Beste Trading Platform Nederland [2024]

Je ziet tegenwoordig steeds meer reclames voorbij komen voor allerlei brokers en trading platformen. Je Youtube-filmpje wordt even onderbroken en hier en daar op je Facebook-tijdlijn worden er advertenties vertoond.

Alle trading platformen en brokers beweren natuurlijk de goedkoopste te zijn, de meeste functies te bieden en de eenvoudigste user interface te hebben, maar welk trading platform is nu daadwerkelijk het beste?

In dit artikel gaan we de beste trading platformen van Nederland vergelijken en zullen we aan de hand van trading fees, features en toegankelijkheid bepalen wat nu het beste trading platform Nederland 2024 is.

Start met beleggen via een online trading platform - Stappenplan

1

Kies een platform

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DeGiro aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind aandelen binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen of andere aandelen over heel de wereld? Start met DeGiro!

De Beste Trading Platformen in Nederland

De goedkoopste brokers om mee te beginnen met online beleggen zijn:

  1. DEGIRO – Beste Beleggersrekening Algemeen
  2. Freedom24 – Beste beleggersrekening voor elke soort belegger
  3. Bux Zero – Beste Beleggersrekening Om Kosteloos in ETF’s te Investeren
  4. Saxo Bank – Beste Beleggersrekening Voor Professionals
  5. Trade Republic – Beste Beleggersrekening Om Mee Te Investeren Vanaf €1

1. DEGIRO - Beste Trading Platform Algemeen

DEGIRO is de broker met het beste trading platform over het algemeen. Het trading platform is erg basic en eenvoudig te gebruiken, zelfs voor beginners die nog niet zo veel ervaring hebben in het handelen in aandelen, crypto of andere activa.

Het enige kleine nadeel wat wij hebben kunnen bespeuren is dat je geen price alerts kunt instellen. Een ander punt, wat niet per se een nadeel hoeft te zijn, maar wat wel beperkend is, is dat het trading platform van DEGIRO alleen beschikbaar is in de taal waar vanuit je inlogt.

Mocht je dus op vakantie gaan, kijk er dan niet raar van op wanneer je inlogt bij DEGIRO en alles ineens in de lokale taal wordt weergegeven.

Qua look en feel is het trading platform van DEGIRO zeer goed geschikt voor het eenvoudig plaatsen van trades. Het is modern vormgegeven en erg gebruiksvriendelijk. Ervaren traders zullen het echter jammer vinden dat je het platform niet geheel naar eigen wens kunt aanpassen, wat bijvoorbeeld weer wel kan bij Saxo Bank.

Wat betreft veiligheid is DEGIRO een goede keuze. Je kunt namelijk two-factor authentication instellen voor je account, net zoals bij de meeste cryptocurrency exchanges. Dit werkt via Google Authenticator en zorgt toch voor net even een extra laagje beveiliging.

Een van de beste aspecten van het DEGIRO trading platform is zondermeer de zoekfunctie. Je hoeft maar een deel van de naam van een bepaalde asset in te typen en je ziet vervolgens gelijk al alle matchende ETF’s en aandelen staan. Dit maakt het stukken eenvoudiger om bepaalde assets te vinden.

Ook kun je niet zoals bij eToro en Plus500 enkel eenvoudige market en limit orders plaatsen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om trailing stop orders te plaatsen en Good ‘til Canceled (GTC). Daarnaast kun je ook eenvoudig een uitdraai aanvragen van al je trades waar ook je betaalde kosten op vermeld staan. Deze kun je met één druk op de knop aanvragen en in een .csv bestand downloaden.

Op het gebied van kosten is DEGIRO een uitstekende keuze als broker. Je betaalt €2,50 per beurs per jaar (met een maximum van 0,25% over je hoogste portefoliowaarde). De aansluitingskosten voor US opties bedragen €5 per beurs per kalendermaand. Voor Euronext Amsterdam en Euronext Brussel betaalt je geen kosten. Als je dus alleen in Nederlandse aandelen en ETF’s wilt handelen, betaal je vrijwel geen kosten aan DEGIRO.

