Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Bank Of America aandelen

Bank Of America Corp., beter bekend als Bank Of America, is gevestigd in Verenigde Staten aan Bank of America Corporate Center, 100 N Tryon St, 28255-0001, te Charlotte. Er werken 208.000 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Brian Moynihan.

 

Het Bank Of America Corp.-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van $32,59, de hoogste koers was $32,92 en de laagste koers was $32,35. De slotkoers was $32,74 en is daarmee met 0,79% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Bank Of America cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Bank Of America-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Bank Of America kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Bank Of America aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Bank Of America? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Bank Of America-koers, de verwachtingen en toekomst van Bank Of America en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Bank Of America-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Bank Of America-aandelen. Als je het Bank Of America-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Bank Of America Koers - Wat is de waarde van aandelen Bank Of America

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Bank Of America was. The stock Bank Of America can be found of the abbreviation of the exchange is BAC.

Beurskoers Bank Of America | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Bank Of America verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Enkele BofA cijfers

Dat de bank zo enorm groot is, hebben ze mede te danken aan een aantal opvallende feiten. Zo bedient Bank of America in totaal maar liefst 47 miljoen consumenten- en kleine zakelijke relaties met zo’n 4400 financiële Retail centra. Er zijn ongeveer 16000 geldautomaten in omloop en het digitale bankieren is bekroond met ruim 36 miljoen actieve gebruikers. Van die 36 miljoen gebruikers, is het aandeel aan mobiele gebruikers al 25 miljoen. Het mag duidelijk zijn dat dit natuurlijk absurd hoge getallen zijn.

Een absolute wereldleider

Niet voor niets is Bank of America vandaag de dag een absolute wereldleider op het gebied van bedrijfs- en investeringsbankieren en vermogensbeheer. Er wordt gehandeld in een breed scala van beleggingscategorieën. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren worden over de hele wereld bedient door de bank.

Producten en diensten online

De bank geeft toonaangevende ondersteuning aan zo’n 3 miljoen eigenaren van kleine bedrijven. Dit doen ze door een reeks innovatieve, simpel en online te gebruiken producten en diensten. Het gaat niet alleen om klanten in de VS. In totaal gaat het om meer dan 35 landen. Bank of America aandelen zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange.

Gemeenschappelijk doel

Bank of America werkt volgens een gemeenschappelijk doel. Zo streeft de bank ernaar om de financiële levens te verbeteren. Dit willen ze doen door klanten en gemeenschappen te verbinden met de middelen die ze daarvoor nodig hebben. De bank focust zich op een verantwoorde groei en leiderschap op het gebied van maatschappij, milieu en bestuur.

Banen, gemeenschappen en mobiliteit

Groei wordt gestimuleerd en er wordt geholpen bij het creëren van banen, het ontwikkelen van gemeenschappen en het bevorderen van de economische mobiliteit. De grootste uitdagingen van de samenleving worden aangepakt. Tegelijkertijd worden de risico’s beter beheerst. Een paar jaar terug verdwenen veel banen. Inmiddels zit er weer een stijgende lijn in de werkeconomie.

Acht bedrijfstakken

Om een verantwoorde groei te bewerkstelligen kan de bank zich op iedereen richten door te werken via een achttal bedrijfstakken. Ze zijn er voor de particulieren: de kleinhandel, de preferred & small business, de merrill lynch wealth management en het amerikaanse trust. Voor de bedrijven zijn ze er middels: zakelijk bankieren, wereldwijd commercieel bankieren en global corporate & investment banking. Voor de institutionele beleggers zijn er de wereldmarkten.

Recordwinst afgelopen kwartaal

Het afgelopen kwartaal sloot Bank of America af met een recordwinst. Er werd o.a. geprofiteerd van de opgelopen rentetarieven. Ook bracht de handel in aandelen meer geld op. Dit komt mede omdat mensen meer geld overhouden om te gaan beleggen. Een andere flinke meevaller waren de belastingmaatregelen van de Trumpp-regering. Deze droegen positief bij aan de resultaten van de Amerikaanse bank. Met een totale kwartaalomzet van om en nabij de 7 miljard dollar, ligt deze al zo’n 30% hoger dan die van het jaar daarvoor. Dat zijn natuurlijk uitstekende resultaten!

Wat gaat Bank of America doen in de toekomst?

Bank of America volgt haar bedrijfsmissie en visie om de leidende concurrent te worden in de wereldwijde financiële dienstensector, terwijl de voordelen van haar diensten voor beoogde klanten over de hele wereld worden gemaximaliseerd. De missie van het bedrijf zorgt ervoor dat strategische beslissingen zijn afgestemd op het zakelijke doel om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten om toegang te krijgen tot voordelige financiële diensten en aanverwante producten. De visieverklaring van Bank of America stuurt strategisch management naar leiderschap in de wereldwijde industrie.

  • Milieu bedrijfsinitiatief

Bank of America zei dat het 1 biljoen dollar zal inzetten voor zijn milieu bedrijfsinitiatief om tegen 2030 aan te dringen op groene financiering, een uitbreiding op de 300 miljard dollar die het had aangekondigd voor hetzelfde project in 2019. De op één na grootste Amerikaanse bank zei dat de Volgens de laatste aankondiging bedraagt ​​de totale inzet voor duurzame financiering tegen 2030 1,5 biljoen dollar. Het initiatief zal de bank helpen bij het streven naar een groenere economie door middel van leningen, kapitaalwerving, advies en investeringsdiensten om koolstofarme en andere duurzame bedrijven te helpen, aldus Bank of America.

  • Salarisverhoging

Bank of America Corp zal de salarissen van haar junior investeringsbankiers verhogen, in een blijk van erkenning voor hun werk gedurende een jaar waarin het maken van deals hoog bleef te midden van de Covid19-pandemie. Wall Street staat bekend om zijn harde werkcultuur, maar werken op afstand tijdens de gezondheidscrisis was voor de meeste werknemers bijzonder afmattend en eiste een enorme tol van hun gezondheid en mentaal welzijn. De wereldwijde aandelenmarkten hebben een sterke heropleving gekend van de dieptepunten die tijdens het begin van de pandemie waren bereikt, waarbij de lage rentetarieven ook leidden tot een sterke toename van het maken van deals.

  • Goed gefocust infrastructuurplan

Brian Moynihan, Chief Executive Officer van Bank of America Corp, zei in een CNN-interview dat de VS moeten blijven investeren in infrastructuur, eraan toevoegend dat een "goed gefocust infrastructuurplan een goede zaak zou zijn" voor het land. Op de vraag of een vennootschapsbelastingtarief van 28 procent de Amerikaanse economie zou hinderen, zei Moynihan dat dit zou afhangen van de details van een nieuwe belastingwet.

Wat kunnen we verwachten van de Bank of America aandelen?

We leven in een tijd waarin technologische vooruitgang ongekende mogelijkheden creëert om financiële diensten innovatiever, naadloos en gemakkelijker te maken. Amex combineert hun toonaangevende expertise met geavanceerde technologie om slimme, vooruitstrevende oplossingen te bouwen waarmee ze het voortouw kunnen blijven nemen bij het helpen van mensen om een beter financieel leven te leiden, evenals bij bedrijven en institutionele beleggers om hun financiële prestaties te verbeteren.

Bank Of America aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Bank Of America-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Bank Of America-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie
Logo NetFlix Inc

NetFlix

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie