Stripe aandelen

Beursgang Stripe 

Stripe is een technologiebedrijf dat een economische infrastructuur voor het internet bouwt. Het is een financieel dienstverlener en het biedt software als een service aan. Bedrijven van elke grootte gebruiken de software van Stripe om betalingen te accepteren en hun bedrijf online te beheren. Het bedrijf combineert daarvoor applicaties, betalingsplatformen en hun cloud-based infrastructuur.

De Ierse broers John en Patrick Collison hebben Stripe in 2010 opgericht. Stripe heeft een dubbel hoofdkantoor. Deze kantoren zijn gevestigd in San Francisco en Dublin. Stripe accepteert betalingen in meer dan 135 verschillende landen. Hiernaast is het bedrijf beschikbaar voor zaken in 35 landen wereldwijd. Onder andere bedrijven als Google, Amazon en Microsoft maken gebruik van Stripe.

Binnenkort gaat Stripe worden geïntroduceerd op de beurs. De eerste handelsdag komt er binnenkort aan! De beursgang datum voor Stripe is vastgesteld op datum. Het Stripe aandeel zal worden verhandeld worden op de beurs en kan straks gekocht worden bij  eToro  en DEGIRO Het is nog niet bekend voor welke prijs dit aandeel verhandelbaar zal worden. Wat wel vaststaat, is dat het bedrijf het erg goed doet en er veel behoefte is aan dit aandeel. Meerdere beursgangen zijn dit jaar op de eerste dag al 100% gestegen zoals Airbnb. Ook voor dit aandeel zijn de verwachtingen hoog dit jaar.  

Wil je direct inspelen om dit aandeel te kopen op de dag deze op de beurs komt? Dan is het belangrijk om alvast een account te hebben bij een goede internationale broker zoals eToro waar deze verkrijgbaar wordt. Of als je liever voor een Nederlandse broker wilt kiezen, dan kunnen wij DEGIRO aanraden. Via beide brokers kan je het aandeel direct op de IPO dag kopen zodat je het niet mist, je kan een dag van tevoren al een order klaarzetten.  

Wanneer gaat Stripe naar de beurs? Wij melden hier direct wanneer de officiële datum bekend is dat Stripe de beursgang maakt. Houdt deze pagina daarom in de gaten voor het laatste nieuws, zodat je direct Stripe ipo kan kopen. 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Stripe verwachtingen – De toekomst van Stripe

Stripe is op dit moment nog niet beursgenoteerd. De verwachting is wel dat dit in de loop van 2021 zal gaan gebeuren. Ondanks deze verwachting heeft Stripe niet officieel aangekondigd dat het in 2021 naar de beurs gaat. Er is dus geen zekerheid over wanneer en of er een IPO zal gaan plaats vinden.

Stripe is onder investeerders een van de populairste namen die waarschijnlijk in de nabije toekomst naar de beurs zullen gaan. De kernactiviteit van het bedrijf is betalingsverwerkingsdiensten en in deze tijd is dit een goede categorie om in te zitten, vooral vanwege de handels verschuiving naar de digitale kanalen. Ook biedt de digitale financiële wereld veel toekomstperspectief.

Er gaan geruchten dat Stripe de grootste IPO van 2021 kan worden. In 2020 was het bedrijf nog op 36 miljard dollar geschat, maar door het hoge tempo van de markt zou een beursintroductie tussen de 70 en 100 miljard dollar ook mogelijk zijn.

Wat gaat Stripe doen in de toekomst?

Veel grote bedrijven gebruiken Stripe dus om betalingen te verwerken. De broers Collison hebben gezegd dat hun doel is om het BBP van het internet te verhogen. Het is nu interessant om te kijken naar wat we in de toekomst van Stripe kunnen verwachten en hoe ze dit doel dus willen bereiken.

  • Een stijgende bedrijfswaardering

Door de jaren heen is de waarde van Stripe hard gestegen. In 2014 werd de waarde van het bedrijf nog op 3,5 miljard dollar geschat. 2 jaar later in 2016 was dit gestegen naar 9,2 miljard dollar. In 2018 was dit 20 miljard en de meest recente schatting was in april 2020, toen werd Stripe op een waarde van 36 miljard geschat. Vanaf de oprichting van Stripe is de waarde van het bedrijf ieder jaar gestegen. De verwachting is dat deze waarde ook de komende jaren blijft stijgen.

  • Een wereldwijde uitbreiding

Voor bedrijven is Stripe nog lang niet in alle landen beschikbaar. De overtuiging van Stripe is dat bedrijven niet beperkt mogen worden door geografie, daarom gaat de financieel dienstverlener ondernemers in alle hoeken van de wereld helpen. Hierbij wordt vooral gedoeld op het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Afrika en Azië, omdat hier veel onbediende markten voorkomen. Stripe heeft in 2020 het Nigeriaanse bedrijf Paystack overgenomen. De verwachting is dat de onlinehandel in Afrika elk jaar ongeveer met 30% groeit.

Stripe aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Stripe? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Stripe koers, de verwachtingen en toekomst van Stripe en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Stripe aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Stripe aandelen. Als je Stripe aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Stripe- Wat is de waarde van aandelen Stripe?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Stripe kost. Het aandeel Stripe is te vinden op de NYSE, de afkorting op de beurs is SQ.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Stripe aandeel te kopen.

Stripe- Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Stripe aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Stripe en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Stripe. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Stripe kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Stripe aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.