Voor hen die graag crypto traden, hebben we goed nieuws! Je kunt namelijk in cryptotrackers (een soort crypto-ETF’s) traden via DEGIRO. Helaas is het niet mogelijk om in daadwerkelijke crypto te handelen via DEGIRO.

Lees onze volledige DEGIRO review.

2. Freedom24 - Beste Beleggersrekening

Freedom24.com is een online platform dat internationale investeringen meer dan 1 miljoen beleggingsinstrumenten zoals aandelen, IPO’s, futures, opties, effecten en beursgenoteerde fondsen van grote bedrijven in Europa, de VS en Azië ondersteunt. Freedom Holding Corp, het overkoepelende orgaan, is een NASDAQ genoteerd bedrijf met het hoofdkantoor in Nevada.

Freedom Finance Europe LTD, de beheerder van het Freedom24.com-platform, staat ook onder toezicht van de CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Alle bedrijven met een CySEC-licentie moeten voldoen aan de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID). De MiFID is een EU-verordening die de transparantie op de financiële markten vergroot. Bovendien hebben de MiFID-wetten orde gebracht in de openbaarmakingen die van toepassing zijn op de bedrijfsactiviteiten in de EU-regio.

Om deze reden heeft CySEC bedrijven zoals Freedom Finance Europe een licentie verleend om te voldoen aan de MiFID- en EU-normen. CySEC heeft ook maatregelen genomen die financieel misbruik en fraude voorkomen en de belangen van de belegger beschermen.

3. eToro - Beste Trading Platform Voor Beginners

eToro heeft het beste trading platform voor beginners. Het is gebruiksvriendelijk ontworpen en het traden en investeren lijkt net een soort computer game met dit platform. Naast het feit dat eToro een zogenoemde multi-asset broker is en je ermee kunt handelen in aandelen, crypto, forex, grondstoffen en andere activa, biedt eToro ook social trading features aan.

Doordat het trading platform van eToro een beetje op een computer game lijkt, zullen professionele beleggers hier misschien niet zo dol op zijn. Wij raden hen aan gebruik te maken van Saxo Bank, wat meer op ervaren traders gericht is.

Met deze social trading features kun je de trades van ervaren traders automatisch kopiëren vanuit je eigen eToro account. Dit is erg handig voor zowel nieuwe beleggers als beleggers en handelaren die geen tijd hebben om zelf te handelen op de beurs of in cryptocurrencies.

eToro is ook nog eens erg veilig. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een two-factor authentication in te stellen voor je account. Ook de zoekfunctie van het platform is erg intuïtief en zorgt ervoor dat je eenvoudig de gewenste assets vinden en traden kunt.

eToro ondersteunt de volgende ordertypes: market, limit, stop-loss en trailing stop loss. Hiermee kun je je risico beter beheren en je verliezen inperken. Ook kun je je trades een beetje automatiseren door deze orders te gebruiken, waardoor je dus niet de hele dag al je trades in de gaten hoeft te houden.

Hier komt bij dat je ook de mogelijkheid hebt om prijsnotificaties in te stellen. Je krijgt dan een melding wanneer een asset een bepaalde prijs bereikt heeft of wanneer een van je orders vervuld is.

Last but not least, kun je ook een uitdraai vinden van je handelsgeschiedenies, inclusief gemaakte kosten. Je doet dit door op de ‘’portfolio’’ tab te klikken in je account en vervolgens op ‘’history.’’ Houd er rekening mee dat hoewel eToro commissievrije aandelen en ETF’s aanbiedt, je wel hogere spreads betaalt dan bij de andere beste trading platforms uit ons overzicht.

Lees onze volledige eToro review.

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Je kapitaal loopt risico.

