Bitvavo Review 2024

Bitvavo is opgericht in 2017 in Nederland, is momenteel één van de populairste Nederlandse exchanges, en is uitgegroeid tot de grootste en goedkoopste exchange van Nederland.

Op dit moment biedt Bitvavo meer dan 80 verschillende cryptovaluta aan op hun exchange, zo is hun missie ook om digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken. Dit proberen ze te bereiken door een geschikte handelsomgeving te bieden voor zowel beginners als experts, maar ook met hun extreem lage transactiekosten.

Start met beleggen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden Bitvavo aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind het aandeel binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen over heel de wereld? Start met Bitvavo!

Waarom Bitvavo?

Er zijn een aantal redenen waarom u voor Bitvavo zou kunnen kiezen. Om zichzelf te onderscheiden in de markt biedt Bitvavo het volgende:

  • Een intuïtief platform met een prioriteit voor gebruiksgemak, veiligheid en
  •  betrouwbaarheid
  • Klantenservice via e-mail en live chat in het Nederlands;
  • Snelle verificatie van enkele uren;
  • Veel diverse betaalmethoden: Bancontact, SEPA, EPS, Giropay en iDEAL;
  • Één van de goedkoopste exchanges in Europa vanwege hun lage transactiekosten tot wel 0%;
  • Goed beveiligde platform, waarbij munten worden opgeslagen in cold wallets;
  • Beveiligd account door 2-factor authenticatie.

Hoe werkt de exchange?

U moet eerst een account aanmaken voordat u daadwerkelijk kunt beginnen met het verhandelen van cryptomunten bij Bitvavo. Gelukkig is het platform van Bitvavo zeer intuïtief en de stappen om te beginnen met traden spreken voor zich. Na het voltooien van uw registratie, is het ook vereist om uzelf te verifiëren. 

Vervolgens is het mogelijk om geld te storten op uw account, waarmee u cryptomunten kunt kopen. Bitvavo maakt dit proces zeer eenvoudig door het ondersteunen van iDEAL, hiermee is uw storting vrijwel direct verwerkt. 

Nu kunt u gemakkelijk beginnen met het kopen van uw favoriete cryptomunt. Deze worden opgeslagen in uw eigen Bitvavo wallet.

Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Bitvavo biedt een erg veilige service. Om uw cryptomunten zo goed mogelijk te beveiligen, bewaart Bitvavo ze in een cold wallet. Dit zijn offline portemonnees die niet verbonden zijn aan het internet, en daardoor dus ook niet te hacken zijn. Deze servers worden ook fysiek 24/7 in de gaten gehouden voor verdachte activiteit. De enige mensen die hier toegang tot hebben zijn betrouwbare werknemers binnen Bitvavo. Dit is een beveiligingsmethode die zeer populair is onder crypto exchanges, en het werkt goed.

DNB

Daarnaast is Bitvavo officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de cold wallets zijn verzekerd tot een verlies van tot wel $255 miljoen. Ook voldoet Bitvavo aan de AMLD5 richtlijnen, dit zijn wetten voor het voorkomen van witwassen, en ook aan de ‘WWFT’, een wet ter voorkoming van het financieren van terrorisme. Hiernaast gaan alle betalingen naar Bitvavo via een onafhankelijke stichting, Stichting Bitvavo Payments. Dit betekent dat u uw geld niet verliest als Bitvavo ooit failliet zou gaan.

Helpdesk

Ook beschikt Bitvavo over een behulpzame en professionele helpdesk. Deze is volledig in het Nederlands. U kunt ze bereiken via e-mail of live chat. Let op dat de live chat alleen beschikbaar is op werkdagen van 10:00 tot 17:00. De e-mail is wel heel de week beschikbaar. Verder neemt Bitvavo zelf ook maatregelen. Zo zorgen ze ervoor dat ieder apparaat en IP-adres goedgekeurd moet worden. Wanneer u dus een poging doet om in te loggen via een ander apparaat en/of andere locatie, dan ontvangt u een e-mail om deze poging te bevestigen.

Anti-phishing

Bitvavo maakt ook gebruik van een zogenaamde anti-phishing code. Phishing is een manier waarop een hacker uw gegevens probeert te stelen door een neppe e-mail te sturen die officieel lijkt. Om dit te bestrijden stuurt Bitvavo in elke e-mail een anti-phishing code. Deze code moet overeenkomen met de code die in uw account wordt weergegeven. Zo weet u zeker dat het een officiële e-mail van Bitvavo is, en geen phishing e-mail.

