Tencent aandelen

Tencent logoTencent Holdings is een miljardenbedrijf, dat op 16 juni 2014 een beursnotering kreeg op de HongKong Stock Exchange. Dit Chinese technologiebedrijf is opgericht in 1998, en heeft sindsdien een grote groei gekend. Tencent Holdings is met name actief in de gaming industrie. De omzet komt dan ook voornamelijk uit online games. Maar ook uit de e-commerce ,sociale netwerken en advertenties. Het oogappeltje van Tencent is de applicatie WeChat, een immens populaire app die naast Azie nu ook groeiende is in de rest van de wereld.

Tencent is een bedrijf dat bekend staat om het investeren in, en overnemen van, goedlopende innovatieve bedrijven. Om concurrenten een stapje voor te blijven heeft Tencent de helft van haar werknemers geplaatst op de Research & Development afdeling. Hiermee hoopt zij in staat te zijn altijd op de hoogte te zijn van wat er speelt op de markt en zo een completer product aan te kunnen bieden.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Tencent verwachtingen – De toekomst van Tencent

Tencent heeft als missie om de grootste internetonderneming ter wereld te worden, en zij is hier hard op weg naar toe. Naast Azie heeft Tencent ook haar zinnen op Europa gezet. Dit wilt zij gaan doen vanuit Duitsland. Zo willen zij miljarden gaan investeren in onder andere cloudtoepassingen, een divisie die snel groeiend is en waar veel vraag naar is. Ook willen ze graag meer gameontwikkelaars gebruik laten maken van hun gameplatform, maar ook meer eigen games gaan verspreiden in Europa. De Europese markt is interessant, aangezien Europeanen relatief veel gamen en bereid zijn om daar gemiddeld een hoog bedrag aan uit te geven.

Ook zegt Tencent te willen investeren in de e-sportmarkt in China. Het Chinese internetbedrijf wil de komende vijf jaar onder meer competities en organisaties opzetten en evenementen organiseren, maar bijvoorbeeld ook e-sportspretparken gaan bouwen

Naast deze plannen wilt Tencent zich ook graag gaan richten op uitbreidingen vanuit WeChat. Denk hierbij aan; WeBank, WeGame en andere services die een ecosysteem gaan vormen. De kans is groot dat met name de advertentie-inkomsten van het bedrijf hierdoor omhoog zullen gaan.

Verwachtingen wat betreft Tencent aandelen:

Met een samenleving die meer en meer online georiënteerd wordt, kunnen aandelen voor Tencent erg interessant blijken. Het is een bedrijf met een solide financiële basis  en een gigantische groep trouwe gebruikers van hun diensten. De laagdrempeligheid voor klanten speelt hier zeker een rol in. Met China als beloftevolle markt, kunnen investeringen hier een hoog rendement met zich meebrengen. Ook het uitbreiden naar andere continenten en overnames kunnen een positief effect hebben op de koers van het aandeel Tencent.

Beleggen in Tencent aandelen is echter niet helemaal zonder risico’s. Wereldwijd ontvangen technologiebedrijven steeds meer politieke druk. Vooral de Chinese overheid hanteert enkele maatregelen waardoor Tencent soms op de rem moet en de kans bestaat dat dit de potentiële groei en winstgevendheid zouden kunnen beperken.

Tencent aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Tencent? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Tencent koers, de verwachtingen en toekomst van Tencent en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Tencent aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Tencent aandelen. Als je Tencent aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Tencent – Wat is de waarde van aandelen Tencent?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Tencent kost. Het aandeel Tencent is te vinden op de HKG, de afkorting op de beurs is 0700.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Tencent aandeel te kopen.

Tencent- Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Tencent aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Tencent en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Tencent. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Tencent kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

F

Tencent aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.