Bitcoinmeester Review 2024

Bitcoin Meester, opgericht in 2017 in Nederland, is een populaire crypto exchange in Nederland. Bitcoin Meester heeft een enorm groot aanbod aan verschillende cryptovaluta. Met zo’n 200 verschillende cryptomunten, is er genoeg aanbod voor iedereen van beginners tot experts. 

Bitcoin Meester beschikt ook over een mobiele app op zowel iOS als Android, waar u met gemak crypto kunt handelen. Dit kan 24/7, wanneer en waar u maar wil.

Start met beleggen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden Bitcoin Meester aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind het aandeel binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen over heel de wereld? Start met Bitcoin Meester!

Waarom Bitcoinmeester?

Bitcoin Meester biedt een aantal voordelen waardoor u voor deze exchange zou kunnen kiezen:

 • Helpdesk in het Nederlands
 • Veel betaalmethoden, zoals iDEAL, Bancontact, SEPA en Giropay
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Groot aanbod van altcoins (altcoin staat voor alternatieve coins, oftewel alle andere munten dan Bitcoin)
 • Officiële apps voor Android en iOS

Hoe werkt Bitcoin Meester?

Om te beginnen met het kopen en verkopen van cryptomunten, moet u eerst een account aanmaken. Vervolgens is het aangeraden om direct 2-factor authenticatie in te schakelen om uw account extra te beveiligen. Daarna kunt u beginnen met het kopen en verkopen van crypto. Om dit te doen biedt Bitcoin Meester een grote verscheidenheid aan betaalmethoden. U kunt gemakkelijk betalen met iDEAL, hiermee staat het geld binnen enkele minuten al op uw account bij Bitcoin Meester.

Ook heeft Bitcoin Meester een zeer behulpzame pagina op waar u over allerlei verschillende onderwerpen handleidingen kunt vinden, zoals het aanmaken van een account, of geld storten en opnemen.

Inloggen

Om te kunnen handelen bij Bitcoin Meester, moet u eerst een account aanmaken. Door rechtsboven op ‘Mijn Account’ te klikken, kunt u een account openen bij Bitcoin Meester. Hierbij moet u uw e-mailadres bevestigen.

Daarna is het ook aangeraden om 2-factor authenticatie in te stellen op uw account om uzelf extra te beveiligen. Dit kan met Google Authenticator.

Ten slotte, als u wilt beginnen met handelen van crypto, moet u uw identiteit eerst verifiëren. Dit kan u doen door een foto van uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs in te sturen. Ook vraagt Bitcoin Meester een selfie van uzelf waarbij u uw identiteitsbewijs vasthoudt, zo bevestigen ze dat u daadwerkelijk de bezitter bent van het identiteitsbewijs. Vervolgens dient u ook uw telefoonnummer en woonadres te bevestigen. Dit proces kan binnen enkele uren al voltooid zijn.

Betrouwbaarheid

Om een veilige service te bieden, heeft Bitcoin Meester een aantal maatregelen genomen. Ze staan geregistreerd bij DNB (De Nederlandsche Bank), en ook bij de Kamer van Koophandel (68955820). Deze officiële registraties voegen betrouwbaarheid toe aan Bitcoin Meester. U kunt ze zelfs op hun kantoor bezoeken (met afspraak).

Ook beschikt Bitcoin Meester over een goede helpdesk. Deze is volledig in het Nederlands. U kunt ze bereiken via e-mail, live chat of telefonisch contact. Let wel op dat ze u alleen op werkdagen kunt bellen tussen 09:00 en 17:00.

De website van Bitcoin Meester heeft ook een SSL certificaat. Dit is een technologie wat ervoor zorgt dat alle data tussen u en Bitcoin Meester versleuteld is, en hackers niet zomaar mee kunnen kijken. Zo zijn al uw transacties volledig veilig. Wanneer u probeert in te loggen op Bitcoin Meester via een onbekend apparaat, dan krijgt u een waarschuwing via e-mail.

Bovendien bewaart Bitcoin Meester 95% van de munten in cold storage. Dit betekent dat de munten zijn opgeslagen op een offline server, waardoor het niet verbonden is met het internet. Hierdoor kunnen de munten niet makkelijk gestolen worden door hackers.

Beveiliging

Om uzelf zo sterk mogelijk te beschermen, kunt u ook zelf maatregelen nemen. Dit zijn de aanbevelingen van Bitcoin Meester:

 • Gebruik altijd 2-factor authenticatie, bij voorkeur met Google Authenticator
 • Gebruik een sterk wachtwoord. Denk hierbij aan een volledige zin met speciale tekens en cijfers
 • Zorg dat uw apparaten goed beveiligd zijn

Bitcoinmeester wallet

Voor alle aangeboden cryptovaluta op Bitcoin Meester, is er ook een eigen wallet. Hierbij heeft u als gebruiker een mooi overzichtje van al uw wallets. Hier kunt u zeer eenvoudig alle cryptomunten kopen en verkopen. Uiteraard staat het u ook vrij om de munten over te maken naar een externe wallet.

