Randstad aandelen

Randstad Holding NV houdt zich bezig met uitzendwerk en HR-diensten. Dit gebeurt op internationaal niveau. Na Adecco is Randstad de grootste uitzender ter wereld. Randstad is sinds 1990 beursgenoteerd op het Damrak. Interesse om Randstad aandelen te kopen? Het kan zeker de moeite waard zijn om deze aandelen in uw portefeuille op te nemen.

Randstad is een Nederlands bedrijf dat HR- en uitzenddiensten levert. Randstad is actief in zo goed als elk Europees land, maar ook in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten en Oceanië.

De arbeidswereld is het afgelopen jaar grondig door elkaar geschud. De gevolgen van de coronacrisis hebben niet alleen onze kijk op de arbeidsmarkt veranderd, maar er zullen ook heel wat bedrijven in onverwachte situaties terechtkomen. Dit heeft ongetwijfeld gevolgen voor Randstad, en het is maar de vraag hoe zij hiermee omgaan.

Kan Randstad de maatschappelijke veranderingen van de afgelopen maanden in hun voordeel buigen? En zijn er nog redenen om als investeerder in Randstad te stappen?

Randstad aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Randstad verwachtingen – De toekomst van Randstad

Begin dit jaar zag het er voor de Randstad-investeerder niet heel erg goed uit. Bij de aankondiging van de lockdown ging het aandeel van Randstad in vrije val, met een daling van wel ongeveer 45%. Daarbij kwam dan nog eens het nieuws dat het jaarlijks dividend (van maar liefst 8%) volledig geschrapt werd. De verklaring van Randstad was dat de impact van de coronacrisis op dat moment onvoldoende in te schatten was, waardoor ze besloten geen risico’s te nemen en het dividend volledig te schrappen.

Dit nieuws viel niet goed bij veel investeerders, maar je kan dat op twee manieren bekijken. Enerzijds is het natuurlijk spijtig dat je het dividend misloopt en daardoor krijg je misschien het gevoel dat Randstad geen rekening houdt met hun investeerders. Anderzijds toont dit aan dat Randstad de gezondheid van het bedrijf voorop stelt.

Diversiteit en inclusiviteit

Randstad maakt er als geen ander werk van om diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer na te streven. Die focus ligt er al een aantal jaren, maar wordt steeds relevanter. Niet alleen vanuit een sociaal-maatschappelijk oogpunt is dit bijzonder actueel, maar ook met het oog op de toekomst zal dit bevorderend zijn voor de marktpositie van Randstad. Met een beleid dat zich focust op diversiteit, zal Randstad in staat zijn om alle lagen van de bevolking aan te spreken en daardoor ook een meer uitgebreid aanbod van oplossingen kunnen bieden aan hun eigen klanten.

Met dit D&I beleid (“Diversion & Inclusion”) zal Randstad dus beter geplaatst zijn om zowel meer klanten als kandidaten te helpen, wat het groeipotentieel in beide groepen verhoogt en bijgevolg ook het marktaandeel kan vergroten. Momenteel is Randstad marktleider in de sector met slechts 6% marktaandeel, dus groeipotentieel is er zeker en vast.

Inspelen op de toekomst

Randstad speelt ook op veel andere manieren in op de toekomst. Zo zijn ze al jaren bezig met een digitale transformatie en maken ze gebruik van AI om hun processen te automatiseren en optimaliseren. AI kan Randstad bijvoorbeeld helpen om kandidaturen te screenen en zo tijd te besparen, of menselijke vooringenomenheid tijdens sollicitatiegesprekken uit te schakelen.

Daarnaast heeft recruitment absoluut een plaats in de arbeidsmarkt van de toekomst. “Generation Z”, geboren na 1997, staat namelijk bekend om het “job hoppen”. Het is een generatie die van nature houdt van bijleren, ontwikkelen en grenzen verleggen, en daar hoort van job veranderen nu eenmaal bij.

Randstad speelt daar ook op haar eigen manier op in. Een van de principes die Randstad hanteert, noemen zij de “Tech & Touch”: de combinatie van technologie en de ‘human touch’. Deze unieke werkwijze zorgt ervoor dat Randstad een persoonlijke band behoudt met de klanten en kandidaten, zonder de voeling met de nieuwste ontwikkelingen te verliezen en bijgevolg de positie van marktleider vast te houden.

Innovatie

Naast al deze ontwikkelingen, is Randstad ook actief bezig met het verbeteren van de recruitmentwereld. Het Randstad Innovation Fund is speciaal in het leven geroepen om gerichte investeringen te doen in innovatieve initiatieven, en zo de kracht van de marktleider in te zetten om de hele sector naar een hoger niveau te brengen.

Conclusie

De groei van het aandeel van Randstad is de afgelopen jaren vrij stabiel gebleven. Ondanks de crisis van het afgelopen jaar, heeft Randstad zich goed hersteld. Ze hebben getoond dat ze de gezondheid van het bedrijf hoog in het vaandel dragen en hebben tevens een kostenoptimalisatie campagne lopen tot 2021, om zo hun financiële positie nog meer te versterken.

