Randstad aandelen

Randstad Holding NV houdt zich bezig met uitzendwerk en HR-diensten. Dit gebeurt op internationaal niveau. Na Adecco is Randstad de grootste uitzender ter wereld. Randstad is sinds 1990 beursgenoteerd op het Damrak. Interesse om Randstad aandelen te kopen? Het kan zeker de moeite waard zijn om deze aandelen in uw portefeuille op te nemen.

Randstad speelt al meer dan 55 jaar een toonaangevende rol in de arbeidsmarkt. Het mag dus duidelijk zijn dat deze organisatie al even meedraait. Randstad helpt bedrijven bij het vinden van een baan en geven hun carrières vorm. Het staat bedrijven bij om hun doelstellingen te realiseren met de inzet van de beste mensen en de meest innovatieve maatwerkoplossingen. Randstad is hier al behoorlijk wat jaren erg goed in. In dit artikel vertellen we u graag wat meer over Randstad en dan vooral de diensten die worden aangeboden.

Handelen in Randstad aandelen is mogelijk via de CFD-broker Plus500. Deze broker is zeer gebruiksvriendelijk en met behulp van verschillende grafieken en indicatoren is het eenvoudig mogelijk om de koers van elk beleggingsproduct goed te analyseren. Het is al vanaf €100,- mogelijk om in Randstad aandelen te handelen. Eigenlijk dus erg aantrekkelijk om eens te proberen!

Randstad aandelen

 

 

4.5/5

Grootste en meest bekende handelsplatform ter wereld

Randstad verwachtingen – De toekomst van Randstad

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Randstad verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Randstad aandelen kopen?

Interesse om te beleggen in Randstad aandelen? Bij de CFD-broker Plus500 kunt u op eenvoudige wijze beleggen in de aandelen van Randstad. Plus500 is een toegankelijke en betrouwbare online broker voor iedereen. In enkele stappen kunt u een persoonlijke account aanmaken. Ideaal om direct aan de slag te gaan op de beurs. Het is daarnaast mogelijk om te beleggen met een demo account. U krijgt dan de mogelijkheid om volop te experimenteren met beleggen in Randstad aandelen. Liever beleggen met echt geld? In dat geval geldt een minimale inleg van 100 euro. Wellicht lijkt dat veel. Toch is het een relatief lage inleg vergeleken met andere aanbieders.

Over Randstad

Randstad is in 1960 opgericht door Frits Goldschmeding en Ger Daleboudt. Zij vonden dat Nederland behoefte had aan een uitzendbureau. In die tijd bestond zo’n concept nog niet. Het was dus eigenlijk een gat in de markt. Al snel groeide Randstad uit tot het grootste uitzendbureau van Nederland. Uiteindelijk vond op 5 juni 1990 de beursgang van Randstad plaats.

Dagelijks zijn er ruim 630.000 mensen aan het werk via Randstad. Het uitzendbureau biedt iedereen de kans om zichzelf te ontwikkelen en om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Randstad is erg belangrijk voor werkend Nederland en draagt in belangrijke mate bij aan de slagvaardigheid van de Nederlandse economie.

Het hoofdkantoor van Randstad staat in Diemen, maar er wordt ook internationaal hard aan de weg getimmerd. Onder de vlag van Randstad werken ruim 37.000 medewerkers die in 39 verschillende landen actief zijn. De bijna 5.000 verschillende locaties maken het voor werkzoekenden makkelijk mogelijk om een geschikte baan te vinden.

Landelijk dekkend vestigingsnetwerk

Randstad heeft een landelijk dekkend vestigingsnetwerk van waaruit de medewerkers dagelijks in gesprek staan met de klanten en kandidaten. Elke dag opnieuw maken duizenden mensen gebruik van de diensten van Randstad. Mogelijk wordt er binnen de organisatie waar u zelf werkt, ook gebruik gemaakt van Randstad diensten. De passie van Randstad is om het beste in mensen en organisaties naar boven te halen.

Randstad diensten

De diensten van Randstad lopen uiteen van uitzenden, detacheren, payroll, werving en selectie. Randstad is een echte pionier en marktleider in de HR-dienstverlening. De wereld van werk is volop in beweging. Het gaat weer een stuk beter op de arbeidsmarkt. Een bedrijf als Randstad profiteert daarvan! Het gevolg is natuurlijk dat de behoefte bij opdrachtgevers aan de HR-diensten van Randstad verder toenemen. Daar is het concern ook erg blij mee. Hieronder geven we een uitleg van de verschillende diensten.

Uitzenden

Uitzenden is een vorm van dienstverlening waarbij Randstad personeel aan een werkgever ter beschikking stelt. Formeel is Randstad dus werkgever, waarbij de andere partij leiding en toezicht heeft. De administratieve handelingen en ziekterisico’s liggen bij Randstad. Bent u zelf werkgever en wilt u het team uitbreiden, maar weet u nog niet precies voor hoe lang? Uitzenden is dan ideaal. Onverwachte pieken in de personeelsbehoefte worden dan opgevangen. Uitzenden komt ook vaak voor bij het tijdelijk vervangen van een zieke medewerker.

Detacheren

Detacheren zorgt net als uitzenden voor een flexibel personeelsbestand. Randstad is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het werkgeverschap en neemt de administratie op zich. Toch geeft detacheren de werkgever en de werknemer meer zekerheid. Bij detacheren wordt namelijk vooraf de contractduur afgesproken. Er wordt alleen voor de gewerkte uren betaald en dat is een vast uurtarief gebaseerd op het uurloon van de medewerker. Kijk voor meer informatie over deze dienst zeker eens op de website van Randstad.

