Freedom24

Ben je groot fan van beleggen? Dan heb je vast wel eens van Freedom24 gehoord. In deze recensie gaan we dieper in op wat Freedom24 precies is, wat de voor- en nadelen zijn en de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het platform. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Start met beleggen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden Freedom24 aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind het aandeel binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen over heel de wereld? Start met Freedom24

Wat is Freedom24?

Freedom24 is een online platform dat beleggers wereldwijd toegang biedt tot verschillende aandelenmarkten. Of je nu een beginnend of ervaren belegger bent, Freedom24 is het perfecte platform wanneer je wilt handelen in EFT’s, aandelen en obligaties.

Beleggen in aandelen via Freedom24 - Hoe werkt het?

Beleggen is voor veel mensen al jarenlang een populaire manier om vermogen op te bouwen. Beleggingsplatforms zoals Freedom24 maakt dit makkelijker dan ooit! Ben jij een belegger die geïnteresseerd is in toegang tot aandelenmarkten wereldwijd? Meld je dan aan bij Freedom24. Dit is hoe het werkt:

Aanmelden

Eerst moet je je registreren bij Freedom24. Dit proces is eenvoudig en vereist een aantal basisgegevens, zoals je naam, adres en financiële informatie. Na goedkeuring kun je je account financieren en beginnen met beleggen.

Marktonderzoek en analyse

Freedom24 biedt zijn gebruikers verschillende hulpmiddelen om het marktonderzoek te vereenvoudigen. Beleggers hebben op dit platform toegang tot real-time koersinformatie, historische gegevens en diverse analytische tools. Al deze informatie kan gebruikt worden om geïnformeerde beleggingsbeslissingen te nemen. 

Aandelen selecteren en aanschaffen

Beleggers kunnen bladeren door een breed scala aan beschikbare aandelen. Zodra je een beslissing hebt genomen, kun je aandelen kopen door het gewenste aantal aan te geven en de aankoop te bevestigen.

Beleggingsbeheer en monitoring

De broker stelt zijn gebruikers in staat om hun portefeuille online te beheren. Je kunt via het platform aandelen kopen en verkopen. Ook kun je de prestaties van je verschillende beleggingen in real-time volgen. 

Voor- en nadelen Freedom24

Freedom24 is niet het enige beleggingsplatform. Wel zijn er enkele voordelen die het platform onderscheiden van de concurrentie!

Voordelen Freedom24:

 • Directe toegang tot wereldwijde aandelenmarkten. Freedom24 biedt beleggers toegang tot gigantische (inter)nationale beurzen. Op deze wijze worden beleggers in staat gesteld om hun aandelen te diversifiëren over verschillende sectoren en markten. 
 • Gebruiksvriendelijk platform. Freedom24 onderscheidt zich van zijn concurrenten door de intuïtieve interface en verschillende gebruiksvriendelijke tools. Hierdoor is Freedom24 geschikt voor zowel ervaren als beginnende beleggers.
 • Onderzoeks- en analysetools. Zoals al eerder genoemd, biedt Freedom24 diverse hulpmiddelen om beleggers te helpen bij het maken van geïnformeerde en weloverwogen financiële beslissingen.
 • IPO-toegang. De broker geeft beleggers de mogelijkheid om deel te nemen aan Initial Public Offerings. Dit geeft je de kans om vroegtijdig te kunnen investeren in bedrijven die naar de beurs gaan. Dit is iets wat Freedom24 uniek maakt. 

Ondanks dat Freedom24 veel voordelen kent, moeten we eerlijk zijn en ook enkele nadelen benoemen. 

Nadelen Freedom24:

 • Risico’s van beleggen. Freedom24 brengt, net zoals elk ander beleggingsplatform, risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn verbonden aan het handelen op de beurs. 
 • Beperkte ondersteuning voor beginners. Hoewel het platform gebruiksvriendelijk en geschikt voor beginners is, kan de beperkte educatieve ondersteuning nadelig zijn voor beginnende beleggers.
 • Kosten en vergoedingen. Hoewel je bij Freedom24 enkel provisies betaalt voor de transacties, kunnen de kosten voor sommige beleggers een drempel vormen. Vooral voor hen die in kleinere bedragen handelen. 

Al met al, Freedom24 biedt krachtige tools en toegang tot wereldwijde markten, maar beleggers moeten zich bewust zijn van de kosten en de inherente risico’s van beleggen.

Doelgroep Freedom24

Net als andere beleggingsplatformen richt Freedom24 zich op een ambitieuze groep mensen die interesse heeft in beleggen. De primaire doelgroep van de broker bestaat uit zelfstandige beleggers die graag handelt op een gebruiksvriendelijk platform. Maak jij deel uit van de doelgroep van Freedom24?

