Shell aandelen

Royal Dutch Shell is een Nederlands-Britse multinational. Het is begonnen in Indonesië, daar richtte een groep Nederlandse zakenmannen het bedrijf op. Shell is een internationaal energiebedrijf dat streeft naar schonere energieoplossingen op een manier die economisch, ecologisch en maatschappelijk verantwoord is.

Shell behoort tot de supermajors, dit zijn de zes grootste staats-onafhankelijke oliemaatschappijen van de wereld.

Shell heeft de activiteiten onderverdeeld in bedrijven. Zo hebben ze Upstream, integrated Gas en New Energies, Downstream. Hiernaast hebben ze een Projecten en Technologie-organisatie die de oplevering van de grote projecten beheert. Volgens Shell is de Projecten en Technologie-organisatie de drijvende kracht achter hun onderzoek en innovatie.

Shell ofwel Royal Dutch Shell (RDS) werd in 1907 opgericht door een samenwerking tussen Koninklijke Olie en Shell Co. Van oorsprong is Shell een Nederlands-Britse multinational. Het is ook de reden dat heel veel activiteiten nog steeds in Nederland worden gedaan. Al behoorlijk wat jaren is Shell een van de meest toonaangevende energiebedrijven ter wereld. Het energieconcern speelt een absolute sleutelrol in de voorziening van energie. We vertellen u graag meer over dit energieconcern en dan voornamelijk over de producten en diensten die worden aangeboden.

Shell behoort net zoals BP, Chevron, ExxonMobil, Total en ConocoPhillips tot de zogehete “Supermajors”. Dit zijn de zes grootste onafhankelijke oliemaatschappijen. Bij Shell zijn er circa 93.000 werknemers actief in 140 verschillende landen.

Shell is erg afhankelijk van de olieprijs en de wijze waarop deze zich ontwikkeld. Als belegger moet u dus ook rekening houden met de ontwikkeling van deze prijs. De koersfluctuaties van EUR/USD zijn in dit kader ook interessant om in de gaten te houden. Sinds 1 januari 2014 heeft Shell een nieuwe CEO, Ben van Beurden. Van Beurden is van mening dat er minder moet worden geïnvesteerd om zo de winst en de kasstromen te laten verbeteren. Gezien de huidige ontwikkelingen op de oliemarkt is het volgens ons ook verstandig om meer te focussen op het verbeteren van de winst.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Shell verwachtingen – De toekomst van Shell

Shell is een klassiek olie- en gasbedrijf. Als het om die elementen gaat dan is het zeker dat deze ooit opraken. Dat zou negatief zijn voor Shell en daarom is Shell meer gaan investeren in duurzame energie.

Shell wil de komende jaren flink gaan veranderen. Het bedrijf gaat meer investeren in biobrandstoffen, waterstof, windenergie en in de productie en verkoop van stroom. Shell gaat een deel van de olie- en gasvelden verkopen. Het bedrijf stelt negen gebieden centraal voor de olie- en gasproductie.

Ook gaan er acht raffinaderijen in de verkoop, omdat Shell nog maar op zes plekken in de wereld producten als diesel, kerosine en benzine wil maken. Shell is op het gebied van gas produceren het grootste. Gas willen ze ook nog meer produceren dan ze nu al doen. Aan de andere kant zal de productie van olieproducten wel afnemen.

Door de klimaatverandering is er een steeds toenemende vraag naar groene energie. Shell wil daarom ook in 2050 CO2-neutraal opereren. Om dit voor elkaar te krijgen wordt een flinke uitdaging. Shell heeft in 2020 het project “Reshape” aangekondigd. Met dit project wil het bedrijf de vergroening inzetten.

Wat kunnen we verwachten van de Shell aandelen?

Shell is het grootste beursgenoteerde bedrijf van Nederland. Na jaren stabiel te zijn is er dit jaar zand in de geoliede motor gegooid. Door de Corona crisis kennen we nu ongekend lage olieprijzen en dit zorgt voor een enorme daling van de shell aandelen.

Het gaat hierom niet goed met Shell. Voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog werden dit jaar de dividenduitkeringen verlaagd. Ook zullen er naar schatting tussen de 7.000 en 9.000 banen verdwijnen voor het einde van 2021. Om uit deze recessie te komen zal het bedrijf kunnen investeren. Dat kan nu alleen uit eigen middelen en dit zou ook een negatief effect kunnen opleveren voor de dividenduitkering.

Als we het bovenstaande meenemen en het geval dat de klimaatverandering vraagt om groene energie, zal er echt iets moeten veranderen de aankomende tijd bij Shell. Op dit moment gaat het niet goed met de aandelen en is het een groot risico om hierin te investeren. Aan de andere kant kan het ook voordelig zijn om nu te investeren als de aandelenkoers laag is. Als u denkt dat Shell er weer helemaal bovenop komt is dit misschien wel een buitenkansje.

Shell aandelen kopen of verkopen?

