Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Shell aandelen

Royal Dutch Shell Plc, beter bekend als Shell, is gevestigd in Nederland aan Carel van Bylandtlaan 30, 2596, te The Hague. De CEO van het bedrijf is Bernardus Cornelis Adriana Margriet van Beurden.

 

Het Royal Dutch Shell Plc-aandeel had op 29-11-2021 een openingskoers van €18,84, de hoogste koers was €19,29 en de laagste koers was €18,66. De slotkoers was €18,85 en is daarmee met 2,68% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Shell cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Shell-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Shell kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Shell aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Shell? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Shell-koers, de verwachtingen en toekomst van Shell en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Shell-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Shell-aandelen. Als je het Shell-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Shell Koers - Wat is de waarde van aandelen Shell

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Shell was. The stock Shell can be found of the abbreviation of the exchange is RDSA.

Beurskoers Shell | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Shell verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

 

Shell verwachtingen – De toekomst van Shell

Shell is een klassiek olie- en gasbedrijf. Als het om die elementen gaat dan is het zeker dat deze ooit opraken. Dat zou negatief zijn voor Shell en daarom is Shell meer gaan investeren in duurzame energie.

Shell wil de komende jaren flink gaan veranderen. Het bedrijf gaat meer investeren in biobrandstoffen, waterstof, windenergie en in de productie en verkoop van stroom. Shell gaat een deel van de olie- en gasvelden verkopen. Het bedrijf stelt negen gebieden centraal voor de olie- en gasproductie.

Ook gaan er acht raffinaderijen in de verkoop, omdat Shell nog maar op zes plekken in de wereld producten als diesel, kerosine en benzine wil maken. Shell is op het gebied van gas produceren het grootste. Gas willen ze ook nog meer produceren dan ze nu al doen. Aan de andere kant zal de productie van olieproducten wel afnemen.

Door de klimaatverandering is er een steeds toenemende vraag naar groene energie. Shell wil daarom ook in 2050 CO2-neutraal opereren. Om dit voor elkaar te krijgen wordt een flinke uitdaging. Shell heeft in 2020 het project “Reshape” aangekondigd. Met dit project wil het bedrijf de vergroening inzetten.

Over Shell

Royal Dutch Shell is een Nederlands-Britse multinational. Het is begonnen in Indonesië, daar richtte een groep Nederlandse zakenmannen het bedrijf op. Shell is een internationaal energiebedrijf dat streeft naar schonere energieoplossingen op een manier die economisch, ecologisch en maatschappelijk verantwoord is.

Shell behoort tot de supermajors, dit zijn de zes grootste staats-onafhankelijke oliemaatschappijen van de wereld.

Shell heeft de activiteiten onderverdeeld in bedrijven. Zo hebben ze Upstream, integrated Gas en New Energies, Downstream. Hiernaast hebben ze een Projecten en Technologie-organisatie die de oplevering van de grote projecten beheert. Volgens Shell is de Projecten en Technologie-organisatie de drijvende kracht achter hun onderzoek en innovatie.

Shell ofwel Royal Dutch Shell (RDS) werd in 1907 opgericht door een samenwerking tussen Koninklijke Olie en Shell Co. Van oorsprong is Shell een Nederlands-Britse multinational. Het is ook de reden dat heel veel activiteiten nog steeds in Nederland worden gedaan. Al behoorlijk wat jaren is Shell een van de meest toonaangevende energiebedrijven ter wereld. Het energieconcern speelt een absolute sleutelrol in de voorziening van energie. We vertellen u graag meer over dit energieconcern en dan voornamelijk over de producten en diensten die worden aangeboden.

Shell behoort net zoals BP, Chevron, ExxonMobil, Total en ConocoPhillips tot de zogehete “Supermajors”. Dit zijn de zes grootste onafhankelijke oliemaatschappijen. Bij Shell zijn er circa 93.000 werknemers actief in 140 verschillende landen.

Energie- en petrochemische bedrijven

Shell is een wereldwijde groep van energie- en petrochemische bedrijven. Er is een gemiddelde van ruim 86.000 werknemers in ruim 70 verschillende landen. Een enorm groot bedrijf dus! Shell gebruikt geavanceerde technologieën en neemt een innovatieve benadering om te helpen bouwen aan een duurzame energietoekomst. Want dat willen we natuurlijk allemaal. Zeker voor de kinderen van onze eigen kinderen. Oliebedrijven staan daarom ook wel bekend als de machtigste ondernemingen van de wereld.

Internationaal energiebedrijf

Als internationaal energiebedrijf streeft Shell ernaar om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan meer en schonere energieoplossingen. En dat doet het Brits-Nederlands bedrijf op een manier die zowel economisch, ecologisch als maatschappelijk verantwoord is. Shell wil haar positie versterken door zowel olie, gas en koolstofarme energie te leveren terwijl het energiesysteem van de wereld verandert. De lat wordt bij Shell voor resultaten en ethische verantwoord ondernemen enorm hoog gelegd.  

Producten en diensten

Voor consumenten heeft Shell verschillende producten en diensten. Zo verwelkomt het energieconcern haar klanten graag bij hun tankstations. Shell wil er voor iedereen zijn die onderweg is. Van chauffeur tot spitsrijder en van oppas oma tot voetbalvader. Waar de reis ook heengaat, Shell staat voor iedereen klaar met dampende koffie, ijsjes, broodjes en frisse toiletten. Zelf heeft u ook ongetwijfeld ervaren dat dit zo nu en dan wel prettig is. En daarnaast heeft Shell een eigen brandstof en biedt het een helpende hand wanneer dat nodig is. We vertellen u daar hieronder meer over.   

Shell brandstof

Zo is Shell V-Power de beste brandstof van Shell. Ook levert het nog betere prestaties en efficiëntie. Shell V-Power Diesel is speciaal samengesteld om te voldoen aan de eisen van moderne dieselmotoren. Daarnaast is Shell V-Power Benzine de nieuwste generatie Shell benzine met een octaangetal van RON 98. Het is een brandstof die zorgt voor nog betere prestaties en efficiëntie. Voor meer informatie over de brandstof, verwijzen we u graag naar de website van Shell.  

Shell en fuelService

Shell en fuelService hebben de handen ineengeslagen om bestuurders met een lichamelijke beperking bij het tanken te helpen. Daarmee wil Shell nogmaals benadrukken dat ze er voor iedereen zijn. Het is een dienst waarmee bestuurders de deelnemende tankstations om hulp kunnen vragen voordat zij vertrekken. Met de gratis fuelService app kunnen bestuurders snel en gemakkelijk deelnemende tankstations vinden, de route ontvangen en om assistentie vragen.

Shell Recharge

De wereld gaat meer en meer in de richting van nieuwe technologie en dus ook elektrische voertuigen. Shell Recharge is de nieuwe oplaadservice voor die elektrische voertuigen. Het is een groeiend en betrouwbaar netwerk van eersteklas snel laders langs de belangrijkste Nederlandse wegen. Heeft u zelf een elektrische auto in bezit? Shell Recharge kost 0,55 eurocent per kilowattuur. Er worden bij Shell geen extra kosten gemaakt. Er wordt alleen voor de elektriciteit betaald om de auto op te laden.

Shell aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Shell-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Shell-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.