4. Bux Zero - Beste Trading Platform Om Kosteloos in ETF’s te Investeren

Het BUX Zero trading platform is enkel toegankelijk in app vorm op je smartphone of tablet. Je kunt dus niet van achter je PC of laptop in aandelen handelen met BUX. Wel is BUX Zero een aandelen app waarmee je volledig gratis in ETF’s kunt investeren. ETF’s zijn een soort mandjes van aandelen, waardoor je je risico beter verspreid.

Doordat je kosteloos in ETF’s kunt investeren met BUX Zero, zien we wel gelijk dat dit platform zich erg op het lange termijn beleggen richt en niet zo zeer op het day- of swingtraden. Dit merken we ook terug in het trading platform dat de broker aanbiedt. Deze is namelijk vrij eenvoudig vormgegeven, zonder al te veel toeters en bellen. Je zou haast kunnen zeggen dat Bux Zero alleen een tussenpersoon is (broker) die een mooie user interface aanbiedt en meer niet.

Wel is Bux Zero volledig gelicenseerd door de AFM. Ook kun je er snel, eenvoudig en vooral veilig geld storten met iDEAL. Hier komt bij dat je bij BUX Zero al beginnen met beleggen kunt met een inleg van slechts €1. Daarnaast kun je ook investeren in fractionele aandelen. Dit zijn deeltjes van hele aandelen en voornamelijk goed geschikte beleggingsinstrumenten voor hen met wat minder kapitaal om te investeren.

Tevens biedt Bux Zero een maandelijks beleggingsplan aan. Je kunt dan vanaf €10 in aandelen en ETF’s investeren per maand. Als je zou willen, zou je dit zelfs kunnen instellen als een maandelijkse incasso, zodat je nooit vergeet je trading- of beleggingsrekening te doen groeien.

Lees onze volledige BUX review.

5. Saxo Bank - Beste Trading Platform Voor Professionals

Saxo Bank heeft het beste trading platform voor ervaren en professionele traders en beleggers van alle brokers op onze site. Met het SaxoTraderPro trading platform kun je gebruik maken van high-performance trading tools en grondige markt analyse features.

Met SaxoTraderPro kun je al binnen enkele klikken een order plaatsen. Ook heb je alle informatie over de asset die je wilt traden tot je beschikking. Je ziet de benodigde marge, de marge impact die het openen van de order zal hebben en de huidige P & L van de positie.

Tegen een maandelijkse meerprijs, heb je toegang tot level 2 order book data in real-time. Dit is met name handig voor ervaren traders die doen aan supply en demand trading die meer diepte willen zien in het orderboek.

Alle prijzen op SaxoTraderPro zijn weergegeven in real-time en er zit maximaal 40 ms delay in. Het is dus niet zo als bij andere platformen dat je te maken hebt met non-real-time charts, waardoor zaken zoals slippage kunnen ontstaan.

Saxo Bank ondersteunt het gebruik van Expert Advisors, Robo-Advisors en andere vormen van automatische handelssoftware. Ook kunnen traders gebruikmaken van eigen trading scripts via de beschikbare OPEN en REST API’s van de broker.

Voor hen die graag opties en futures verhandelen, hebben wij ook goed nieuws. Je kunt namelijk via SaxoTraderPro FX vanilla en touch opties traden. Daarnaast heb je een volledige options chain tot je beschikking om eenvoudig mooie instapmomenten te bepalen.

6. Trade Republic - Beste Trading Platform Om Mee Te Investeren Vanaf €1

Trade Republic is de broker met het beste trading platform om mee te investeren vanaf slechts een enkele euro. Trade Republic is dus een laagdrempelig handelsplatform, waar je ook al beginnen met beleggen kunt met een wat kleiner startkapitaal.