Wachtwoord

Ten slotte, is het ook van belang om zelf goede maatregelen te nemen voor uw beveiliging. Zorg ervoor dat u altijd een sterk wachtwoord kiest, zoals een volledige zin met speciale tekens en getallen. Schakel ook altijd 2-factor authenticatie in voor extra beveiliging. Zorg ook dat uw e-mailadres dat gekoppeld is aan uw Bitvavo account ook goed beveiligd is.

In conclusie, het is duidelijk dat Bitvavo hun veiligheid belangrijk vindt. Zo kunnen we dus zeggen dat Bitvavo zeker een betrouwbare crypto exchange is.

Inloggen

Door een account aan te maken op Bitvavo, kunt u beginnen met het handelen van crypto. Door het intuïtieve ontwerp is dit zeer eenvoudig.

Navigeer ten eerste naar Bitvavo.nl. Hier kunt u drukken op ‘Investeer Nu’, dit brengt u naar de registratie pagina. Vul hier uw gegevens in en verifieer uw e-mail adres. Daarna is het een kwestie van het doorlopen van de stappen. Er wordt gevraagd naar uw persoonsgegevens en daarna moet u uw identiteit verifiëren.

Volgens de wet- en regelgeving van De Nederlandsche Bank is Bitvavo verplicht om uw identiteit te verifiëren voordat u de exchange kunt gebruiken. Het verificatie proces is geautomatiseerd en is meestal voltooid in enkele minuten. Ook gaat Bitvavo te allen tijde vertrouwelijk om met het identiteitsbewijs dat u upload.

Bitvavo wallet

Nadat u zich registreerd bij Bitvavo, wordt er automatisch voor u een wallet gemaakt waarin u eenvoudig uw cryptomunten kunt bewaren en ook kunt handelen met uw cryptomunten. Deze wallet is compleet gratis om te gebruiken, en u hoeft ook geen software te downloaden. Ook bent u vrij om uw cryptomunten van de Bitvavo wallet over te maken naar uw eigen externe wallet.

Veiligheid

Bitvavo hecht een grote prioriteit aan het beveiligen van uw wallet. De meerderheid van de cryptomunten van gebruikers wordt bewaard in cold wallets. Deze zijn niet verbonden aan het internet waardoor ze beter beveiligd zijn tegen hackers.

Daarnaast kunt u ook 2-factor authenticatie inschakelen voor extra beveiliging.

Net als altijd, is het aangeraden om uw cryptomunten op een persoonlijke hardware wallet te bewaren. Het is algemeen advies om uw crypto’s niet op een exchange te bewaren, op een hardware wallet zijn uw cryptomunten namelijk compleet in uw eigen controle, en bent u niet afhankelijk van een tussenpersoon (in dit geval Bitvavo).

Geld storten

Ten eerste dient u een account te registreren om geld te kunnen storten bij Bitvavo. Daarna kunt u simpelweg drukken op ‘Tegoed storten’, waarna u een bedrag moet invullen en een betaalmethode selecteren. U kunt kiezen uit iDEAL, SEPA, Bancontact, GiroPay en EPS. Het fijne aan iDEAL is dat uw storting direct wordt verwerkt. Ook is er een zeer lage minimum storting bij Bitvavo van slechts €1, dat maakt het fijner voor beginners die willen instappen met een laag bedrag.

Alle stortingen zijn compleet beveiligd met SSL-technologie. Dit is een veiligheidstechnologie wat ervoor zorgt dat alle data tussen u en Bitvavo versleuteld verstuurd wordt. U kunt er dus zeker van zijn dat uw stortingen veilig zijn.

Transactiekosten

Wanneer u geld stort via iDEAL, SEPA overboeking of Bancontact dan zijn er geen extra kosten. De transactiekosten zijn 0%. Let wel op dat bij een iDEAL betaling er een maximum storting van €10,000 geldt.

Geld opnemen

Het is zeer eenvoudig om geld op te nemen bij Bitvavo. Ten eerste moet u zorgen dat u bent ingelogd op uw account. Vervolgens drukt u op ‘Tegoed opnemen’, en dan kunt u het gewenste bedrag dat u wil opnemen invullen. Bij Bitvavo duurt een opname naar een Nederlandse bankrekening maximaal 1 werkdag. Bij een buitenlandse bankrekening is dit 2 werkdagen. Ook het opnemen van geld heeft geen extra kosten (of withdrawal fees).

Binance vs Bitvavo

Binance en Bitvavo zijn allebei populaire keuzes en zijn ook allebei onmisbaar in de markt van crypto exchanges. Maar welke is de betere keuze? Hieronder volgen vergelijkingen op bepaalde gebieden van beide exchanges.