Deze gezonde bedrijfsstrategie gecombineerd met de ambitie om het marktaandeel te vergroten d.m.v. interne én externe investeringen in innovatie, zal het aandeel de komende jaren vermoedelijk voorzichtig en stabiel doen stijgen. Wanneer ook het dividend weer terugkeert, wordt Randstad al gauw een goede investering voor de meer langetermijnbelegger en dividendbelegger.

Randstad aandelen kopen?

Interesse om te beleggen in Randstad aandelen? Bij de CFD-broker Plus500 kunt u op eenvoudige wijze beleggen in de aandelen van Randstad. Plus500 is een toegankelijke en betrouwbare online broker voor iedereen. In enkele stappen kunt u een persoonlijke account aanmaken. Ideaal om direct aan de slag te gaan op de beurs. Het is daarnaast mogelijk om te beleggen met een demo account. U krijgt dan de mogelijkheid om volop te experimenteren met beleggen in Randstad aandelen. Liever beleggen met echt geld? In dat geval geldt een minimale inleg van 100 euro. Wellicht lijkt dat veel. Toch is het een relatief lage inleg vergeleken met andere aanbieders.

Over Randstad

Randstad is in 1960 opgericht door Frits Goldschmeding en Ger Daleboudt. Zij vonden dat Nederland behoefte had aan een uitzendbureau. In die tijd bestond zo’n concept nog niet. Het was dus eigenlijk een gat in de markt. Al snel groeide Randstad uit tot het grootste uitzendbureau van Nederland. Uiteindelijk vond op 5 juni 1990 de beursgang van Randstad plaats.

Dagelijks zijn er ruim 630.000 mensen aan het werk via Randstad. Het uitzendbureau biedt iedereen de kans om zichzelf te ontwikkelen en om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Randstad is erg belangrijk voor werkend Nederland en draagt in belangrijke mate bij aan de slagvaardigheid van de Nederlandse economie.

Het hoofdkantoor van Randstad staat in Diemen, maar er wordt ook internationaal hard aan de weg getimmerd. Onder de vlag van Randstad werken ruim 37.000 medewerkers die in 39 verschillende landen actief zijn. De bijna 5.000 verschillende locaties maken het voor werkzoekenden makkelijk mogelijk om een geschikte baan te vinden.

Landelijk dekkend vestigingsnetwerk

Randstad heeft een landelijk dekkend vestigingsnetwerk van waaruit de medewerkers dagelijks in gesprek staan met de klanten en kandidaten. Elke dag opnieuw maken duizenden mensen gebruik van de diensten van Randstad. Mogelijk wordt er binnen de organisatie waar u zelf werkt, ook gebruik gemaakt van Randstad diensten. De passie van Randstad is om het beste in mensen en organisaties naar boven te halen.

Randstad diensten

De diensten van Randstad lopen uiteen van uitzenden, detacheren, payroll, werving en selectie. Randstad is een echte pionier en marktleider in de HR-dienstverlening. De wereld van werk is volop in beweging. Het gaat weer een stuk beter op de arbeidsmarkt. Een bedrijf als Randstad profiteert daarvan! Het gevolg is natuurlijk dat de behoefte bij opdrachtgevers aan de HR-diensten van Randstad verder toenemen. Daar is het concern ook erg blij mee. Hieronder geven we een uitleg van de verschillende diensten.

Uitzenden

Uitzenden is een vorm van dienstverlening waarbij Randstad personeel aan een werkgever ter beschikking stelt. Formeel is Randstad dus werkgever, waarbij de andere partij leiding en toezicht heeft. De administratieve handelingen en ziekterisico’s liggen bij Randstad. Bent u zelf werkgever en wilt u het team uitbreiden, maar weet u nog niet precies voor hoe lang? Uitzenden is dan ideaal. Onverwachte pieken in de personeelsbehoefte worden dan opgevangen. Uitzenden komt ook vaak voor bij het tijdelijk vervangen van een zieke medewerker.

Detacheren

Detacheren zorgt net als uitzenden voor een flexibel personeelsbestand. Randstad is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het werkgeverschap en neemt de administratie op zich. Toch geeft detacheren de werkgever en de werknemer meer zekerheid. Bij detacheren wordt namelijk vooraf de contractduur afgesproken. Er wordt alleen voor de gewerkte uren betaald en dat is een vast uurtarief gebaseerd op het uurloon van de medewerker. Kijk voor meer informatie over deze dienst zeker eens op de website van Randstad.

Werving en selectie

In een sollicitantenmarkt is talent soms schaars. De dienst ‘’werving en selectie’’ van Randstad neemt dan verder toe. Randstad zoekt in dit geval het personeel, terwijl u als werkgever het contract regelt. En natuurlijk regelt u ook alles rondom het werkgeverschap. Randstad ontvangt daarentegen een fee voor de bemiddeling. Een concrete invulling is aan de werkgever en werknemer.