Via het trading platform van deze broker kun je handelen in aandelen, ETF’s, crypto en derivaten. Daarnaast heb je de mogelijkheid te investeren in een van de 4,000 verschillende spaarplannen. Net zoals bij Bux Zero geldt je bij Trade Republic dan maandelijks geld inlegt. Dit is enigszins vergelijkbaar met mutual funds, aangezien Trade Republic dit ingelegde geld automatisch voor je verpsreid over diverse aandelen en fondsen.

Aangezien Trade Republic derivaten aanbiedt, is het dus mogelijk via deze broker te handelen met hefboom. De hefboomwerking zorgt ervoor dat je je winsten (en helaas ook verliezen) aanzienlijk kunt vermenigvuldigen.

Houd er rekening mee dat traden met leverage vaak enkel is weggelegd voor gevorderde traders en dat je je volledig bewust moet zijn van de bijkomende risico’s voordat je hiermee begint.

Je betaalt geen commissie wanneer je aandelen of ETF’s handelt met Trade Republic. Wel betaal je een vast bedrag van €1 per order wanneer je een custody account aanmaakt bij deze broker. Dit brengt wel weer met zich mee dat je je dividenden gratis kunt ontvangen en eventueel ook kosteloos weer kunt herinvesteren, indien gewenst.

Het trading platform van Trade Republic is erg eenvoudig vormgegeven en heeft veel weg van het handelsplatform van eToro. Ook bij Trade Republic geldt weer dat het een broker is die zich voornamelijk op beginnende traders richt. Ben je dus ervaren en op zoek naar professionele services en trading platforms? Dan raden wij je aan een account te openen bij Saxo Bank.

Sinds kort biedt Trade Republic een extra voordeel voor alle gebruikers: alle klanten van Trade Republic ontvangen nu 2% jaarlijkse rente op het ongebruikte cashgeld op hun aandelenaccount tot €50.000, maandelijks uitbetaald.

Wat zijn de features van een goed trading platform?

Enkele van de meest geavanceerde trading platforms zijn gebouwd door externe softwarebedrijven en in licentie gegeven aan online brokers, die ze vervolgens aan klanten verstrekken. Onder deze geavanceerde trading platforms vallen MetaTrader 4, MetaTrader 5 en cTrader.

Direct-access brokers kunnen hun klanten een selectie van verschillende handelsplatforms aanbieden en hebben vaak een zelf ontworpen handelsplatform beschikbaar. Dit eigen handelsplatform wordt doorgaans proprietary trading platform genoemd.

Een goed trading platform wordt gekenmerkt door een breed scala aan order tools, technische en fundamentele analyse tools, nieuwsfeeds en watchlists, scanners, dynamische charting features en de support van de broker die het handelsplatform aanbiedt.

Order tools

Daytraders en swingtraders gebruiken order tools om orders te plaatsen. De meeste trading platforms bieden alleen basisordertypes aan. Geavanceerde handelsplatformen bieden ook bracket-orders (combinatie van koop- en verkooporders die de andere annuleren wanneer een van de twee wordt geactiveerd), reserve orders (om de omvang van een grote order te camoufleren), getimede orders (automatische en algoritmische orders die met tijdsintervallen kopen en verkopen) en complexe orders (waarbij veel legs betrokken zijn) aan.

Bij de meeste geavanceerde trading platforms kunnen traders en beleggers ook gebruikmaken van hot keys. Bij het handelen in aandelen telt nu eenmaal iedere seconde en door het gebruiken van hot keys kunnen ervaren traders veel tijd besparen.

Hier komt bij dat sommige brokers het gebruik van Expert Advisors, Robo-Advisors en andere automatische trading software toestaan door middel van een beschikbare API. Op deze manier kunnen ervaren traders en beleggers hun orders volledig automatiseren.

Nieuwsfeeds

Dit zijn meestal op abonnementen gebaseerde add-ons die het laatste financiële nieuws leveren via een ingebouwde feed. Dit is handig voor zowel day- als swingtraders die hun handelsbeslissingen nemen aan de hand van fundamentele analyse.