Gebruiksgemak

Op het gebied van gebruiksgemak is Bitvavo meer geschikt voor beginners. Binance is voornamelijk geschikt voor gevorderden, terwijl Bitvavo een zeer intuïtieve interface heeft om het zo makkelijk mogelijk te maken voor beginners. Natuurlijk is Bitvavo ook geschikt voor gevorderden, ze hebben namelijk een geavanceerde interface ingebouwd.

Betrouwbaarheid

Als Nederlandse crypto handelaar, is Bitvavo aantrekkelijker omdat het ook gevestigd is in Nederland. In tegenstelling tot Binance, beschikt Bitvavo over een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB), waardoor het betrouwbaarder blijkt. DNB had recentelijk namelijk een uitspraak gedaan waarin duidelijk werd dat Binance zijn diensten in Nederland illegaal aanbiedt. Bij Bitvavo weet u dus zeker dat ze voldoen aan alle belangrijke Nederlandse wetgevingen en richtlijnen.

Betaalmethoden 

Omdat Bitvavo betalingen via iDEAL ondersteunt en Binance niet, is Bitvavo op dit gebied de winnaar. iDEAL maakt het zeer eenvoudig om geld te storten op uw account, wat ook nog eens direct verwerkt wordt.

Aanbod

Binance biedt veel meer cryptomunten aan dan Bitvavo. Op dit gebied is Binance dus de winnaar. Echter, bieden ze allebei gewoon de populaire munten, zoals Bitcoin, Ethereum, of Dogecoin. Voor beginners maakt het dus niet veel uit, maar voor gevorderden kan Binance een aantrekkelijkere keuze zijn.

Ten slotte hebben beide exchanges een mobiele app, redelijk lage kosten, goede beveiliging en ook een behulpzame en snelle helpdesk.

In conclusie, beide zijn prima keuzes. Voor Nederlandse gebruikers en beginners in de crypto wereld blijkt Bitvavo echter wel de betere keuze te zijn.

Binance naar Bitvavo

Bezit u cryptomunten op Binance en wil u deze overmaken naar uw Bitvavo wallet? Dat kan ook heel eenvoudig. Zorg ten eerste dat u bent ingelogd op Bitvavo en op Binance. Navigeer op Bitvavo naar de cryptovaluta die u wenst te ontvangen, bijvoorbeeld Ethereum. Druk hier op ‘storten’ en dan zal uw Ethereum adres worden weergegeven. Zorgt dat u deze kopieert.

Navigeer vervolgens naar uw Binance wallet. Kies bij dezelfde cryptovaluta, in dit geval Ethereum, voor ‘opnemen’ en plak vervolgens het adres dat u had gekopieerd. Hierna is het een kwestie van wachten, en u zult vanzelf de cryptomunten zien verschijnen.

Wilt u van Bitvavo naar Binance overmaken? Dan volgt u dezelfde stappen, maar kiest u ‘opnemen’ bij Bitvavo, en ‘storten’ bij Binance. Het is belangrijk om te onthouden dat crypto transacties NIET omkeerbaar zijn, dus zorg dat u het adres nauwkeurig kopieert en plakt.

Contact opnemen

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van Bitvavo, of heeft u vragen of klachten? Dan kunt u op een aantal manieren ondersteuning krijgen van Bitvavo. Omdat Bitvavo een Nederlandse exchange is, kunt u volledig Nederlandse klantenservice krijgen, dit is een grote pluspunt voor Nederlandse gebruikers van Bitvavo.

Voordat u contact opneemt, kijk eerst op Support.bitvavo.com voor een collectie van veelgestelde vragen en handleidingen om te zien of uw vraag daar wordt beantwoord. U kunt hier handleidingen vinden die u vertellen hoe u een account aanmaakt, geld stort en opneemt, hoe u uw account kunt beveiligen en veel meer.

Heeft u nog steeds geen antwoord op uw vraag? Dan is het slim om contact op te nemen met Bitvavo. Dit kan via e-mail of een live chat met een medewerker.

Let op dat de live chat niet 24/7 beschikbaar is. De openingstijden voor de live chat op werkdagen is van 10:00 tot 17:00. Ook heeft de e-mail openingstijden van 09:00 tot 21:00 op werkdagen en van 10:00 tot 18:00 in weekends. Bitvavo probeert doorgaans uw vraag binnen een dag te beantwoorden, echter kan dit langer duren door drukte.

Al met al, biedt Bitvavo een sterke klantenservice aan zijn gebruikers.