Payroll

Bij Payroll heeft de werkgever of het bedrijf zelf de geschikte kandidaat gevonden. Toch wordt het formele werkgeverschap graag uitbesteed. Bijvoorbeeld aan Randstad. De medewerker wordt in dit geval aangemeld bij Randstad Payroll Solutions. De administratie en risico’s worden dan uitbesteed. Zo kan de medewerker op flexibele basis bij de werkgever aan de slag. Dezelfde werkgever betaald een vast uurtarief gebaseerd op het uurloon van de medewerker.

Veranderende markt

Doordat organisaties snel en continu moeten meebewegen met de veranderende markt en technologie, worden er meer transities gemaakt naar nieuwe en flexibele vormen. Mensen moeten mee kunnen veranderen en dat zorgt voor meerdere uitdagingen. Het is belangrijk dat het in goede banen wordt geleid. Tenslotte is het personeel de motor van een organisatie. Goede zorg voor medewerkers is dus op de plaats.

Praktische HR-oplossingen

Voor het bovenstaande biedt Randstad diverse praktische HR-oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan coaching, adviseren voor duurzame inzetbaarheid, outplacement, hulp bij strategische planning van personeel en begeleiding re-integratie 2e spoor. De randstad helpt daarnaast bij de vormgeving van het MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) beleid. En daarnaast bij de verplichtingen op Social Return On Investment en het geven van invulling aan de Participatiewet.

Resultaten en toekomst

Ook in het 3e kwartaal van dit jaar boekte Randstad mooie resultaten. De winst en omzet zijn opgevoerd. Vooral in de Amerikaanse markt steeg de omzet. Het bedrijf profiteert al langer van een aanhoudende vraag naar personeel. Het uitzendbureau liet ook al weten dat er geen zorgen zijn over de komst van techbedrijven naar de uitzendmarkt. Bovendien zou Randstad na LinkedIn de grootste cv-database ter wereld hebben. Er is duidelijk veel vertrouwen voor de toekomst.

Beursagenda Randstad 2018

  • 27-03: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 29-03: Notering ex-dividend
  • 24-04: Resultaten 1e kwartaal
  • 24-07: Resultaten 2e kwartaal
  • 23-11: Resultaten 3e kwartaal

Cijfers Randstad

Als er naar de cijfers van Randstad wordt gekeken, kunnen we de volgende tabel samenstellen:

 201420152016201720182019
Omzet17 25019 21920 68423 25324 08624 940
Nettowinst328506575615721723
Koers/winst verhouding22,120,816,516,213,913,4
Winst per aandeel ( € )1,812,763,133,474,054,19
Dividend per aandeel ( € )1,291,681,891,982,132,28
Dividendrendement3,22%2,92%3,67%3,53%3,80%4,06%

Het valt op dat de omzet elk jaar wel toeneemt. Door kostenbesparingen is het management er succesvol in geslaagd om de winstgevendheid van Randstad ook behoorlijk te verbeteren. In 2015 werd nog een nettowinst van 328 miljoen euro geboekt, terwijl er in 2019 een nettowinst van 723 miljoen euro wordt verwacht/geschat.

Het management van Randstad is aandeelhouders de afgelopen jaren steeds beter gaan belonen. In 2019 kan op een dividend van 4,06% worden gerekend. 4,06% is echt niet haalbaar op de gemiddelde bankrekening! Het is ook leuk om te zien dat de koers/winst verhouding op een mooi niveau ligt. Randstad is de afgelopen jaren in ieder geval veel koopwaardiger geworden.

Randstad aandelen

Wanneer er naar het koersverloop van Randstad wordt gekeken, is er te zien dat de onderneming last had van de crisis. In 2007 tot 2009 is de koers van €62,31 per aandeel naar €9,63 per aandeel gezakt. Deze daling is een direct gevolg van de economische crisis. Gelukkig heeft het aandeel zich de afgelopen jaren enorm weten te herstellen. Het is belangrijk om te onthouden dat Randstad dicht bij de reële economie staat en dus gelijk effecten voelt van economische ontwikkelingen. Randstad behoort dan ook echt tot de categorie van cyclische aandelen.

Ondanks dat de koers nu vele malen hoger staat dan €9,63 per aandeel, zien analisten nog veel koerspotentie. Het is aannemelijk dat de omzet de komende jaren verder gaat stijgen. Het degelijke management is in staat gebleken om kosten onder controle te krijgen. Het is daardoor ook waarschijnlijk dat de koers/winstverhouding verder gaat afnemen. De terugverdientijd op deze aandelen ligt bij een lagere koers/winstverhouding hoger. Een lagere koers/winstverhouding is dus erg aantrekkelijk!

Randstad aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Randstad? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Randstad koers, de verwachtingen en toekomst van Randstad en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Randstad aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Randstad aandelen. Als je Randstad aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Randstad – Wat is de waarde van aandelen Randstad?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Randstad kost. Het aandeel Randstad is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is RAND.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Randstad aandeel te kopen.

Randstad kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Randstad aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Randstad en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Randstad. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Randstad kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Randstad aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.