Is de wallet veilig?

Net als altijd, is het een aanrader om uw munten te verzenden naar een hardware wallet. Dit is een USB-apparaat die niet aan het internet verbonden is, wat het veiliger maakt om uw cryptomunten erin te bewaren.

Bovendien probeert Bitcoin Meester het veilig te houden door bij iedere storting en opname gebruik te maken van 2-factor authenticatie. Hiermee zal een hacker die bijvoorbeeld toegang heeft tot uw account, nog steeds uw cryptomunten niet kunnen stelen.

2-factor authenticatie instellen

 1. Download de Google Authenticator app.
 2. Log in op Bitcoin Meester.
 3. Klik op ‘Mijn Account’ en vervolgens naar de tab met ‘Uw gegevens’.
 4. Scroll naar beneden totdat u ‘Tweetrap authenticatie’ ziet. Hier kunt u Google Authenticator selecteren en voorkeur opslaan.
 5. Er wordt nu een QR-code gegenereerd, deze dient u te scannen met de Google Authenticator app.
 6. Uw account is nu beveiligd met 2-factor authenticatie via Google Authenticator.

Geld storten

Om te beginnen met het handelen in cryptomunten, moet u eerst euro’s storten op uw account. Bitcoin Meester biedt de mogelijkheid om dit te doen met iDEAL. De voordeel hiervan is dat het geld binnen enkele minuten al op uw account kan staan. U kunt ook een handmatige bankoverboeking doen, maar dit kan een aantal werkdagen duren.

Euro's storten

 1. Zorg ten eerste dat u bent ingelogd.
 2. Klik rechtsboven op ‘Mijn Account’.
 3. Op het pagina waar u nu terechtkomt, kunt u klikken op ‘Storten’ om euro’s te storten.
 4. In het pop-up dat nu verschijnt, vult u het bedrag in aan euro’s dat u wilt storten.
 5. Kies de betaalwijze waarmee u wilt betalen, bijvoorbeeld iDEAL.
 6. Hierna is het een kwestie van het doorlopen van de stappen in de betaalomgeving van uw bank.
 7. Nu is het afwachten totdat de euro’s op uw account verschijnen. Met iDEAL is dit binnen enkele minuten.

Kosten bij het storten

Wanneer u euro’s wil storten op Bitcoin Meester, wordt er een kleine fee bij verrekend. Deze is afhankelijk van de betaalmethode waar u voor heeft gekozen. Bij iDEAL komt er een fee van €1 bij, mits uw storting onder de €1000 is. Dit is ook het geval bij een bankoverschrijving.

Geld opnemen

Om geld te kunnen opnemen bij Bitcoin Meester, moet u eerst uw bankrekeningnummer verifiëren. Dit wordt gedaan met een eenmalig proces waarbij u €0,10 moet overmaken. Wanneer dit voltooid is, is uw rekeningnummer geverifieerd en kunt u geld opnemen naar uw bankrekening. Het opnemen van geld naar uw rekening, kan minstens een werkdag duren.

Zo werkt het

 1. Zorgt dat u bent ingelogd op uw account.
 2. Klik rechtsboven op ‘Mijn Account’.
 3. Op het pagina waar u nu terechtkomt, klik op ‘Opnemen’ om euro’s op te nemen.
 4. Vul het bedrag in dat u wenst op te nemen.
 5. Kies uw bankrekening, en wacht af totdat het geld op uw rekening staat.

Let op: uw bankrekeningnummer moet eerst geverifieerd zijn.

Contact opnemen

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van Bitcoin Meester, of heeft u vragen of klachten? Dan kunt u op een aantal manieren ondersteuning krijgen van Bitcoin Meester. 

Een groot voordeel van een Nederlandse crypto exchange zoals Bitcoin Meester is dat u de klantenservice volledig in het Nederlands kunt verwachten.

Ten eerste hebben ze een pagina met veelgestelde vragen met erg veel informatie. Deze kunt u vinden op https://www.bitcoinmeester.nl/veelgestelde-vragen/. Kijk dus altijd eerst hier als u een vraag heeft. Ook kunt u hier handleidingen vinden. Deze vertellen u hoe u een account kunt aanmaken, hoe u geld stort en opneemt, hoe u transacties maakt, en veel meer. 