Interesse om te beleggen in Shell aandelen? Bij de CFD-broker Plus500 kunt u op eenvoudige wijze beleggen in de aandelen van Shell. Plus500 is een toegankelijke en betrouwbare online broker voor iedereen. In enkele stappen kunt u een persoonlijke account aanmaken. Ideaal om direct aan de slag te gaan op de beurs. Het is daarnaast mogelijk om te beleggen met een demo account. U krijgt dan de mogelijkheid om volop te experimenteren met beleggen in Shell aandelen. Liever beleggen met echt geld? In dat geval geldt een minimale inleg van 100 euro. Wellicht lijkt dat veel. Toch is het een relatief lage inleg vergeleken met andere aanbieders.

Energie- en petrochemische bedrijven

Shell is een wereldwijde groep van energie- en petrochemische bedrijven. Er is een gemiddelde van ruim 86.000 werknemers in ruim 70 verschillende landen. Een enorm groot bedrijf dus! Shell gebruikt geavanceerde technologieën en neemt een innovatieve benadering om te helpen bouwen aan een duurzame energietoekomst. Want dat willen we natuurlijk allemaal. Zeker voor de kinderen van onze eigen kinderen. Oliebedrijven staan daarom ook wel bekend als de machtigste ondernemingen van de wereld.

Internationaal energiebedrijf

Als internationaal energiebedrijf streeft Shell ernaar om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan meer en schonere energieoplossingen. En dat doet het Brits-Nederlands bedrijf op een manier die zowel economisch, ecologisch als maatschappelijk verantwoord is. Shell wil haar positie versterken door zowel olie, gas en koolstofarme energie te leveren terwijl het energiesysteem van de wereld verandert. De lat wordt bij Shell voor resultaten en ethische verantwoord ondernemen enorm hoog gelegd.  

Producten en diensten

Voor consumenten heeft Shell verschillende producten en diensten. Zo verwelkomt het energieconcern haar klanten graag bij hun tankstations. Shell wil er voor iedereen zijn die onderweg is. Van chauffeur tot spitsrijder en van oppas oma tot voetbalvader. Waar de reis ook heengaat, Shell staat voor iedereen klaar met dampende koffie, ijsjes, broodjes en frisse toiletten. Zelf heeft u ook ongetwijfeld ervaren dat dit zo nu en dan wel prettig is. En daarnaast heeft Shell een eigen brandstof en biedt het een helpende hand wanneer dat nodig is. We vertellen u daar hieronder meer over.    

Shell brandstof

Zo is Shell V-Power de beste brandstof van Shell. Ook levert het nog betere prestaties en efficiëntie. Shell V-Power Diesel is speciaal samengesteld om te voldoen aan de eisen van moderne dieselmotoren. Daarnaast is Shell V-Power Benzine de nieuwste generatie Shell benzine met een octaangetal van RON 98. Het is een brandstof die zorgt voor nog betere prestaties en efficiëntie. Voor meer informatie over de brandstof, verwijzen we u graag naar de website van Shell.  

Shell en fuelService

Shell en fuelService hebben de handen ineengeslagen om bestuurders met een lichamelijke beperking bij het tanken te helpen. Daarmee wil Shell nogmaals benadrukken dat ze er voor iedereen zijn. Het is een dienst waarmee bestuurders de deelnemende tankstations om hulp kunnen vragen voordat zij vertrekken. Met de gratis fuelService app kunnen bestuurders snel en gemakkelijk deelnemende tankstations vinden, de route ontvangen en om assistentie vragen.

Shell Recharge

De wereld gaat meer en meer in de richting van nieuwe technologie en dus ook elektrische voertuigen. Shell Recharge is de nieuwe oplaadservice voor die elektrische voertuigen. Het is een groeiend en betrouwbaar netwerk van eersteklas snel laders langs de belangrijkste Nederlandse wegen. Heeft u zelf een elektrische auto in bezit? Shell Recharge kost 0,55 eurocent per kilowattuur. Er worden bij Shell geen extra kosten gemaakt. Er wordt alleen voor de elektriciteit betaald om de auto op te laden.

Zakelijke klanten

Voor zakelijke klanten biedt Shell ook verschillende producten en diensten aan. Zo zijn er o.a. Shell brandstoffen voor bedrijven. Ook wordt er een zakelijke tankpas aangeboden die eenvoudig online is aan te vragen. Smeermiddel voor uw bedrijf nodig? Dat kan ook! Shell levert o.a. smeermiddelen voor auto- en vrachtwagendealers, de energie-industrie, de staalindustrie, scheepvaart, mijnbouw en productiebedrijven. Lees er meer over op de website van Shell.

Beursagenda Shell 2018

  • 26-04 Resultaten 1e kwartaal
  • 26-07 Resultaten 2e kwartaal
  • 01-11 Resultaten 3e kwartaal

Shell Nederland

Shell is een Nederlands-Britse multinational en een groot gedeelte van de bedrijfsactiviteiten bevindt zich dan ook in Nederland. Fiscaal-juridisch gezien bestaat Shell Nederland uit ongeveer 300 bedrijven, een groot gedeelte van deze bedrijven voert geen activiteiten meer uit of heeft geen personeel in Nederland. Er blijven ongeveer 30 bedrijven over die nog wel actief zijn en personeel in dienst hebben.