De meest gebruikte nieuwsfeeds zijn Dow Jones Newswires, Reuters en PR Newswire. Dit is meestal een add-on waarvoor een extra maandelijks bedrag van de rekening van de trader wordt afgeschreven (in het geval bij de meeste professionele platformen zoals Saxo Bank, Interactive Brokers, Charles Schwab, TradeStation, etc.).

Scanners

Scanners zoeken naar gunstige kansen en instapmomenten op de beurs. Met basisscanners zijn enkele invoercriteria mogelijk. Basisscanners kunnen lijsten leveren van de top 10 winnaars, verliezers en meest actieve aandelen.

Meer geavanceerde scanners kunnen naar specifieke patronen en situaties zoeken en programmeermogelijkheden bieden. Scanners kunnen nadelig zijn voor impulshandelaren die te veel mogelijke set-ups achtervolgen zonder eerst de set-up goed te analyseren.

Fundamentele Analyse Tools

Hiermee kunnen handelaren snel informatie over een bedrijf opzoeken, inclusief financiële statistieken, nieuws en historische winstinformatie. Toegang tot beoordelingen en rapporten van analisten zijn geavanceerdere functies en in sommige gevallen tegen een maandelijkse meerprijs beschikbaar. Het gaat allemaal om het gemak om alles op één plek te hebben in plaats van op internet naar informatie te zoeken.

Grafieken

Grafieken zijn het belangrijkste hulpmiddel voor technische analyse. Basisgrafieken inclusief candlestick- en lijngrafieken met basisindicatorstudies zoals moving averages, Bollinger bands, stochastics, RSI en MACD. De mogelijkheid om trendlijnen toe te voegen is handig. De meer geavanceerde platforms bieden geavanceerde grafiekfuncties, waaronder een veel bredere selectie van ingebouwde research tools en technische indicatoren. Geavanceerde grafiekfuncties kunnen ook Fibonacci-plots, golfstudies, Ichimoku, point and figure en line break-grafieken omvatten.

Support

Betrouwbare toegang tot en beschikbaarheid van technische, commerciële en administratieve ondersteuning is belangrijk voor zowel daytraders als lange-termijnbeleggers. Support via telefoon en e-mail is standaard, maar kan tijdrovend zijn, vooral als het om een ​​openstaande handelspositie gaat. Rechtstreeks contact opnemen met de support via de ingebouwde live chat van het trading platform is meestal de beste methode.

Betrouwbare trading platformen

Aandelen kopen start bij het vinden van een betrouwbaar platform dat geschikt is voor jou wensen en doelen. In Nederland zijn er verschillende platformen actief die hierin kunnen voorzien. Bij een handelsplatform kun je een beleggersrekening openen.

Alle handelsplatformen in dit overzicht zijn gereguleerd en voldoen aan de wetgeving. Deze handelsplatformen bieden verschillende diensten en producten aan, maar allemaal bieden ze de optie om aandelen te kopen op een veilige manier. Tussen de platformen bestaan ook veel verschillen, het verschil zit met name in de verschillende producten en diensten dat zij aanbieden en de kosten welke zij hanteren. 

Elk platform hanteert namelijk andere tarieven voor het kopen en verkopen van aandelen. In het overzicht hiernaast vindt je alleen betrouwbare handelsplatformen om aan de slag te gaan. Hier kun je kosten beleggen vergelijken.

Overzicht van betrouwbare brokers

1

5/5

2

5/5

3

4.5/5

4

4.5/5

5

4/5

Over de auteur

Dennis Graham-Clarke
Dennis Graham-Clarke
Dennis Graham-Clarke is een professionele trading en iGaming copywriter met 16 jaar ervaring in beide sectoren. Hij heeft 5 iGB Affiliate Award shortlists op zijn naam en spendeert zijn tijd achter zijn laptop met het schrijven van interessante en diepgaande trading-gerelateerde artikelen en how-to handleidingen.