Geen antwoord op uw vraag gevonden? Dan kunt u telefonisch contact opnemen, een e-mail sturen, of een live chat starten met een medewerker.

Let op dat de openingstijden voor telefoon en de live chat op werkdagen van 09:00 tot 17:00 is. Ook heeft de e-mail openingstijden van 09:00 tot 21:00, elke dag. Bitcoin Meester streeft ernaar om binnen twee uur op uw e-mail te reageren.

De klantenservice is dus heel goed te bereiken.

Bitcoinmeester recensies en ervaringen

Al met al, is Bitcoin Meester een redelijk populaire crypto exchange in Nederland. Door de lage transactiekosten en snelle verwerkingstijd blijft dit een aantrekkelijke keuze voor veel investeerders, van beginners tot experts. Ook is het enorme aanbod aan munten ook aangenaam, waardoor u kunt investeren in zowel bekende als minder bekende munten.

Ze hebben een goede beveiliging en daarnaast ook een uitstekende klantenservice. Ze proberen hun gebruikers zeker een goede ervaring te bieden op het gebied van gemak en veiligheid. U kunt klantenservice volledig in het Nederlands verwachten.

Ook is na deze recensie duidelijk geworden dat Bitcoin Meester een veilige exchange is. Met hun officiële registraties bij Kamer van Koophandel en De Nederlandsche Bank, zijn ze zeer betrouwbaar.

Wat ook een pluspunt is, is dat Bitcoin Meester stortingen via iDEAL ondersteunt. Dit maakt het voor Nederlandse gebruikers zeer aangenaam.

Bekijk hier andere broker reviews:

1

5/5

2

5/5

3

5/5

4

5/5

5

5/5

6

5/5

7

5/5

8

5/5

9

5/5

10

5/5

Veelgestelde vragen

Bitcoin Meester heeft een zeer breed aanbod aan cryptomunten. Naast de bekende munten zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) beschikken ze ook over meer dan genoeg kleinere munten (ook wel altcoins genoemd).

Ja, bij Bitcoin Meester kunt u gebruik maken van iDEAL om euro’s op uw account te storten. Omdat Bitcoin Meester een Nederlandse exchange is, is deze betaalmethode beschikbaar. Daarnaast kunt u ook gewoon een bankoverschrijving doen.

Bitcoin Meester accepteert geen stortingen en opnames via PayPal.

Bitcoin Meester hanteert een minimum van €5 per aankoop van elke munt.

Wanneer u een account heeft aangemaakt op Bitcoin Meester, heeft u een wekelijks limiet van €100. Deze kunt u verhogen door uw account te verifiëren. Daarna is dit limiet €100.000 per week.

Ja, Bitcoin Meester heeft zowel een iOS app als een Android app. Deze kunt u in de Google Play Store en de iOS App Store vinden met de naam ‘Bitcoin Meester’. Deze app biedt dezelfde functionaliteit als de website.

Dit kan afhankelijk zijn van het munt wat u wil versturen of ontvangen. Bitcoin kan een paar uur duren, terwijl Ethereum er slechts enkele minuten over doet.

U moet eerst een geverifieerd account hebben voordat u geld kunt opnemen naar uw rekening. Wanneer u een uitbetaling aanvraagt, heeft het een verwerkingstijd van minimaal 1 werkdag.

Ja, de wallet van Bitcoin Meester is veilig. Deze maakt namelijk gebruik van 2-factor authenticatie, waardoor u iedere transactie moet bevestigen. Hierdoor kan een hacker niet zomaar ongewenste transacties maken als hij toegang heeft kunnen krijgen tot uw account.

Daarnaast maakt Bitcoin Meester ook gebruik van SSL-technologie waardoor alle transacties compleet versleuteld zijn.

Storingen bij crypto exchanges zijn natuurlijk zeer vervelend. Indien u hier last van heeft, kunt u heel eenvoudig contact opnemen met de helpdesk van Bitcoin Meester via telefonisch contact, e-mail of live chat. Zij zullen er alles aan doen om u zo spoedig mogelijk te helpen.

Frans van Jongen
Frans van Jongen

Hallo! Mijn naam is Frans en ben al 8+ jaar aan beleggen en verantwoordelijk voor inhoud over aandelen en beleggen op de website. Met een achtergrond in internationale economie ben ik zelf al jaren actief in de aandelenmarkt, zowel als belegger als in het begeleiden van beleggers. In mijn dagelijks werk help ik beginnende beleggers hun eerste stappen te zetten in de complexe wereld van aandelen. Heb je vragen over een aandeel? Of over beleggen in het algemeen? Neem dan gerust contact op!