CoinbaseCoinbase is momenteel de grootste cryptovaluta exchange op de markt. Ze hebben wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers uit meer dan 100 verschillende landen, en is vrijwel de standaard geworden voor handelen met cryptomunten. Geen kleine speler dus. Via Coinbase kunnen gebruikers erg gemakkelijk handelen in een diversiteit aan cryptovaluta.

Wat begon als een platform om slechts in Bitcoin te handelen, werd snel uitgebreid om andere munten toe te voegen, zoals Ethereum, Litecoin, Ripple, en veel meer, met de belofte om steeds meer nieuwe munten toe te blijven voegen.

Coinbase homepage

Hoe werkt Coinbase?

De reden dat Coinbase zo groot is, is omdat het enorm eenvoudig is om de app te gebruiken. Als gebruiker kunt u een gewenste betaalmethode toevoegen, en vervolgens kunt u direct beginnen met het kopen van één van de vele cryptovaluta. Om uw opnamelimiet te verhogen, kunt u ervoor kiezen om uw account te verifiëren door een foto van uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs te uploaden.

Is Coinbase een betrouwbare exchange?

Coinbase is als grootste exchange zeker wel betrouwbaar. Het is gevestigd in de Verenigde Staten en is volledig gereguleerd. Ze zijn in bezit van de benodigde licenties waardoor ze als legitiem bedrijf gezien mogen worden. Ook zorgen ze ervoor om aan verscheidene wetgevingen te voldoen, waarmee ze hun consumenten beschermen.

Daarnaast is Coinbase ook gefinancierd door grote, betrouwbare investeerders, waaronder Draper Fisher Jurvetson, Andreessen Horowitz, en Fred Wilson. Zo heeft het al meer dan $500 miljoen opgehaald, dit voegt zeker wat betrouwbaarheid toe aan Coinbase.

coinbase page

Bovendien is Coinbase ook nooit slachtoffer geweest van een hack, ondanks dat ze al bijna 10 jaar lang bezig zijn. Natuurlijk betekent dit niet dat Coinbase niet in de toekomst gehackt zou kunnen worden, maar tot nu toe hebben ze hun exchange goed kunnen beschermen, dus we verwachten dat de kans hierop erg klein is.

Ten slotte, vindt Coinbase het van belang om de illegale markt tegen te gaan. Zodra er door Coinbase een verbinding wordt gemaakt tussen een betaling met het ‘dark web’ of iets anders illegaals, zal het account gesloten worden.

De wallet van CoinbaseCoinbase app

Coinbase biedt u de mogelijkheid om uw crypto op te slaan in uw eigen Coinbase wallet. Via deze wallet kunt u eenvoudig crypto ontvangen en sturen naar andere externe wallets. Iedere munt op Coinbase, heeft zijn eigen individuele wallet, waardoor u een handig overzicht hebt. Dit maakt de Coinbase wallet erg geschikt voor beginners.

Is mijn wallet beveiligd?

Wat uniek is aan Coinbase, is dat ze een aparte app hebben genaamd ‘Coinbase Wallet’. Dit is ook een wallet waar uw Coinbase munten worden bewaard. Echter worden met Coinbase Wallet de private keys van de wallet opgeslagen op het apparaat van de gebruiker. Een private key is een soort code die toegang biedt tot uw cryptomunten, vergelijkbaar met een pincode voor uw bankrekening. Dit geeft u als gebruiker van Coinbase Wallet meer controle over uw bezit, en maakt het ook veiliger.

Ook biedt Coinbase de mogelijkheid om 2-factor authenticatie in te stellen, wat een extra laag van veiligheid toevoegt aan uw account.

Geld storten

Coinbase biedt een aantal betaalmethoden om cryptomunten te kopen. Coinbase accepteert betalingen via iDEAL, SEPA bankoverschrijvingen, en Creditcard. Hierdoor is het een populaire exchange in Nederland. Om uw account te verifiëren zodat u met iDEAL kan betalen, kunt u eerst 1 euro overmaken. Hierna heeft Coinbase een aantal dagen nodig om uw account te valideren, vervolgens kunt u meer overmaken.

Wanneer uw account op het hoogste niveau van verificatie is, worden uw limieten ook verhoogd als volgt. Dan is het mogelijk om €25.000 per dag te storten.

Transactiekosten

De transactiekosten bij Coinbase zijn afhankelijk van uw gewenste betaalmethode. Deze kunnen liggen tussen 1,49% en 3,99%. Vergeleken met andere exchanges is dit wel aan de hoge kant. Het duurste is wanneer u met creditcard wil betalen, dan is het dus 3,99%. Het loont dus om met iDEAL te kunnen betalen.

Ook is het mogelijk om u zich te registreren bij Coinbase Pro. Deze versie van Coinbase is wel wat ingewikkelder, dus het is niet zeer geschikt voor beginners. Het voordeel van Coinbase Pro is wel dat de transactiekosten worden verlaagd naar 0% tot 0.50%.

