Toyota aandelen

Toyota heeft zijn naam te danken aan de Japanner Sakichi Toyoda. Hij kwam als eerste met een mechanisch aangedreven weefgetouw. Inmiddels is Toyota een begrip in de automobielindustrie. Jaarlijks is er een omzet van rond de 29 miljard en met in 2018 een koers/winstverhouding van 8,5 is Toyota zeker niet duur gewaardeerd.

Toyota aandelen kopen kan best interessant zijn. Om aandelen te kunnen kopen moet u uzelf aanmelden bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om aan- en verkooptransacties te verrichten. Onze favoriete broker is de CFD-aanbieder Plus500. Plus500 maakt het mogelijk om in duizenden verschillende aandelen te handelen.

Toyota aandelen

 

4.5/5

Grootste en meest bekende handelsplatform ter wereld

Toyota verwachtingen – De toekomst van Toyota

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Toyota verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Toyota

Waar Sakichi samen met zijn zoon in 1918 de Toyoda Spinning en Weaving company oprichtte, werd 6 jaar later zijn levensdroom werkelijkheid. Het mechanisch aangedreven weefgetouw werd een automatisch weefgetouw. Hoe mooi was dat!? De Toyoda Automatic Loom Works werd zijn nieuwe kindje.

Dit deed hij zoals gezegd niet alleen, maar met hulp van zijn zoon Kiichiro. Hij was mede uitvinder en maakte in de 20 eeuw kennis met de automobielindustrie in de VS en Europa. Er werden patentrechten voor het automatische weefgetouw verkocht en dat leverde maar liefst 100.000 pond op. Met dat bedrag kon in 1937 de basis worden gelegd voor het oprichten van de TMC (Toyota Motor Corporation).

Typerend was het Toyota Production System en een duidelijke voorkeur de JIT-productiestrategie. Hiermee wordt de Just In Time strategie bedoelt. Simpel vertaald is dat op het juiste moment en precies op tijd. Er mochten geen onnodige tussenvoorraden zijn en geen of zo min mogelijk wachttijden voor de producten. Het ging erom dat er zo min mogelijk verspilling zou zijn. Naarmate de jaren vorderden werd het TPS toegepast door andere automobielproducenten in de rest van de wereld.

Verspreiding Europa

Ondanks de industriële chaos die er heerste in Japan, werd Toyota de grootste speler in Japan wat betreft automobielproducenten. Het huidige marktaandeel is vandaag de dag zo’n 42%. Halverwege de 20e eeuw werden de vleugels uitgeslagen naar het buitenland, waar in 1957 in de VS de eerste Crown modellen te bewonderen waren. In Denemarken werd in 1963 de 1e officiële Toyota geïmporteerd. Het jaar later volgde Nederland.

Met de Corolla in 1965 werd een verder groeiende reputatie opgebouwd. Er werden dusdanig veel aantallen afgezet, zodat er uitstekend geconcurreerd kon worden met de binnenlandse producenten. Het jaar 2006 was er eentje voor in de boeken net als de vele andere jaren. Voor het eerst werden er meer dan 1 miljoen Toyota’s verkocht.

Toyota: vandaag de dag

Vandaag de dag is Toyota niet alleen een begrip in de automobielindustrie, maar ook een absolute nummer 1 geworden in een aantal belangrijke Unique Selling Points. Het gaat om USP’s als: betrouwbaarheid, klanttevredenheid en klantenservice. Hier scoort Toyota in de meeste Europese landen erg goed op.

Op dit moment heeft Toyota ruim 3000 verkooppunten. Ook is er een ondersteuningsnetwerk van maar liefst 28 nationale sales- en marketingorganisaties. In Brussel staat de Europese hoofdvestiging, waar in Frankrijk (Nice) het designcenter bevestigd is.

Toyota staat zeker niet stil en blijft opvallend veel activiteiten ontwikkelen. De verwachtingen van de Europese automobilist staan daarbij centraal. Er worden verschillende samenwerkingsverbanden aangegaan om verder te groeien. Opvallend is de samenwerking met BMW in 2013. Niet alleen sportauto’s werden ontwikkeld, maar er werd ook een samenwerking ingezet voor het ontwikkelen van lithium-air batterijen en brandstofcelsystemen.

Toyota cijfers

Kijkend naar de cijfers, dan vallen er een aantal zaken op. En dan met name dat Toyota om het jaar telkens een sprong maakt. In 2016 wist het gehele Toyota concern een totale omzet te realiseren van 28,40 miljard yen. In 2017 zakte deze met 1 miljard yen. De nettowinst gaat in 2018 opnieuw een piek bereiken met een bedrag van 2,38 miljard yen. De verwachting is wederom dat de totale omzet in 2018 verder stijgt naar 29 miljard yen, met in 2020 opnieuw een flinke piek. Ten opzichte van 2017 is dat een behoorlijke stijging.

 201520162017201820192020
Omzet27 23428 40327 59729 00229 47330 206
Nettowinst2 1732 3121 8312 3862 1412 269
Koers/winst verhouding12,28,039,988,59,368,72
Winst per aandeel ( JPY )688741605798724777
Dividend per aandeel ( JPY )200210210215222233
Dividendrendement2,39%3,53%3,48%3,17%3,28%3,43%

Het dividend van Toyota wordt net als veel andere concerns 1 keer per jaar uitgekeerd. In 2018 kan er op een dividend van 215 japanse yen worden gerekend. Dit komt neer op 1,63 euro. Het dividendrendement ligt bij de huidige koers op iets meer dan 3%. En laat dat nou net rendementen zijn die je allang niet meer krijgt bij de banken.

De koers-winstverhouding schommelt op het moment van schrijven rond de 8,5. Dat is vrij laag en er kan dus zeker worden gesteld dat dit aandeel een beetje ondergewaardeerd is. Bovendien laat de tabel zien dat er een verdere stijging van het dividend per aandeel wordt verwacht.

Verschillende analisten zijn erg positief over de toekomst van Toyota. Als lange termijn belegger kan het ook zeker slim zijn om Toyota aandelen in uw beleggingsportefeuille op te nemen. Let wel: neem ten alle tijden uw eigen beslissingen. Het helpt wanneer u de jaarrekening goed doorleest. Verdiep u in de kwartaalcijfers, analyseer het management en ga na wat de concurrenten doen. Zo heeft u het huiswerk helemaal op orde! Aandelen kopen? Doe het op een verstandige manier en maak gebruik van de technische- en fundamentele analyse.

Toyota aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Toyota? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Toyota koers, de verwachtingen en toekomst van Toyota en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Toyota aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Toyota aandelen. Als je Toyota aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Toyota – Wat is de waarde van aandelen Toyota?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Toyota kost. Het aandeel Toyota is te vinden op de TYO, de afkorting op de beurs is 7203.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Toyota aandeel te kopen.

Toyota kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Toyota aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Toyota en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Toyota. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Toyota kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Toyota aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.