De doelgroep stelt de toegankelijkheid, de aanwezigheid van educatieve middelen, het brede scala aan investeringsmogelijkheden en de real-time marktgegevens erg op prijs. Hierdoor bestaat de doelgroep niet enkel uit ervaren beleggers, maar ook uit mensen die net beginnen met beleggen en graag meer willen leren. Dit kunnen zij wegens de mobiele toegankelijkheid van de broker altijd en overal doen!

Eigenschappen van de doelgroep van Freedom24:

 • Ambitieus
 • Leergierig
 • Constant bezig met aandelen
 • Ervaren of nieuw in de wereld van beleggen

Klantervaringen/recensies en reviews

Freedom24 heeft al veel beleggers aangetrokken om gebruik te maken van hun diensten. Natuurlijkerwijs heeft de broker veel feedback en recensies mogen ontvangen van hun gebruikers. Op Trustpilot scoort het platform 4,3 van de vijf sterren.

Over het algemeen kan gezegd worden dat de klanten die reviews achterlaten Freedom24 voornamelijk prijzen over de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Ook krijgt de broker complimenten van de klanten over de snelle en behulpzame respons van het klantenserviceteam. Freedom24 heeft hier ook verschillende prijzen voor gewonnen! Uit reviews op Trustpilot blijkt dat klanten het uitgebreide aanbod aan educatieve bronnen, zoals handleidingen en webinars, waarderen.

Klanten laten echter niet enkel complimenten achter, maar wijzen het team van Freedom24 ook op verbeterpunten. Veel gebruikers hebben namelijk de wens voor meer analytische tools of een (nog) breder aanbod van beleggingsproducten. Deze opbouwende feedback is enorm belangrijk voor de broker. Op basis hiervan kan het team namelijk de diensten verbeteren om zo te voldoen aan de wensen en behoeften van de gebruikers.

Gebruiksvriendelijkheid: hoe gebruiksvriendelijk is Freedom24

Naast betrouwbaarheid is gebruiksvriendelijkheid ook een belangrijke factor voor beleggers wanneer zij kiezen voor een beleggingsplatform. Hoe gebruiksvriendelijk is Freedom24 eigenlijk? 

 • Freedom24 is ontworpen met de gebruiker in het achterhoofd. Denk aan een overzichtelijke interface en een makkelijk te begrijpen navigatie.
 • Het registratieproces is eenvoudig te volgen, waardoor je als gebruiker snel aan de slag kunt met handelen.
 • Freedom24 biedt gebruikers een makkelijk te begrijpen dashboard dat duidelijke overzichten geeft in de beleggingsportefeuille, real-time markttrends en persoonlijke statistieken
 • De handel functionaliteit maakt het voor gebruikers gemakkelijk om transacties uit te voeren.
 • De klantenservice van Freedom24 wordt geprezen door zowel de gebruikers van het platform als Corriere Della Sera en Die Welt. Twee bedrijven die prijzen uitreiken. 

Al met al, Freedom24 onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor iedereen die geïnteresseerd is in online beleggen, ongeacht het ervaringsniveau.

Freedom24 onderscheidt zich van de concurrenten met een breed scala aan beleggingsproducten en -diensten die beleggers toegang bieden tot wereldwijde financiële markten.

Kosten en betaalmethodes Freedom24

Freedom24 biedt klanten diverse betaalmethoden en een helder kostenoverzicht. Dit platform staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en transparantie in kostenstructuur.

Kostenstructuur

Freedom24 is erg eerlijk over de kosten die verbonden zijn aan hun diensten. Kies je voor een All-inclusive in USD of Smart in EUR-abonnement? Dan betaal je hier niet voor. Kies je voor een Fix in EUR of Super in EUR-abonnement? Dan betaal je voor het eerst genoemde abonnement €10 per maand en €200 voor het laatstgenoemde abonnement.

De kosten voor de transacties variëren en zijn afhankelijk van het type transactie en de gekozen betaalmethode. Voor aandelenhandel rekent het platform een commissie per transactie. Deze exacte tarieven worden transparant gecommuniceerd op de website van de broker. 

Betaalmethoden

Klanten van Freedom24 kunnen hun accounts op verschillende manieren financieren. Populaire opties zijn bankoverschrijvingen, creditcards en e-wallets. Bankoverschrijvingen zijn aan te raden voor grotere transacties, terwijl e-wallets en creditscards de perfecte betaalmethoden zijn voor snelle en kleinere stortingen. Bij dit type betalingen kunnen er verwerkingskosten in rekening worden gebracht. 

De transparante communicatie over de kosten en de diverse betaalmethoden dragen bij aan de gebruiksvriendelijkheid van Freedom24!

Betrouwbaarheid: is Freedom24 betrouwbaar?

