DEGIRO Review 2024

DEGIRO, in 2013 opgericht in Nederland door vijf voormalige BinckBank medewerkers, biedt een voordelig alternatief voor het huidige aanbod van brokerage platforms. 

Lage handelskosten, naast een geavanceerd handelsplatform, is DEGIRO aanzienlijk gaan groeien en is het momenteel actief in 18 landen. Volgens de website heeft het bedrijf meer dan 450.000 klanten.

Meer weten? Lees hieronder onze uitgebreide DEGIRO review.

Start met beleggen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind het aandeel binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen over heel de wereld? Start met DEGIRO!

Over de broker

DEGIRO is een online broker die pas een paar jaar geleden op de investeringswereld kwam. Toch heeft het de concurrentie in zeer korte tijd overleefd, ondanks het aanvankelijke onbetrouwbare gevoel. Er zijn een aantal redenen waarom een belegger zou moeten overwegen om een DEGIRO account aan te maken.

DEGIRO blinkt uit door zijn gebruiksgemak. En dit wordt enorm gewaardeerd. Het openen van een rekening is snel en vermijdt dat je tegen de muren van de bankbureaucratie loopt. 

Het handelsplatform is enorm gemakkelijk om te gebruiken, misschien wat te gemakkelijk voor de meer ervaren handelaren. Maar één ding is zeker, dit platform kan zonder franje worden gebruikt, zelfs door degenen die niet veel ervaring hebben.

De producten waarin je in geïnteresseerd bent, zijn snel en makkelijk te vinden via de zoekmachine. Ze kunnen met slechts een paar klikken worden toegevoegd aan de volglijst of worden gekocht en/of verkocht. De prestaties worden in de portefeuille gevolgd, hetzij via de WebTrader, hetzij via de gebruiksvriendelijke DEGIRO app.

Voor wie is DEGIRO?

DEGIRO is de perfecte keuze voor handelaren die een eenvoudig platform willen zonder veel geld uit te geven. Het is een stuk goedkoper dan sommige van zijn grotere Europese concurrenten, en er zijn er maar weinig die zelfs maar kunnen concurreren met DEGIRO’s huidige tarieven. Het gebrek aan markten en beleggingstypen betekent echter wel dat het beter geschikt is om beleggers te ‘kopen en vasthouden’ dan voor actieve daghandelaren.

Het openen van een account gaat ongelooflijk snel, wat betekent dat nieuwe handelaren doorgaans binnen één dag een account kunnen hebben klaar voor gebruik. Met een speciale, geïntegreerde website en mobiele app is DEGIRO ideaal voor handelaren die onderweg meerdere transacties willen uitvoeren.

Deze benadering kan met name gunstig zijn voor daghandelaren, aangezien het snelle karakter van daghandel betekent dat gebruikers de vinger aan de pols moeten houden van de laatste financiële gebeurtenissen in de loop van de dag. De “verwijs een vriend” -regeling kan ook nuttig zijn voor diegenen die geld willen besparen op transactiekosten.

Elders zijn er andere interessante functies die traders kunnen helpen om op de hoogte te blijven van het actuele financiële nieuws. Het gedeelte “Aandelen om in de gaten te houden” helpt daghandelaren bij het kiezen van relevante activa en producten om te kopen.

Wat kan beter?

Ondanks de lage prijzen en intuïtieve gebruikersinterface, kent DEGIRO zijn tekortkomingen. Hoewel er enkele educatieve tools op locatie bestaan (zoals handleidingen en video’s over handelen), is er niet voldoende om nieuwe handelaren op te leiden.

De afwezigheid van forex trading zal sommige gebruikers waarschijnlijk afschrikken, en het feit dat geld alleen via bankoverschrijving kan worden opgenomen, zou voldoende kunnen zijn om handelaren op een dag ervan te weerhouden het platform helemaal te gebruiken.

Het ontbreken van prijsupdates via push-notificaties is ook iets waar DEGIRO in de toekomst aan zou kunnen werken als ze hun platform verder willen verbeteren. Over het algemeen is DEGIRO een goede online broker, vooral als je bedenkt dat het mogelijk is om te handelen zonder inactiviteitskosten of minimale stortingen.

Dit is reden genoeg om DEGIRO eens te proberen, vooral als je een gemiddelde of ervaren daghandelaar bent die niet veel handleidingen nodig heeft.

Beleggen bij DEGIRO

Bij DEGIRO kun je investeren in:

  • Aandelen
  • Obligaties
  • Beleggingsfondsen
  • ETF’s
  • Opties
  • Futures
  • Hefboomproducten

Bij het investeren in aandelen kun je op twee manieren geld verdienen. Allereerst door de aandelen te verhandelen. Bovendien is het mogelijk om winst te halen uit dividend. Er zijn verschillende obligaties, bijvoorbeeld, eeuwig lopende, converteerbare, met variabele rente en ondergeschikte obligaties. Het voordeel van obligaties is dat ze relatief veilig zijn. Bovendien kunnen ze winstgevend zijn door de reguliere betalingen van de coupon of door het verkopen van de obligaties tegen een hogere koers dan dat je deze hebt gekocht.

