7 BESTE aandelen van 2023

Ondanks de onzekerheid die het coronavirus veroorzaakte op de beurzen herstelden de aandelen zich krachtig het afgelopen jaar. Dit weerspiegelt het toenemende vertrouwen dat de economie bezig is zich te herstellen en dus een prima moment om je weer op de markt te begeven. 

Natuurlijk is zoals altijd voorzichtigheid geboden. Een aandeel kopen is eenvoudig, maar het kopen van de juiste aandelen zonder een beproefde strategie is natuurlijk andere koek. Weet je niet precies waar je moet beginnen? 

Lees dan verder in ons artikel en kom erachter wat de 7 beste aandelen van 2023 zijn!

Start met beleggen in de beste aandelen via een online broker

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek aandeel

Vind aandelen binnen het handelsplatform

4

Handelen in aandelen

Start met handelen in aandelen!

Klaar om te beleggen in aandelen of andere aandelen over heel de wereld? Start met DEGIRO!

Welke aandelen kopen?

Vooropgesteld is het belangrijk om te overwegen hoe je überhaupt een aandeel kiest. Superieure basisprincipes en doelstellingen, technische maatregelen én kopen op het juiste moment maken allemaal deel uit van een slimme investeringsformule. 

Investeer bijvoorbeeld in aandelen met een recente kwartaal- en jaarlijkse winstgroei en ga op zoek naar bedrijven met nieuwe, baanbrekende producten en diensten. Denk ook aan recente beursintroducties die een enorme omzetgroei kunnen gaan genereren.

Hieronder wat voorbeelden van nieuwe beursgenoteerde bedrijven met veel potentie in 2023:

 1. Airbnb
 2. Moonpig
 3. DoorDash
 4. Bumble
 5. Rolbox
 6. Affirm
 7. Compass

Let erop: dit artikel is geen financieel advies, doe altijd je eigen onderzoek voordat je belegt in aandelen.

1. Airbnb

Airbnb is misschien wel de bekendste in het rijtje van bedrijven die zich onlangs op de internationale beurs begaven. Begonnen als een online boekingsplatform voor accommodatie, voornamelijk gebaseerd op het principe van je eigen huis delen, bevestigde ze reeds in 2019 om door te gaan met een IPO in 2020. 

De doorgang hiervan liep iets vertraging op toen de reisindustrie een flinke klap te verduren kreeg vanwege de wereldwijde stopzetting naar aanleiding van het coronavirus. Het bedrijf noteerde zich echter toch nog in december 2020 met een waardering van $ 47 miljard, De aandelen stegen van de ene op de andere dag met maar liefst 113%, waardoor de marktkapitalisatie bijna verdubbelde tot $ 86,5 miljard. 

De vooruitzichten van het bedrijf zullen natuurlijk grotendeels afhangen van de manier waarop de wereldeconomie herstelt van de Covid-19-crisis, zoals beperkingen op binnenlands en internationaal reizen, maar zijn desalniettemin -en aan de hand van de reeds te verkrijgen beurswaarde- goed te noemen.

Airbnb

2. Moonpig

Een niet heel voor de hand liggend bedrijf om eens naar te kijken is Moonpig, een internetbedrijf dat wenskaarten, bloemen en andere gepersonaliseerde geschenken verstuurt in drie landen: het VK, Australië en de VS. 

Het bedrijf ging op 2 februari 2021 naar de beurs vanwege een enorme stijging van de omzet en winst tijdens de wereldwijde lockdown-periode. De jaarlijkse winst steeg met ongeveer 137% en bereikte de grens van £ 33 miljoen. De aandelen van Moonpig stegen met 25% na de prijsstelling van de beursintroductie op de London Stock Exchange op dinsdag en de beurskoers waardeerde het bedrijf, onder de ticker “MOON”, op ongeveer £ 1,2 miljard ($ 1,6 miljard). 

Als je bedenkt dat ze internationaal met de reeds bewezen strategie een uitstekende kans hebben om uit te breiden in veel andere landen is het logischerwijs zeker een bedrijf om in de gaten te houden.

3. DoorDash

DoorDash, een bedrijf dat voedsel bezorgt, maakte zijn beursdebuut in december 2020 met een initiële beurskoers van $ 102 per aandeel. Tegen het einde van de eerste handelsdag waren de aandelen $ 189,51, een stijging van 86%. Het bedrijf zag een grotere vraag tijdens de pandemie, omdat restaurants gedwongen werden te sluiten en consumenten minder geneigd waren om uit eten te gaan – in plaats daarvan kozen ze voor thuisbezorgdiensten. 

Het is echter de vraag of DoorDash het goed blijft doen wanneer de Covid_gerelateerde redenen om thuis te laten bezorgen niet meer van toepassing zijn. Het is dus zeker zaak om je te verdiepen in de uitbreidingsplannen post Covid voordat je aandelen koopt.

DoorDash

4. Bumble

Bumble is een dating-app die zich onlangs op de beurs noteerde – in de voetsporen van concurrent Tinder, die in 2015 naar de beurs ging. Bumble heeft een “freemium-model”, wat betekent dat gebruikers gratis kunnen meedoen en matchen. Het verdient het grootste deel van zijn inkomsten uit in-app-aankopen en verschillende abonnementsaanbiedingen, zoals Bumble Boost en de geüpgradede Bumble Premium,

Met het betaalde aanbod kunnen gebruikers dingen doen zoals hun profiel prominenter maken, eerst zien wie hun profiel leuk vond of zichzelf in de reismodus zetten. Het is een soortgelijk model als rivaliserende apps Hinge en Tinder, waar gebruikers zich aanmelden en de kernfuncties gratis gebruiken, maar kunnen betalen voor verder gebruik.

Op dag 1 stegen de aandelen van Bumble gelijk al bijna 77% tegen $ 76 per aandeel onder het ticker-symbool “BMBL en het bedrijf sloot de handel af met een marktkapitalisatie van ongeveer

$ 7,7 miljard. Hoewel de app zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt wat betreft wereldwijd bereik, maakt hij zich op voor uitbreiding in Europa, Azië en Zuid-Amerika. Gezien de recente prestaties zijn de vooruitzichten van het bedrijf dus zeker positief.

Bumble

5. Roblox

Roblox is zowel een videogame als een door gebruikers gebombardeerd contentplatform met een brede populariteit in de Verenigde Staten en andere landen zoals Brazilië, Rusland en Turkije. Wat Roblox anders maakt dan andere online gameplatforms, is dat het gebruikers in staat stelt hun eigen games op het platform te maken. 

Ontwikkelaars ontvangen 30% van de opbrengst van een game, zoals de verkoop van virtuele outfits en avatars. Het is dus niet alleen maar fun & games wat de klok slaat, want met meer dan 150 miljoen actieve gebruikers per maand is Roblox zeker een aantrekkelijke beleggingsoptie. Aanvankelijk anticipeerden beleggers op de blockbuster IPO toen het bedrijf zijn prospectus indiende in november 2020. 

Roblox besloot echter in plaats daarvan te kiezen voor een directe notering aan de New York Stock Exchange welke in maart openende met een voorgestelde prijs van $ 45 per aandeel handelend onder de ticker RBLX. Op de eerste handelsdag schoot het aandeel Roblox al 54,4% omhoog en sloot het op $ 69,50.

Roblox

6. Affirm

Affirm, geleid door PayPal Holdings Inc. biedt betalingsopties waarmee mensen online aankopen in termijnen kunnen doen. Dankzij het betalingsnetwerk en de samenwerking met banken kunnen consumenten voor een aankoop betalen met looptijden van één tot achtenveertig maanden. Affirm heeft ongeveer 6.500 handelaars gekoppeld staan op hun platform, van kleine bedrijven tot grote ondernemingen, direct-to-consumer-merken en zelfs fysieke winkels.

Deze partijen vertegenwoordigen een scala aan industrieën, waaronder sportartikelen en buitenshuis, meubels en huishoudelijke artikelen, reizen, kleding, accessoires, consumentenelektronica en sieraden. Het bedrijf ontvangt een vergoeding van de verkopende bedrijven wanneer klanten kiezen voor een van de leenopties van Affirm. Affirm heeft een rentevrij “0% APR” model en een lening product met rente waardoor het bedrijf ook verdiend aan de transactie van de kant van de consument.

Affirm noteerde begin van dit jaar zijn aandelen op $ 49 onder de ticker AFRM en zag diezelfde dag dag de aandelen verdubbelen. Ondanks de snelle stijging wat meestal een kleine dip in een later stadium tot gevolg kan hebben lijkt Affirm nog steeds een solide keuzes voor langetermijnbeleggers.

Affirm

7. Compass

Compass (COMP) is het andere vastgoed/technologie bedrijf dat onlangs op de beurs van New York werd geïntroduceerd. De aandelen werden geopend voor $ 21,25 en deden maar liefst een stijging van 22% in de eerste paar minuten van de handel. Het bedrijf omschrijft zichzelf als een “end-to-end-platform” dat residentiële vastgoedmakelaars in staat stelt om uitzonderlijke service te leveren aan verkopers en kopers. 

Compass werd in 2012 opgericht door Ori Allon en Robert Reffkin en wordt ondersteund door Softbank. Het heeft bijna 20.000 makelaars op zijn platform. Gezien het feit dat Compass-agenten verantwoordelijk zijn voor pas 4% van de totale Amerikaanse markt valt er nog veel te verwachten. De omzet in 2019 en 2020 bedroeg respectievelijk $ 2,4 miljard en $ 3,7 miljard, een stijging van 56% op jaarbasis.

Compass

Aandelen kopen

Aandelen kopen start bij het vinden van een betrouwbare belegger die geschikt is voor jou wensen en doelen. In Nederland zijn er verschillende brokers actief die hierin kunnen voorzien. Alle brokers in dit overzicht zijn gereguleerd en voldoen aan de wetgeving. Deze brokers bieden verschillende diensten en producten aan, maar allemaal bieden ze de optie om aandelen te kopen op een veilige manier.

Tussen brokers bestaan ook veel verschillen, het verschil zit met name in de verschillende producten en diensten dat zij aanbieden en de kosten welke zij hanteren. Elke broker hanteert namelijk andere tarieven voor het kopen en verkopen van aandelen. In het overzicht hiernaast vindt je alleen betrouwbare brokers om aan de slag te gaan.

Overzicht van betrouwbare brokers

1

5/5

2

5/5

3

4.5/5

4

4.5/5

5

4/5

Veelgestelde vragen

Uit onze test (2023) zijn de aandelen van Airbnb, Moonpig en DoorDash als top 3 uit de test gekomen. Al deze drie aandelen kun je eenvoudig kopen via DEGIRO en eToro.

Let op: doe altijd je eigen onderzoek bij het beleggen in aandelen. Dit is geen financieel advies.

Aandelenkopen.nl heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar aandelen met potentie. Naast onze top 3 is er nog een overige lijst opgesteld voor aandelen met potentie:

 • Bumble
 • Roblox
 • Affirm
 • Compass

Aandelen koop je eenvoudig bij een aandelen broker. Goede voorbeelden zijn DEGIRO en eToro.