Royal Dutch Shell heeft het hoofdkantoor in Den Haag staan, nadat er in 2005 een fusie plaatsvond. Het ging destijds om het samenvoegen van De Koninklijke en Shell Transport. Samen hebben ze de naam Royal Dutch Shell aan kunnen nemen, terwijl de beide ondernemingen hun eigen identiteit hebben behouden. De moedermaatschappij houdt zich niet bezig met het uitvoeren van de activiteiten, maar puur met het beheer van de verschillende onderdelen.

In Nederland zijn er ruim 8.000 mensen actief bij Shell Nederland, ze houden zich bezig met meerdere kernactiviteiten van Shell. Het gaat hierbij om: upstream, downstream, corporate, overige onderdelen en ondersteunende functies. Het  werken aan het opsporen en winnen van aardgas en olie, het verwerken van de aardgas en olie tot brandstofproducten en grondstoffen voor petrochemische producten. De verkoop en vervoer naar diverse afnemers is de derde activiteit waar Shell Nederland zich mee bezig houdt. Pernis en Moerdijk zijn grote gebieden waar Shell Nederland actief is.

Wat dat betreft is Royal Dutch Shell niet zomaar een onderneming, het is een verzameling van verschillende takken die dan ook met diverse aandelen aan de verschillende beurzen genoteerd staat.  De onderstaande video geeft u veel informatie over Shell en dan met name de Raffinaderij Pernis. De video zorgt ervoor dat u een beter inzicht krijgt in de diverse activiteiten van Shell Nederland.

Duurzame energie

Shell legt zich sinds een aantal jaren heel duidelijk toe op duurzame energie, naast de upstream en downstream activiteiten waar veel mensen het bedrijf van kennen. juist door mee te werken aan de meer schone brandstoffen binnen de upstream en de duurzame energie heeft men de mogelijkheid om zich klaar te maken voor de toekomst. Daarnaast is Shell actief met meer dan 46.000 tankstations, die voor een belangrijk deel bijdragen aan de omzet die men weet te maken. Verder produceert men wind- en zonne-energie en wordt er doorlopend gezocht naar meer schone alternatieven waar klanten over heel de wereld gebruik van kunnen maken.

Cijfers van Royal Dutch Shell

Bij Shell zijn er circa 90.000 werknemers actief in 80 verschillende landen. In 2015 behaalde shell een omzet van maar liefst €243 miljard. De nettowinst hierbij bedroeg €1,8 miljard. Een aantal andere belangrijke kerncijfers zijn:

  • Eigen vermogen per aandeel: €23,40
  • Koers-/winstverhouding: 75,72
  • Winst per aandeel: €0,28

Het balanstotaal van Shell bedroeg op 31 december 2015 €312 miljard. De eigen vermogenspositie die hierbij hoorde was €150 miljard. Shell is als er naar het eigen vermogen wordt gekeken een erg stabiele multinational. Als er naar de winst wordt gekeken, moeten we een stuk minder positief zijn. Een winst van €1,8 miljard bij een omzet van €243 miljard is niet winstgevend te noemen. Dit is ook terug te zien in de koers-/winstverhouding van 75,72 en de winst per aandeel van €0,28. Het verbeteren van de winst is het belangrijkste aandachtspunt waar het management van Shell zich de komende tijd mee bezig moet gaan houden. Gelukkig blijft Shell zich de komende tijd richten op kostenbesparingen en het vergroten van de focus op belangrijke activiteiten.

Shell kopen of verkopen…het is een lastige vraag. Als er naar de balans wordt gekeken, is het zeker aantrekkelijk om deze aandelen te kopen of verkopen. De winst is echter een belangrijk aandachtspunt en bepaalt in grote mate hoe de aandelen zich zullen gaan ontwikkelen. Volgens analisten is de olieprijs van groot belang voor de ontwikkeling van Shell aandelen. Hoe duurder olie is, hoe beter dit zal uitpakken voor Shell. Als u gelooft dat de olieprijzen weer zullen gaan stijgen is Shell een erg goede multinational om in te gaan investeren. Het aandeel heeft het eigenlijk op de lange termijn altijd goed gedaan, maar dit is grotendeels ook te danken aan het hoge dividendrendement. De onderstaande video geeft een beeld over de strategie die Shell hanteert.

Shell aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Shell? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Shell koers, de verwachtingen en toekomst van Shell en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Shell aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Shell aandelen. Als je Shell aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Shell – Wat is de waarde van aandelen Shell?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Shell kost. Het aandeel Shell is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is RDSA.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Shell aandeel te kopen.

Shell kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Shell aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Shell en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Shell. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Shell kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Shell aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.