Geld opnemen

Bij Coinbase kunt u gemakkelijk uw cryptomunten uit laten betalen naar uw bankrekening. Eerst moet u uw bankrekening koppelen aan uw Coinbase account. Vervolgens kunt u uw munten laten uitbetalen. Dit kan op twee manieren, namelijk naar uw bankrekening, of naar uw PayPal account.

Wat zijn de Coinbase withdrawal fees?

Als u ervoor kiest om het uit te laten betalen naar uw bankrekening, dan komen er kosten van €0,15 bij kijken. U kunt uw munten ook laten uitbetalen naar uw PayPal account, dit is dan weer gratis.

Inloggen op Coinbase

Wanneer u wil inloggen op Coinbase, kunt u erg eenvoudig een account registreren. Met uw e-mailadres maakt u een account aan, en nadat u deze heeft bevestigd, kunt u 2-factor authenticatie instellen om uw account extra te beveiligen. Daarna is de Coinbase login compleet.

Voordat u kunt beginnen met het kopen, verkopen en handelen van cryptomunten, is het ook nodig om uw identiteit te verifiëren. Dit kan door een foto van uw ID-kaart, paspoort of rijbewijs te uploaden. Dit proces kan binnen enkele minuten al klaar zijn. Daarna kunt u uw gewenste betaalmethoden toevoegen, en direct beginnen met het kopen, verkopen en handelen van cryptomunten.

Contact opnemen tijdens een storing

Coinbase heeft zeer sterke servers met een hoge uptime, zodat gebruikers hun crypto’s kunnen beheren wanneer ze willen. Echter is het wel eens voorgekomen dat Coinbase eruit lag wanneer er een grote dip of stijging in de cryptomarkt plaatsvond. Af en toe zijn er ook kleine verbrekingen vanwege onderhoud waardoor Coinbase tijdelijk niet bereikbaar is, maar deze zijn al gauw opgelost. Anders is het mogelijk om contact op te nemen met Coinbase.

Heeft u vragen, klachten of suggesties? Dan kunt u contact opnemen met Coinbase door ze te bellen, of door een e-mail te versturen. Helaas heeft Coinbase geen Nederlandse klantenservice, dus u zal in het Engels geholpen worden.

Daarnaast heeft Coinbase ook een uitgebreide FAQ-pagina op https://help.coinbase.com/, waar u eerst kunt kijken of uw vraag ertussen staat voordat u daadwerkelijk contact opneemt met Coinbase.

Daarnaast beschikt Coinbase ook over een virtuele assistent, die 24/7 beschikbaar is. Door hier gebruik van te maken kunt u snel antwoorden krijgen op vragen die u heeft.

Coinbase review en ervaringen

Na deze review is het duidelijk dat Coinbase de grootste crypto exchange op de markt is. Dit betekent echter niet dat Coinbase geen nadelen heeft. Hieronder is een lijst van voor- en nadelen van de crypto exchange Coinbase.

Voordelen

Nadelen

U kunt zelf de voor- en nadelen afwegen om te kijken of deze exchange bij u past. Al met al, is Coinbase een erg populaire crypto exchange met meer dan 30 miljoen gebruikers, en dit aantal blijft maar stijgen. Het is een veilige en betrouwbare exchange waar zowel beginners als gevorderden makkelijk met crypto kunnen handelen.

Veelgestelde vragencoinbase logo

Coinbase heeft geen maximale uitbetalingslimiet. U kunt dus zoveel crypto laten uitbetalen als u wenst.

U kunt helaas niet betalen met PayPal, u kunt wel geld opnemen naar uw PayPal account. Voor Nederlandse gebruikers is het aangeraden om met iDEAL te betalen.

Om uw identeit bij Coinbase te verifiëren, moet u in bezit zijn van een geldig paspoort of ID-kaart. Nadat u hier foto’s van heeft gemaakt (voorkant en achterkant), kunt u ze inzenden en zal Coinbase uw identiteit zo spoedig mogelijk verifiëren.

De snelheid van uw transacties zijn afhankelijk van de onderliggende technologie van de munt, ook wel Blockchain genoemd. Een transactie van Bitcoin kan bijvoorbeeld tot 40 minuten duren, terwijl een Ethereum transactie binnen 5 minuten afgerond kan zijn.

U kunt inderdaad uw Coinbase wallet gebruiken om de ondersteunde munten te versturen naar andere wallets, hetzelfde met ontvangen. Ook is het belangrijk om te onthouden dat alle crypto verzendingen NIET omkeerbaar zijn.

Wanneer u geld wil storten op Coinbase, zal het geld direct van uw bankrekening afgeschreven worden. Voordat het op Coinbase zichtbaar wordt, kan het 1 tot 2 werkdagen duren.

Coinbase heeft een referral systeem. Dit betekent dat u en een vriend allebei $10 ontvangen wanneer iemand via uw unieke link zich registreert op Coinbase.