Werving en selectie

In een sollicitantenmarkt is talent soms schaars. De dienst ‘’werving en selectie’’ van Randstad neemt dan verder toe. Randstad zoekt in dit geval het personeel, terwijl u als werkgever het contract regelt. En natuurlijk regelt u ook alles rondom het werkgeverschap. Randstad ontvangt daarentegen een fee voor de bemiddeling. Een concrete invulling is aan de werkgever en werknemer.

Payroll

Bij Payroll heeft de werkgever of het bedrijf zelf de geschikte kandidaat gevonden. Toch wordt het formele werkgeverschap graag uitbesteed. Bijvoorbeeld aan Randstad. De medewerker wordt in dit geval aangemeld bij Randstad Payroll Solutions. De administratie en risico’s worden dan uitbesteed. Zo kan de medewerker op flexibele basis bij de werkgever aan de slag. Dezelfde werkgever betaald een vast uurtarief gebaseerd op het uurloon van de medewerker.

Veranderende markt

Doordat organisaties snel en continu moeten meebewegen met de veranderende markt en technologie, worden er meer transities gemaakt naar nieuwe en flexibele vormen. Mensen moeten mee kunnen veranderen en dat zorgt voor meerdere uitdagingen. Het is belangrijk dat het in goede banen wordt geleid. Tenslotte is het personeel de motor van een organisatie. Goede zorg voor medewerkers is dus op de plaats.

Praktische HR-oplossingen

Voor het bovenstaande biedt Randstad diverse praktische HR-oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan coaching, adviseren voor duurzame inzetbaarheid, outplacement, hulp bij strategische planning van personeel en begeleiding re-integratie 2e spoor. De randstad helpt daarnaast bij de vormgeving van het MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) beleid. En daarnaast bij de verplichtingen op Social Return On Investment en het geven van invulling aan de Participatiewet.

Resultaten en toekomst

Ook in het 3e kwartaal van dit jaar boekte Randstad mooie resultaten. De winst en omzet zijn opgevoerd. Vooral in de Amerikaanse markt steeg de omzet. Het bedrijf profiteert al langer van een aanhoudende vraag naar personeel. Het uitzendbureau liet ook al weten dat er geen zorgen zijn over de komst van techbedrijven naar de uitzendmarkt. Bovendien zou Randstad na LinkedIn de grootste cv-database ter wereld hebben. Er is duidelijk veel vertrouwen voor de toekomst.

Beursagenda Randstad 2018

  • 27-03: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 29-03: Notering ex-dividend
  • 24-04: Resultaten 1e kwartaal
  • 24-07: Resultaten 2e kwartaal
  • 23-11: Resultaten 3e kwartaal

Cijfers Randstad

Als er naar de cijfers van Randstad wordt gekeken, kunnen we de volgende tabel samenstellen:

 201420152016201720182019
Omzet17 25019 21920 68423 25324 08624 940
Nettowinst328506575615721723
Koers/winst verhouding22,120,816,516,213,913,4
Winst per aandeel ( € )1,812,763,133,474,054,19
Dividend per aandeel ( € )1,291,681,891,982,132,28
Dividendrendement3,22%2,92%3,67%3,53%3,80%4,06%

Het valt op dat de omzet elk jaar wel toeneemt. Door kostenbesparingen is het management er succesvol in geslaagd om de winstgevendheid van Randstad ook behoorlijk te verbeteren. In 2015 werd nog een nettowinst van 328 miljoen euro geboekt, terwijl er in 2019 een nettowinst van 723 miljoen euro wordt verwacht/geschat.

Het management van Randstad is aandeelhouders de afgelopen jaren steeds beter gaan belonen. In 2019 kan op een dividend van 4,06% worden gerekend. 4,06% is echt niet haalbaar op de gemiddelde bankrekening! Het is ook leuk om te zien dat de koers/winst verhouding op een mooi niveau ligt. Randstad is de afgelopen jaren in ieder geval veel koopwaardiger geworden.

Randstad aandelen

Wanneer er naar het koersverloop van Randstad wordt gekeken, is er te zien dat de onderneming last had van de crisis. In 2007 tot 2009 is de koers van €62,31 per aandeel naar €9,63 per aandeel gezakt. Deze daling is een direct gevolg van de economische crisis. Gelukkig heeft het aandeel zich de afgelopen jaren enorm weten te herstellen. Het is belangrijk om te onthouden dat Randstad dicht bij de reële economie staat en dus gelijk effecten voelt van economische ontwikkelingen. Randstad behoort dan ook echt tot de categorie van cyclische aandelen.

Ondanks dat de koers nu vele malen hoger staat dan €9,63 per aandeel, zien analisten nog veel koerspotentie. Het is aannemelijk dat de omzet de komende jaren verder gaat stijgen. Het degelijke management is in staat gebleken om kosten onder controle te krijgen. Het is daardoor ook waarschijnlijk dat de koers/winstverhouding verder gaat afnemen. De terugverdientijd op deze aandelen ligt bij een lagere koers/winstverhouding hoger. Een lagere koers/winstverhouding is dus erg aantrekkelijk!

Randstad aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Randstad? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Randstad koers, de verwachtingen en toekomst van Randstad en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Randstad aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Randstad aandelen. Als je Randstad aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Randstad – Wat is de waarde van aandelen Randstad?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Randstad kost. Het aandeel Randstad is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is RAND.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Randstad aandeel te kopen.

Randstad kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Randstad aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Randstad en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Randstad. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Randstad kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Randstad aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.