In de wereld van financien, beleggen en handelen is de betrouwbaarheid van een platform zoals Freedom24 enorm belangrijk! Dus, hoe betrouwbaar is Freedom24?

 • Freedom24 wordt gereguleerd door gerenommeerde financiële autoriteiten. De broker moet dus voldoen aan strikte normen en regelgeving. Hierdoor worden de gebruikers beschermd.
 • Freedom24 biedt de toegang tot een breed scala aan beleggingsmogelijkheden. Dit wijst op een zekere mate van professionaliteit. Ook is de broker enorm transparant over de risico’s en kosten van het beleggen. 
 • De klantervaringen zijn overwegend positief. Hieruit blijkt dus dat eerdere gebruikers voldoende vertrouwen en goede ervaringen hebben met het platform. 

Hoewel geen enkel beleggingsplatform volledig risicovrij is – beleggen an sich neemt risico’s met zich mee – lijkt Freedom24 een goede en betrouwbare optie te zijn voor zowel nieuwe als ervaren beleggers! 

Wat biedt Freedom24 aan?

 • Aandelen uit meer dan 30 landen.
 • Obligaties uit meer dan 30 landen.
 • Exchange Traded Funds (EFT’s) uit meer dan 30 landen.
 • Toegang tot Initial Public Offerings (IPO’s).
 • Geavanceerde handel tools.
 • Educatief materiaal en analytische bronnen.

Bekijk hier andere broker reviews:

1

5/5

2

5/5

3

5/5

4

5/5

5

5/5

6

5/5

7

5/5

8

5/5

9

5/5

10

5/5

Contact en klantenservice Freedom24

Zoals al eerder is genoemd, wordt de klantenservice van Freedom24 enorm gewaardeerd door de gebruikers van het platform. De broker begrijpt het belang van effectieve communicatie. Wanneer je als belegger een vraag, advies of hulp nodig hebt, kun je terecht bij het klantenserviceteam.

Bereikbaarheid

Het team van Freedom24 is bereikbaar via verschillende kanalen. Zo kun je ze telefonisch of via de e-mail gebruiken. Ook kun je kiezen voor de live chat-functie op de website.

Deskundigheid

De klantenservice medewerkers van Freedom24 zijn goed opgeleid en beschikken over uitgebreide kennis van de financiële markten. Wanneer je contact opneemt met de klantenservice, ben je verzekerd van professionele hulp. 

Betrokkenheid

Volgens klantenreviews zijn de medewerkers van Freedom24 erg betrokken en toegewijd. Ze bieden eerlijke informatie en zijn enorm vriendelijk tegen de beleggers.

Conclusie

Was je voor het lezen van deze review geïnteresseerd in Freedom24? Dan hopen we dat deze recensie al je vragen heeft beantwoord. Freedom24 is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk beleggingsplatform voor nieuwe en ervaren beleggers! Je voorgangers zijn overwegend positief over de broker.

Meld je aan en geniet van de voordelen van het educatieve materiaal, de analysetools, de afwezigheid van aanmeldingskosten, de verschillende aandelen, EFT’s, obligaties en de toegang tot Initial Public Offerings.

Veelgestelde vragen

Als je een account wilt openen bij Freedom24, is het proces vrij eenvoudig en kost het weinig tijd. Begin met een bezoek aan hun website, waar je het registratieproces start. Je zult wat basisinformatie over jezelf moeten invullen, zoals je persoonlijke gegevens. Daarna is er een stap waarbij je identiteit wordt geverifieerd, wat een standaardprocedure is bij dit soort registraties. Ten slotte, zorg ervoor dat je de gebruiksvoorwaarden doorleest en accepteert. Al met al is het een rechttoe rechtaan proces en ben je in een mum van tijd klaar.

Alle activa die je via Freedom24 koopt, zijn van jou!

Stel je voor, Freedom24 gaat failliet (de kans hierop is enorm klein), dan kun je je als belegger beroepen op een beleid dat door de EU-wetgeving wordt gehandhaafd. Deze wetgeving heeft betrekking op de cliëntengelden in het geval van faillissement. Klanten hebben in geval van faillissement recht op een schadevergoeding tot €20.000.

Frans van Jongen
Frans van Jongen

Hallo! Mijn naam is Frans en ben al 8+ jaar aan beleggen en verantwoordelijk voor inhoud over aandelen en beleggen op de website. Met een achtergrond in internationale economie ben ik zelf al jaren actief in de aandelenmarkt, zowel als belegger als in het begeleiden van beleggers. In mijn dagelijks werk help ik beginnende beleggers hun eerste stappen te zetten in de complexe wereld van aandelen. Heb je vragen over een aandeel? Of over beleggen in het algemeen? Neem dan gerust contact op!