Bekijk hier andere broker reviews:

1

5/5

2

5/5

3

5/5

4

5/5

5

5/5

6

5/5

7

5/5

8

5/5

9

5/5

10

5/5

Recensies en ervaringen

Na deze review is het helder waarom Bitvavo één van de populairste exchanges is in Nederland. Het is ook duidelijk dat Bitvavo rekening houdt met de consument. Dit blijkt uit de lage kosten en de vele betaalmethoden. Ook beschikken ze over een uitstekende klantenservice. Ze proberen hun gebruikers zeker een goede ervaring te bieden op het gebied van gemak en veiligheid. U kunt klantenservice volledig in het Nederlands verwachten, via e-mail en live chat. Hiermee kunt u meestal binnen 24 uur al geholpen zijn.

Ook is na deze recensie duidelijk geworden dat Bitvavo een veilige exchange is. Met hun officiële registratie, De Nederlandsche Bank, zijn ze zeer betrouwbaar. Ook bewaren ze cryptomunten en belangrijke documenten offline, waardoor ze veel moeilijker gehackt kunnen worden. Het grootste pluspunt voor Nederlandse gebruikers, is dat Bitvavo stortingen via iDEAL ondersteunt. Dit maakt het voor Nederlandse gebruikers zeer aangenaam. Deze stortingen worden ook direct verwerkt.

We kunnen dus concluderen dat Bitvavo een zeer goede exchange is, en ook een geschikte keuze is voor beginners die een betrouwbare en competente exchange zoeken.

Veelgestelde vragen

Bitvavo heeft een zeer breed aanbod aan cryptomunten. Naast de populairste munten zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) beschikken ze ook over meer dan genoeg munten die veel minder populair zijn (ook wel altcoins genoemd).

Een algemene aanrader: doe altijd uw eigen onderzoek voordat u begint met handelen in altcoins.

Bij Bitvavo is er een minimumaankoop van €1. Dit maakt het platform een geschikte keuze voor mensen die het willen uitproberen met een klein bedrag.

Ja, Bitvavo heeft verschillende niveaus voor verificaties. Wanneer u een account aanmaakt en uw identiteit verifieert, kunt u direct stortingen en opnames doen, en onbeperkt handelen. Daarna is het ook mogelijk om uw account nog een verificatieniveau omhoog te krijgen, met als voorwaarde om een bewijs van herkomst van vermogen te verstrekken. Hierna verandert uw account in een ‘Pro’ account, wat u in staat stelt om onbeperkte opnames te maken.

Wanneer u uw account heeft geverifieerd, geldt er een maximale opname van €25,000 per dag. Nadat u uw herkomst van vermogen heeft geverifieerd bij Bitvavo, dan verandert dit in onbeperkte opnames.

Ja, Bitvavo heeft zowel een iOS app als een Android app. Deze kunt u in de Google Play Store en de iOS App Store vinden onder de naam ‘Bitvavo’. Deze app biedt dezelfde functionaliteit als de website.

Dit kan afhankelijk zijn van het munt wat u wil versturen of ontvangen. Bitcoin kan een paar uur duren, terwijl Ethereum er slechts enkele minuten over doet.

U moet eerst een geverifieerd account hebben voordat u geld kunt opnemen naar uw rekening. Wanneer u een uitbetaling aanvraagt, heeft het een verwerkingstijd van maximaal 1 werkdag.

Storingen bij crypto exchanges zijn natuurlijk zeer vervelend, omdat u graag toegang wil tot uw munten wanneer u dat wenst. Indien u hier last van heeft, kunt u heel eenvoudig contact opnemen met de helpdesk van Bitvavo via e-mail of live chat, en zij zullen hun best doen om u zo spoedig mogelijk te helpen. Let wel op dat dit langer kan duren tijdens druktes.

Ondanks dat Bitvavo het gebruiksgemak voor beginners een grote prioriteit geeft, is het ook gewoon een uitstekende keuze voor gevorderden. Naast de simpele interface van Bitvavo, hebben ze ook een geavanceerde interface ingebouwd. Hier kunnen gevorderde crypto traders gebruik van maken.

Frans van Jongen
Frans van Jongen

Hallo! Mijn naam is Frans en ben al 8+ jaar aan beleggen en verantwoordelijk voor inhoud over aandelen en beleggen op de website. Met een achtergrond in internationale economie ben ik zelf al jaren actief in de aandelenmarkt, zowel als belegger als in het begeleiden van beleggers. In mijn dagelijks werk help ik beginnende beleggers hun eerste stappen te zetten in de complexe wereld van aandelen. Heb je vragen over een aandeel? Of over beleggen in het algemeen? Neem dan gerust contact op!