Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Sligro Food Group aandelen

Sligro Food Group N.V., beter bekend als Sligro Food Group, is gevestigd in Nederland aan Huygensweg 10, 5466 AN, te Veghel.

De Sligro Food Group is in 1935 opgericht door Abel Slippens en heeft het hoofdkantoor gevestigd in Veghel. Sligro beheert 50 regionale zelfbedieningsgroothandels, hiernaast ook 8 bezorggroothandels en 2 franchiseformules. Het assortiment van de Sligro bestaat uit ruim 75 duizend artikelen. Door de geschiedenis heen heeft de Sligro Food Group ook veel overnames gedaan. Grote voorbeelden hiervan zijn de EMTÉ supermarkten in 2002 en de Belgische groothandel ISPC, waardoor Sligro Food Group haar positie in België versterkte.

Het Sligro Food Group N.V.-aandeel had op 24-11-2022 een openingskoers van €15,90, de hoogste koers was €16,04 en de laagste koers was €15,80. De slotkoers was €15,90 en is daarmee met 0,25% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

Inhoudsopgave

Sligro Food Group cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Sligro Food Group-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Sligro Food Group kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Sligro Food Group aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Sligro Food Group? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Sligro Food Group-koers, de verwachtingen en toekomst van Sligro Food Group en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Sligro Food Group-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Sligro Food Group-aandelen. Als je het Sligro Food Group-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Sligro Food Group Koers - Wat is de waarde van aandelen Sligro Food Group

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Sligro Food Group was. The stock Sligro Food Group can be found of the abbreviation of the exchange is SLIGR.

Beurskoers Sligro Food Group | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Sligro Food Group verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Over de Sligro Food Group

Binnen de Sligro Food Group speelt foodservice een zeer belangrijke rol. Het bedrijf is marktleider op dit gebied en maakt gebruik van een landelijk netwerk. Het gaat om bijvoorbeeld bedrijven op het gebied van zelfbediening en bezorging naar horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, het MKB, retailbedrijven en de institutionele markt. Het voordeel van deze brede oriëntatie is dat Sligro Food Group minder afhankelijk is bij de ontwikkelingen bij bepaalde klanten. In plaats daarvan is het bedrijf in staat om zich op een groot deel van de markt te richten, waarin verschillende segmenten vertegenwoordigd zijn. Sligro Food Group beschikt onder andere over 46 groothandels, waar klanten zorgen voor zelfbediening. Met name deze groothandels zijn bij het grote publiek bekend, net als de 10 bezorgvestigingen onder de naam Van Hoeckel. Wat veel consumenten niet weten is dat ook de 130 supermarkten van Emté onderdeel uitmaken van de Sligro Food Group.

30 van de supermarkten worden door zelfstandige ondernemers geëxploiteerd, de rest is daadwerkelijk in handen van Sligro Food Group en behoort daarmee tot het uitgebreide netwerk waarmee men zich richt op de markt voor de etende mens. Sligro Food Group is relatief ongevoelig voor economische ontwikkelingen in het land, omdat de voedingsindustrie altijd door blijft gaan, mits de juiste aanpassingen in het assortiment worden gemaakt. Het is wat dat betreft niet vreemd dat het aandeel van Sligro Food Group zich op een behoorlijk stabiele manier ontwikkelt en de laatste tijd een positieve lijn laat zien.

Wat gaat Sligro doen in de toekomst?

Sligro is de marktleider in Nederland en is groeiende in België. Het is interessant om te kijken wat de Sligro Food Group in de toekomst gaat doen.

  • Online foodplatform

Als het om e-commerce omzet gaat is Sligro een van de grootste webwinkels van Nederland aan het worden. De digitalisatie is de toekomst en de CEO van het bedrijf heeft ook aangegeven dat het zich op dit gebied blijft ontwikkelen. Zo is er eind 2020 een nieuw online foodplatform gelanceerd. Dit platform moet de digitale omzet van Sligro de komende jaren vergroten.

  • Overnames

Sligro kent een rijke geschiedenis aan overnames. In het begin van de zestiger jaren is het hiermee begonnen en sindsdien heeft het bedrijf al meer dan 100 overnames verricht. Ook in de afgelopen jaren heeft de Sligro Food Group dit vaak gedaan. Een van meest recente is die van “Vroegop Ruhe & Co”. Ook in de toekomst kunnen we meer overnames verwachten. Vooral in de Belgische markt wil het bedrijf nog groeien.

  • Doelstellingen

De Sligro Food Group heeft een autonome omzetgroei van gemiddeld 3% per jaar. Het bedrijf geeft aan deze groei te gaan verhogen d.m.v. acquisities. Ook moet het marktaandeel in Nederland groeien naar 30% en wil het bedrijf naar een top 3 positie in België groeien.

Sligro verwachtingen – De toekomst van Sligro

De koers van de Sligro Food Group aandelen is flink gedaald door de Corona pandemie. In maart startte deze daling en hier is het aandeel nog niet helemaal uitgeklommen. De Corona crisis zwaar valt voor Sligro en het is lastig te voorspellen hoe lang deze nog invloed heeft op het bedrijf. Wel is de verwachting dat Sligro Food Group in de toekomst nog zal gaan groeien.

De koers van het Sligro aandeel is op dit moment dus laag en dit maakt het een zeer interessante investering. Zeker omdat in het verleden het aandeel een veel hogere koers heeft gekend en het bedrijf zelf groei verwacht in de toekomst.

Een nieuwe overname kan invloed uitoefenen op de koers en aangezien Sligro dit regelmatig doet is het zeer interessant om dit in de gaten te houden. Als u wilt investeren in de aandelen van de Sligro Food Group, dan raad ik aan om het nieuws en de laatste ontwikkelingen omtrent het bedrijf te blijven volgen.

Sligro Food Group aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Sligro Food Group-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Sligro Food Group-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo PayPal Holdings Inc

PayPal Holdings

Meer informatie
Logo Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Ahold Delhaize

Meer informatie
Logo Delta Air Lines, Inc.

Delta Air Lines

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie
Logo Facebook Inc

Facebook

Meer informatie
Logo Toyota Motor Corporation

Toyota Motor

Meer informatie