Een beleggingsfonds is een door experts beheerde portefeuille die bestaat uit verscheidene financiële producten. Er zijn verschillende beleggingsfondsen zoals aandelen-, obligatie-, mix- en hedge-fondsen. Eén van de voordelen zijn dat je als belegger profiteert van de kennis en deskundigheid van het fondsbeheer. Bovendien kun je met relatief weinig geld gespreid beleggen wat minder risico’s meebrengt.

Een tracker, ook wel EFT genoemd staat voor Exchange Traded Fund. Het is een samenstelling van verschillende producten. Er zijn veel verschillende EFT’s zoals index, commodity, obligatie, industrie en valuta. Over het algemeen zijn EFT’s voordelig voor beleggers omdat er veel handelsflexibiliteit en brede marktblootstelling is en de kosten relatief laag zijn.

Opties kun je kopen en geeft je het recht om een bepaalde hoeveelheid effecten in de toekomst voor een bepaalde prijs te verkopen of kopen. Daarentegen is een future een termijncontract om een product op een bepaald moment in de toekomst te leveren tegen een afgesproken prijs. Maak je gebruik van een hefboomproduct dan kun je met een relatief kleine investering en in te spelen op een koersstijging of koersdaling een hoog rendement behalen, dit brengt wel een hoog risico met zich mee.

Kosten DEGIRO

DEGIRO’s kosten voor het verhandelen van individuele aandelen in het Verenigd Koninkrijk, Europa en de Verenigde Staten zijn aanzienlijk lager dan de meeste aanbiedingen van andere grote Britse online brokers.

Hoewel de handelskosten zo laag zijn, ontbreekt significant fundamenteel onderzoek en educatieve inhoud. Desalniettemin zou een frequente handelaar of een belegger die op zoek is naar een “no-nonsense” optie waarschijnlijk aangetrokken worden door DEGIRO’s zeer lage kosten.

DEGIRO biedt een handelsaccount aan, geen bankrekening. In plaats daarvan moet je op een dergelijke rekening jouw persoonlijke IBAN koppelen, waarmee je jouw geld kunt storten en opnemen. Zodra de rekening is gefinancierd, is het via het DEGIRO-platform mogelijk om de transacties op de markten uit te voeren en de gekochte effecten in portefeuille te houden.

Het openen en sluiten van een rekening is altijd gratis en zonder minimumbedragen. Accountonderhoud is ook gratis. Er zijn geen inactiviteitskosten, geen platformkosten, geen bewaringskosten en ook geen opnamekosten.

Is DEGIRO betrouwbaar?

DEGIRO zorgt ervoor dat al je beleggingen veilig worden bewaard. Jouw beleggingen, inclusief het geld dat is belegd in de geldmarktfondsen, worden apart van DEGIRO gehouden.

Dat gezegd, DEGIRO is geen bank maar een investeringsmaatschappij. Een bank kan het geld dat klanten bij zich hebben, gebruiken voor eigen (zakelijke) doeleinden, leningen aan derden en andere beleggingen. Omdat dit een risico met zich meebrengt, is het depositogarantiestelsel beschikbaar voor banken.

Het Nederlandse Beleggerscompensatiestelsel is van toepassing, aangezien DEGIRO een vergunning houdende beleggingsonderneming is die door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) is erkend voor het verlenen van beleggingsdiensten.

Bekijk hier andere broker reviews:

1

5/5

2

5/5

3

5/5

4

5/5

5

5/5

6

5/5

7

5/5

8

5/5

9

5/5

10

5/5

Veelgestelde vragen

DEGIRO is gevestigd in Amsterdam, Nederland.

Het openen van een account bij DEGIRO is gratis. Hiernaast heb je ook geen kosten voor inactiviteit en bij het opnemen.

Via DEGIRO kun je onder andere beleggen in aandelen, ETF’s, obligaties en beleggingsfondsen.

DEGIRO is een platform dat zich zowel richt op de beginnende belegger als de geavanceerde belegger.

Frans van Jongen
Frans van Jongen

Hallo! Mijn naam is Frans en ben al 8+ jaar aan beleggen en verantwoordelijk voor inhoud over aandelen en beleggen op de website. Met een achtergrond in internationale economie ben ik zelf al jaren actief in de aandelenmarkt, zowel als belegger als in het begeleiden van beleggers. In mijn dagelijks werk help ik beginnende beleggers hun eerste stappen te zetten in de complexe wereld van aandelen. Heb je vragen over een aandeel? Of over beleggen in het algemeen? Neem dan gerust contact op!