Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Caterpillar aandelen

Caterpillar Inc., beter bekend als Caterpillar, is gevestigd in Verenigde Staten aan 510 Lake Cook Rd Ste 100, 60015-4971, te Deerfield. Er werken 102.300 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is donald Umpleby.

 

Het Caterpillar Inc.-aandeel had op 08-12-2022 een openingskoers van $230,91, de hoogste koers was $232,50 en de laagste koers was $229,54. De slotkoers was $230,92 en is daarmee met 0,85% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Caterpillar cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Caterpillar-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Caterpillar kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Caterpillar aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Caterpillar? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Caterpillar-koers, de verwachtingen en toekomst van Caterpillar en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Caterpillar-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Caterpillar-aandelen. Als je het Caterpillar-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Caterpillar Koers - Wat is de waarde van aandelen Caterpillar

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Caterpillar was. The stock Caterpillar can be found of the abbreviation of the exchange is CAT.

Beurskoers Caterpillar | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Caterpillar verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Wat is Caterpillar?

Caterpillar Inc. is een fabrikant van bouw- en mijnbouwapparatuur, diesel- en aardgasmotoren, industriële gasturbines en dieselelektrische locomotieven. Het bedrijf opereert in segmenten, waaronder Construction Industries, dat zich bezighoudt met het ondersteunen van klanten die machines gebruiken in infrastructuur, bosbouw en bouwconstructies; Resource Industries, dat zich bezighoudt met het ondersteunen van klanten die machines gebruiken in toepassingen voor mijnbouw, steengroeven, afval en materiaalbehandeling; Energie en transport, dat klanten ondersteunt in olie en gas, energieopwekking, scheepvaart, spoorwegen en industriële toepassingen, inclusief Cat machines; Financial Products-segment, dat financiering en aanverwante diensten levert, en alle andere operationele segmenten, dat activiteiten omvat, zoals productbeheer en -ontwikkeling, en productie van filters en vloeistoffen, onderstel, banden en velgen, grondwerktuigen, vloeistofoverdracht producten en afdichtings- en verbindingscomponenten voor Cat-producten.

Wat gaat Caterpillar doen in de toekomst?

Caterpillar zijn visie is een wereld waarin alle basisbehoeften van mensen zoals onderdak, schoon water, sanitaire voorzieningen, voedsel en betrouwbare stroom op een ecologisch duurzame manier worden vervuld en een bedrijf dat de kwaliteit van het milieu en de gemeenschappen waarin we leven en werken verbetert. Hun missie is om economische groei mogelijk te maken door middel van infrastructuur en energieontwikkeling en om oplossingen te bieden die gemeenschappen ondersteunen en de planeet beschermen.

  • Aantijgingen

Voordat William Barr de keuze van president Donald Trump werd om het Amerikaanse ministerie van Justitie te leiden, vertegenwoordigde hij Caterpillar Inc, een Fortune 100-bedrijf, in een federaal strafrechtelijk onderzoek door het ministerie.

Er stond veel op het spel voor Caterpillar: sinds 2018 eist de Internal Revenue Service 2,3 miljard dollar aan betalingen van het bedrijf in verband met de belastingzaken die strafrechtelijk worden onderzocht. Het bedrijf betwist die bevinding. Eén week nadat Barr was genomineerd voor de functie van procureur-generaal, vertelden gerechtsfunctionarissen in Washington het onderzoeksteam in het actieve criminele onderzoek van Caterpillar om "geen verdere actie" te ondernemen in de zaak, volgens een e-mail geschreven door een van de agenten.

  • Marktomstandigheden

Caterpillar Inc schetste een beter beeld voor dit jaar na een kleiner dan verwachte daling van de kwartaalinkomsten, daarbij verwijzend naar verbeteringen in de vraag naar apparatuur na de door het coronavirus veroorzaakte neergang.

De in Illinois gevestigde fabrikant van zware machines, een voorloper op het gebied van economische activiteit, werd gekwetst toen de zakelijke onzekerheid klanten ertoe aanzette hun kapitaaluitgaven uit te stellen, waardoor de verkoop van bulldozers, mijnbouwtrucks en andere apparatuur werd gestegen. Het bedrijf, dat al vroeg in de pandemie zijn verwachtingen had ingetrokken, gaf geen winstvoorspelling voor dit jaar vanwege de aanhoudende economische onzekerheid.

  • Risico’s in de toeleveringsketen

Caterpillar rapporteerde hogere kwartaalcijfers, maar waarschuwde knelpunten in de toeleveringsketen, met name een wereldwijd tekort aan halfgeleiderchips, die van invloed kunnen zijn op het vermogen om de toenemende bestellingen van klanten bij te houden. In een interview zei Chief Financial Officer Andrew Bonfield dat terwijl het bedrijf een herstel zag in de meeste van zijn markten over de hele wereld, de bevoorradingssituatie met betrekking tot chips "dynamisch en zeer vloeiend" bleef en later dit jaar de productie zou kunnen beïnvloeden. "We zijn misschien niet in staat om aan alle vraag van eindgebruikers te voldoen", zei hij tegen Reuters. "En dat is de uitdaging die we proberen te beheren."

Wat kunnen we verwachten van de Caterpillar aandelen?

Caterpillar zijn strategie is om werkomgevingen, producten, diensten en oplossingen te bieden die productief en efficiënt gebruik maken van middelen bij het streven naar het verwezenlijken van hun visie. Ze passen innovatie en technologie toe om de duurzaamheidsprestaties van de producten, diensten, oplossingen en activiteiten van Caterpillar te verbeteren. Zij geloven dat duurzame vooruitgang mogelijk wordt gemaakt door betere systemen te ontwikkelen die de levenscyclusvoordelen maximaliseren en tegelijkertijd de economische, sociale en milieukosten van eigendom minimaliseren, zoals weerspiegeld in hun duurzaamheidsprincipes. Ze zullen hun strategie uitvoeren door eraan te werken om hun ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzame ontwikkeling te bereiken.

Caterpillar aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Caterpillar-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Caterpillar-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo Walt Disney Co (The)

Walt Disney Co (The)

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo Pinterest Inc

Pinterest

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie