Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Randstad aandelen

Randstad NV, beter bekend als Randstad, is gevestigd in Nederland aan Diemermere 25, 1112 TC, te Diemen. De CEO van het bedrijf is Jacques van den Broek.

 

Het Randstad NV-aandeel had op 01-02-2023 een openingskoers van €58,66, de hoogste koers was €59,38 en de laagste koers was €58,00. De slotkoers was €59,30 en is daarmee met 1,06% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Randstad cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Randstad-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Randstad kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Randstad aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Randstad? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Randstad-koers, de verwachtingen en toekomst van Randstad en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Randstad-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Randstad-aandelen. Als je het Randstad-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Randstad Koers - Wat is de waarde van aandelen Randstad

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Randstad was. The stock Randstad can be found of the abbreviation of the exchange is RAND.

Beurskoers Randstad | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Randstad verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

 

Randstad verwachtingen – De toekomst van Randstad

Begin dit jaar zag het er voor de Randstad-investeerder niet heel erg goed uit. Bij de aankondiging van de lockdown ging het aandeel van Randstad in vrije val, met een daling van wel ongeveer 45%. Daarbij kwam dan nog eens het nieuws dat het jaarlijks dividend (van maar liefst 8%) volledig geschrapt werd. De verklaring van Randstad was dat de impact van de coronacrisis op dat moment onvoldoende in te schatten was, waardoor ze besloten geen risico’s te nemen en het dividend volledig te schrappen.

Dit nieuws viel niet goed bij veel investeerders, maar je kan dat op twee manieren bekijken. Enerzijds is het natuurlijk spijtig dat je het dividend misloopt en daardoor krijg je misschien het gevoel dat Randstad geen rekening houdt met hun investeerders. Anderzijds toont dit aan dat Randstad de gezondheid van het bedrijf voorop stelt.

Diversiteit en inclusiviteit

Randstad maakt er als geen ander werk van om diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer na te streven. Die focus ligt er al een aantal jaren, maar wordt steeds relevanter. Niet alleen vanuit een sociaal-maatschappelijk oogpunt is dit bijzonder actueel, maar ook met het oog op de toekomst zal dit bevorderend zijn voor de marktpositie van Randstad. Met een beleid dat zich focust op diversiteit, zal Randstad in staat zijn om alle lagen van de bevolking aan te spreken en daardoor ook een meer uitgebreid aanbod van oplossingen kunnen bieden aan hun eigen klanten.

Met dit D&I beleid (“Diversion & Inclusion”) zal Randstad dus beter geplaatst zijn om zowel meer klanten als kandidaten te helpen, wat het groeipotentieel in beide groepen verhoogt en bijgevolg ook het marktaandeel kan vergroten. Momenteel is Randstad marktleider in de sector met slechts 6% marktaandeel, dus groeipotentieel is er zeker en vast.

Inspelen op de toekomst

Randstad speelt ook op veel andere manieren in op de toekomst. Zo zijn ze al jaren bezig met een digitale transformatie en maken ze gebruik van AI om hun processen te automatiseren en optimaliseren. AI kan Randstad bijvoorbeeld helpen om kandidaturen te screenen en zo tijd te besparen, of menselijke vooringenomenheid tijdens sollicitatiegesprekken uit te schakelen.

Daarnaast heeft recruitment absoluut een plaats in de arbeidsmarkt van de toekomst. “Generation Z”, geboren na 1997, staat namelijk bekend om het “job hoppen”. Het is een generatie die van nature houdt van bijleren, ontwikkelen en grenzen verleggen, en daar hoort van job veranderen nu eenmaal bij.

Randstad speelt daar ook op haar eigen manier op in. Een van de principes die Randstad hanteert, noemen zij de “Tech & Touch”: de combinatie van technologie en de ‘human touch’. Deze unieke werkwijze zorgt ervoor dat Randstad een persoonlijke band behoudt met de klanten en kandidaten, zonder de voeling met de nieuwste ontwikkelingen te verliezen en bijgevolg de positie van marktleider vast te houden.

Innovatie

Naast al deze ontwikkelingen, is Randstad ook actief bezig met het verbeteren van de recruitmentwereld. Het Randstad Innovation Fund is speciaal in het leven geroepen om gerichte investeringen te doen in innovatieve initiatieven, en zo de kracht van de marktleider in te zetten om de hele sector naar een hoger niveau te brengen.

Conclusie

De groei van het aandeel van Randstad is de afgelopen jaren vrij stabiel gebleven. Ondanks de crisis van het afgelopen jaar, heeft Randstad zich goed hersteld. Ze hebben getoond dat ze de gezondheid van het bedrijf hoog in het vaandel dragen en hebben tevens een kostenoptimalisatie campagne lopen tot 2021, om zo hun financiële positie nog meer te versterken.

Deze gezonde bedrijfsstrategie gecombineerd met de ambitie om het marktaandeel te vergroten d.m.v. interne én externe investeringen in innovatie, zal het aandeel de komende jaren vermoedelijk voorzichtig en stabiel doen stijgen. Wanneer ook het dividend weer terugkeert, wordt Randstad al gauw een goede investering voor de meer langetermijnbelegger en dividendbelegger.

Over Randstad

Randstad aandelenRandstad Holding NV houdt zich bezig met uitzendwerk en HR-diensten. Dit gebeurt op internationaal niveau. Na Adecco is Randstad de grootste uitzender ter wereld. Randstad is sinds 1990 beursgenoteerd op het Damrak. Interesse om Randstad aandelen te kopen? Het kan zeker de moeite waard zijn om deze aandelen in uw portefeuille op te nemen.

Randstad is een Nederlands bedrijf dat HR- en uitzenddiensten levert. Randstad is actief in zo goed als elk Europees land, maar ook in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten en Oceanië.

De arbeidswereld is het afgelopen jaar grondig door elkaar geschud. De gevolgen van de coronacrisis hebben niet alleen onze kijk op de arbeidsmarkt veranderd, maar er zullen ook heel wat bedrijven in onverwachte situaties terechtkomen. Dit heeft ongetwijfeld gevolgen voor Randstad, en het is maar de vraag hoe zij hiermee omgaan.

Randstad is in 1960 opgericht door Frits Goldschmeding en Ger Daleboudt. Zij vonden dat Nederland behoefte had aan een uitzendbureau. In die tijd bestond zo’n concept nog niet. Het was dus eigenlijk een gat in de markt. Al snel groeide Randstad uit tot het grootste uitzendbureau van Nederland. Uiteindelijk vond op 5 juni 1990 de beursgang van Randstad plaats.

Dagelijks zijn er ruim 630.000 mensen aan het werk via Randstad. Het uitzendbureau biedt iedereen de kans om zichzelf te ontwikkelen en om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Randstad is erg belangrijk voor werkend Nederland en draagt in belangrijke mate bij aan de slagvaardigheid van de Nederlandse economie.

Het hoofdkantoor van Randstad staat in Diemen, maar er wordt ook internationaal hard aan de weg getimmerd. Onder de vlag van Randstad werken ruim 37.000 medewerkers die in 39 verschillende landen actief zijn. De bijna 5.000 verschillende locaties maken het voor werkzoekenden makkelijk mogelijk om een geschikte baan te vinden.

Landelijk dekkend vestigingsnetwerk

Randstad heeft een landelijk dekkend vestigingsnetwerk van waaruit de medewerkers dagelijks in gesprek staan met de klanten en kandidaten. Elke dag opnieuw maken duizenden mensen gebruik van de diensten van Randstad. Mogelijk wordt er binnen de organisatie waar u zelf werkt, ook gebruik gemaakt van Randstad diensten. De passie van Randstad is om het beste in mensen en organisaties naar boven te halen.

Randstad diensten

De diensten van Randstad lopen uiteen van uitzenden, detacheren, payroll, werving en selectie. Randstad is een echte pionier en marktleider in de HR-dienstverlening. De wereld van werk is volop in beweging. Het gaat weer een stuk beter op de arbeidsmarkt. Een bedrijf als Randstad profiteert daarvan! Het gevolg is natuurlijk dat de behoefte bij opdrachtgevers aan de HR-diensten van Randstad verder toenemen. Daar is het concern ook erg blij mee. Hieronder geven we een uitleg van de verschillende diensten.

Randstad aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Randstad-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Randstad-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie
Logo Delta Air Lines, Inc.

Delta Air Lines

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie