Sligro aandelen

De Sligro Food Group is een Nederlandse onderneming waar onder andere bedrijven als Sligro (Horeca groothandel) en van Hoeckel (leverancier voor de institutionele markt) onder vallen. Hiernaast heeft het nog verschillende productiebedrijven.

De Sligro Food Group is in 1935 opgericht door Abel Slippens en heeft het hoofdkantoor gevestigd in Veghel. Sligro beheert 50 regionale zelfbedieningsgroothandels, hiernaast ook 8 bezorggroothandels en 2 franchiseformules. Het assortiment van de Sligro bestaat uit ruim 75 duizend artikelen. Door de geschiedenis heen heeft de Sligro Food Group ook veel overnames gedaan. Grote voorbeelden hiervan zijn de EMTÉ supermarkten in 2002 en de Belgische groothandel ISPC, waardoor Sligro Food Group haar positie in België versterkte.

Sligro aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Wat gaat Sligro doen in de toekomst?

Sligro is de marktleider in Nederland en is groeiende in België. Het is interessant om te kijken wat de Sligro Food Group in de toekomst gaat doen.

  • Online foodplatform

Als het om e-commerce omzet gaat is Sligro een van de grootste webwinkels van Nederland aan het worden. De digitalisatie is de toekomst en de CEO van het bedrijf heeft ook aangegeven dat het zich op dit gebied blijft ontwikkelen. Zo is er eind 2020 een nieuw online foodplatform gelanceerd. Dit platform moet de digitale omzet van Sligro de komende jaren vergroten.

  • Overnames

Sligro kent een rijke geschiedenis aan overnames. In het begin van de zestiger jaren is het hiermee begonnen en sindsdien heeft het bedrijf al meer dan 100 overnames verricht. Ook in de afgelopen jaren heeft de Sligro Food Group dit vaak gedaan. Een van meest recente is die van “Vroegop Ruhe & Co”. Ook in de toekomst kunnen we meer overnames verwachten. Vooral in de Belgische markt wil het bedrijf nog groeien.

  • Doelstellingen

De Sligro Food Group heeft een autonome omzetgroei van gemiddeld 3% per jaar. Het bedrijf geeft aan deze groei te gaan verhogen d.m.v. acquisities. Ook moet het marktaandeel in Nederland groeien naar 30% en wil het bedrijf naar een top 3 positie in België groeien.

Sligro verwachtingen – De toekomst van Sligro

De koers van de Sligro Food Group aandelen is flink gedaald door de Corona pandemie. In maart startte deze daling en hier is het aandeel nog niet helemaal uitgeklommen. De Corona crisis zwaar valt voor Sligro en het is lastig te voorspellen hoe lang deze nog invloed heeft op het bedrijf. Wel is de verwachting dat Sligro Food Group in de toekomst nog zal gaan groeien.

De koers van het Sligro aandeel is op dit moment dus laag en dit maakt het een zeer interessante investering. Zeker omdat in het verleden het aandeel een veel hogere koers heeft gekend en het bedrijf zelf groei verwacht in de toekomst.

Een nieuwe overname kan invloed uitoefenen op de koers en aangezien Sligro dit regelmatig doet is het zeer interessant om dit in de gaten te houden. Als u wilt investeren in de aandelen van de Sligro Food Group, dan raad ik aan om het nieuws en de laatste ontwikkelingen omtrent het bedrijf te blijven volgen.

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Sligro verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over de Sligro Food Group

Binnen de Sligro Food Group speelt foodservice een zeer belangrijke rol. Het bedrijf is marktleider op dit gebied en maakt gebruik van een landelijk netwerk. Het gaat om bijvoorbeeld bedrijven op het gebied van zelfbediening en bezorging naar horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, het MKB, retailbedrijven en de institutionele markt. Het voordeel van deze brede oriëntatie is dat Sligro Food Group minder afhankelijk is bij de ontwikkelingen bij bepaalde klanten. In plaats daarvan is het bedrijf in staat om zich op een groot deel van de markt te richten, waarin verschillende segmenten vertegenwoordigd zijn. Sligro Food Group beschikt onder andere over 46 groothandels, waar klanten zorgen voor zelfbediening. Met name deze groothandels zijn bij het grote publiek bekend, net als de 10 bezorgvestigingen onder de naam Van Hoeckel. Wat veel consumenten niet weten is dat ook de 130 supermarkten van Emté onderdeel uitmaken van de Sligro Food Group.

30 van de supermarkten worden door zelfstandige ondernemers geëxploiteerd, de rest is daadwerkelijk in handen van Sligro Food Group en behoort daarmee tot het uitgebreide netwerk waarmee men zich richt op de markt voor de etende mens. Sligro Food Group is relatief ongevoelig voor economische ontwikkelingen in het land, omdat de voedingsindustrie altijd door blijft gaan, mits de juiste aanpassingen in het assortiment worden gemaakt. Het is wat dat betreft niet vreemd dat het aandeel van Sligro Food Group zich op een behoorlijk stabiele manier ontwikkelt en de laatste tijd een positieve lijn laat zien.

Sligro Food Group aandelen

Het aandeel van de Sligro Food Group ontwikkelt zich al enige tijd op een stabiele en positieve manier. Halverwege 2013 bedroeg de waarde van het aandeel ongeveer €25, een koers die inmiddels een stuk achter ons ligt. Er ontstond richting het einde van 2013 een stijgende lijn, die resulteerde in een koers boven de €30. Het bedrijf bleek daar op dat moment echter nog niet aan toe, waardoor er een correctie plaatsvond en de koers weer zakte naar net iets boven de €25. Vervolgens is de koers opnieuw aan een opmars begonnen, met een nieuwe piek van meer dan €31 tijdens de eerste maanden van 2014. Inmiddels laat het aandeel van Sligro Food Group nog altijd een positieve ontwikkeling zien en is de kans groot dat dit nog wel even door zal zetten. Het is wat dat betreft een interessante onderneming voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiele belegging, in een onderneming die zich richt op een markt die altijd zal blijven bestaan.

Sligro aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Sligro? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Sligro koers, de verwachtingen en toekomst van Sligro en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Sligro aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Sligro aandelen. Als je Sligro aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Sligro – Wat is de waarde van aandelen Sligro?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Sligro kost. Het aandeel Sligro is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is SLIGR.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Sligro aandeel te kopen.

Sligro kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Sligro aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Sligro en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Sligro. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Sligro kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Sligro aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.