Wilt u Bank of America aandelen kopen?

Bank of America is een toonaangevende financiële instelling die zowel de individuele consumenten, de kleine bedrijven, de middelgrote bedrijven als de grote bedrijven bedient. Dit doen ze met een totaal assortiment van bank, beleggings- en vermogensbeheer.

Net als andere financiële en risicobeheerproducten evenals diensten. Ze hebben in totaal acht verschillende bedrijfstakken. Verderop in het artikel meer hierover. Heeft u al interesse gekregen om BofA-aandelen te kopen? We vertellen u graag nog wat meer.

Bank of America aandelen kopen en verkopen? Plus500! *80.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Enkele BofA cijfers

Dat de bank zo enorm groot is, hebben ze mede te danken aan een aantal opvallende feiten. Zo bedient Bank of America in totaal maar liefst 47 miljoen consumenten- en kleine zakelijke relaties met zo’n 4400 financiële Retail centra. Er zijn ongeveer 16000 geldautomaten in omloop en het digitale bankieren is bekroond met ruim 36 miljoen actieve gebruikers. Van die 36 miljoen gebruikers, is het aandeel aan mobiele gebruikers al 25 miljoen. Het mag duidelijk zijn dat dit natuurlijk absurd hoge getallen zijn.

 

Een absolute wereldleider

Niet voor niets is Bank of America vandaag de dag een absolute wereldleider op het gebied van bedrijfs- en investeringsbankieren en vermogensbeheer. Er wordt gehandeld in een breed scala van beleggingscategorieën. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren worden over de hele wereld bedient door de bank.

 

Producten en diensten online

De bank geeft toonaangevende ondersteuning aan zo’n 3 miljoen eigenaren van kleine bedrijven. Dit doen ze door een reeks innovatieve, simpel en online te gebruiken producten en diensten. Het gaat niet alleen om klanten in de VS. In totaal gaat het om meer dan 35 landen. Bank of America aandelen zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange.

 

Gemeenschappelijk doel

Bank of America werkt volgens een gemeenschappelijk doel. Zo streeft de bank ernaar om de financiële levens te verbeteren. Dit willen ze doen door klanten en gemeenschappen te verbinden met de middelen die ze daarvoor nodig hebben. De bank focust zich op een verantwoorde groei en leiderschap op het gebied van maatschappij, milieu en bestuur.

 

Banen, gemeenschappen en mobiliteit

Groei wordt gestimuleerd en er wordt geholpen bij het creëren van banen, het ontwikkelen van gemeenschappen en het bevorderen van de economische mobiliteit. De grootste uitdagingen van de samenleving worden aangepakt. Tegelijkertijd worden de risico’s beter beheerst. Een paar jaar terug verdwenen veel banen. Inmiddels zit er weer een stijgende lijn in de werkeconomie.

 

Acht bedrijfstakken

Om een verantwoorde groei te bewerkstelligen kan de bank zich op iedereen richten door te werken via een achttal bedrijfstakken. Ze zijn er voor de particulieren: de kleinhandel, de preferred & small business, de merrill lynch wealth management en het amerikaanse trust. Voor de bedrijven zijn ze er middels: zakelijk bankieren, wereldwijd commercieel bankieren en global corporate & investment banking. Voor de institutionele beleggers zijn er de wereldmarkten.

 

Recordwinst afgelopen kwartaal

Het afgelopen kwartaal sloot Bank of America af met een recordwinst. Er werd o.a. geprofiteerd van de opgelopen rentetarieven. Ook bracht de handel in aandelen meer geld op. Dit komt mede omdat mensen meer geld overhouden om te gaan beleggen. Een andere flinke meevaller waren de belastingmaatregelen van de Trumpp-regering. Deze droegen positief bij aan de resultaten van de Amerikaanse bank. Met een totale kwartaalomzet van om en nabij de 7 miljard dollar, ligt deze al zo’n 30% hoger dan die van het jaar daarvoor. Dat zijn natuurlijk uitstekende resultaten!

Kijkend naar de cijfers van Bank of America, is goed te zien dat ze erin slagen om elk jaar opnieuw de omzet evenals de nettowinst te verhogen. Het omzet verschil van 2017 ten opzichte van 2016 was bijna 5,5%. Volgens de analisten stijgt de omzet in 2018 nog steeds met bijna 4,5%. Als we de cijfers van het eerste kwartaal van 2018 zien, dan zijn ze al goed op weg. Met een koers/winstverhouding van rond de 10 worden de BofA aandelen steeds meer waard.

 201520162017201820192020
Omzet84 24084 60189 17793 06797 531101 704
Nettowinst14 40516 22416 61826 15628 17929 820
Koers/winst verhouding12,814,718,911,510,18,81
Winst per aandeel ( $ )1,311,51,562,552,93,32
Dividend per aandeel ( $ )0,20,250,390,590,790,93
Dividendrendement1,19%1,13%1,32%2,03%2,70%3,18%

De cijfers laten een mooie groei zien voor de Amerikaanse bank. Het kopen van BofA-aandelen kan daarom zeker interessant zijn. Wij helpen u graag om dit op eenvoudige wijze te kunnen doen. De buy en hold strategie kan een slimme keuze zijn, aangezien er sprake is van veel groeipotentieel. Wanneer u wilt starten met het handelen in BofA aandelen, moet u in het achterhoofd houden om dit altijd met geld te doen wat u kunt missen. Bank of America aandelen zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange.

Een persoonlijke account

Binnen enkele minuten kunt u al meedoen met handelen in Bank of America aandelen. Dit kan simpelweg door een account aan te maken bij een broker. Met de CFD-broker Plus500 kunt u eenvoudig handelen in de BofA-CFD’s. Op dit moment kost een BofA-aandeel 29,64 dollar. Een prijs die toch wat ondergewaardeerd is. Dat kan een reden zijn om er meerdere aandelen van te kopen. Let wel: u loopt valutarisico aangezien BofA-aandelen in dollars zijn genoteerd.

Het is daarom erg belangrijk dat u uw eigen beslissingen neemt. Het helpt wanneer u de jaarrekening goed doorleest. Verdiep u in de kwartaalcijfers, analyseer het management en ga na wat de concurrenten doen. Dat zijn Citigroup en JPMorgan Chase. Zo heeft u het huiswerk helemaal op orde! Interesse om BofA aandelen te kopen? Doe het op een verstandige manier en maak gebruik van de technische- en fundamentele analyse.

Let op: CFD’s zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD’s. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen. *80.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.