broker. Wij kunnen je DEGIRO en eToro aanraden.