Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Tomtom aandelen

Tomtom NV, beter bekend als Tomtom, is gevestigd in Nederland aan De Ruijterkade 154, 1011 AC, te Amsterdam. De CEO van het bedrijf is Harold Goddijn.

 

Het Tomtom NV-aandeel had op 08-12-2022 een openingskoers van €6,94, de hoogste koers was €7,08 en de laagste koers was €6,93. De slotkoers was €7,01 en is daarmee met 0,79% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Tomtom cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Tomtom-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Tomtom kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Tomtom aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Tomtom? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Tomtom-koers, de verwachtingen en toekomst van Tomtom en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Tomtom-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Tomtom-aandelen. Als je het Tomtom-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Tomtom Koers - Wat is de waarde van aandelen Tomtom

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Tomtom was. The stock Tomtom can be found of the abbreviation of the exchange is TOM2.

Beurskoers Tomtom | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Tomtom verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Over TomTom

TomTom NV is opgericht in 1991 en is Europa’s grootste navigatiefabrikant. TomTom is gedurende een periode erg belangrijk geweest op de Nederlandse beurs, maar kwam na verloop van tijd in zwaar weer te zitten. Momenteel staat TomTom in de AMX index. Er werken ongeveer 3600 mensen bij deze onderneming. TomTom houdt zich bezig met navigatie en alles dat hiermee te maken heeft. De merknaam is erg groot, de meesten weten wat een TomTom is en zeggen zelfs niet navigatiesysteem, maar TomTom.

TomTom werd opgericht in 1991. Het bedrijf is uitgegroeid van een in Nederland gevestigd startup tot een wereldwijd en toonaangevend merk binnen de technologie. TomTom is begonnen met het ontwikkelen van software voor B2B mobiele applicaties en persoonlijke digitale assistenten voor de consumenten. Niet lang na de oprichting werd TomTom de marktleider in de software met navigatietoepassingen. Voorbeelden zijn Routeplanner en Citymaps.

Met het lanceren van de TomTom Navigator in 2002 konden klanten in heel Europa voor het eerst gebruikmaken van een betaalbare en gebruiksvriendelijke navigatie oplossing. Alleen er waren meer eisen vanuit de markt. Een jaar later werd duidelijk dat er een sterke vraag was naar een all-in-one navigatieapparaat. Het apparaat moest o.a. draagbaar zijn. Zo werd de Portable Navigation Device (afgekort PND) ontwikkeld. En dat werd een groot succes!

De TomTom is een van de meeste invloedrijke uitvindingen allertijden. Er is na de start van het bedrijf veel gebeurt. Er hebben veel nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden. Het bedrijf heeft veel goede jaren gehad, maar daarnaast ook minder goede jaren. Toch heeft TomTom een aantal bedrijven kunnen overnemen. Meer weten over het kopen van TomTom-aandelen? We vertellen u graag meer

Consumentenvraag

De consumentenvraag nam enorm toe. Niet alleen in Europa, maar ook in Noord-Amerika. Na de lancering van de PND zijn er in elf jaar tijd al meer dan 78 miljoen TomTom PND’s verkocht in ruim 40 landen. De PND werd het snelst verkochte toestel voor consumenten technologie. Het bedrijf maakte een enorme sprong vooruit. Voor miljoenen bestuurders werd de PND van TomTom de meest betrouwbare reisgenoot. De kans is groot dat u er zelf ook een heeft.

TomTom heeft zich in de daaropvolgende jaren verder ontwikkeld en nieuwe producten gemaakt. Ze zijn zich zowel op de particulieren (B2C aka Business to Consumer) als de bedrijven (B2B aka Business to Business) gaan richten. In 2013 werd het assortiment verder uitgebreid met sporthorloges. Met de lancering van de TomTom Bandit actiecamera in 2015 was de eerste actiecamera met een ingebouwde mediaserver te verkrijgen. In enkele minuten konden video’s gemaakt en gedeeld worden.

Met de overname van Datafactory, Applied Generics en TeleAtlas deed TomTom een slimme zet. Het bedrijf groeide wereldwijd uit. TomTom slaagde erin om een toonaangevende leverancier te worden van oplossingen voor wagenparkbeheer en voertuigtelematica. Aan het einde van 2015 lukte TomTom het om in 605.000 auto’s een basis te installeren.

TomTom vandaag de dag

De software en navigatie technologieën van TomTom zorgen vandaag de dag voor honderden miljoenen applicaties wereldwijd. Het gaat om locatie gebaseerde producten, technologie om kaarten te maken en ingebouwde automotive navigatieoplossingen; persoonlijke en innovatieve navigatieapparaten, apps, geavanceerd telematicaparkbeheer en verbonden autodiensten.

TomTom blijft de toekomst verder vormgeven en zal blijven vooroplopen als het gaat om autonoom autorijden, slimme mobiliteit en slimmere steden. Het zijn onderwerpen die in de toekomst steeds belangrijker zullen worden. Momenteel worden de producten van TomTom aan klanten op verschillende markten verkocht. Dagelijks bereiken de TomTom producten meer dan 800 miljoen mensen ter wereld.

Tomtom aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Tomtom-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Tomtom-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie
Logo Toyota Motor Corporation

Toyota Motor

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo Facebook Inc

Facebook

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie
Logo PayPal Holdings Inc

PayPal Holdings

Meer informatie