Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Toyota Motor aandelen

Toyota Motor Corporation, beter bekend als Toyota Motor, is gevestigd in Japan aan 1, Toyota-cho, 471-8571, te Toyota Shi.

 

Het Toyota Motor Corporation-aandeel had op 29-11-2022 een openingskoers van $145,26, de hoogste koers was $146,18 en de laagste koers was $144,87. De slotkoers was $145,40 en is daarmee met 0,76% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Toyota Motor cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Toyota Motor-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Toyota Motor kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Toyota Motor aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Toyota Motor? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Toyota Motor-koers, de verwachtingen en toekomst van Toyota Motor en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Toyota Motor-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Toyota Motor-aandelen. Als je het Toyota Motor-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Toyota Motor Koers - Wat is de waarde van aandelen Toyota Motor

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Toyota Motor was. The stock Toyota Motor can be found of the abbreviation of the exchange is TM.

Beurskoers Toyota Motor | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Toyota Motor verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Toyota verwachtingen – De toekomst van Toyota

Het aandeel van Toyata is meestal redelijk consistent geweest en de aandelen prijs duidt niet op schommelingen die ongebruikelijk zijn voor aandelen.  Bovendien betaalt Toyota een dividend rendement aan zijn investeerders welke conform is aan de rente tarieven van de markt.

Natuurlijk voelt Toyota de hete adem van concurrenten in zijn nek en realiseert ‘t zich steeds meer de waarde van diversificatie. Dit lieten ze zien door bijvoorbeeld het aandelenbelang in Subaru te vergroten door een eigendomspositie van 20% in de rivaliserende autofabrikant in te nemen.

Dit alles maakt deel uit van een bewuste strategie met aan de ene kant een laag risico van diversificatie alsmede de strategie met een veel hoger risico om de toekomst veilig te stellen zoals het blijven investeren in zaken als electronisch -zelf- rijden, dit alles onder het motto ‘als je je niet aanpast blijf je achter’.

Een ander belangrijk feit is de positive van de Yen ten opzicht van de Dollar. Het is een positieve ontwikkeling wanneer de yen stijgt ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dat maakt de inkomsten van Toyota, wanneer ze worden omgezet in dollars, krachtiger dan een valuta-neutraal scenario.

Natuurlijk moet het  verkoopvolume van Toyota op pijl worden gehouden en dat is waar de schoen wellicht kan gaan wringen door mondiale spanningen zoals bijvoorbeeld een handelsoorlog tussen de VS en China en de groeiende zorg met betrekking tot de pandemie.

Tot slot staat de  auto-industrie bekend om zijn notoire ups & downs en ondanks dat de grootste autofabrikant in Japan zal  proberen voort te bouwen op zijn kracht, diversificatie, merk en groeiende portfolio van productlijnen moet de aanstaande bereid zijn om op korte termijn -wellicht- een moeilijke tijd door te maken.

Waar onderscheid Toyota zich in?

Toyota zet zich enorm in voor groene technologie en werd in 2016 reeds uitgeroepen tot nummer één wereldwijd groen merk. De autofabrikant heeft reeds miljoenen hybride auto's verkocht, met modellen als Prius en hybride versies van Camry, Avalon, RAV4, Highlander en verschillende Lexus-modellen. Toyota is niet alleen milieuvriendelijk in de producten die het produceert, maar ook in zijn milieuvriendelijke productiepraktijken.

Verder heeft Toyota wereldwijd meer dan 1.000 patenten, het hoogste aantal onder autofabrikanten en  besteedt $ 1 miljoen per uur aan onderzoek en ontwikkeling over de hele wereld. Je kunt een Big Mac in 100 landen krijgen, maar Toyota doet zaken in 170 landen!

Ook blijft het bedrijf waarde toevoegen met nieuwe vernuftige functies als Toyota Safety Sense en een ‘Tow Prep’-pakket.

Over Toyota

Waar Sakichi samen met zijn zoon in 1918 de Toyoda Spinning en Weaving company oprichtte, werd 6 jaar later zijn levensdroom werkelijkheid. Het mechanisch aangedreven weefgetouw werd een automatisch weefgetouw. Hoe mooi was dat!? De Toyoda Automatic Loom Works werd zijn nieuwe kindje.

Dit deed hij zoals gezegd niet alleen, maar met hulp van zijn zoon Kiichiro. Hij was mede uitvinder en maakte in de 20 eeuw kennis met de automobielindustrie in de VS en Europa. Er werden patentrechten voor het automatische weefgetouw verkocht en dat leverde maar liefst 100.000 pond op. Met dat bedrag kon in 1937 de basis worden gelegd voor het oprichten van de TMC (Toyota Motor Corporation).

Typerend was het Toyota Production System en een duidelijke voorkeur de JIT-productiestrategie. Hiermee wordt de Just In Time strategie bedoelt. Simpel vertaald is dat op het juiste moment en precies op tijd. Er mochten geen onnodige tussenvoorraden zijn en geen of zo min mogelijk wachttijden voor de producten. Het ging erom dat er zo min mogelijk verspilling zou zijn. Naarmate de jaren vorderden werd het TPS toegepast door andere automobielproducenten in de rest van de wereld.

Verspreiding Europa

Ondanks de industriële chaos die er heerste in Japan, werd Toyota de grootste speler in Japan wat betreft automobielproducenten. Het huidige marktaandeel is vandaag de dag zo’n 42%. Halverwege de 20e eeuw werden de vleugels uitgeslagen naar het buitenland, waar in 1957 in de VS de eerste Crown modellen te bewonderen waren. In Denemarken werd in 1963 de 1e officiële Toyota geïmporteerd. Het jaar later volgde Nederland.

Met de Corolla in 1965 werd een verder groeiende reputatie opgebouwd. Er werden dusdanig veel aantallen afgezet, zodat er uitstekend geconcurreerd kon worden met de binnenlandse producenten. Het jaar 2006 was er eentje voor in de boeken net als de vele andere jaren. Voor het eerst werden er meer dan 1 miljoen Toyota’s verkocht.

Toyota: vandaag de dag

Vandaag de dag is Toyota niet alleen een begrip in de automobielindustrie, maar ook een absolute nummer 1 geworden in een aantal belangrijke Unique Selling Points. Het gaat om USP’s als: betrouwbaarheid, klanttevredenheid en klantenservice. Hier scoort Toyota in de meeste Europese landen erg goed op.

Op dit moment heeft Toyota ruim 3000 verkooppunten. Ook is er een ondersteuningsnetwerk van maar liefst 28 nationale sales- en marketingorganisaties. In Brussel staat de Europese hoofdvestiging, waar in Frankrijk (Nice) het designcenter bevestigd is.

Toyota staat zeker niet stil en blijft opvallend veel activiteiten ontwikkelen. De verwachtingen van de Europese automobilist staan daarbij centraal. Er worden verschillende samenwerkingsverbanden aangegaan om verder te groeien. Opvallend is de samenwerking met BMW in 2013. Niet alleen sportauto’s werden ontwikkeld, maar er werd ook een samenwerking ingezet voor het ontwikkelen van lithium-air batterijen en brandstofcelsystemen.

Toyota Motor aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Toyota Motor-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Toyota Motor-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie
Logo Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Ahold Delhaize

Meer informatie
Logo PayPal Holdings Inc

PayPal Holdings

Meer informatie
Logo Plug Power Inc

Plug Power

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie
Logo Spotify Technology S.A.

Spotify Technology

Meer informatie